Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נושא הטסט לא עלה. לדעתי הפער הוא אפסי 15-25 ש"ח לחודש במקרה הרע

65 ש"ח לחודש (לפי 12 חודשים כמובן). הקורולה קבוצה 3 - מחיר הטסט לרכב חדש (מלא) הוא 1787 ש"ח (150 ש"ח חודשי). הג'ולייטה היא קבוצה 6 - מחיר הטסט עבור רכב בן 3 עד 6 שנים הוא 2526 ש"ח (210.5 חודשי).

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בלי הסרקזם של סלואורייד - כמה שעות עבודה הפסדת בהתעסקות עם האלפא, וכמה בטיפולים בקורולה? (ימי חופשה שהוקדשו לה שווי ערך, כי הפסדת את הזמן הדרוש להכל כלול באנטליה). עכשיו כל אחד יכול לחשב לפי ערך השעה שלו מה ההפרש הכספי ששוות שעות אלה. שעות העדרות מ-CF לא נכנסות לחשבון.

אלה לא רק שעות עבודה אלא ידע. רוב האנשים לא יודעים לאתר את החלק הנכון ולדאוג להביא אותו לארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על התיקון , הנחתי קבוצה 4 לפי נפח מנוע

קבוצה 6 פשששש

אור איך העזת להשוות בכלל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אלה לא רק שעות עבודה אלא ידע. רוב האנשים לא יודעים לאתר את החלק הנכון ולדאוג להביא אותו לארץ.

התיחסתי לשעות עבודה אבודות כיון שזו הוצאה שאנשים נוטים לשכוח.

יכולת איתור חלקים צריכה להיות מחושבת בהפרש בין מחיר החלקים בהם השתמש אור לבין מחירם מהיבואן או יבואנים מקבילים שקל לבעל הרכב הישראלי למצוא. הדבר כבר נדון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההודעה שלך מנותקת מהמציאות. וואלה לא. ההודעה שלי היא המציאות. היא אולי מנותקת מהמציאות שלך.

אחד הרכבים שהכי אהבתי בימיי היה הרובר R25. הבעלים שלפני טיפלה במורשה. גם אני. אבל חלקים הזמנתי מחו"ל וחסכתי. זה לקח לי הרבה זמן למצוא חלק מתאים, לברר כמה יעלה שילוח לישראל, למצוא מוכר שמוכן לשלוח לישראל, וכו'. ועדיין - נסעתי למורשה שיעשה בחלקים האלה שימוש, אנחנו יודעים שגם זה לא טריוויאלי. לא לכל אחד יש היכרות או זמן לזה, לא כל מוסך שמח לעשות שימוש בחלקים שלא הוא הביא. עזוב מה התיאוריה קובעת - בסוף יש חיים ובני אדם לעבוד מולם. אין לי מושג מה הרובר קשורה למה שכתבתי. מניח שכיוונת למישהו אחר.

גם אתה, לפי מה שאני קורא בין השורות, לא באמת התלבטת בין קורולה חדש לתלתן משומשת, אלא שאתה מגן על המסקנה - שהיא אגב באמת קצת מטעה (אולי לא בכוונה) משום שהיא לא לוקחת בחשבון עלויות אמיתיות אלא את העלויות של אור. שיש לו זמן, שאולי הוא טס למקומות נכונים, שאולי יש לו מוסך שמוכן לקבל את השגעונות שלו, וכו'. אגב, כבר תחילת הקריאה של הפוסט המקורי מעידה על הטייה מובנית - כמו למשל ההפחתה בחשיבות עלות הטייימינג... לא הבנת. אני לא מגן על המסקנה. אני מגן על ההשוואה. המסקנה שלי הייתה אחרת משל אור. במקרה שלי הפער הכלכלי לטובת התחביב היה משמעותית גדול יותר. במקרה של אור הרבה פחות. אני מגן על זה שהשיקולים האלו והשוואות האלו אינן מיותרות ובמקרים מסוימים (מה שאתה קורא לו ספציפיים) יכולות להיות מאוד מפתיעות. דוגמה אחת לכך היא המקרה של אור.

ואני מזכיר - אני חובב רכבים ספורטיביים ומחזיק כאלה. אני השתמשתי ב- GTI ובג'ולייטה כרכב משפחתי יחיד. אז אני *באמת* יכול להעיד, שהדברים האלה *לא* עומדים האחד מול השני, ואני עדיין ממתין לאדם שיגיד לי שהוא התלבט בין שני הרכבים הללו. אשמח לשמוע אותו ולהבין כי כרגע, ובכל שנותי בפורום הזה, זה דיון תיאורטי. כמו שכתבתי, פספסת (ולא רק אתה) את הפואנטה לחלוטין. תקרא את מה שכתבתי. קורולה מול תלתן זו רק דוגמה אחת. באותה מידה זה יכול להיות קורולה מול לנד קרוזר.

אתה אולי יכול לומר: למי שזהה ביכולותיו וזמנו הפנוי לאור, מדובר בהפרש כזה וכזה. ולמי שלא - לא. ואני רק שאלה - האם יש הפרשי ביטוח וטסט? כי אולי פספסתי אבל לא ראיתי אזכור לזה.

באדום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ואני לתומי חשבתי שאנחנו בפורום חובבי רכב...

באמת לתומך. הפורום התפתח לפורום "צרכני-רכב" לונג-טיים-אגו.

ב-Mumsnet.com תמצא יותר חובבי רכב.

פורסם

מוכרח לציין שגם פורום צרכני רכב היה יכול להתאים לשרשור העוסק בשיתוף אינפורמציה בסגנון.

אולי התכוונת צרכנים ב-ח'? #excusethepun

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
תקרא לאט את סעיף ההוצאות המשתנות תמצא שם את נושא הביטוח

נושא הטסט לא עלה. לדעתי הפער הוא אפסי 15-25 ש"ח לחודש במקרה הרע

5400 ש"ח לשנה לקורולה? בחיים לא. מניסיון אני יכול להגיד שלפחות 1000 ש"ח פחות. וזה למקיף+חובה. אם ה- 5400 הוא רק למקיף, אז וואללה הפער עוד יותר גדול.

אבל לא זה (רק) העניין. אני חושב שזו השוואה שטובה לפרפראות, ואתה אולי חושב שהיא ממש חשובה. נו שוין. העיקר שמיצר טראפיק :-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מציע לך לבדוק מקיף לקורולה. גם אני נדהמתי כששמעתי את העלות. ממש נדהמתי.

(בדקתי לפני איזה שנה וחצי, לא זוכר למה, ונשמטה לי הלסת)

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מוכרח לציין שגם פורום צרכני רכב היה יכול להתאים לשרשור העוסק בשיתוף אינפורמציה בסגנון.

אולי התכוונת צרכנים ב-ח'? #excusethepun

אור, הגיע הזמן שתלמד גם לקבל ביקורת. מהרגע שלא הסכימו איתך אתה מגיב כמו ילד בקניון שלא קנו לו סוכרייה. מה זו החוצפה הזו לכנות אנשים שחושבים אחרת ממך בכל מיני כינויים?

גוסטבאסטר, עוררת את סקרנותי ובדקתי עכשיו בוובי. לקורולה 3803 חובה ומקיף ולאלפא 5129 (הנחתי שגם האלפא וגם הטויוטה לא רכב יחיד בבית ובשתיהן יש מובילאיי. הורדת המובילאיי באלפא מקפיץ את הביטוח ל5298).

פורסם

זה הומור של puns, לא כוונה לאף אחד ספציפית, נניח כמו ההערה שלך על הילד בקניון שמשום מה לא חצופה בעיניך, סטנדרטים כפולים וזה...

בכ"א לא היתה כוונה להעליב אף אחד, אז אם זה בא ברע - מתנצל. (ברצינות)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ההערה באה כתגובה להמחשת ההערה שלך.

אם הדברים נכתבו בהומור לוקח חזרה את דבריי.

פורסם

// סיידטראק

[video=youtube;Gp-rIfsoCoU]

בנימה אופטימית:

עזבו אלפות ועזבו קורולות, אנא, צפו ביצירת המופת The Room. תקבלו שיעור מאלף על החיים, אהבה, תככים ומזימות.

1541.jpg

בתור מי שצפה ברוב סרטי אבי ביטר, סמכו עלי, ההמלצה הזו לא תסולא בפז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בלי הסרקזם של סלואורייד - כמה שעות עבודה הפסדת בהתעסקות עם האלפא, וכמה בטיפולים בקורולה? (ימי חופשה שהוקדשו לה שווי ערך, כי הפסדת את הזמן הדרוש להכל כלול באנטליה). עכשיו כל אחד יכול לחשב לפי ערך השעה שלו מה ההפרש הכספי ששוות שעות אלה. שעות העדרות מ-CF לא נכנסות לחשבון.

השעות של ההתעסקות זה חלק מהתחביב. בן אדם שעושה 6 שעות דיטיילינג לרכב לא בוכה אח"כ שהיה יכול באותו זמן להיות בעבודה/ לטוס לאנטליה/ לרקוד על שולחן באיזה דאנס-בר של ערסים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...