Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

לנסר 2006, הרכב היה מונע בניוטרל למשך שעה שבה מערכת השמעה והאורות עבדה (הייתי בקמפינג).

לאחר שעה, מערכת השמע כבתה והאורות התעמעמו עד שנכבה המנוע.

חשדתי בהרבה דברים ובסוף התברר שהמצבר פשוט התרוקן והנעתי עם כבלים.

מה שכנראה קורה שבסל"ד סרק האלטרנטור לא מצליח להטעין את המצבר.

בדקתי באמצעיים ביתיים את הטעינה בסל"ד סרק (600-700), ולא קיבלתי תשובה חד משמעית, לפעמים הייתה טעינה של 12.8 ולפעמים 11.9

אשמח להמלצות לבעל מקצוע עם ציוד מתאים באיזור ירושלים.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שכנראה קורה שבסל"ד סרק האלטרנטור לא מצליח להטעין את המצבר.

בדקתי באמצעיים ביתיים את הטעינה בסל"ד סרק (600-700), ולא קיבלתי תשובה חד משמעית, לפעמים הייתה טעינה של 12.8 ולפעמים 11.9

לא תקין וקיבלת תשובה חד משמעית.

:turn-l:
פורסם

העניין שכשאני נותן מעט גז הטעינה קופצת ל 14.1.

האם זאת בעיה שמצריכה שיפוץ אלטרנטור, או שבהתחשב בעובדה שהאלטרנטור כן מטעין בסל"ד נסיעה - הבעיה היא אחרת?

פורסם

אם הייתה לך תקלה, הייתה נדלקת לך נורת טעינה ו/או הרכב לא היה מתניע ביום-יום. לא נראה לי שיש לך תקלה אלא פשוט משכת יותר מדי זרם מהמצבר.

פורסם

מצד אחד הרכב מתניע בנגיעה.

מצד שני יש שני סימנים מחשידים:

1. לא הגיוני שמערכת שמע סטנדרטית של הרכב+אורות ימשכו זרם יותר ממה שהאלטרנטור יכול לספק, הרי המנוע פעל כל הזמן.

2. מתח הטעינה בסל"ד סרק מחוץ לטווח הראוי

יש אולי ווסת זרם כלשהו שקובע מה המתח שהאלטרנטור יפיק בכל רגע נתון?

כי אם כן אולי הוא מזייף ומורה לאלטרנטור להפיק זרם נמוך בסל"ד סרק

פורסם

מאוורר הרכב עבד גם לא מעט בשעה הזו ומשך הרבה זרם. בנסיעה רגילה לא הייתה לך שום בעיה אז מה בוער לשחק עם הרכב דווקא לאחר שימוש לא סטנדרטי ברכב? תמשיך לנסוע ותראה אם הבעיה חוזרת.

פורסם

האם יכול להיות שעל שקע המצת חיברת יצרן כלשהו ? מערכת הגברה (קריוקי ערסים וכדומה) ? או ממיר מתח מ12 ל220 ? (היית בקמפינג לפי דבריך) , אלו הדברים שעולים לי בראש מה יכול לגרום לצריכת יתר מעל יכולת ההטענה של המצבר.

לגבי עניין הסלד הנמוך וטעינה חלשה ( 12.8 / 11.9 זה לא מתח טעינה אלא מתח קיים במצבר ) אצלי זה המתח שהרכב מכובה לגמרי. (12.5 - 13) ... הייתי מהמר על אלטרנטור בסוף חייו , ממליץ לבדוק פחמים , או וסת,

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

חשמלאי מומלץ

תייסיר - נמצא ליד חשמלית/שנפ מעבר לכביש מול נגב קרמיקה בתלפיות.

היה עובד שנים אצל אלי מזרחי הידוע, עד שיצא לדרך עצמאית....

seat leon 1.8 20v

פורסם
האם יכול להיות שעל שקע המצת חיברת יצרן כלשהו ? מערכת הגברה (קריוקי ערסים וכדומה) ? או ממיר מתח מ12 ל220 ? (היית בקמפינג לפי דבריך) , אלו הדברים שעולים לי בראש מה יכול לגרום לצריכת יתר מעל יכולת ההטענה של המצבר.

לגבי עניין הסלד הנמוך וטעינה חלשה ( 12.8 / 11.9 זה לא מתח טעינה אלא מתח קיים במצבר ) אצלי זה המתח שהרכב מכובה לגמרי. (12.5 - 13) ... הייתי מהמר על אלטרנטור בסוף חייו , ממליץ לבדוק פחמים , או וסת,

לא הייתה שום מערכת קריוקי או ממיר מתח, חובר רק מטען לסמארטפון.

פורסם

טעינת מצבר בסלד סרק לא עזרה לי.

תייסיר בתלפיות לא היה נראה לי ככ אמין.

יש את ברהום ליד מוסך המכונית מעל משרד הרישוי הישן שבדק לי את המצבר ולא לקח אפילו כסף.

או אלי מזרחי ששמעתי עליו אך לא הייתי אצלו, כנ"ל שעמ ברוממה שלא יצא לי לבקר

פורסם (נערך)
היי,

אשמח להמלצות לבעל מקצוע עם ציוד מתאים באיזור ירושלים.

תתפלא אבל גם חשמלאים מסויימים לא משתמשים בציוד אבחון מיוחד לבדיקת האלטרנטור אלא מודדים בעזרת מד מתח את מתח המוצא של האלטרנטור בדיוק כפי שבצעת.

* בכדי לבדוק את מתח המוצא של האלטרנטור בצורה תקינה קודם כול המצבר חייב להיות טעון ב-100 אחוז כלומר מתח קטבים של 12.6-12.7 וולט. אתה בדקת את מתח המוצא של האלטרנטור כאשר המצבר התרוקן לחלוטין לכן ייתכן מאוד שמתח המוצא יירד באופן דרסטי והיו גם תנודות קיצוניות במתח.

בדוק שוב פעם את מתח הטעינה כאשר כול הצרכנים כבויים בסל"ד סרק למשך מספר דקות ולאחר מכן תעלה את הסל"ד ל-2000 סיבובים לדקה ונטר את מתח הטעינה למשך כמה דקות כאשר האורות דולקים וגם המפוח של המזגן על מהירות בינונית.

* חשוב מאוד לחבר את הפרובים של המודד בצורה קבועה ויציבה למצבר.

** ברכבך כמו בהרבה רכבים יפנים קיימת תקשורת בין האלטרנטור למחשב הרכב לכן בדיקת האלטרנטור ומערכת החשמל קצת יותר מורכבת לכן אני ממליץ על מוסך מורשה או מומחה לרכבך שיש בידיו ציוד מתאים לבדיקת מערכת החשמל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

כרגע יש לך בעיה?

אגב אני לא מזמן פירקתי את האלטרנטור ולקחתי אות לשיפוץ במקום, שהחליפו בו את הווסת מתח בעלות של 300 שח. אמנם הייתה לי בעיה קצת שונה משלך.

לשיקולך אם להחליף מצבר ו או אלטרנטור/שיפוץ.

עריכה אחרונה על ידי omer-yami

• תוכן חדש...