Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתרחיש כזה, של חדר ביתי, אתה תראה הבדל משמעותי בין רזולוציות של 480 ל-1080. אין מה להתווכח על זה. פשוט רואים.

הלכתי ועשיתי ניסוי עכשיו. שמתי סרטון באייפון על 360 ואז 1080. ישבתי על הספה. האייפון היה איפה שהטלויזיה. לא ראיתי הבדל. (מרחק של 3.5 מטר בערך+-)

שמתי אותו על השולחן נגיד מטר בערך. כבר רואים הבדל. בקושי. הבדל מזערי. אבל רואים. תנסה גם.

אז אם באייפון שלי רואים בין 360 ל-1080 ממרחק של מטר, בטלויזיה של 50 אינץ אין ספק שייראו בין 480 - FHD.

ואני מניח שייראו בין 4K ל-FHD ממרחק של 3 מטר. אבל אין לי את היכולות הטכניות להשוות עכשיו.

אני לא מבין איך הסקת מההשוואה בין 480 ל FHD על FHD ו 4K. הדבר שאתה צריך להתייחס אליו זה גודל נקודה. ברור שבטלויזיה של 50" יראו הבדל בין 480P ל 1080P, בגדלים כאלו 480 יתן לך פיקסלים בגודל אבטיח. זו הסיבה מדוע מעולם לא יצרו טלויזיות בגדלים כאלו עם רזולוציה כזו (לא מתייחס להקרנה אחורית- זה היה כישלון צורם)

גודל הנקודה של 1080P כבר קטן. בין 1080 ל 4K בסלון ממוצע על טלויזית 50", רק חדי העין ישימו לב להבדל, ורק עם תוכן שיש לו בכלל ביטרייט גבוה מספיק. בשידורי טלויזיה, זה דווקא עלול להוות חיסרון ולא יתרון, לפחות בכמה שנים הקרובות.

ככל שתגדיל את צפיפות הפיקסלים, ההבדל הנראה יהיה יותר ויותר קטן.

בגודל של 50" ממרחק 3מ': ההבדל בין 480 ל 1080 יהיה דרסטי למדי

ההבדל בין 1080 ל 4K יהיה די קטן

ההבדל בין 4K ל 32K, כשיגיע, יהיה בלתי נראה עבור רוב האנשים. (שים לב שבכלל דילגתי על 8 ו 16, בוא נלך ישר ל 32...)

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההבדל בין שידורי sd לשידורי fhd הוא תיאורטית כמו ההבדל בין שידורי fhd ל-4k.

ההבדל פחות נראה לעין משמעותית מהסיבה שנאמר.

סתם אנקדוטה - התקשרתי לחבר שיש לו טלויזית 4k של 60 אינץ, אבל הסלון גדול מ-3 מטר.

היה לו ממיר hd, עבר לממיר 4k ואז עקב בעיה בממיר ומיעוט תכנים בזמנו חזר לhd.

שאלתי אותו האם נראה הבדל בין שידורי hd ל-4k והוא ענה שכמובן ולא צריך להיות חד עין.

אז כמובן שההבדל הוא לא כמו בין 480 לfhd.

אבל לטעון שלא ניתן להבחין בהבדל בין hd ל- 4k בטלויזית 50 אינץ ממרחק ישיבה סביר, לדעתי פשוט לא נכון.

ואם נחזור עוד צעד אחורה, הדיון סבב האם כדאי לו לרכוש מסך כזה - וטענה נוספת שעלתה היא שלא, כי הוא מבזבז את כספו את התכונה הזאת, תשובה שנענתה סתם בצורה אוטומטית, בעוד שמתעלמים ממחירה הנמוך של הטלויזיה והעדר אלטרנטיבות עדיפות מאוד במחיר שלה.

פורסם

הדיון כאן הוא אם לקנות 4K פח או FHD סבירה. אני, אישית, נוטה לכיון FHD סבירה, כי היא כנראה תעשה את העבודה יותר טוב. מספר שנים מהיום כאשר 4K יתפוס יהיה ניתן למכור את הטלוויזיה ובמקומה לרכוש 4K סבירה.

פורסם

אני גם לא בטוח שהן נכונות, לכן זו הנחה.

אבל אני כן אומר שה-4K הוא נתון שאפשר להתעלם ממנו.

אני גם לא אומר שהטלוויזיה הזו "פח", אני כן אומר שהמוצר הכי זול בשוק לא יכול להיות טוב כמו מוצר ברמה בינונית. הוא יכול להיות תמורה טובה.

אני אומר שוב, כמעט בלתי אפשרי להעריך איכות של טלוויזית מותג מדבקה. בחנות לרב מוזרם תוכן באיכות ירודה, והמסכים לא מכויילים (או מכויילים להראות את הטלוויזיה שרוצים למכור טוב יותר). מצד שני, בדיקות טכניות של מותגי מדבקה איין, ומהנתונים הרשמיים אפשר ללמוד מעט.

סתם אנקדוטה - התקשרתי לחבר שיש לו טלויזית 4k של 60 אינץ, אבל הסלון גדול מ-3 מטר.

שאלתי אותו האם נראה הבדל בין שידורי hd ל-4k והוא ענה שכמובן ולא צריך להיות חד עין.

אבל לטעון שלא ניתן להבחין בהבדל בין hd ל- 4k בטלויזית 50 אינץ ממרחק ישיבה סביר, לדעתי פשוט לא נכון.

כתב "סתם אנקדוטה", אחרי זה קבעת דעה.

ועל סמך שיחת טלפון...

לפחות היית בודק בעצמך (וזה לא קשה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לדעתי פאנל זה רק חלק מהעניין, צריך ליזכור ש4K זה לא FHD וצריך מעבד תמונה עם יותר סוסים בשביל לנגן חלק ובאיכות טובה(אפסקייל לדוגמא), ושם אפשר ליפול, לא סתם במחשבים לעבור ל4K דרש כרטיס מסך טוב לא רק בעת מישחק.

נ.ב: גם צריך ליראות במציאות את בהירות המסך, כי 4K דורש תאורה חזקה יותר מאשר מסך FHD, אז בעבר אני זוכר מסכי ה4K סבלו מבהירות נמוכה יותר מהFHD המקביל. בקיצור בלי ליראות בקנות לא שווה, בנוסף אני בכלל הייתי מצטייד במיניPC או אנדרואיד שמיתחבר לHDMI ובודק את המסך עם סרטון 4K איכותי לדומא ליראות איך מראה בפועל, את המיני האלה אפשר לחבר לסוללת גיבוי או לשקע הUSB שיש כבר למסכים.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

נ.ב: גם צריך ליראות במציאות את בהירות המסך, כי 4K דורש תאורה חזקה יותר מאשר מסך FHD, אז בעבר אני זוכר מסכי ה4K סבלו מבהירות נמוכה יותר מהFHD המקביל. בקיצור בלי ליראות בקנות לא שווה, בנוסף אני בכלל הייתי מצטייד במיניPC או אנדרואיד שמיתחבר לHDMI ובודק את המסך עם סרטון 4K איכותי לדומא ליראות איך מראה בפועל, את המיני האלה אפשר לחבר לסוללת גיבוי או לשקע הUSB שיש כבר למסכים.

זה רעיון!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ההבדל בין שידורי sd לשידורי fhd הוא תיאורטית כמו ההבדל בין שידורי fhd ל-4k.

ההבדל פחות נראה לעין משמעותית מהסיבה שנאמר.

ואם נחזור עוד צעד אחורה, הדיון סבב האם כדאי לו לרכוש מסך כזה - וטענה נוספת שעלתה היא שלא, כי הוא מבזבז את כספו את התכונה הזאת, תשובה שנענתה סתם בצורה אוטומטית, בעוד שמתעלמים ממחירה הנמוך של הטלויזיה והעדר אלטרנטיבות עדיפות מאוד במחיר שלה.

לא אמרתי שאין הבדל. אמרתי שההבדל כל כך קטן שעבור חלק נכבד מהאנשים הוא בלתי נראה.

עזוב את דעתך או דעתי, קח קבוצה של אנשים על ספקטרום רחב של גילאים, ותתחיל לשאול אותם אחד אחד. אתה תראה שהצעירים יגידו לך שיש הבדל קטן, המבוגרים לא יראו שום הבדל. (אתה לא באמת צריך לעשות את זה, כבר עשו את זה לא מעט)

האנקדוטה הזו אומרת בדיוק כלום בפיתה, הרי לך שלל סיבות אפשריות אחרות לתוצאה שנצפתה:

אולי הטלויזיה גרועה באפסקיילינג?

אולי הביטרייט של תכני ה 4K פשוט ממש גבוה (לצרכי tech demo) ושל תכני ה FHD נמוך יחסית?

אולי חבר שלך פשוט מדמיין כי הוא יודע שדבר אחד זה 4K ואחד FHD, והשם החדש נוצץ משהו?

אולי ממיר ה 4K הוא פשוט ציוד טוב יותר?

ויש עוד סיבות. לכן, כמו שנאמר, לעולם לא משתמשים באנקדוטה על מנת להסיק משהו, זה חסר משמעות.

פורסם

מתחילים לטחון פה מים.

בא בן אדם, שאל על מסך 4K שהציעו לו - בשים לב!!! 1,300 ש"ח ואומרים לו - לא! אל תבזבז אקסטרה על 4K - לך תקנה FHD טובה בסכום הזה.

לא שמישהו בדק א. האם הטלויזיה שהוצעה לו טובה ב.האם יש FHD טובות משמעותית בסכום הזה.

לשאלתך:

1. זה היה 4K של יס.

2. היה הבדל לטענתו.

3. אין לי טלויזית 4K לבדוק את זה בעצמי. אחרת הייתי בודק.

4. אם היו הייתי הולך לקנות טלויזיה והייתה בתצוגה את אותה טלויזיה בגרסת FHD ובגרסת 4K וההפרש לא היה משמעותי (נניח עד 10% ממחיר הטלויזיה) הייתי מוסיף עוד ל-4K. אם ההבדל היה משמעותי אז לא.

5. אני שמח שהשתכנעת ש4K זה בלוף ענק. אל תקנה 4K. אף פעם. לך תחפש במרתפים של חנויות חשמל שאריות של מסכי HD שלא יעבדו עלייך.

• תוכן חדש...