Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לומד מעצמו זה סבבה! מעולם לא הרגשתי באיזה שינוי בהתנהגות לאחר ניתוק מצבר, לא בלאנסר (של אשתי) ולא בכריזמה שלי (גם מנוע לאנסר).

אבל אם הבנתי את אייל נכון, צריך לבצע איזה נוהל איפוס אחרי חיבור המצבר (שלא ביצעתי מעולם, כצפוי).

ושאלת השאלות - האם נגרם נזק כלשהו והאם לכן יש להמנע מניתוק המצבר ללא גיבוי מחובר?

:turn-l:
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יש צרות קטנות בימים הראשונים, ואם האישה נוהגת.. היא נבהלת, הטורים משחקים והרכב רועד.

ובעצירת פתאום חזקה, עקב סיבובי מנוע נמוכים ולא יציבים - היו מקרים בהם המנוע נכבה.

ומנוע אשר נכבה אומר - כי דוושת הבלמים בהפתעה הופכת להיות יותר קשה, עקב הפסקת

פעולת וואקום מגבר הבלמים.

בלילה כאשר גם המזגן עובד, האורות משחקים ומרצדים כאשר סיבובי הסרק לא מיוצבים.

עקב חוסר טעינה יציבה.

כייף לרשום, אין בעיה כמו במערכון של הגשש - :lol: סע המפתחות בפנים.

אם אין בעיה - מדוע אנשים פתחו דיונים על הבעיות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן:

השאלתי מאבא שלי רב מודד מקצועי יותר וביצעתי מס' בדיקות:

1. רכב כבוי, מצבר - 12.58V

2. רכב מונע סל"ד סרק ללא צרכנים - 14.2V

3. רכב מונע סל"ד סרק, כל צרכני החשמל עובדים - 12.48V

4. רכב מונע בסל"ד 2K, כל צרכני חשמל עובדים - 14.1V

מה שאני רואה כשצרכני החשמל עובדים בסל"ד סרק - המתח נופל והוא כנראה לא מצליח להטעין את המצבר.

אני טועה?

פורסם
חוזר לעדכן:

השאלתי מאבא שלי רב מודד מקצועי יותר וביצעתי מס' בדיקות:

1. רכב כבוי, מצבר - 12.58V

2. רכב מונע סל"ד סרק ללא צרכנים - 14.2V

3. רכב מונע סל"ד סרק, כל צרכני החשמל עובדים - 12.48V

4. רכב מונע בסל"ד 2K, כל צרכני חשמל עובדים - 14.1V

מה שאני רואה כשצרכני החשמל עובדים בסל"ד סרק - המתח נופל והוא כנראה לא מצליח להטעין את המצבר.

אני טועה?

תוצאות מצויינות או במילים אחרות הכול דבש.

זרם המוצא של האלטרנטור בסל"ד סרק הוא כ-40 אחוז מזרם המוצא בסל"ד של 2000-2500 סיבובים לדקה לכן המתח נופל וחלק מהזרם מסופק על-ידי המצבר.

אל תפעיל את כול הצרכנים בסל"ד סרק אלא אם יש ברשותך רכב שבו מחשב הרכב מזהה את ירידת המתח ומעלה את סל"ד הסרק באופן אוטומטי כמו בהדלקת מזגן.

איזה כייף לי :)

פורסם

מהם "כל" הצרכנים המופעלים? אורות, מאוורר, מפשיר חלונות, מערכת שמע? עוד משהו?

בעייני המתח בסרק נמוך מאוד. אני מתנדב לעשות בדיקה בתנאים דומים בלאנסר של אשתי.

פורסם

מזגן, אורות גבוהים, תאורת פנים, מערכת שמע בווליום סביר, הטענת סמארטפון.

לשם השוואה, בסיוויק של אבא שלי - אותם צרכנים וסל"ד סרק, המתח שהתקבל הוא 13.9V

פורסם

בלילה בלילה, אחרי שהילדים ילכו לישון, אבצע מדידות בלאנסר שלי. אני גם מהמר על 13.9 לפחות.

אני אוסיף מפשיר אדים, ומפוח אוורור (עם, וללא מזגן, שמעלה סל"ד. המדחס לא צורך זרם - הקלץ' שלו לא משמעותי).

פורסם

בנוסף תנסה להפעיל את המפוח במהירות איטית ביותר ולאחר מכן במהירות מקסימלית ובדוק בסל"ד סרק את המתח.

פורסם

מנוע כבוי 12.65V

מנוע דולק בסרק (מנוע קר, סרק קצת גבוה) - 14.51V

הכל דולק - אורות גבוהים, מפשיר אדים, מפוח אוורור, תאורת פנים, רדיו דיסק - 14.46V

מזגן דולק בנוסף - 14.43V.

מרק, אני לא יודע אם היית ציני, אבל עוצמת המפוח לא נותנת הבדל שניתן למדידה - אותה תוצאה בעוצמה 1 או 4.

פורסם (נערך)

ממש לא ציני. ההבדל יכול להיות בין צריכה של 4 אמפר במהירות מספר 1 ל-16 אמפר במהירות מקסימלית.

אולי סל"ד הסרק אצלך היה גבוה בגלל שהמנוע היה קר לכן זרם המוצא של האלטרנטור גדל ב-20 אחוז לפחות או שקיים הבדל בין זרם המוצא

בסל"ד סרק של האלטרנטור המותקן ברכבך לזה של דור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

תודה על הבדיקה YUVK!

אז אני מבין שאצלי יש בעיה כשצרכני החשמל עובדים בסל"ד סרק.

שמתי לב שסל"ד הסרק נשאר קבוע סביב 700 גם כשמפעילים צרכני חשמל.

האם זה משהו שניתן ללמד את המחשב להרים סל"ד תחת עומס, או שהבעיה היא באלטרנטור?

פורסם (נערך)

הבעייה היא לדעתי באלטרנטור (או אולי בחיווט אליו). הסל"ד בלאנסר לא אמור לעלות עם העלייה בצריכת הזרם (אבל עליית הזרם יוצרת יותר עומס מכאני על ידי האלטרנטור ולכן המחשב צריך להזריק יותר דלק ע"מ לשמור על אותו סל"ד סרק). הסל"ד בניסוי שלי היה זהה, עם ובלי עומס (הפעלת מזגן כאמור מעלה סל"ד).

אלטרנטור תקין צריך לספק מתח טעינה סביר גם בסרק, וגם עם עומסים פועלים. המתח של סליל האלטרנטור בהחלט מושפע מאוד גם מהסל"ד וגם מהזרם שמושכים ממנו - ובדיוק בשביל זה יש את ווסת הטעינה, שתפקידו להביא את מתח המוצא לתחום העבודה התקין, בתחום רחב של עומסים וסל"ד.

האלטרנטור שלך כנראה לא מספק טעינה מספיקה. ראית זאת בעמידה ארוכה בסרק, ואתה עלול להרגיש זאת בנסיעות שבהן אחוז גבוה מהזמן תהייה בסרק או קרוב (למשל נסיעה בפקק).

עריכה אחרונה על ידי yuvk

• תוכן חדש...