Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ויתור על סמארטפון - כיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השירשור על רשתות חברתיות.

אני כבר מזמן משתעשע עם מחשבה של לזרוק את המפלצת 6" שיש לי לאלף עזאזל, ולחזור למכשיר דוגמת נוקיה 2720 או מוטורולה V3, שגם לא תצטרך להיות מחוברת באינפוזיה למטען, ותחזיק כמה ימים ללא טעינה (זוכרים דבר כזה?).

למה - אני מרגיש שהדבר הזה שולט לי יותר מדי בחיים. בכל דקה פנויה אני מוצא את עצמי תקוע בטלפון, קורא כתבות באתרים רנדומליים למיניהם. ישיבה ל"כבדה" בשירותים הופכת מ5-10 דקות ל20-40, עד שנרדמות הרגליים.

באפליקציות של רשתות חברתיות אני לא משתמש (נכנס דרך הדפדפן אם צריך), בוואטסאפ - בתור תחליף ל-SMS, לא משהו שאני לא יכול לעשות ב-SMS (לא נרשם לקבוצות למיניהן, רק להזכיר את זה עושה לי רע).

מה שאכן יחסר לי זה וייז (חושב על להתקין GPS ברכב) ואפליקציות רדיו למיניהן (כנראה שאצטרך לחזור להוריד שירים ולשים על דיסק און קי).

וכמובן שזמינות מידע באינטרנט בכל מקום.

עצות איך להתגבר על הצורך בזה?

תודה לעונים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה יכול לרכוש טבלט עם כרטיס סים ולקחת אותו איתך רק למקומות שבהם יש לך צורך באינטרנט, GPS וכו'.

שאר הזמן שישאר בתוך המגירה, רכב , whatever...

פורסם

הולך לחנות סלולר, מבקש טלפון של נוקיה. רואה שהמחיר גבוה, הולך לבנקאי. מחכה בתור בשעמום, וניגש לבנקאי. מבקש מבקאי הלוואה לקנית טלפון סלולרי בסכום של 250 ש"ח. הבנקאי לא מבין מה הוא רוצה, נותן לך כרטיס אשראי.

עם הכרטיס אשראי אתה הולך לכספומט, מושך 250 ש"ח. הכספומט לא נחמד ומבקש ממך שתכתוב סכום בכפולות של 100. אתה רושם לו 300. הכספומט מוציא לך 2 שטרות של 100 ו-2 שטרות של 50. מוציא את הזעם שלך בקללה בשפה כלשהי.

נגש לחנות, מוציא את הכסף וקונה מכשיר נוקיה ישן.

פורסם

ועכשיו ברצינות? אני יודע שאני יכול ללכת לחנות פלאפונים ולקנות נוקיה.

מישהו עשה מהלך דומה? כלומר אחרי שנים עם סמארטפון חזר לטלפון טיפש?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב שלקנות טלפון טיפש זה לא הפתרון המיידי לבעיה שלך.

דבר ראשון, תתחיל מלנתר את כמות החשיפה שלך לסלולרי על ידי אפליקציות שמודדות זמן מסך, יש רבים וטובים, ככה תוכל לדעת פחות או יותר כמה זמן מהיום יום שלך נשרף על טלפון ועל איזה אפליקציות, תראה במה אתה הכי משתמש ואם לא מדובר במשהו חשוב דוגמת דפדפן או ווטסאפ, פשוט תמחק.

דבר שני, תנסה לחשוב באיזה מצבים אתה "נאלץ" להשתמש בטלפון ומה היית עושה במקום אם לא היה לך טלפון חכם, האם בהכרח האלטרנטיבה יותר טובה? לשבת בבנק למשל במשך שעה, איך היית מנצל את הזמן הזה אחרת?

דבר שלישי, ישנם אפליקציות המגבילות אותך לזמן שימוש מסויים ביום, זה יכול להוות פתרון לבעיות חוסר שליטה.

לגבי השרותים, זוכר את התקופות שידענו את כל הרכיבים של המטהר אוויר? מתגעגע?

פשוט תכנס בלי טלפון.

בסופו של דבר בסמארטפון יש את כל הידע האנושי בלחיצת כפתור, לטוב ולרע, לוותר על זה לא נראה לי הכרחי, עדיף לחנך את עצמך להמעיט בשימוש.

נכתב מהסמארטפון.

פורסם (נערך)

יצא לי לראות כמה יוטיוברים שעשו את זה.

רובם היו מאוד מרוצים מהעניין. טענו שהם פחות לחוצים (בעיקר מהבדיקה התכופה של ההתראות וכו').

מודה שזה קורץ גם לי מאוד.

הבעיה שלי היא בעיקר המנוי שלי ל Apple music שעליו אני נשען כדי לצרוך מוסיקה באיכות סבירה.

לדעתי, הדרך היחידה לדעת איך זה היא פשוט לעשות את זה - אבל לתת לזה הזדמנות אמיתית. (לדעתי יותר משבוע של ניסיון).

מהנימה של דבריך, נראה שאתה תסתדר עם זה מעולה.

לגבי ניווט ומוסיקה ברכב, יש מולטימודיות מבוססות אנדרואיד (רובן אפילו עם סים כך שתוכל גם להשתמש בשירותי סטרימינג, Waze וכו').

הן אפילו לא יקרות באופן יחסי ויעלו לך פחות ממכשיר דגל.

השאלה היא איפה אפשר למצוא מכשירים כאלה עם תמיכה מספיקה ב 3G. (פה בארץ עדיף שתהיה תמיכה ב QuadBand [זה שלא תהיה קליטה, פשוט היא תהיה פחות טובה במקומות מסויימים]).

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
פורסם

סמארטפון הוא כלי, השימוש בו תלוי בך. אם הגעת למצב שהשימוש בו לא תקין אתה צריך "לסדר את עצמך" ולא למנוע מעצמך את היתרונות שלו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
סמארטפון הוא כלי, השימוש בו תלוי בך. אם הגעת למצב שהשימוש בו לא תקין אתה צריך "לסדר את עצמך" ולא למנוע מעצמך את היתרונות שלו.

יפה אמרת.

מסכים עם הניסוח הזה.

פורסם

הייתי באותו מצב כמוך, פחות או יותר.

פתרתי את הבעיה בדרך פשוטה יותר, הורדתי את כל האפליקציות שהיו לי על הנייד שגזלו את רוב הזמן כמו יו טיוב, פייסבוק וכו, השארתי ווייז וואטסאפ.

והכי חשוב, להבין שהנייד זו לא איזה גזירה משמיים שהוא צריך להיות כל הזמן עליך (בניגוד לאלה שחושבים שאתה חוצפן כי אתה לא עונה תוך 14 מילישניה לווטסאפ שלך או שנוזפים בך שהסתרת את ה"נראה לאחרונה ב...).

יוצא עם האשה לארוחת ערב? יוצא מהעבודה להפסקת צהריים? נפגש עם חברים בפאב?

תשאיר את הטלפון בבית!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1.תקנה מכשיר שמחזיק סוללה כמו טלפון ולא כמו תחנה כוח- לדוגמא שיומי רדמי 4 פרו. יומיים בלי טעינה בשימוש בינוני.

2.תמחק אפליקציות מיותרות.

3.???

4. PROFIT

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

הייתי במצב הזה, עשיתי את זה גם לחודש בערך, אבל בסוף חזרתי לסמארטפון.

למה?

כי שום דבר לא השתנה. אם יש לך בעיות שאתה מרגיש שהסמארטפון גוזל ממך המון זמן, שום דבר לא ישתנה אם הוא לא יהיה. זה לא שפתאום תתחיל להיות פרודוקטיבי יותר. אלא פשוט תמצא מבזבז זמן אחר שיקח לך את הזמן הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלמד לשלוט במכשיר, שלא ישלוט בך.

כמו שזו החלטה שלך לא לענות לטלפונים מהעבודה אחרי שעה מסויימת בערב, אתה יכול להחליט שאתה לא גולש בשירותים בפייסבוק ובטמקא. אם תעבור לטלפון רגיל אתה תמצא את עצמך מוגבל בכל מיני דברים במהלך היום, במידה והטלפון הוא גם כלי עבודה ולא רק בידורית ניידת עבורך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה שהוא אכן גם כלי עבודה בשבילי.

זה טלפון שמשמש גם לעבודה (טלפון חברה שניידתי אליו את המספר הפרטי שלי, כדי לא להסתובב עם שני טלפונים), כמו טלפונים, מיילים של עבודה וגם לחפש מידה באינטרנט על פתרון תקלות כאלה ואחרות.

בעיה נוספת - מאז שהפסקתי לעשן לפני 5 שנים, זה אצלי די תחליף לסיגריות, במקום לקחת סיגריה, אני לוקח סמארטפון (לא, אני לא מנסה לעשן אותו).

פורסם

קשה בלי 9GAG בשירותים.

אבל בכל מקרה, כמו שאמרו, החלטה שלך ובחירה שלך. כמו אלו ששומרים שבת וכל כך שמחים על כך שניתנה לנו השבת... כאילו שאי אפשר להחליט על יום מנוחה והתנתקות בלי ציווי משמיים בשביל זה. לדעתי אל תוותר, פשוט תשנה אורח חיים והרגלים (זה יותר קשה, אבל אתה תהנה מהיתרונות של הסמארטפון מבלי להיות "מכור").

• תוכן חדש...