Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק...תפסיק להיות דרמטי ולהפחיד על פעולה כל כך פשוטה שאם הוא מבצע אותה עם עוד בן אדם שיחזיק את הצינורות בפירוק לא ייצטרך שום ניקוז אויר. המיכל הוא בנקודה הגבוהה ביותר עם הצינורות שמתחברים אליו אז להחזיק את הנוזל בצינורות זה ממש פשוט והוא יעשה את ההחלפה כמו גדול.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאם הוא מבצע אותה עם עוד בן אדם שיחזיק את הצינורות בפירוק לא ייצטרך שום ניקוז אויר.

תשתמש בקליפס פלסטיק שלוחץ את הצינור או תקפל את הקצה של הצינור ותקשור עם אזיקון.

יש שם רק צינור אחד שמתחבר לחלק התחתון של המיכל שצריך את הפעולה הזו, לשני הצינורות הדקים לא צריך.

פורסם
מאוד פשוט. ניסיון טכני וקצת הגיון בריא והכי חשוב לקחת כול דבר בפרופורציות הנכונות.

ברגע שאתה מפרק צינור מים של מערכת הקירור אשר נחשבת מערכת סגורה בהחלט עלול להכנס אוויר למערכת.

אל תשכח שמערכת הקירור עובדת תחת לחץ של 15PSI ככה שאם אתה פותח צינור או את פקק מיכל העיבוי הלחץ יורד ללחץ האטמוספירי. במידה לאחר הפתיחה אתה לא מספיק זריז בכדי להחזיק את הצינור מעל גובה מיכל העיבוי הנוזל בצינור מתרוקן ואוויר יתפוס את מקומו.

תתפלא שבועת אוויר קטנה יכולה להסב נזק די רציני למנועים מסויימים.

לגבי ההגיון הבריא נסכים שלא להסכים.

ומה קורה לאדם (שאינו מכונאי) שיש לו נניח משאבת מים עייפה, ובבדיקה החודשית גילה שמיכל העיבוי ריק, או שהרדיאטור לא מלא כולו, ויש להוסיף כחצי ליטר נוזל למערכת? לפי ההגיון הבריא (שלך) אותו אדם חייב לגרור את הרכב למוסך ןחלילה לא להניע אותו עד אז.

בפועל כל אדם נורמאלי, יוסיף קצת מים/נוזל ויגיע למוסך כשיהיה לו זמן, על פי קצב שחיקה ממוצע של משאבות ניתן להעריך שאלפים עושים את זה בעולם כל חודש והכל בסדר.

מניסיון עם הצרפתיה שלי, שלדעת רוב מועדת לפורענות מבחינת מערכת הקירור, היא נוסעת מצויין גם עם מחסור של ליטר וחצי, ועולה את סדום ערד ופורייה ביום קיץ חם. כאשר המחסור מתקרב לכ2 ליטר המנוע מתחיל לעבוד טיפה חם יותר בשיוט. מילוי מים למיכל עיבוי ללא שום ניקוז אויר, והרכב המשיך לסוע עוד כאלפיים קמ עד שהחלפתי משאבה.

נכון, למערכת הקירור תפקיד חשוב, אבל זו גם מערכת פשוטה ולא צריך להלחץ מעל פעולה פשוטה, אלא להפעיל ״הגיון בריא״.

יום טוב גם לך

פורסם

לצורך הפרוטוקל אוסיף שבפוקוסים באמת יש בעיית ניקוז אוויר ולכן במוסכים מורשים כשמחליפים נוזל קירור משתמשים בשיטת מילוי וואקום.

במקום פקק של מיכל עיבוי שמים מתאם עם שתי יציאות. יציאה אחת הולכת למשאבת וואקום ידנית, יציאה שניה למיכל עם נוזל קירור חדש.

על המתאם יש ברז שמעביר בין שתי היציאות.

אחרי ריקון המערכת, בטנים בהה וואקום באמצעות המשאבה. אחרי זה מעברים את הברז לכיוון מיכל עם נוזל קירור חדש, הוואקום יונק את הנוזל והמערכת מתמלאת ללא בועות אוויר.

כאמור, אין צרוך לבצע את הפעולה הזו אחרי החלפת מיכל עיבוי.

פורסם (נערך)

בוקי, האם בודאות עושים שימוש בואקום כי יש בעיה? או כי פשוט זה חוסך זמן למוסך?

לדעתי כל מוסך שרוצה לעבוד בצורה יעילה, טוב שישתמש בשיטה זו, מטעמי חיסכון בזמן נטו..

החלפתי נוזל קירור בכמה וכמה פוקוסים, לא נתקלתי בבעיות מיוחדות..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יכול להיות שבעיית ניקוז הייתה בדור ראשון ולא בדור שני המדובר כאן.

מילוי על ידי וואקום אכן מאוד יעיל ומהיר, כל התהליך לוקח בערך דקה. המקום היחיד שראיתי שמשתמישים במכשיר הזה היה במורשה פורד/מאזדה.

פורסם (נערך)
בוקי, האם בודאות עושים שימוש בואקום כי יש בעיה? או כי פשוט זה חוסך זמן למוסך?

לדעתי כל מוסך שרוצה לעבוד בצורה יעילה, טוב שישתמש בשיטה זו, מטעמי חיסכון בזמן נטו..

החלפתי נוזל קירור בכמה וכמה פוקוסים, לא נתקלתי בבעיות מיוחדות..

מהחלפה של נוזל קירור בפוקוס אחד או שניים שאתה ומאור ביצעתם בעבר אינה נחשבת לצורך העניין כניסיון שממנו ניתן להסיק דבר מה.

אם אורן ומוסכים רבים נתקלו בבעיה של התחממות יתר של טמפ' הנוזל ועוד ושלל תופעות אחרות ובעקבות כך הייצרן הוציא הנחייה מסודרת כיצד ואיך לבצע ניקוז אוויר אז כנראה שכן יש בעיה. למעשה גם בספרות ייצרן קיימת פרוצדורה של ניתוק של הצינור מהרדיאטור הפנימי ומילוי נוזל קירור דרכו.

בזמנו היה דיון שלם של בעלי מקצוע בפורום הסגור בניהולו של דניאל. רק לאחר ששלחתי למספר בעלי מקצוע את המסמך המצורף+התייעצות עם מוסכים מורשים הם הצליחו לפתור את הבעיה בצורה מוחלטת.

ראה הסבר של אורן בקישור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?609554-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2001&p=5197429&viewfull=1#post5197429

ראה הנחיות ייצרן בקובץ המצורף.

אתה יכול להמשיך את הדיון בלעדי לגבי פוקוס דור ולהתווכח עם הייצרן או אפילו לכתוב אליו מייל ולציין שמנסיונך אין צורך בפעולות ניקוז אוויר מיוחדות בפוקוס דור 1.אני מתכוון ברצינות ולא בצחוק.

Cooling System Draining, Filling and Bleeding-Ford Focus.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מסמך מרתק, רק שלפות״ש יש פוקוס 2010...

תן לי לנחש, עכשיו גם תמצא לי בספרות שבשביל להחליף מיכל עיבוי צריך לרוקן את כל המערכת ולמלא נוזל חדש ומקורי של פורד.. אל תתאמץ לחפש, זה באמת כתוב שם. וגם אני לא אתאמץ להעלות את זה לפה.

בהצלחה לכולנו ויחי ההגיון הבריא

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
מסמך מרתק, רק שלפות״ש יש פוקוס 2010...

גם ציינתי שמדובר על פוקוס דור 1 וגם ניתן להבין זאת מהדיון שהתקיים מול בוקי והקישור לדיון עם אורן לגבי פוקוס דור 1.

פורסם

ואני חשבתי לתומי שמטרת השירשור היא לעזור לפות״ש להחליף מיכל עיבוי, לא לסקור את ההסטוריה ההנדסית של פורד..

לפותח השירשור,

החלף את המיכל כפי שהציעו למעלה, תשתדל שמינימום נוזל קירור ישפך מהצינורות, השלם את הנוזל החסר וסע לשלום

יום טוב גם לך

פורסם

תודה לכולם.

אז אני מבין שכולם מסכימים שגם אם יש/היה חשש לבעיית ניקוז אוויר

אם עושים את ההחלפה כמו שהציעו מאור ובוקי החזקת הצינור גבוה/קשירה בכל מקרה זה מתיר את החשש.

הדיונים מאוד מרתקים ופורים פה.

פורסם

הצינורות מהודקים עם בנדים קפיציים, בשביל ללחוץ אותם רצוי שיהיה לך כלי שנקרא "פלייר משאבות". לא תוכל לדעתי ללחוץ את הבנד של הצינור הגדול עם פלייר רגיל.

פורסם
מהחלפה של נוזל קירור בפוקוס אחד או שניים שאתה ומאור ביצעתם בעבר אינה נחשבת לצורך העניין כניסיון שממנו ניתן להסיק דבר מה.

אם אורן ומוסכים רבים נתקלו בבעיה של התחממות יתר של טמפ' הנוזל ועוד ושלל תופעות אחרות ובעקבות כך הייצרן הוציא הנחייה מסודרת כיצד ואיך לבצע ניקוז אוויר אז כנראה שכן יש בעיה. למעשה גם בספרות ייצרן קיימת פרוצדורה של ניתוק של הצינור מהרדיאטור הפנימי ומילוי נוזל קירור דרכו.

בזמנו היה דיון שלם של בעלי מקצוע בפורום הסגור בניהולו של דניאל. רק לאחר ששלחתי למספר בעלי מקצוע את המסמך המצורף+התייעצות עם מוסכים מורשים הם הצליחו לפתור את הבעיה בצורה מוחלטת.

ראה הסבר של אורן בקישור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?609554-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2001&p=5197429&viewfull=1#post5197429

ראה הנחיות ייצרן בקובץ המצורף.

אתה יכול להמשיך את הדיון בלעדי לגבי פוקוס דור ולהתווכח עם הייצרן או אפילו לכתוב אליו מייל ולציין שמנסיונך אין צורך בפעולות ניקוז אוויר מיוחדות בפוקוס דור 1.אני מתכוון ברצינות ולא בצחוק.

סתם לעדכן אותך שבלא מעט פוקוסים שבהם יצא לי לבצע החלפת טיימינג עם משאבת מיים ביצעתי את הניקוז ללא שום כלים מיוחדים. לא מזלזל בניסיון של מישהו אבל כל אחד עם הניסיון והוותק והידע שלו בעניין. ביום שבו בעלי המיקצוע יתחילו להיצמד לחלוטין להוראות יצרן ולספרות גם בכל דבר ועניין אז זה יהיה כבר סיפור אחר אבל לבוא ולפסול שיטות וטכניקות ניקוז נכונות כמו במיקרה הזה זה סתם כדי להכשיל ולהפחיד בעלי רכבים שיכולים לבצע דברים פשוטים בעצמם.

פורסם
מרק...תפסיק להיות דרמטי ולהפחיד על פעולה כל כך פשוטה שאם הוא מבצע אותה עם עוד בן אדם שיחזיק את הצינורות בפירוק לא ייצטרך שום ניקוז אויר. המיכל הוא בנקודה הגבוהה ביותר עם הצינורות שמתחברים אליו אז להחזיק את הנוזל בצינורות זה ממש פשוט והוא יעשה את ההחלפה כמו גדול.

אתה הפכת את האשכול לדרמטי, אני ציינתי שיש לבצע ניקוז אוויר לפי הנחיות הייצרן גם במקרה של החלפת מיכל עיבוי ואתה טוען שלא. זה שהמיכל נמצא במקום הכי גבוה עדיין יש צורך ברוב הרכבים לבצע ניקוז אוויר לפי הנחיות הייצרן.

• תוכן חדש...