Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם השכנים שלך קטנוניים? כן ללא ספק.

אבל הברז זה רכוש משותף ואם הם אמרו לך שאתה לא יכול להשתמש בו למטרות פרטיות.

יש לך שתי ברירות

א. להחתים מספיק דיירים על מסמך שנותן לך אישור להשתמש בברז על מנת לרחוץ את הרכב.

ב. לחפש דרך אחרת לשטוף את הרכב.

בנוגע לשכנה:

אם אתה בטוח בוודאות ומעבר לכל ספק שהמקום חנייה אכן לא שלה והוא אכן רכוש משותף לכל הבניין תיגש לעורך דין שיוציא לגברת מכתב ויגיד לה שהדבר שהיא מבצעת הינו הטרדה ואם היא לא תפסיק לאלתר אתה תזמין משטרה ואף תדרוש צו הרחקה מבית משפט.

תראה להיכנס לסכסוכי שכנים זה קל לצאת מזה זה סיפור אחר ואי אפשר לדעת לאן זה יוביל, תנסה לשבת עם הדיירים ולמצוא פתרון לשתי הבעיות.

בנוסף אני חושב שהוועד עשה לך טובה שלא נתן לך לשלם את מחצית החשבון יש כאלה שהיו מסכימים ואף מחתימים אותך ואחר כך בלי שתדע היו ממלאים את הדוד עם המים של הבניין רק בשביל לדפוק אותך.

אני לא עורך דין, אז לפני כל צעד משמעותי כדאי שתתייעץ עם גורמים רלוונטים :)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. לגבי שטיפת הרכב. כפי שנאמר, לא משמעותי בפן הכלכלי של העניין, אבל בהחלט לא מצטייר טוב בעיני רבים.

רד מהעניין, קנה צינור גינה של 25 מטר ותוריד מהבית.

ב. לגבי החניה. תוציא פלט עדכני מהטאבו להוכיח שהיא לא משותפת, תלה בלוח המודעות + על דלת הבית שלה, ותבהיר לה שתפסיק עם ההטרדות.

לפני כן אל תשכח להתקין מצלמת אבטחה לכיוון הרכב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
1. אתה לא צריך לצטט אותי כי זה לא נותן כלום.

תרשום תגובה כמו כולם ללא ציטוט.

אני כן צריך, כי אני עונה למה שכתבת, וזה תורם להבנה של הקוראים ולשטף הדיון, אם התגובה שלי לא בדיוק מתחת לזו שלך.

הנה, גם אני קטנוני. נכון שאנשים קטנוניים זה כיף?

2. אתה מתקשה להבין שברז אשפה מיועד למטרה ספצייפית.

אני חושב (ומקווה) שהצלחתי להבין את הנקודה הזו. מה שאני לא מצליח להבין זה אנשים (לאו דוקא אתה) שאכפת להם לשלם עוד שקל כל חודש כי השכן שלהם מילא 4 דליים פעם בשבועיים, אפילו אם זו לא המטרה לשמה נועד הברז במקור. זכותך לא להסכים איתי.

3. ידוע לכולם שהחיים כדייר בבניין הם חיים קשים למי שרוצה לטפח את הרכב.

אכן. אבל למה לא להיות נחמד ולהקל על השכנים שלך? זה לא שהוא ביקש למקם ארון עם ציוד ניקוי בשטח המשותף, או איזו דרישה מופרזת אחרת. אני עדיין לא מצליח להבין את ההצדקה לקטנוניות העיקשת הזו.

דוקא עניין החנייה הוא שונה (לדעתי), כי במקרה הזה אפילו אם החוק לצידו של פות"ש, הדרישה שלו פוגעת במישהו. לא שהדרישה לא מוצדקת, אבל פה אולי יש מקום לוותר לפנים משורת הדין, בטח אם מדובר בשכירות לתקופה קצרה בלבד.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
האם השכנים שלך קטנוניים? כן ללא ספק.

אבל הברז זה רכוש משותף ואם הם אמרו לך שאתה לא יכול להשתמש בו למטרות פרטיות.

יש לך שתי ברירות

א. להחתים מספיק דיירים על מסמך שנותן לך אישור להשתמש בברז על מנת לרחוץ את הרכב.

ב. לחפש דרך אחרת לשטוף את הרכב.

בנוגע לשכנה:

אם אתה בטוח בוודאות ומעבר לכל ספק שהמקום חנייה אכן לא שלה והוא אכן רכוש משותף לכל הבניין תיגש לעורך דין שיוציא לגברת מכתב ויגיד לה שהדבר שהיא מבצעת הינו הטרדה ואם היא לא תפסיק לאלתר אתה תזמין משטרה ואף תדרוש צו הרחקה מבית משפט.

תראה להיכנס לסכסוכי שכנים זה קל לצאת מזה זה סיפור אחר ואי אפשר לדעת לאן זה יוביל, תנסה לשבת עם הדיירים ולמצוא פתרון לשתי הבעיות.

בנוסף אני חושב שהוועד עשה לך טובה שלא נתן לך לשלם את מחצית החשבון יש כאלה שהיו מסכימים ואף מחתימים אותך ואחר כך בלי שתדע היו ממלאים את הדוד עם המים של הבניין רק בשביל לדפוק אותך.

אני לא עורך דין, אז לפני כל צעד משמעותי כדאי שתתייעץ עם גורמים רלוונטים :)

1. אין שום סיבה לבקש אישור של כל דיירי הבניין כדי להשתמש ברכוש משותף.

"עמדת הפסיקה היא כי ניתן להחיל על העניין את החוק העוסק בשימושים המותרים ברכוש המשותף בבתים משותפים, לפיו, בהעדר החלטה אחרת של רוב השותפים האחרים, רשאי שותף יחיד להשתמש ברכוש המשותף "שימוש סביר, ובלבד שלא ימנע שימוש כזה משותף אחר".

4 דליי מים זה שימוש סביר, אין החלטת רוב בנושא, 2 דירות בינהם ועד הבית עושים לי בעיות על זה ולכל שאר הדירות לא אכפת.

2. למה אני צריך להתעסק בלהחתים דיירים ולחפש דרך אחרת לשטוף את הרכב? שהם יחפשו דרך אחרת להפיג את השעמום שלהם.

3. מה גורם לך לחשוב שהייתי חותם על משהו? אני לא ילד בן 18, הייתי רואה את החשבון החודשי האחרון ומשלם חצי במידה והחשבון היה עולה משמעותית בחודש הבא לא הייתי מוסיף לזה אגורה.

פורסם
עם כל הכבוד ידידי, כשרוצים להשתמש במשהו שעולה כסף, קודם כל מבררים כמה זה עולה ולמי צריך לשלם, אחרי זה צורכים.

אתה החלטת שאתה משתמש במים של הבניין, וכשהגיע החשבון, שלא לטעמך, אתה מתרעם על המחיר ששאר הדיירים דורשים.

לא אומר שהשכנים הם מלאכים, אבל בוא, היגיון בריא בנאדם.

.

4 דליים זה מה שיהרוג את הבניין? מילא אם הוא היה משתמש בזרנוק אז יהיה שימוש מופרז, אבל כמה דליים לא פוגעים באף אחד... עוד ניסו להתעלק עליו ולהגיד לו שישלם את על החשבון..

בנוגע לחנייה תגיע איתה להסכם שאתה תחסום אותה או משהו בסגנון. אם היא לא מסכימה אז פשוט תחנה, זה חנייה משותפת

פורסם

תראה כמה זה מעסיק אותך ותחשוב על זה שיש לך עוד 8 חודשים את אותו הדבר ! תיהיה חכם ולא צודק , לגבי המים הרי היום בכל תחנה שאתה מתדלק יש רחיצה חינם אז חבל , לגבי החנייה הצדק איתך אבל אין עם מי לדבר אז תנסה להגיע לפשרה שאולי אתה תחסום אותה והיא אותך בשעות שאתם לא נוסעים וזהו .

:fadein:
פורסם

אני גם גר בבניין, ולא סתם בניין, אלא בניין ללא חניה אבל מולנו נמצא בניין עם הרבה חניות שחלקן פנויות. אני אף פעם לא חונה שם אבל אני כן רוחץ שם את הרכב. קודם כל אלו ששולחים את פותח השרשור לתחנות דלק - מן הסתם שהוא רוצה להימנע משריטות ונזק של מכונות שטיפה/שוטפים ידניים עם מטאטא והוא מעוניין לשטוף את הרכב בעצמו. זו הסיבה שאני גם שוטף בעצמי את הרכב, ככה שאלו עצות לא מועילות.

אני שוטף את האוטו גם כן בערך פעם בחודש ולוקח 6 דליים, ואני אפילו עושה את זה מהבניין השכן בו אני לא גר כי אין לי איפה לשם את האוטו אצלי ולא מאיפה להוריד צינור. לא רק שלא העירו לי אף פעם, גם אחד השכנים מהבניין השכן הציע לי צינור לחבר לברז של הזבל. כמובן שסירבתי כי זה מוגזם בעיניי. יש פה בהחלט קטנוניות עלובה אבל זה ההבדל בין האוכלוסיה אני מניח. 6-8 דליים בחודש יוצא למספר דיירים, במקסימום של המקסימום, אולי שקל. אם ביקשו ממנו לשלם את החשבון כולו הרי שהם מנוולים. גם מה הגבול במשאב המשותף? הרי גם הוא גר שם ומשלם שכר דירה - מדוע הוא לא יכול לעשות שימוש סביר במשאב שעומד לרשות כולם?

אם החוק לא מאפשר זאת (אני לא מכיר חוקים בנושא) אז אני יכול להבין, אבל אם זה עניין של שימוש סביר ולכל דייר זה מעלה בכמה אגורות את חשבון המים, אז שיתבעו אותך על הכמה אגורות האלו (שוב, הכל בהתאם לחוק ואם אני טועה פה אז זה לא רלוונטי. ככל שידוע לי, אין חוק שאומר שאסור לך למלא כמה דליים מים לשימוש עצמי ובד"כ בתי משפט שופטים על בסיס שימוש סביר).

פורסם

תגידו, זה בגלל שאנחנו בשנת 2017 והסטנדרטים כל כך השתנו או שכולם השתגעו?

בכל הבניינים המשותפים שגרתי בהם היה את ה"שכן האחד הזה" שתמיד נמצא למטה ליד האוטו, מנגב וממרק אותו.

אף פעם לא נשמעה תלונה על כך שהוא משתמש במשאבים המשותפים.

למה? כי פעם הוא שוטף את הרכב, פעם השכן מקומה 6, פעם מישהו מנקה את המגפיים מבוץ וכו' וכו'

מדובר בעלות זניחה, וככל הנראה כל אחד מהשכנים גם משתמש מדי פעם בברז המסכן. ועוד כשהבנאדם מציע לשלם הרבה מעבר לסכום הריאלי שבו הוא משתמש...

סתם קטנוניות מרגיזה... לא יודע אם הייתי נכנס לעימות עם אנשים כאלה, אבל הצדק וההיגיון עם פותח השרשור...

פורסם

תבין שהוא גר בבניין שרובו "אנשי גיל הזהב", אין הגיון, פשוט אין.

לדעתי בגלל שנשאר לך רק 8 חודשים לגור שם, הייתי מוותר בעניין השטיפה שם. יש לך דברים יותר חשובים לעשות לדעתי.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לא הבנתם את הרעיון.

הבחור משתמש ב 4 דליים, זה בקטנה.

אבל בראש של הדיירים הוא חוצפן שאולי עכשיו משתמש ב 4 דליים, אבל עוד רגע יפתח פה שטיפת רכבים לחברים שלו, וזה מה שהם מנסים למנוע ממנו.

הרי כולם מכירים את השכן הנבלה הזה שפעם אחת הבאת לו כוס סוכר והוא מרגיש בנוח לבוא כל יום במקום ללכת לסופר.

אני, האמת מבין אותם, אבל לא מסכים איתם.

חוץ מזה, אתה שוטף שם, עוד מעט יבואו גם אחרים לשטוף שם.

מדרון חלקלק

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לא הבנתם את הרעיון.

הבחור משתמש ב 4 דליים, זה בקטנה.

אבל בראש של הדיירים הוא חוצפן שאולי עכשיו משתמש ב 4 דליים, אבל עוד רגע יפתח פה שטיפת רכבים לחברים שלו, וזה מה שהם מנסים למנוע ממנו.

הרי כולם מכירים את השכן הנבלה הזה שפעם אחת הבאת לו כוס סוכר והוא מרגיש בנוח לבוא כל יום במקום ללכת לסופר.

אני, האמת מבין אותם, אבל לא מסכים איתם.

חוץ מזה, אתה שוטף שם, עוד מעט יבואו גם אחרים לשטוף שם.

מדרון חלקלק

אתה מכיר את ההורים שמפחדים שהילד שלהם יפול להרואין כי הוא שתה בבקבוק בירה בגיל 16? אז זה.

פורסם

אתה לא קטנוני :), אתה סתם עצבני על משהו שלא קשור אלייך. נלח

זכות הדיירים לקבוע שהברז המשותף לא יעשה בו שימוש למטרות פרטיות. הברז לא מיועד לדברים האלה.

אם ניתן לשכן מקומה 4 להשתמש בברז, אז יקום השכן מקומה 5 וישתמש בברז.

ואז השכנים מקומה 6,7,8 יחליטו שגם להם מותר להשתמש בברז כי השכנים למטה משתמשים.

ואז יבואו השכנים של בניין אחר להשתמש בברז כי כולם משתמשים בברז הזה לשטיפת רכב. ומה קיבלנו? חניית שטיפת רכב.

הדיירים הוותיקים יודעים טוב מאוד מה יקרה כשהם יתירו לשכנים להשתמש בברז המים לשימוש פרטי.

הם מונעים את החגיגה הזאת עוד הרבה לפני שהמצב יצא מכלל שליטה.

מי שרוצה לשטוף את הרכב הפרטי האישי שלו- שישתמש במים שלו בלבד מהדירה (וזה גם מה שעושים רוב האנשים).

הברז אשפה מיועד אך ורק למטרת שטיפת חדר מדרגות.

נראה לי שאני חוזר על עצמי בכול הודעה ובזה אני מסיים להגיב באשכול.

בהצלחה לכול הצדדים (גם לקטנוני שמצטט את תגובתי באובססיה כשלא מסכימים איתו) :)

פורסם

או שלחילופין תעבוד עם 4 דליים וכל פעם שישאלו אותך איך מילאת תגיד שהורדת מהדירה שלך. אלא אם כן הוא עוקב אחריך לחדר זבל או משהו, שלא נראלי שיקרה. אין לו דרך להוכיח שמילאת 4 דליים.

פורסם

מה אתה שובר את הראש .יש לך מונה מים למטה תחבר ברז אחרי המונה שלך בבניין וזה סוף הסיפור לא צריך לשלם את כל חשבון המים של הבניין.אתה יוכל להחליט או שכונות טובה או מלחמה עם השכנה .גם בבניין שלי כל אחד רשם חניה פרטית אפילו שאני יודע שזה שקר אז אני מחנה את הרכב במקום אחר .

פורסם (נערך)

אני גר בבנין בלי חניות אז נאלץ לחנות בכחול לבן .

אני ממלא כד מי עדן(20ליטר)מהבית והולך לרכב לנקות 2X רכבים.

לגבי החניה הייתי מוציא אישור שהחניה שייכת לדירה שבה אתה גר, אז לא תיהיה לשכנים שלך שום אפשרות לדבר, במיוחד אם הם כאלה קשים והולכים לפי חוק

עריכה אחרונה על ידי mike6

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

• תוכן חדש...