Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדקת מה מתח הטעינה ב-1000 סל"ד?

אולי תשאיר רגל על הגז ברמזורים ובפקקים :roll:

לעניות דעתי יש לך תקלה באלטרנטור. התקלה עם הזמן עשוייה להחמיר. אל תנסה לעקוף אותה במקום לתקן אותה.

אם היית באיזור השרון הייתי מפנה אותך לבית מלאכה לשיפוץ סטרטרים ואלטרנטורים שהיה מחליף לך למשופץ בפחות מ-500 ש"ח. אני מניח שהמחירים באיזורך לא שונים.

:turn-l:
פורסם

כן, ב 1000 סל"ד הטעינה חוזרת לערכים נאותים.

הצעות המחיר שקיבלתי לאלטרנטור משופץ כולל עבודה יצא סביב 1,400 ש"ח.

בית העסק בשרון מבצע גם פירוק והרכבה במחיר של 500 ש"ח?

פורסם
יש פתרון ישים לפני שאני רץ להחליף אלטרנטור?

כן, לבדוק יותר לעומק את האלטרנטור ואת החיבורים לאלטרנטור וכמובן לקרוא קודי תקלה.

מכיוון שאינני יודע אם האלטרנטור המותקן ברכבו של yuvk הינו בעל זרם מוצא נקוב כמו האלטרנטור המותקן ברכבך קשה לקבוע חד-משמעית שאלטרנטור אצלך ברכב תקול.

נניח שאצלך האלטרנטור מסוגל לספק זרם של 50 אמפר בסל"ד סרק ואצל yuvk האלטרנטור מסוגל לספק 60 או 70 אמפר בסל"ד סרק זה כבר עושה את ההבדל האם ווסת המתח יכול לשמור על מתח מוצא של 14.0 וולט בסל"ד סרק.

האלטרנטור או למעשה ווסת המתח ברכבך מקבל פיקוד ממחשב הרכב כלומר מחשב הרכב קובע את מתח המוצא בהתאם לתנאים מסויימים ועומס על האלטרנטור לכן הבדיקה שלו קצת יותר מורכבת וצריכה להתבצע על-ידי מי שמכיר את מערכת החשמל ברכבך.

מכיוון שמנורת התראה על תקלה באלטרנטור לא דולקת וגם לא קיימת בעיית התנעה והמתח שמדדת על קטבי המצבר תקין ניתן להניח שהאלטרנטור מטעין את המצבר לכן הייתי ניגש לבעל מקצוע שעובד במוסך הייבואן לשם איבחון מקצועי.

שאלה האם האלטרנטור המקורי עדיין מותקן ברכבך ? האם האלטרנטור עבר שיפוץ בעברו ?

איזה כייף לי :)

פורסם

חכה.

בדקת מתח על הדקי המצבר ? סבבה.

בצע את אותן הבדיקות שוב אבל הפעם בדוק מתח *על המנוע* (המינוס הוא גוף המנוע, את מדידת הפלוס תבדוק על הדק היציאה מהאלטרנטור).

חזור לדווח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היתה אצלי בעיה דומה, הומלץ לי להחליף אלט'. בדיקה נוספת ויותר מדוקדקת גילתה שהבעיה באחד מכבלי ההזנה, על פניו נראה שגם אצלך זו בעיה בחיווט.

פורסם

הארות מעולות, תודה רבה!

אגב, נעלי הכבל בפלוס ובמינוס לא זהים במראה ובשחיקה, נראה שהבעלים הקודמים החליפו נעל ואולי הבעיה איפשהו בחיווט.

אבדוק זאת בהזדמנות הראשונה שאקפוץ להורים, כי לאבא שלי יש רב מודד מקצועי ויקר יותר.

לגבי האם האלטרנטור מקורי - לא יודע. איך אפשר לבדוק?

פורסם

כיוון שהבעייה קיימת בכ-700 סל"ד ונעלמת ב-1000 סל"ד ומעלה, אני לא מאמין שמדובר בבעיית מגעים בחיווט - אבל כדאי לבדוק.

:turn-l:
פורסם

אהלן,

בנוסף לכל מה שענו לך נכונה כאן:

1. לפני הנעה בבוקר בדוק מתח מצבר ללא פתיחת סוויץ, אם המתח נמוך מ 10.5 וולט והא כבר בן 3 שנים עדיפות שתחליף אותו כי האלטרנטור מתאמץ מאוד אם המצבר דפוק.

2. אם יש לך רב מודד בדוק מתח זליגה - לחבר מד זרם בטור.. נתק את המינוס חבר אליו אחד מהפרובים של נרב מודד ןאת הפרוב השני חבר אל מינןס המצבר..

חש לבצע זאת כשהאוטו נעול..

ןאל תשכח לחבר את הפרובים לזרם מקסימום..

אם יש זליגה גבוהה.. כנס לרכב ונתק כל פיוז בנפרד ותראה אם יש שינוי דרסטי ברב מודד... לרוב זה בנעילה מרכזית או הרדיו.

3. בדוק מים במצבר.. ואת ריכוז האלקטרולית שלו ( זה רק עם מדיד יעודי שיש למוסכים )

אם תרצה דבר איתי בפרטי ואנסה לעזור ולאבחן את הבעיה אם אתה נגיש לבת ים.

בהצלחה

בהצלחה

נמצא בפסילה האמת כבר 7 חודשים מתוך 3 :roll:

פורסם
הארות מעולות, תודה רבה!

אגב, נעלי הכבל בפלוס ובמינוס לא זהים במראה ובשחיקה, נראה שהבעלים הקודמים החליפו נעל ואולי הבעיה איפשהו בחיווט.

אבדוק זאת בהזדמנות הראשונה שאקפוץ להורים, כי לאבא שלי יש רב מודד מקצועי ויקר יותר.

לגבי האם האלטרנטור מקורי - לא יודע. איך אפשר לבדוק?

במכונית מתבגרת עם תופעות כמו שציינת, דבר ראשון מוודאים שהחיבורים תקינים ויזואלית לאחר מכן מפרקים אותם, מנקים עם נייר זכוכית עדין ומהדקים חזרה היטב.

כבל ה + לעיתים זקוק לחיזוק או החלפה בעבה יותר.

בשביל לדעת אם אתה שם או לא, קודם בודקים את מתח היציאה מהאלטרנטור (כמו שהסברתי בפוסט הקודם - מינוס על גוף המנוע או גוף האלטרנטור, פלוס על הדק היציאה של האלטרנטור.).

התחושה שלי, במקרה שלך, שזה ייפתר על ידי ניקוי מחברים ואולי החלפה של הכבל פלוס/מינוס או שניהם (לעיתים אני מוצא כבלים דקים ביחס למקובל).

ביפאניות של פעם, כמו שלך, מקובל לראות על מנוע חם בסרק מתח של 12.8 על הדקי המצבר, וזה תקין.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...