Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פורד פוקוס סוף 2010.

לאחר שבשבוע האחרון שמתי לב שמתחיל להיות חסר נוזל קירור גליתי שמיכל עיבוי סדוק ( מצ"ב תמונות...קצת קשה לצלם אז התמונות לא משהו).

מיכל מקורי סה"כ שירות 7 שנים בלבד.

מצאתי חליפי בכ- 120 ש"ח ( אני חושב שהמקורי מאוד יקר).

אני חושב להחליף את המיכל לבד: לנתק צינורות, ברגים, לשלוף , להשים את החדש לסגור ברגים ,צינורות ולמילוי נוזל חדש.

האם יש דברים מיוחדים כמו ניקוז אוויר, בדיקות ברדיאטור במנוע וכו'...?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אמורה להיות שום בעיה ,אחרי שתסיים את ההרכבה ומילוי נוזל ,תניע את הרכב עם פקק פתוח לכמה דקות שיתנקזו בועות אוויר

בהצלחה

רמי

פורסם

אני חושב להחליף את המיכל לבד: לנתק צינורות, ברגים, לשלוף , להשים את החדש לסגור ברגים ,צינורות ולמילוי נוזל חדש.

האם יש דברים מיוחדים כמו ניקוז אוויר, בדיקות ברדיאטור במנוע וכו'...?

קודם כול רצוי לרכוש מיכל מקורי או שווה ערך למקורי תוצרת ייצרן OEM. אני מציע לך לבקש עזרה ממישהו שכבר ביצע פעם את העבודה בפורד פוקוס.

בפורדים למיניהם תמיד קיימת איזה פרוצדורה למילוי/ניקוז אוויר ומי שלא מכיר את הפרוצדורה עלול להתקל בבעיות של התחממות ייתר של המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
קודם כול רצוי לרכוש מיכל מקורי או שווה ערך למקורי תוצרת ייצרן OEM. אני מציע לך לבקש עזרה ממישהו שכבר ביצע פעם את העבודה בפורד פוקוס.

בפורדים למיניהם תמיד קיימת איזה פרוצדורה למילוי/ניקוז אוויר ומי שלא מכיר את הפרוצדורה עלול להתקל בבעיות של התחממות ייתר של המנוע.

מקורי עולה סביב 700-800 ש"ח.

איפה מוצאים תוצרת יצרן OEM ?

פורסם

בארץ לא הצלחתי למצוא.

הכי קרוב שנראה לאיכותי שמצאתי:

https://www.carpartsonline.co.il/%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93/%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1/144--%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%A2%D7%99%D7%91%D7%95%D7%99

כתוב שם:

באתר תוכל למצוא מלאי גדול מאוד של חלקי חילוף ובניהם מיכל עיבוי לפורד פוקוס באיכות טובה אשר מיוצרת מחומרי גלם עמידים לפי הוראות היצרן, כל מיכל עיבוי לפורד פוקוס נבדק לפני שהוא נשלח אליך ואנחנו דואגים לבדוק בצורה קפדנית את ההתאמה שלו לרכב שלך.

מיכל העיבוי לפורד פוקוס תואם אחד לאחד למיכל העיבוי המקורי ולאחר בדיקה קפדנית של חומרי הגלם ואיכות הבקרה בהליך היצור אנחנו נוכל לשלוח לך את המיכל עיבוי לפורד פוקוס שלך ללא כל בעיה עם אחריות לשלושה חודשים או 6,000 קילומטר (הראשון מבניהם).

אני לא יודע אם זה אומר שזה ל OEM.

לגבי חו"ל קשה מאוד להתמצאות לגבי הדגם ואין זמן גם לחכות...

פורסם

לגבי ניקוז האויר אין פה שום פרוצדורה זה ממש פשוט שם. קח מזרק עם צינורית ושאב את הנוזל ממיכל העיבוי עד פיתחי הצינורות עצמם שיישאר נוזל בצינורות ורק אז תנתק את מיכל העיבוי ושים חדש ותמלא נוזל עד איפה שצריך וזה הכל. תיעזר בעוד בן אדם שיחזיק את הצינורות שלא יישפך מהם הנוזל ואתה אפילו לא תצטרך לנקז אויר כלל.

פורסם

כמעט לכול רכב קיימות הנחיות מסויימות לניקוז אוויר אם זה על-ידי פתיחת בורג/ברגי ניקוז או פשוט הרצת המנוע בסל"ד מסויים למשך פרק זמן מסויים.

השיטה שלך להחלפת מיכל העיבוי היא חפפניקית ובהחלט לאחר פתיחת צנורות יש לבצע ניקוז אוויר.

פורסם
בהחלט לאחר פתיחת צנורות יש לבצע ניקוז אוויר.

מיכל עיבוי זה החלק הכי גבוה במערכת, חוץ מקצת נוזל שבמכיל שום נוזל לא ישפך מהצינורות ולכן אני לא מבין מדוע צריך ניקוז אוויר אחרי החלפת מיכל עיבוי.

פורסם

מרתק איך מארק בוחר מתי ללכת לפי היצרן ומתי לא.

ניקוז בועת אויר קטנה (שקרוב לודאי לא קיימת) ממערכת הקירור? רק על פי הוראות יצרן.

הרצת מנוע חדש שנרכש בסכום לא מבוטל והתהליך עלול להשפיע לכל חיי המנוע? מילה של מוסכניק מקומי עולה על כל מה שהיצרן יודע.

יום טוב גם לך

פורסם
מרתק איך מארק בוחר מתי ללכת לפי היצרן ומתי לא.

מאוד פשוט. ניסיון טכני וקצת הגיון בריא והכי חשוב לקחת כול דבר בפרופורציות הנכונות.

ברגע שאתה מפרק צינור מים של מערכת הקירור אשר נחשבת מערכת סגורה בהחלט עלול להכנס אוויר למערכת.

אל תשכח שמערכת הקירור עובדת תחת לחץ של 15PSI ככה שאם אתה פותח צינור או את פקק מיכל העיבוי הלחץ יורד ללחץ האטמוספירי. במידה לאחר הפתיחה אתה לא מספיק זריז בכדי להחזיק את הצינור מעל גובה מיכל העיבוי הנוזל בצינור מתרוקן ואוויר יתפוס את מקומו.

תתפלא שבועת אוויר קטנה יכולה להסב נזק די רציני למנועים מסויימים.

• תוכן חדש...