Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם יש פה מישהו בעל תואר שני להנדסת מכונות?

אני בן 26. סיימתי את התואר הראשון לפני שנתיים ומאז אני עובד בתפקיד תכנון מכונות בחברה גדולה.

התחלתי לחשוב על להתחיל את התואר השני אך אני לא יודע האם יש משרות בארץ לבעלי תואר שני בהנדסת מכונות? מה כדאי ללמוד? יש הרבה בחירות ואני לא יודע איזו מהן רלוונטית לשוק העבודה.

אשמח לעצה מבעלי תואר שני בהנדסת מכונות.

תודה,

אלכס.

Renault clio RT 1994

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תואר הוא אמצעי, לא מטרה.

חשוב לאן אתה רוצה להגיע, ואז תבדוק מה צריך לשם כך. אם תואר שני, אז תואר שני. זה גם יכווין אותך למגמה הרלוונטית.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

עוקב אחרי השירשור- הסתקרנתי.

חשבתי על ללכת וללמוד הנדסת מכונות, אבל אני כל הזמן נרתע מזה, מרגיש לי שזה גדול עליי מבחינת המתמטיקה.

אם אפשר לשאול, עד כמה מדובר בתואר "כבד" מבחינה זו? או קשה?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני עומד בפני סיום של תואר שני בהנדסת מכונות ובסה"כ 7 שנים רצופות באקדמיה. המקרה שלי מיוחד כי באמת היתה לי הזדמנות לחקור ולכתוב תזה בנושא מאוד ספציפי שמעניין אותי, אבל לכל מי ששואל אותי אני ממליץ לחשוב טוב טוב מה המניע לבוא וללמוד תואר שני. כמו שכתבו לך פה, התואר הוא אמצעי ולא מטרה. במקרה כמו שלי, ללא נסיון תעסוקתי, הערך שלו מוגבל (אני מגלה את זה כעת כשאני בחיפוש אחרי עבודה). אחרי שצברת נסיון בחוץ, אתה יודע מה מעניין אותך ולאן אתה רוצה להתקדם, קל יותר לבחור מה ללמוד.

בנוסף יש אצלנו לא מעט אנשים שמקום העבודה שולח אותם ללמוד תואר שני על חשבונו יומיים בשבוע(למרות שבד"כ מדובר בתואר בלי תזה). זה לדעתי WIN-WIN אלא אם אתה רואה את עצמך נשאר לקריירה אקדמאית.

הרבה אוניברסיטאות ופרופסורים מפרסמים תחומי עניין ונושאי מחקר לסטודנטים פוטנציאליים. הייתי מתחיל שם ורואה אם זה מדבר אליך.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם
עוקב אחרי השירשור- הסתקרנתי.

חשבתי על ללכת וללמוד הנדסת מכונות, אבל אני כל הזמן נרתע מזה, מרגיש לי שזה גדול עליי מבחינת המתמטיקה.

אם אפשר לשאול, עד כמה מדובר בתואר "כבד" מבחינה זו? או קשה?

תודה.

כמו כל תואר בהנדסה, נדרש ידע ברמה גבוהה במתמטיקה, בהתחלה בפרט. תשאל את עצמך האם יש לך גישה לנושא והאם אתה מוכן להתאמץ. במחזור שלי היו כמה חבר'ה שלמדו 3 יחידות מתמטיקה בתיכון, עשו את הדרך הארוכה (השלמות, מכינה וכו') והיום הם מהנדסים מעולים. אבל הם קרעו את התחת בשביל זה יותר מכולם.

גם לך אמליץ לבדוק עם עצמך מה המניע שלך בסופו של דבר. ההשקעה גדולה מאוד, האם זה מה שמתאים לך? רק אתה יודע לענות על זה...

בהצלחה לכולם :)

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

יש אצלנו אחד שהיה בישיבה לפני שהתחיל ללמוד, הוא לא ידע מתמטיקה בכלל, אבל הוא פשוט ישב ולמד ועכשיו הוא סטודנט מעולה, מאוד חכם.

אני סיימתי תיכון עם 3 יחידות (אומנם הייתי 5 ואז ירדתי ל4 ומשם ל3 אבל זה בגלל שלא עשיתי שיעורים :) וגם עברתי בצפר איפשהו באמצע והיה לי חשוב יותר להשתלב חברתית), זה בסך הכל אומר שהייתי צריך לעשות מכינה, כי גם לא למדתי פיזיקה בתיכון.

וחוץ מזה גם ככה בקושי זוכרים משהו מהתיכון, יש שעושים מכינה קצרה למרות שהם לא צריכים רק בשביל לרענן את הזיכרון.

זה פחות משנה מה למדת לפני, השאלה אם אתה מצליח להתחבר לזה ואם יש לך ראש לזה.

They are trying to ban me...

פורסם

ברווז - תואר אוניברסיטאי בהנדסה בישראל דורש הרבה מאד מתמטיקה. לא יודע לגבי מכללות.

חוץ מזה, הקשר בין תואר בהנדסת מכונות לבין שימוש בכלי עבודה מקרי למדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ברווז - תואר אוניברסיטאי בהנדסה בישראל דורש הרבה מאד מתמטיקה. לא יודע לגבי מכללות.

גם במכללות כמובן, המתמטיקה דומיננטית מאוד במהלך התואר אבל עם השקעה רצינית בלימודים (ומכינה כמובן), גם למישהו שלא הגיע עם רקע מתמטי חזק, יש אפשרות להשלים את הפער.

פורסם

גיא באיזה תחום אתה עושה את התואר?

אומנם אני שנתיים בתעשיה אבל אני מתעסק בתכנון בלבד. אין לי נגיעה בנושאים שנלמדים בתואר שני ולכן אני לא יודע במה לבחור. קראתי קצת על אלקטרואופטיקה, נשמע ממש מעניין אבל שוב, מעולם לא התעסקתי בזה.

היתה לי אפשרות להמשיך לתואר שני מיד עם סיום הראשון אבל העדפתי לקבל קצת ניסיון כדי להמע ממקרים של "מוסמכות יתר".

ברווז, אני התחלתי את התואר עם שלוש יחידות מתמטיקה וידע אפסי בפיזיקה (אפסי לגמרי). סיימתי את התואר כמצטיין יתרה (ממוצע 96). הכל תלוי בך. הפיזיקה והמתמטיקה בתואר הראשון היא לא קשה ולדעתי כל אחד בעל רצון יכול ללמוד אותה. הכל תלוי במידת ההשקעה שלך.

Renault clio RT 1994

פורסם

פות"ש, אם תואר שני למה דווקא במכונות ולא בתחום אחר שירחיב את הדעת?

אני גם בוגר הנדסת מכונות וכשהחלטתי לעדשות תואר נוסף זה היה דווקא בניהול ואחרי כ 10 שנות עבודה כשהרגשתי שחסר לי ידע. בתחום המקצועי נטו של הנדסת מכונות כשיש משהו שאני זקוק לו אני לומד אותו בדרך כלל עצמאית או דרך ימי עיון וקורסים ספציפיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברווז, אני התחלתי את התואר עם שלוש יחידות מתמטיקה וידע אפסי בפיזיקה (אפסי לגמרי). סיימתי את התואר כמצטיין יתרה (ממוצע 96). הכל תלוי בך. הפיזיקה והמתמטיקה בתואר הראשון היא לא קשה ולדעתי כל אחד בעל רצון יכול ללמוד אותה. הכל תלוי במידת ההשקעה שלך.

זה כבר מאוד אינדיבידואלי. יש אנשים שהמתימטיקה והפיזיקה מובנים להם באופן אינטואיטיבי ולהם מאוד קל ויש כאלה שלא. בכל מקרה לדעתי כל מי שהצליח להוציא 80 ומעלה ב 4 יחידות לא צריך להתקשות עם המתימטיקה בטכניון.

פורסם

Night driver, ההחלטה לצאת עכשיו לתואר שני היא כי אני חושב שזה זמן מתאים. אני בן 26 ללא התחייבויות. אני מניח שבעתיד יהיה יותר קשה למצוא זמן לעשות את התואר.

ניהול לא מעניין אותי בכלל ואני מניח שלא ארצה לעסוק בניהול. חשוב לי שהתואר השני יהווה קפיצה משמעותית בשכר (לא שהשכר עכשיו נמוך אבל לא רוצה לעשות תואר שני שלא יתרום בשכר).

הנדסת מערכות? לא ראיתי כזה בבן גוריון. אפשר הסבר קצר?

Renault clio RT 1994

פורסם

אלכס, אני הלכתי לניהול כי זה היע שהיה חסר לי. אם אותך זה לא מעניין אז יש מספיק תחומים אחרים (אתה יכול לשלב עם חשמל, מחשבים, חומרים ועוד) שישדרגו אותך מקצועית הרבה יותר מתואר שני במכונות.

פורסם
Night driver, ההחלטה לצאת עכשיו לתואר שני היא כי אני חושב שזה זמן מתאים. אני בן 26 ללא התחייבויות. אני מניח שבעתיד יהיה יותר קשה למצוא זמן לעשות את התואר.

ניהול לא מעניין אותי בכלל ואני מניח שלא ארצה לעסוק בניהול. חשוב לי שהתואר השני יהווה קפיצה משמעותית בשכר (לא שהשכר עכשיו נמוך אבל לא רוצה לעשות תואר שני שלא יתרום בשכר).

הנדסת מערכות? לא ראיתי כזה בבן גוריון. אפשר הסבר קצר?

קשה לי להאמין שהתואר השני ייתן לך קפיצה משמעותית בשכר. גם אם כן, שנתיים נסיון בעבודה + העלות של היותך סטודנט לא עובד (גם אם אתה עוזר הוראה...) עוד שנתיים, כנראה תתקזז עם משכורת גבוהה יותר שאולי תקבל.

אם נהנית מאוד בתואר הראשון, אם יש תחומים שאתה יודע שאתה רוצה להעמיק בהם ולטעום קצת מה זה מחקר, הייתי הולך על זה. במיוחד אם אין לך מחויבות. אבל לא הייתי עושה את זה משיקולי שכר. תואר שני בד''כ מוסיף שכר במשרות ממשלתיות או ארגונים גדולים שיש בהם דרגות. בשאר המקומות זה פשוט בונוס לקו''ח שלך, אלא אם ממש עשית תזה בתחום הספציפי שמנסים לגייס אליו.

אני באותו המצב, צעיר ללא התחייבויות, מתחיל עוד חודש את התואר השני (כבר יודע מה זה לעבוד בהייטק, להיות סטודנט זה ממש כיף).

• תוכן חדש...