Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההחלפות ברקסים ורפידות וגם צלחות נראות לי הזויות. אתה נוהג המון בעיר ועושה גז-ברקס עד הסוף?

מה זה דיסקית בלם? הכוונה לרפידה מניח.

החלפות פלאגים כל 20K בהתחלה?

יש לי CW זהה 2011, הכל תקין.

החלפתי מידת צמיגים מ 185/65/15R ל 195/65/15R, זה מאושר ברשיון תקין עפ אוטו0דאטא ויש מדבקה בצד הרכב.

הצמיגים הקודמים היו דרעק סיני מהליסינג שהתחילו להתפרק והיה רעש נוראי.

אחרי ההחלפה בדקתי פרונט קדמי ואחורי והכל היה תקין לחלוטין פיקס.

החדשים זה קלבר, הורדתי מחיר לבחור בפנצריה אחרי בדיקה מחירים זריזה באינטרנט. הם שקטים בהרבה, מחזיקים ממש טוב עד עכשיו. הבונוס הוא שיכוך מהמורות קצת יותר טוב ומרווח גחון טיפונת יותר טוב.

הרכב עדיין נוקשה אבל סה"כ עושה את עבודתו נאמנה. לדעתי אתה מחליף צמיגים המון כי אתה קונה סיני ונוסע כנראה חזק...

אני לא החלפתי צלחות אחוריות ולא יודע מתי הליסינג החליפו אותן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פותח השרשור, האם הצלחת למכור את הרכב?

מעניין איזה שוק יש לרכב הזה והאם תוכל למכור אותו בקלות או שתצטרך להוריד הרבה.

אשמח לשמוע עדכון בעניין.

פורסם

אני מכיר לא מעט אנשים עם רכב זהה בטווחי השנתון הזה ולא חוו כמעט תקלות. כמובן שיש את המחלות הסידרתיות של חיישן קראנק, יוניט בלם, קופלונג הגה אך מעבר לכך או שנפלת על רכב שדיי הוזנח, או סתם נאחס, או שלא היית מספיק קרוב לרכב בזמן הטיפולים שנעשו ופשוט הרשו לעצמם לעשות דברים ופשוט לחייב למרות שאתה חבר פורום ותיק ומבין לא מעט בתחום. בכל מיקרה הרכב הזה בדגמים האלה הוא מצוין ואמין ועושה את העבודה..

פורסם
תודה רבה על השיתוף, בטח ובטח למקרה לא טריוויאלי כמו זה.

שבע (7!) כניסות לא מתוכננות למוסך ב-2012, ארבע ב-2013, שוב שבע ב-2014 רק שלוש ב-2015, שבע ב-2016, ושלוש ב-2017 ו-2018 (אם לא פיספסתי משהו). משהו ממש, אבל ממש לא בסדר בבלמים ברכב הזה, או שמי שמטפל בו לא יודע מה הוא עושה.

עכשיו, דמיינו מה היה קורה אם זו היתה, ח"ח, סיטרואן. מוזמנים לחזור לשרשור של מני על ה-C4 האומללה שלו, שנכנסה 3 פעמים למוסך בשנה (וגם החליפה מצבר, אחרי שהאלטרנטור הלך). איזה השתפכויות היו שם. למרות שאח"כ היא לא נכנסה בכלל למוסך באופן לא מתוכנן למשך כמה שנים, אבל מי סופר.

מה שכן, המחירים נמוכים עד כדי מחשידים. 800 ש"ח לארבעה צמיגים וכיוון פרונט?

בגלל שזה רכב של יונדאי ולא רכב של PSA או רנו אנשים כותבים את זה :

"ספציפית האיי30 של קולאוטי היא לימון, והוא אכל ממנה מרורים."

לא משנה שב307 בת 16 לא היו לי שליש מהבעיות שביונדאי הצעירה משמעותית..

כנראה שבאמת הכל בראש.

פורסם

לפי דעתי, כל התקלות האלה זה בגלל שהרכב היה בליסנג, אם היה פרטי לא הייתה שום תקלה מעבר לטיפולים שוטפים.

זה עוד הוכחה שלא כל זהב הוא נוצצ.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כל רכב מתקלקל.

סביב הקוריאניות וחלק מהיפאניות קיימת הילה דימיונית שהן ברמת אמינות מאוד גבוהה (ביחס למה שהכרנו מהיפאנית של פעם - כדוגמת סובארו).

בפועל - רוב המכוניות האלו משמשות לקוחות שרחוקים מלהיות פדנטיים, נוטים להזניח דברים ולתקן רק כשהרכב עומד (ואז נוצרת ההשליה שבאמת הרכב אמין ולא "נתקע" בדרך). כמו כן קיימת נטייה לשכוח דברים שתוקנו או טופלו במסגרת טיפולים שוטפים שהם לא בלאי.

בנוסף - ישנן תקלות כמעט כמו ברמה של "רכבים אירופאיים" אבל לבעלי הרכב יש אינטרס לא להרוס את המוניטין של המותג (אחרת ירידת הערך תהיה גדולה) אז על פני המים הכל נשמר בשקט.

היתה לנו I30 2008 חדשה במשפחה ואחרי 40K ק"מ (קצת אחרי 3 שנים) הלכה המשאבת מים והחלו נזילות שמן מהקרטר. יש שיגידו שהרכב אמין סוף-הדרך ויש שיגידו שמשאבת מים לא צריכה להתקלקל אחרי 40K קמ ובטח שלא נזילות שמן ברכב שחצה את קו ה 3 שנים על הכביש וננהג ע"י 2 אנשים מבוגרים, מאוד רגוע.

בפועל כולם צודקים: לא הגיוני שמשאבת מים תתקלקל אחרי קצת יותר מ 3 שנים ו 40K קמ, מצד שני יש לנו כאן תקלה\שתיים אחרי 3 שנים - זה לא סוף העולם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יותר מדי קוריאניות ויפניות קיבלו את התדמית של "אמינות גבוהה מאוד" בזמן שכשהן מזדקנות כולנו יודעים מה מצבן.

גילוי נאות: עבדתי במשך שנים בסביבת מוסכים חצי מהיום שלי כל יום, אני יכול לומר לכם שיהיה כאן הרבה הפתעות אם נכתוב איזה רכבים נכנסו הכי הרבה על תקלות.

יש רכבים אסייאתים שבאמת הוכיחו את עצמם כאמינים ולא סתם , אבל יש כאלה שסתם הכריזו שהם אמינים מאוד רק בגלל שאר הבנות דודות שלהם מאותה ארץ ייצור...

לנו במשפחה יש I20 , מלבד זה שהמכונאי שלנו גילה בוצה מטורפת שלא ממש מפתיעה אם הרכב היה השכרה/ליסינג והרכב מרעיש ולא חסכוני, סך הכל רכב חמוד מאוד אין ספק. רק חבל שהוא לא חסכוני.

פורסם

אחרי כ"כ הרבה תקלות כדאי שתקנה סובארו/ הונדה ואפילו מכונית ישנה- אלה היצרנים היותר אמינים שממשיכים את המסורת של מעט דגמים באיכות גבוהה ביותר

היו לי כמה מכוניות ואני עוזר למשפחה בתחום, הכי אמינות שהיו לי היו אימפרזה שהתחלתי איתה ב 170K ק"מ וסיימתי עם 660K ק"מ והונדה HRV (ישנה) שהתחלתי ב 190K ק"מ וסיימתי עם 290K ק"מ

פורסם

אני החזקתי I30 תקופה קצרה יותר וגם אצלי הרכב הפגין אמינות נמוכה.

מפוח מזגן התקלקל פעמיים בטווח של שנה, בפעם השנייה התקלקל אחרי שהתקנו מפוח מקורי. יוניט אור בלם הוחלף אצלי לפחות 3 פעמים, חיישן קראנק הוחלף כי הרכב היה מתכבה בעמידה, מוט הגה הוחלף עקב נקישות, מנגנון ידית הפתיחה בדלת הנהג הוחלף כי הדלת לא נפתחה, ובתקופה האחרונה שלו אצלנו קצר בלוח המחוונים גרם לכל הקונסולה המרכזית לא לתפקד ולחשיכה בתא הנוסעים, התיקון הצריך פירוק של הדשבורד ולא מעט עבודה. מנורות מלפנים נשרפו בתדירות גבוהה וההחלפה קצת מעצבנת בגלל גישה לא נוחה. לקראת הסוף מנגנון החלון בדלת הנהג התחיל לזייף.

רפידות בלמים הייתי מחליף כל 40 ק"מ, כל טיפול זוג רפידות פעם מלפנים ופעם מאחור, תמיד מקורי. לשם השוואה ב-3 וחצי שנים האחרונות נוהג בסיאט לאון שנרכשה משומשת עם 30 אלף ק"מ, רפידות וצלחות הוחלפו קצת לפני 90 אלף ק"מ, מלפנים רפידות וצלחות בטיפול האחרון ב-100 אלף ק"מ. סגנון הנהיגה לא השתנה.

הרכב נסע אצלי קרוב ל-100 אלף ק"מ אם אני זוכר נכון, תמיד טופל בזמן אבל הרגיש לקראת הסוף מאוד עייף ובלוי.

פורסם
אחרי כ"כ הרבה תקלות כדאי שתקנה סובארו/ הונדה ואפילו מכונית ישנה- אלה היצרנים היותר אמינים שממשיכים את המסורת של מעט דגמים באיכות גבוהה ביותר

הונדה סיויק 2001 של אבא שלי, נקנתה לפני עשור מיד ראשונה שהייתה פנסיונרית, היסטוריית טיפולים מלאה ממוסך הונדה+ קילומטראז נמוך.

אבא שלי נהג מבוגר ואחראי, תמיד נהג בזהירות וטיפל בזמן, ולמרות זאת:

גיר אוטומטי התפגר בערך ב 120K ק"מ (פעמיים! למרות שאת הפעם השניה ניתן להסביר בשיפוץ לא איכותי)

רדיאטור נזל והוחלף.

מערכת נעילה מרכזית לא עובדת

חיישן חמצן תקול

כל זה מעבר לבלאי הרגיל של בולמי זעזועים, משולשים, תושבות מנוע וכד'.

אז גם הונדה לא מושלמת ואמינה להחריד.

פורסם

מעניין ...טיפול תקופתי ,שמן,מסנן,פילטר אוויר עלו לי 710 שח במוסך מורשה בדרום תל אביב.לא סיפר לי כמה יעלה רק בסוף אמר לי את המחיר.מדובר ביונדאי אקסנט 2010.מה נראה לכם יקר?

פורסם

בהנחה ששמו לך שמן סינתטי מלא + מסנן שמן מקורי + מסנן אויר תחליפי איכותי:

אם היית רוכש לבד את החלפים זה היה עולה לך סביב 200 - 250 ש"ח גג.

עבודה במוסך סטנדרטי ( לא מוסכי יבואן) הייתה עולה סביב 200 - 250 ש"ח.

כך שההפרש מסתכם בין 200ש"ח ל 300 ש"ח.

אם זה יקר לך או לא - תחליט אתה.

פורסם

באתר האינטרנט שלו טוען המוסך הנ״ל שהוא זול יותר מכל מוסך אחר ב40% .במוסך היבואן דרשו 641 שח..לטענתו השמן ביבואן ממוחזר.לא אחזור אליו .ואני עוד נוסף לכל לקוח חדש אצלו...

• תוכן חדש...