Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את הקישור לזה שמוכרים אותה ב1300

כנס לכל סניף של המשביר לצרכן, אני ראיתי את הפרסום בעיתון, היה כתוב שהמבצע עד מחר, בסניף היה כתוב שהמבצע עד סוף החודש.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מגיגול קצר - jvc ויתרה על ייצור עצמאי של טלויזיות מחוץ למזרח לפני אי אלו שנים והחליטה לשווק בשוק האירופאי טלויזיות תחת שמה מייצור של חברת vestel הטורקית.

לדעתי מחיר מעולה.

פורסם

למי פה בפורום יש חיבור קבוע למקור זמין של 4k? אה, אף אחד. מיותר לגמרי.

בחיים צריך איזון, התאמה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי שידורים צבעוניים - לא נכון. התוכן היה זמין הרבה לפני שהטכנולוגיה נכנסה לארץ.

לגבי HD, מי שקנה HD בהתחלה במקום HD Ready שם הרבה כסף על איכות שידור שהוא לא קיבל אלא שנים אחרי כן, ולרב במקום לרדת ברזולוציה ולקבל איכות תמונה טובה יותר (בזמנו זה אמר להעדיף פלסמה על LCD).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אוקי. רד משידורים צבעוניים.

לגבי שאר הטכנולוגיות, בהתחלה החלו לצוץ הHD ready ואז כולם אמרו - בשביל מה.....

ואז זה נהיה סטנדרט.

ואז יצא הfull hd וכולם אמרו - בשביל מה......

ועכשיו זה סטנדרט.

ואז יצא ה4k וכולם אומרים בשביל מה......

אז אולי בהתחלה שמחירם היה גבוה משמעותית - אפשר להבין.

בשנתיים האחרונות ההפרש הוא מזערי - אם בכלל - כי לאחרונה חלקן של הטלויזיות 4k נהיה משמעותי מאוד.

לכן, אני לא מקבל את הטיעון של אין לך מקור 4k קבוע.

פורסם

העניין הוא שאיכות השידור מפגרת משמעותית אחר איכות הטלויזיה,

כלומר, סביר להניח שהבחור יחליף טלויזיה או שתיים עד שיהיה 4K קבוע

כך היה עם ה HD.

פורסם
אוקי. רד משידורים צבעוניים.

לגבי שאר הטכנולוגיות, בהתחלה החלו לצוץ הHD ready ואז כולם אמרו - בשביל מה.....

ואז זה נהיה סטנדרט.

ואז יצא הfull hd וכולם אמרו - בשביל מה......

ועכשיו זה סטנדרט.

ואז יצא ה4k וכולם אומרים בשביל מה......

אז אולי בהתחלה שמחירם היה גבוה משמעותית - אפשר להבין.

בשנתיים האחרונות ההפרש הוא מזערי - אם בכלל - כי לאחרונה חלקן של הטלויזיות 4k נהיה משמעותי מאוד.

לכן, אני לא מקבל את הטיעון של אין לך מקור 4k קבוע.

איזה מקור 4K יש לך?

כל פעם שיצא סטנדרט חדש יצאו מסכים בסטנדרט החדש, יקרים. אלו שיצאו בחדש והיו זולים, היו מחורבנים.

ותוכן - יוק.

היום 4K לא מייקר את המכשיר, ואין מכשירים טובים בלי, אז אין סיבה לא לקנות 4K. אבל... הייתי נמנע ממדבקה ב-4K. זה אומר שאת הכסף הוציאו על הפאנל, שגם הוא באיכות נמוכה, והשאר פקקטה. והשאר מאוד חשוב, דווקא.

זה בלי להתייחס לעובדה שרזולוציה משפרת רק אם המסך שלך גדול ואתה יושב מספיק קרוב. 4K על מסך של 50... כמה קרוב אתה צריך לשבת כדי שזה ייראה לך שונה מ-FHD?

נ.ב.

ורק שכחת את אלו שקנו טכנולוגיות 3D...

היסטורית, עדיף לא לרוץ לסטנדרט החדש, (1) כי לוקח שנים שייצטבר תוכן (2) הוא אולי לא ייתפוס.

פורסם

ספציפית הבחור אמר שהוא יחבר את הטלוויזיה למחשב, ובהרבה שידורי אינטרנט כאשר יו טיוב הוא העיקרי,כבר יש שידורי 4k.

אבל כן בגדול עדיף לרדת ברזולוציה עבור פנל איכותי יותר.

פורסם

אני לגמרי מסכים שבין השידורים הישנים לבין hd ready לבין full hd יש קפיצות עצומות של איכות

שכל אחד יכול לראות ולהרגיש. אבל מה שכתב עופר לגבי מרחק צפייה נכון -

ב-49 אינץ׳ בקושי (אם בכלל) ניתן להבחין בהבדל במרחקי צפייה ממוצעים של סלון ממוצע.

להבדיל מ-3d שצץ ונעלם כפי שהוא עושה אחת ל-20 שנה כבר 100 שנה (כן כן),

אני דווקא מנחש ש-4K כן יתפוס מתי שהוא. אבל זה בעתיד. מוצרי צריכה קונים לכאן ועכשיו,

ול״עכשיו״ מתאים full hd שגם הוא רק לעתים קרובות מגיע במקור סביר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

4K זה אחלה, אם יש לך מסך מספיק גדול ומרחק צפייה מספיק קטן. לפי הגרף הזה, אין שום הצדקה למסך 50" ב-4K.

https://www.rgb.com/display-size-resolution-and-ideal-viewing-distance

שווה לבדוק עוד מקורות (לשים לב שהמרחק ב-feet).

לפי הגרף, 2.5-3 מטר מהמסך, 4K ו-FHD נראים אותו הדבר.

פורסם

לא בדיוק. במרחק שציינת העין האנושית כבר לא יכולה "לתפוס" פיקסל בודד. אבל זה לא אומר שאם תגדיל את הרזולוציה התמונה לא תיראה עוד יותר חלקה.

אבל זה באמת הבדל זניח, ולא שווה בשביל זה להשקיע במיוחד ב-4K.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פאולו - אני מכיר את הטבלאות האלה.

זה כמו עם הגודל של המסך - פעם אמרו שבסלון 32 זה די והותר.

בכל מקרה, אני לא מאמין שלא תראה הבדל בין 480 ל-1080.

ולגבי שאר הדברים, כמו שאמרת - בהפרשי המחיר היום - אין שום סיבה לא 4k. בייחוד בעסקה שהציעו כאן (1300 למסך 49).

פורסם
זה כמו עם הגודל של המסך - פעם אמרו שבסלון 32 זה די והותר.

קודם כל, ברזולוציה שהיתה פעם, זה נכון.

דבר שני, לא היה יותר, וכשהיה (טלוויזיה הקרנה אחורית) זה היה מחורבן

בכל מקרה, אני לא מאמין שלא תראה הבדל בין 480 ל-1080.

אני לא מאמין שכתבת את השטות הזו.

מה זה קשור?!

ממרחק מסויים בגודל מסך נתון, לא תראה הבדל.

אמונה זה טוב, אבל אנחנו מדברים על דברים טכניים מדידים.

ולגבי שאר הדברים, כמו שאמרת - בהפרשי המחיר היום - אין שום סיבה לא 4k. בייחוד בעסקה שהציעו כאן (1300 למסך 49).

יש סיבה:

1. לא רואים הבדל בין מסך 4K ל-FHD רגיל בגדלים הללו.

2. ה-4K יכול לבוא במקום מסך איכותי יותר עם רזולוציה FHD.

שאלות?

פורסם

לגבי גדלי הטלויזיה - קודם כל היו גדולות יותר.פשוט ככל שהיה יותר זול לייצר מסכים גדולים כל הסרגלים והמדידות האלו נשברו. אמרו כל מטר מרחק צפייה זה 10 אינץ וכל מיני נוסחאות חארטה כאלה.

פעם זה היה הזוי לשים משהו מעל 32 בסלון (מדבר על תקופת ה-LCD והפלזמה). היום לא תשים משהו מתחת ל-60.

לגבי ההבדל -

בוא רגע ניקח תרחיש הגיוני. של סלון ביתי. לא של מסך 24 אינץ בקצה של מגרש פוטבול.

בתרחיש כזה, של חדר ביתי, אתה תראה הבדל משמעותי בין רזולוציות של 480 ל-1080. אין מה להתווכח על זה. פשוט רואים.

הלכתי ועשיתי ניסוי עכשיו. שמתי סרטון באייפון על 360 ואז 1080. ישבתי על הספה. האייפון היה איפה שהטלויזיה. לא ראיתי הבדל. (מרחק של 3.5 מטר בערך+-)

שמתי אותו על השולחן נגיד מטר בערך. כבר רואים הבדל. בקושי. הבדל מזערי. אבל רואים. תנסה גם.

אז אם באייפון שלי רואים בין 360 ל-1080 ממרחק של מטר, בטלויזיה של 50 אינץ אין ספק שייראו בין 480 - FHD.

ואני מניח שייראו בין 4K ל-FHD ממרחק של 3 מטר. אבל אין לי את היכולות הטכניות להשוות עכשיו.

עודנלגבי ההבדלים 4K.

https://www.techradar.com/news/television/ultra-hd-everything-you-need-to-know-about-4k-tv-1258884

כמו שגם הוא הסביר. אתה לא תרגיש את ההבדל שיהיה לך בין SD - ל-FHD. אבל אתה תראה הבדל.

אם תיקח 2 טלוויזיות = אותו גודל - אחת תקבל 4K והשנייה FHD. והטלויזיה לא קטנה באופן מפגר לחלל. אתה תראה.

לגבי המסך FHD? אתה ראית איזה מסך FHD עדיף ב-1300 ש"ח?

אם כן שיקנה אותו.

• תוכן חדש...