Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה עובד לפי הנחייות היצרן אתה צריך לרוקן את כל המערכת, להחליף מיכל עיבוי, למלא את המערכת ואז בהחלט צריך ניקוז אוויר.

יצרן דורש ריקון מלא של המערכת כנראה כדי למנוע שפיכה מחוץ למיכל איסוף של נוזל קירור שהוא חומר מזיק ומזהם.

אם אתה מסכים שלא חייבים לרוקן את כל המערכת כדי להחליף מיכל עיבוי - פועל יוצא מכך הוא שלא צריך ניקוז אוויר.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
מיכל עיבוי זה החלק הכי גבוה במערכת, חוץ מקצת נוזל שבמכיל שום נוזל לא ישפך מהצינורות ולכן אני לא מבין מדוע צריך ניקוז אוויר אחרי החלפת מיכל עיבוי.

בו נחדד כמה דברים. בהרבה רכבים מיכל העיבוי נמצא במקום הכי גבוה ועדיין הייצרן מבקש לבצע תהליך ניקוז אוויר פשוט כמו ברוב רכבי קונצרן VAG. נכון שהתהליך אינו מצריך פתיחה של בורג ניקוז אוויר מסויים או צינור (למרות שיש רכבים שכן).

מה לעשות בוקי זה מה הייצרן כותב.

ייתכן שקיימת חוסר הסכמה בנינו שנובעת בגלל התבוננות שונה על הנחיות הייצרן.

לדוגמא:

בפורד פוקס דור 2 הייצרן מציין פרוצדורה פשוטה לניקוז אוויר שייתכן שאתה לא רואה בזה כפעולת ניקוז אוויר. ראה עמוד 2 בקובץ המצורף.

נכון שהתהליך ניקוז האוויר יכול להתבצע במהלך נסיעה אבל רצוי בכול זאת לבצע את התהליך לפני נסיעה בכדי לא להגיע למצב של התחממות ייתר או HOT SPOT.

מאור/יגאל

הגיע הזמן שתפסיקו לסנגר אחד על השני מכיוון ששניכם טועים וגם מטעים את הקוראים ונוצר הראשם שלא צריך לבצע ניקוז אוויר.

2010-12-11_224158_drain_refill_bleed_2009_focus.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

יצרן דורש ריקון מלא של המערכת כנראה כדי למנוע שפיכה מחוץ למיכל איסוף של נוזל קירור שהוא חומר מזיק ומזהם.

זה מספיק בשבילי בכדי לכתוב שעבודה בצורה כזו היא חפיפניקית מכיוון שבזמן פירוק הצינור התחתון וגם העליון נוזל קירור יישפך אלא אם אתה עושה שמיניות באוויר וסוגר במהירות הבזק את פתח הצינור עם פקק מתאים בעל הברגה.

נראה לי תהליך מסורבל יותר מאשר פתיחת בורג ריקון בודד ולרוקן את כול הנוזל לכלי קיבול מתאים.

* שיטת מאור מצריכה שני אנשים.

* כלי או פקק לחסימת פתח הצנרת למניעת שפיכת הנוזל.

תתפלא אבל גם במוסכים שאני מכיר הם מרוקנים את תכולת נוזל הקירור ורק לאחר מכן מפרקים את מיכל ההתפשטות.

פורסם

יש לי כזאת פוקוס וראיתי את מיכל העיבוי הזה עשרות פעמים. אין שום בעיה להחליף בלי לשפוך יותר מכמה סמ"ק של נוזל ובלי עזרה של בן אדם נוסף.

זהו, אם אתה חושב שיש צורך בריקון מלא, אז יש צורך בניקוז אוויר לפי הנוהל אחר כך, על זה אין מחלוקת.

רק שמעשית אין הכרח לבצע ריקון מלא.

פורסם
אתה הפכת את האשכול לדרמטי, אני ציינתי שיש לבצע ניקוז אוויר לפי הנחיות הייצרן גם במקרה של החלפת מיכל עיבוי ואתה טוען שלא. זה שהמיכל נמצא במקום הכי גבוה עדיין יש צורך ברוב הרכבים לבצע ניקוז אוויר לפי הנחיות הייצרן.

ואם ניקוז האויר הצליח בלי להיצמד להנחיות יצרן? מה זה אומר? שאתה חפיפניק?

פורסם
ואם ניקוז האויר הצליח בלי להיצמד להנחיות יצרן? מה זה אומר? שאתה חפיפניק?

זה אומר שהודעה שלך מטופשת מאוד.

פורסם

אתה פשוט לא מוכן להכיר בידע וניסיון של אחרים. תתחיל להפנים שיש לא מעט ידע שמפוזר פה בפורום ומיושם לא רק אצל בעלי המקצוע או בעלי העסקים בתחום וניתן לראות זאת בלא מעט פרוייקטים מתועדים.

פורסם
יגאל

הגיע הזמן שתפסיקו לסנגר אחד על השני מכיוון ששניכם טועים וגם מטעים את הקוראים ונוצר הראשם שלא צריך לבצע ניקוז אוויר.

אני מתנצל שלא הייתי ברור וההודעה שלי עלולה להתפרש לשני פנים.

אני אחזור ואחדד:

בהנתן מצב בו כל המערכת מלאה נוזל, ורק חסר נוזל בצינור התחתון של מיכל העיבוי - זה בדיוק המצב שנוצר כאשר מחליפים מיכל עיבוי מבלי לרוקן את המערכת. במצב זה אין צורך לבצע ניקוז אויר. האויר שבצינור המדובר יצא בזמן מילוי הנוזל בדיוק כמו שהוא יוצא מכוס הקפה שלך בזמן שאתה ממלא אותה בבוקר. בסוף התהליך לא ישאר במערכת יותר אויר ממה שהיה בה בתחילתו.

אין מה לנפנף בספרות יצרן, כיוון שהיצרן לא מכיר בתסריט של החלפת המיכל ללא ריקון המערכת.

רק שכל מי שיש לו הגיון בריא (בניגוד למרק) מבין שריקון המערכת מיותר לחלוטין במקרה זה, אלא אם פות"ש חשק בהחלפת הנוזל ללא קשר להחלפת המיכל.

אני מקווה שהפעם הייתי ברור יותר.

מגן הפורום מוזמן להמשיך לטרחנות שלו.

יום טוב גם לך

פורסם

בשביל מוסך זה מאוד פשוט, הרכב מגיע עם הנזילה, גם אם מקורה במקום גבוה, כגון מיכל העודפים וקרוב לוודאי שאין צורך לבצע ניקוז אויר, המקצוען יבצע ניקוז אויר או יוודא באופן חד משמעי שאין אוויר לכוד במערכת.

הרציונאל הוא פשוט, מי שמתקן את הרכב לא יודע באופן מוחלט כמה חוסר היה במערכת ולכן ביצוע ניקוז אויר היא התשובה הפשוטה, לשלול כל אפשרות שאולי בכל זאת יש אויר המערכת ובכך להימנע מתקלות עתידיות במערכת הקירור.

פורסם
אם אתה עובד לפי הנחייות היצרן אתה צריך לרוקן את כל המערכת, להחליף מיכל עיבוי, למלא את המערכת ואז בהחלט צריך ניקוז אוויר.

.

עד כדי כך מדובר בחומר מסכן ומזיק?!?

האמת שאצלי נשפך קצת חומר לתוך התא מנוע מהסדק במיכל, עוד מלפני שגילית את הבעיה וגם אחר כך כאשר הוספתי את הנוזל החסר.

פורסם

הוא לא מסוכן למנוע.

הוא מסוכן לבעלי חיים, הם נמשכים אליו בגלל הריח ולפי הבנתי יש לו גם טעם מתקתק מה שגורם להם לשתות ממנו, התוצאות לא טובות.

אני מאמין שהוא גם מזיק לסביבה מעבר לבעלי חיים.

פורסם
עד כדי כך מדובר בחומר מסכן ומזיק?!?

האמת שאצלי נשפך קצת חומר לתוך התא מנוע מהסדק במיכל, עוד מלפני שגילית את הבעיה וגם אחר כך כאשר הוספתי את הנוזל החסר.

החומר עלול לפגוע בצמות חשמל לכן חשוב לשטוף את המקום עם מי ברז.

פורסם
בשביל מוסך זה מאוד פשוט, הרכב מגיע עם הנזילה, גם אם מקורה במקום גבוה, כגון מיכל העודפים וקרוב לוודאי שאין צורך לבצע ניקוז אויר, המקצוען יבצע ניקוז אויר או יוודא באופן חד משמעי שאין אוויר לכוד במערכת.

הרציונאל הוא פשוט, מי שמתקן את הרכב לא יודע באופן מוחלט כמה חוסר היה במערכת ולכן ביצוע ניקוז אויר היא התשובה הפשוטה, לשלול כל אפשרות שאולי בכל זאת יש אויר המערכת ובכך להימנע מתקלות עתידיות במערכת הקירור.

נכון כתבת. כול בעל מקצוע שאני מכיר לא מתעסק בקישקושים של שאיבת הנוזל ממיכל ההתפשטות והרמת הצינורות מעל גובה המיכל או כול מיני להטוטים שנכתבו על ידי חובבנים.

בעלי המקצוע אשר שוחחתי עמם מרוקנים את כול תכולת נוזל הקירור.

פורסם

לא רואה שום צורך או טעם לרוקן את כל תכולת המערכת קירור, אלא אם כן המערכת נמהלה עם מים, נוזל קירור לא מתאים, מטונפת או שהגיע המועד להחלפת הנוזל.

פורסם

חבל על הכסף שייזרוק סתם אצל בעל מקצוע גם על העבודה וגם על נוזל הקירור שאם כבר רוקנו אז עדיף לחדש אותו וכו וכו...שיישמור את הכסף אצלו וב 10 דקות של עבודה יחליף את מיכל העיבוי. מה גם שזה ייתן לו את הביטחון לעשות דברים בעצמו ברכב שזה חלק ממטרת הפורום.

לפותח השירשור - מחכים לעידכון ממך מה ניגמר.

• תוכן חדש...