Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חשוב שתבין שלא מנסים להוריד אותך מזה, רק קצת לנער ושתדע למה אתה נכנס, וכן שתלך לשם מהמטרות הנכונות - אבל אני מתרשם שהן קיימות אצלך.

נשמע לי שאתה בעניין ודי נלהב. במצבך הייתי הולך על זה. מי אם כן הם האנשים שילכו לתואר שני? זה לא דוקטורט, סה''כ שנתיים בגילאי העשרים. שיהיה בהצלחה!

מחזק.

תודה רבה על התגובות. הן עוזרות לי מאד.

קורן, מכיוון שאני מהנדס יחסית חדש והתעסקתי בתכנון ואנליזות בלבד (בעיקר מבני) לא נגעתי בתחומים אחרים. מקריאה באינטרנט אלקטרואופטיקה ואווירונאוטיקה מאד מעניינים אותי אך מכיוון שלא התעסקתי בתחומים אלו אני לא רואה אפשרות להתברג לנישות אלו.

אני בעיקר רוצה לשדרג את העבודה שלי לעבודה מחקרית יותר (אני מאד אוהב להתעסק בתוכנת MATLAB ולבצע חישובים).

אתה מזכיר לי את עצמי לפני עשור וקצת. תראה, אין ממש אנשים שעוסקים ב"אוירונאוטיקה". יש אנשים שעוסקים בזרימה, יש שעוסקים בחוזק ומבנה, יש שעוסקים בבקרה, הנחיה וניווט (ויש הרבה מהם - דיסיפלינה חזקה מאוד בארץ), ויש שעוסקים בהנעה (סילונית/רקטית). יש גם קצת עיסוק "אוירונאוטי" בחלל. כמו שאתה מנחש, רוב העיסוק בתחומים אלה נמצא בתעשיות הבטחוניות. תתחיל לקרוא, לשאול ולברר מה מתאים לך; אח"כ מצא חבר/י סגל שעוסק/ים בתחום הרצוי, ויכול/ים להנחות באותך בתזה שיש בה מספיק מרכיב מחקרי רציני מצד אחד, ומספיק מחוברת לקרקע מצד שני. אם תשכיל לבחור נישה עם מספיק ביקוש ותעשה תזה רצינית, לא רואה סיבה שלא תוכל להתברג באחת מהדיסיפלינות לעיל.

חזיר דיזל

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהמשך לקורן,

גם אין אנשים שעוסקים באלקטרואופטיקה.

יש אנשים שעוסקים בתכן אופטי (עדשות), בחישה, בעיבוד תמונה, בעיבוד וידיאו, לזירה, ביו-רפואה ועוד שלל תתי תחומים..

יום טוב גם לך

פורסם
בהמשך לקורן,

גם אין אנשים שעוסקים באלקטרואופטיקה.

יש אנשים שעוסקים בתכן אופטי (עדשות), בחישה, בעיבוד תמונה, בעיבוד וידיאו, לזירה, ביו-רפואה ועוד שלל תתי תחומים..

אחרי חצי שנה בתעשייה הגעתי לאותה מסקנה.

הלימודים בתואר כל כך רוחביים שנראה לכולנו שאנחנו נתעסק בהכל מהכל,

בפועל, כל אחד תופס נישה מאוד צרה ומתמקצע בה.

למי שיש מזל, מהתחלה (משרה ראשונה) מתברג בנישה שמאוד מעניינת אותו, למי שלא, מנסה להכיר את המערכת ולעבור לנישה אחרת שכן מעניינת אותו.

פורסם

הלימודים רוחביים לא כדי שתעסוק בהכל אלא כדי שתבין מה חלקך במערכת, תדע להתמשק עם השאר וכשתתפתח תוכל להיות גם האינטגרטור של המערכת ומוביל הפרוייקט.

אין היום מישהו שעושה הכל במערכות מורכבות ומעטים המהנדסים המולטידיסציפלינאריים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
אלקטרואופטיקה ואווירונאוטיקה מאד מעניינים אותי א.

אוירונאטיקה היא אמנם תחום בת של הנדסת מכונות, אבל היא עולם ומלואו: מחוזק וזרימה ועד ניווט ובקרה. ועוד אין ספור תחומים נוספים.

כדי להתמחות באחד מתחומי האוירונאוטיקה יהיה עליך להרחיק לפחות עד חיפה, ואני לא יודע איך יתייחסו בטכניון לבוגר סמי שמעון. בתקופה שלי בטכניון (לפני 40 שנה ויותר) היחס לבוגרי אוניברסיטאות אחרות היה מאוד וריאבילי - מדרישת השלמות של שנה א' (ישב אתי בוגר תואר ראשון מת"א שהגיע להשלמת תואר מהנדס, ונדרש להשלים מקצוע שנקרא אז "מתמטיקה 2"), ועד הכרה שלמה בכל אות בגליון הציונים (הכרתי 2 אנשים שהתקבלו לשנה ג' לימודי רפואה על סמך קבלתם ללימודי רפואה באוניברסיטה העברית במעבר מפקולטות אחרות, כאשר מסיבות משפחתיות עקרו לחיפה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...