Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הנציג צודק וכמובן גם האשה צודקת.

קצת חרגתם מהתקציב המקורי אבל בסדר.

אתם באמת צריכים יכולת שטח ?

אגב המבצע מסתיים היום.

וממשיך עד סוף השנה....

אין לי מילה רעה עליו למעט מחסור במערכות בטיחות אקטיביות .

לא בדקתם את מלכת הקטגוריה (3008) ?

עריכה אחרונה על ידי save
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אכן חריגה מהתקציב המקורי, אך השרשור נפתח לפני כ 4 חודשים ובזמן הזה כנראה שהבנו שעדיף להשקיע קצת יותר אם צריך.

יכולות שטח הם לא מה שהניעו אותנו (למרות שאני בטוח שננצל אותם לטיולים בשבילים ובשדות)

מה שגרם לנו לבחור בפורסטר זה הגודל שלו, גבוה, מרווח, תנוחת ישיבה נוחה וגבוה אשר מקנה שדה ראיה מדהים, אולי זו רק הרגשה ואני לא יודע אם זו השוואה נכונה אבל כאשר ישבנו בקג'אר לדוגמה, הרגשנו שמכסה המנוע מסתיר לנו את הכביש...

בראב4 הרגשתי שההגה רחוק מדי ממני (למרות שמשכתי אותו אלי עד הסוף) ולא מרווח מספיק ברגליים של הנהג.

אאוטלנדר הרגיש די נוח והמון איבזור אבל פחות באיכות, כפתורים עושים רושם שלא יחזיקו לאורך זמן וכו,

- לא הבנתי מה אמרת פה, המבצע נגמר היום וממשיך עד סוף השנה?

- מה היא מלכת הקטגוריה? 300 ?

/עריכה: אה כן 5 שנות אחריות זה גם נחמד מן הסתם, אני מניח שזה גם אומר משהו לגבי אמינות הרכב, ואינני בטוח שזה ממש משנה בעידן שלנו אבל עדיין 100% מיוצר ביפן די עושה לי את זה.

עריכה אחרונה על ידי afna
פורסם (נערך)

הבנתי. אז סמל יפני עושה לך את זה . סמל של אריה פחות . מקובל.

המלכה דרך אגב: 3008 . גם יפה גם חסכונית (דיזל) וגם מאובזרת מאד.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מלכת הקטגוריה ביחד עם הפיגו לדעתי זו הcx5. ממליץ לבדוק אותה אם עדיין לא עשית זאת.היא אפילו יפנית.

פורסם

זה לא הסמל, זה ארץ היצור :wink: היפנים אלופים

אאה פז'ו 3008, לא יצא לי לבדוק,

בתמונות זה נראה כמו קג'אר/קשקאי...

צריך לשבת בתוך ולבדוק אבל אם זה דומה לקג'אר אז לא יתאים לנו כי מרגיש נמוך (או לחילופין מכסה מנוע גבוהה מדי)

איך ה 3008 מבחינת גודל, גובה, מרווח לעומת הפורסטר?

אמינות, כמה אחריות?

פורסם

היום הכל מיוצר ועובר בקרת איכות על ידי רובוטים - לא משנה באיזה מדינה הוא מיוצר ולכן מדינת היצור היא לא רלוונטית.

עזוב אותך שאם תפתח את מכסה המנוע סביר להניח שתמצא מגוון חלקים שמיוצרים בכל העולם - חלקן חברות אירופאיות רבות.

הסובארו מיושנת נורא - לכן יוצאות לה מגוון מהדורות מוגבלות שונות ומשונות עם אבזור בהתקנה מקומית, לכן אני לא חושב שהיא נחשבת לבחירה טובה כל כך בקטגוריה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יש פה (בפורום) המון חשיבות לרמת האבזור ובצדק, וזה גם די פשוט להשוות נתונים שכאלה על הנייר.

לזה יש בלימה אוטונומית ולזה אין...

הבנתי כבר שרמת אבזור בטיחות האקטיבי לא ממש קיים בפורסטר, חוץ מבקרת החלקה אולי.

ואין הרבה מה לעשות חוץ מלחיות עם המובילאיי.

מה שקשה יותר להשוות לפי נתוני נייר זה תנוחת הישיבה, מרווח של כפות הרגליים (יש מקום לרגל שמאל או שצמוד מדי לדוושת הבלמים) גובה העיננים מעל הכביש ומעל מכסה המנוע (גורם ישיר לשדה ראיה טוב או פחות טוב)

האם ההגה ממוקם במקום הנכון או שלאורך זמן ירגיש כאילו הייתה רוצה שיהיו לך ידים ארוכות יותר...

אנו אנשים יחסית גבוהים אז תמיד לוקחים את הכסא כמעט עד הסוף אחורה לכן ההגה נשאר אי שם מלפנים:shock:

נתונים כאלה לא ממש אפשר למצוא על הנייר,

ומה זה שווה לקחת רכב בעל אבזור מלא אך ללא כל אלה?

עדיין הייתי רוצה לדעת האם ה 3008 דומה יותר במימדים לקג'אר או שהוא גבוה ומרווח כמו הפורסטר.

אם שווה ללכת לבדוק... כי תנוחת היישיבה, הרגשת הגובה, ושדה ראיה פתוח חשובה לנו ממש.

וגם כמה זמן אחריות.

פורסם

אני חייב לציין שאני לגמרי איתך עם הפורסטר בגלל הפרמטרים האלה שמאוד קשה לצפות אותם מראש והם די מבוססי הרגשה. הפורסטר והאאוטבק של סובארו הרגישו לי בדיוק כמו שתיארת ובודדים הרכבים בהם קיבלתי הרגשה דומה - סנטה פה, פורד אדג׳, פיקאסו, אקווינוקס - כולם לא קשורים לדיון אבל כל אחד נותן הרגשת מרווח "מיוחדת" משלו (סובייקטיבי לחלוטין).

קדג׳אר, קשקאי, ספורטאז׳, טוסון, קוגה, xv - אף אחד מהם לא הצליח לחקות את ההרגשה הזאת.

לצערי לא נסעתי ב3008 עדיין אז אני לא יכול לעזור בזה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אגב זו לא תמיד הרגשה סובייקטיבית, במקרה של קדג'אר לעומת פורסטר,

הפורסטר פיזית גבוהה יותר :wink:

פורסם

דגם חדש לגמרי של פורסטר הוצג בחו"ל, צפי הגעה לישראל תחילת שנה הבאה.

לדעתי חד משמעית כדאי לחכות (וגם עדיף לקבל שנת דגם חדשה ולרכוש בתחילת אותה שנה מבחינה כלכלית).

הרכב הקיים מיושן ומלבד תנוחת הנהיגה שציינתם שאהבתם אין בו כל אטרקטיביות לדעתי (ההנחה שניתנת קצת יותר גבוהה מהנחות שניתן לקבל אצל המתחרים מעת לעת ולא משנה את התמונה).

לא סתם הוא נמכר בכמויות קטנות.

אני גם מציע לכם לנהוג בו, מנווע 2 ליטר אטמוספרי וגיר רציף אולי יצננו את ההתלהבות שלכם (בדגם החדש מנוע 2.5).

הונדה crv חדש צריך להגיע לישראל בחודש ינואר גם כן. (טויוטה ראב 4 חדש גם כן יגיע לישראל בשנה הבאה, אולי בתחילתה גם כן). שווה להמתין.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

"

וגם עדיף לקבל שנת דגם חדשה ולרכוש בתחילת אותה שנה מבחינה כלכלית"

הסבר בבקשה.

כי אם הבנתי נכון אז מבחינה כלכלית מה שחשוב זה תאריך העליה לכביש, לא?

אני לגמרי מבין את מה שאתה אומר לגבי זה ששוה לחכות לדגם הבא,

אבל מצד שני, הדגם החדש בטח יעלה מחיר מלא, ללא הנחה שקיבלנו פה.

פורסם

הסובארו לדעתי מהווה עסקה סבירה ב 130 אלף ש"ח. כמו שכתבו מעליי, דגם זקן, מנוע חלש עם גיר רועש, חסר כל מערכות הבטיחות שבאות בסטנדרטים אצל המתחרים.כשנהגתי בו הוא היה פשוט עגלה, אין מלה אחרת לתאר, ואם רוצים שיסע קצת אז חייב לעלות לסל"ד גבוה כל הזמן ששם הגיר הרציף מרעיש כמו מכסחת דשא. בהחלט יש תנוחת נהיגה טובה ושדה ראיה מצוין לנוסעים, אבל זה ממש לא מספיק וגם לא שווה את הכסף.

הנחה תמיד תהיה ברכב חדש אפס ק"מ. שווה לחכות.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

זה שהפורסטר מתומחר במחירון של 180000 שקל לא באמת משקף את מעמדו מול המתחרים.

במחיר הזה לא היו מוכרים יותר מיחידות בודדות.

ההנחה שניתנה מביאה אותו למחיר דומה למכוניות טובות ממנו בהרבה (מאזדה cx5, ספורטאז', 3008,אקסטרייל, אקליפס, טיגואן).

תנוחת נהיגה היא עניין סובייקטיבי.

אתה מציג את הפרמטר הזה כחשוב ביותר עבירך. אבל לא בדקת אותו לעומק.

בדיקה מקיפה היא בדיקת כל המתחרות ובנסיעת מבחן (ולא רק באולם התצוגה).

לא הייתי משלם סכום כזה גבוה (גם עם ההנחה שקיבלת זה גבוה מאוד) על דגם מיושן וחסר מערכות בטיחות מצילות חיים.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...