Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי למשפחה שלי.

המשפחה שלי כוללת אותי, את אשתי ואת 3 ילדנו.

הילדים בגילאים: 4, 3 והקטנה בת חודשיים.

זאת אומרת: 2 כיסאות בטיחות מאסיביים (Britax Advocate) וסל-קל.

כמו-כן, נדרש שטח אכסון מתאים לציוד ילדים כגון: עגלות, תיקים, צעצועים וכדומה (נופש, טיולים ועוד...).

תקציב: עד 180K (אפשר לחרוג אם ישנו רכב יקר מעט יותר ששווה את המחיר).

שימושים עיקריים: נסיעות לעבודה על בסיס יומי (חצי שעה נסיעה הלוך-ושוב ביום) + טיולים בסופ"ש + חוגים לילדים. (כך שמדובר במרחקי נסיעה ממוצעים למשפחה - אני מניח :))

תנאי סף לרכישה:

1. בטיחות (הכי חשוב!)

2. אמינות

3. מרווח ונוחות נסיעה

4. יעילות (צריכת דלק)

בחנתי מספר מכוניות על הנייר (עדיין לא התחלתי לרוץ בין הסוכניות - מחכה לדצמבר)

אבל ההיצע אדיר ואני לא מצליח לתמצת את המבחר למספר דגמים מצומצם שהייתי רוצה לבחון לעומק.

כמה רכבים עלו על הפרק:

1. פיקאסו C4 - הביקורות מהללות. אבל מהפורומים שאני קורא נראה שהדגמים הישנים עשו הרבה בעיות והערך יורד מהר מאד. השאלה האם אותן בעיות קיימות בדגמים החדשים 2017-2018? והאם זו בעיה אם אני מחליף רכב פעם ב- 4-5 שנים?

2. מיצובישי אאוטלנדר - גם במקרה הזה הביקורות מהללות. אבל הבנתי שהיא "צרה" מדיי למצב המשפחתי. 3 ילדים, 2 וחצי מושבים. (או המודל של 7 מקומות, למרות ש-2 מהם קטנים מאד).

3. קראתי דברים טובים על טויוטה ורסה ועל הפריוס פלוס.

בכל מקרה, אשמח לשמוע את עצת המומחים פה ובעלי הניסיון. להבין מה האפשרויות הטובות ביותר בשבילי.

תודה רבה לכולם :)

עריכה אחרונה על ידי Yotam Lin
פורסם
גראנד פיקאסו דיזל 2.0 ליטר כנראה הכי טוב בקטגוריה שלו בהעדר smax. אין לו בעיות אמינות ידועות . קיים בארץ מ 2015

תודה.

2 שאלות:

1. האם לא עדיף הפיקאסו "הרגיל"? יש לו 3 מושבים נפרדים מאחור כך שהוא אמור לעמוד במשימה של 3 מושבי בטיחות. ובנוסף, מדובר ברכב קצת יותר קטן עם אותו המנוע...

2. מה לגבי מנוע הבנזין? למה לא לשקול אותו?

פורסם

מנוע הבנזין גם הוא שווה בדיקה (גירסת 5 מקומות משווקת רק עם מנוע זה)

כמו"כ נראה שעד דצמבר תגיע גם הרנו סניק החדשה שלדעתי גם שווה בדיקה.

ממליץ ללכת עם הכסאות לסוכנות ולבדוק, אם הכסאות מגבילים מאד בבחירה, לא מן נמנע שהייתי שוקל להחליפם בדגמים קומפקטיים יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

רצית רכב חסכוני בדלק. פיקאסו דיזל דיי חסכוני. 1:15 בממוצע.

ניתן לשקול את דגם הבנזין 5 מקומות אם הנסועה נמוכה. דגם הבנזין ישתה 1:11 בממוצע.

דרך אגב נמכרו מספר מצומצם

של דגמי פיקאסו דיזל 5 מקומות.

אכן גם רנו גראנד סניק תתן פתרון זהה ותהיה זולה יותר .

אני חושב ששניהם נופלים בנושא בלימה אוטונומית ושטחים מתים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

מזדה cx5 לא תתאים אבל cx9 אולי כן למרות שאין לה שלושה כסאות עצמאיים בשורה כמו לצרפתיות . היא יותר דומה לאוטלנדר.

הספורטאז' גם לא יתאים. ספסל אחורי צר מדי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מבדיקה, מאזדה 6 עונה על הדרישות של המרווח שלך וגם על כל הפרמטרים האחרים, וגם עומדת בתקציב (אלא אם תבחר את ה-2.5ל' פרימיום פלוס שעולה קרוב ל-200K, שאגב לדעתי שווה את התוספת).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

בכללי הבעיות במנוע בנזין של פיקאסו שקראת היו עד שינוי המנוע ב 2014. המנוע המשופר נותן 165 כ"ס ונראה כי פתרו את בעיית האמינות של הדגם הקודם . פשוט קצת מוקדם לדעת .

פורסם

אכן גם רנו גראנד סניק תתן פתרון זהה ותהיה זולה יותר .

אני חושב ששניהם נופלים בנושא בלימה אוטונומית ושטחים מתים.

אין לי מושג מהיכן אתה שואב את המידע שהגראנד סניק תהיה זולה יותר.

להבנתי הגראנד סניק תגיע עם בלימה אוטונומית כציוד תקני.

לגבי מערכות בטיחות נוספות - זה מאד תלוי במפרט שהיבואן יחליט להביא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

רק על סמך העבר ופערי המחיר בבריטניה. הגראנד פיקאסו דיזל מתחילה בארץ ב 170K ₪ כאשר הגראנד סניק דיזל עלתה כ ₪150K.

כמה יתיקר הדגם החדש ? קשה לדעת . אבל כנראה לא בהרבה

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

קח בחשבון ירידת ערך של הצרפתיות לעומת יפניות\קוראיניות מקבילות

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)

צודק אבל אין יפנית עם מרחבים כאלה במחיר הזה.(הוורסו פשוט צפופה) אתה יכול לקנות במחיר טוב גם את קאיה קארנס אבל אין מה להשוות בנוחות ובגמישות .

התייחסתי לדרישות פות"ש . ירידת ערך לא הופיעה ברשימה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

טויוטה ורסו לא צפופה יותר מקיה קארנס. בכלל, טויוטה וורסו לא צפופה ל 5 נוסעים. אפשר להתווכח על 6 נפשות בגלל השורה השלישית, אבל ל 5 זה רכב מספיק מרווח. אני כן ממליץ לגשת לסוכנות טויוטה ולבדוק, האם כיסאות בטיחות נכנסים ונחגרים בצורה בטוחה . יש מושבי בטיחות שאפשר להכניס ויש כאלה שלא - אני לא מכיר את הדגם שרשמת. וחוץ מזה, ילד בן 4 יכול לעבור לבוסטר ( עם משענת גב ), ועוד מעט גם בן 3 יוכל. מה שבטוח, 3 מושבי בטיחות גדולים אי אפשר להכניס לאאוטלנדר או לכל ג'יפון אחר, בגלל חלוקת השורה השניה.

אם טויוטה ורסו מתאימה, אפשר לחסוך לא מעט בקניה מליסינג 0 קילומטרים ( הרכב עולה כ 140 אלף שקלים, הנחה של 15 אלף שקלים בהשוואה ליבואן ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

ירדתי לרכב ומדדתי את השורה השניה בטויוטה ורסו.

רוחב המושבים הוא46-40-46, רוחב מדלת לדלת 134 ס"מ.

לפי המפרט של הכיסאות שלך, הרוחב שלהם 52 ס"מ, וזה לא נכנס, גולש למושב הסמוך ואי אפשר לחגור אותם באף אחד מהמושבים.

למען האמת, אני לא יודע באיזה רכב אפשר למקם שני מושבים מפלצתיים כאלה, ושיישאר עוד מקום לסל קל.

אולי קיה סורנטו, שבה שני המושבים החיצוניים רחבים מאוד. אבל עדיין, לסלקל בין שני המושבים האלה יישאר כ 36 ס"מ, שזה לא מספיק, גם לא למבוגר.

לכן, אם לא מחליפים את הכיסאות המפלצתיים האלה למשהו יותר צר, אני חושש שתצטרכו להשתמש באחד המושבים בשורה השלישית, מה שיקטין את גודל הבגאז'.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...