Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקרונית - ממליץ בחום על SIXT. יש להם צי אדיר, בעיקר בגרמניה. בפרנקפורט הם גם מרבים לשדרג חינם / להציע שדרוג מלהיב תמורת תשלום סמלי ומפתה בהחלט.

תזמין בארץ דרך שלמה - תקבל מחיר טוב יותר, נהג נוסף ללא חיוב, ביטול השתתפות עצמית מוחלט וכמובן אין הגבלת ק"מ.

זו שנה שנייה שלי ברצף שאני "בוגד" ומזמין דרך אוויס ישראל. המחיר טוב מהותית בכל קבוצת השכרה - רק רצוי לדעת שהצי של אוויס בגרמניה לא רע בכלל, אך מעט פחות מגוון מזה של SIXT.

בפעם הקודמת הזמנתי (פרנקפורט)מאוויס גולף וקיבלתי מוקה 1.7CDTI 4X4 חדשה לגמרי.

הפעם הזמנתי (במינכן) 3 מונדיאו (נוסעים 3 זוגות) - ונראה מה נקבל. הבטיחו לי שדרוג לבמוו 3 - כפול 3.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים המגבילים כל כך אצל סיקסט, טרחתי ונכנסתי לאפליקציה שלהם, שמתי 11 ימים בספטמבר ובחרתי בשדה התעופה של מינכן כי אין לי שמץ של מושג היכן אתה רוצה להשכיר.

יש הגבלת נסועה על רכבים ספציפיים, בדרך כלל על רכבים מיוחדים.

המחירים נהדרים והמבחר עצום.

המחירים ליום הם לפני מיסים וביטוח אך את הביטוח אפשר להוסיף במועד האסיפה או מראש כמובן, אני ממליץ מאוד על התוכנה שלהם.Screenshot_20170613-014015.jpgScreenshot_20170613-014039.jpgScreenshot_20170613-014050.jpgScreenshot_20170613-014152.jpg

haters will hate

פורסם (נערך)

sperial

אני מוגבל תקציבית בערך עד 12 אלף

אני נוסע בין שבוע לשבועיים, פשוט אני לא מוצא הרבה נקודות עיניין חוץ מאלה שפירטתי לכן יכול להיות שזה יהיה 6 ימים.

אם יש לכם נקודות עיניין בשבילי אשמח לשמוע

(לא מעוניין לשמוע על פארק אירופה)

בכללי לכולם:

היום אני עושה תפקיד בצבא שאני נוהג פעמיים בשבוע (ראשון וחמישי) מראש פינה לאילת (500 ק"מ)

באמצע שבוע נוספות לי עוד נסיעות כך שאני עובר את ה 3 אלף ק"מ בחודש

אני נהג בעל שלושה סוגי רישיונות A1,B,C1

אני לא תליתי פשוט מקומות באוויר אלא בכל מקום יש נקודת עיניין, המפעל של BMW , AUDI, PRIMAR BERLIN, אי הפרפרים, פארק החבלים אקשיין פארק, מפלי טריינברג, מתחם אוטלאט ענקי , ואת מסלול נורבוגרייב (כמובן שאני לא מתכוון לנסוע עליו עם הרכב השכור), וחזרה לפרנקפוט להחזרת הרכב ולקיחת טיסה.

אני מתלבט בין שלושת הרכבים הללו מכיוון שלפי אתרים שבדקתי בהם הכי חסכונית זו ה:

WV Passat ידני מנוע 2.0 הכי חסכונית בדלק

WV Golf ידני מנוע 1.6 אחריה הגולף

Audi A3ידני 1.8 - אז האודי

Mercedes c class ידני מנוע 2.0 ולבסוף המרצדס

בנצי

שבדקת עם האפליקציה של חברת SIXT רשמת בגיל 21 כי הגיל שלי מאוד מגביל קבוצות רכב , ודבר נוסף בגלל הגיל שלי כל חברות הרכב מחייבות אותי בתוספת של ביטול השתתפות עצמית ודבר שני יש לי עוד תוספת של כמה יורו ליום בגלל שאני נהג צעיר

זו תמונה של הצעה SIXT הבינ"ל (היא יותר יקרה בהרבה ברכב בסיס

ויש פה גם הצעה של שלמה SIXT

הצעה גולף sixt.jpggolf sixtשלמה.jpg

עריכה אחרונה על ידי Yair Hanya
הוספת תמונה
פורסם (נערך)

יאיר - קח עצה ממי שנוסע פעם-פעמיים בשנה וצבר הרבה שנות ניסיון בתכנון טיולים.

אם לא מצאת נקודות עניין - זה כיון שלא חיפשת.

אתה לא מבין את סדרי הגודל של המרחקים בגרמניה.

הקשר בין זמן הנסיעה במפות גוגל לבין המציאות די מקרי. אתה לא מכיר את הדרך, לא כל הדרך היא אוטובאהן, גם באוטובאהן יש הרבה מגבלות מהירות (משתנות, כך שלא מופיעות במפות קטע שאתה מתכנן ל-150 קמ"ש יכול להיות מוגבל ל-70 בגלל מזג האויר או עבודות בדרך), תתברבר - וכל התברברות "עולה" כמה עשרות ק"מ.

אני מכיר את הגישה של הצעירים שרוצים "לטרוף את גרמיה\ארופה" וחושבים שהכבישים המהירים הם התקני teleportation. ובכן, הם ממש לא. יש הגבלות, יש פקקי תנועה (חפש את המונח stau), יש הרבה סיבות לכך שהקצב המעשי הוא חצי מהתאורטי. שכחת שגם האתרים דורשים זמן. והרבה. למשל - הזכרת את מצינגן (אני מניח שזה אתר האאוטלטים שאליו התכוונת, ליד שטוטגרט) - תבלה שם כמה שעות. או הנסיעה למפלי טריברג (מומלצים) - שם מדובר בכבישי הרים שמוגבלים רשמית ל-60 קמ"ש, אבל מעשית חלק גדול מהזמן תנהג 40 ותרגיש שגם זה מהר מדי - כיום שמדובר בכבישים פחות טובים מכבישי הגליל שלנו. בינינו - אם יש לך שבוע ואתה מתעניין במצינגן וטריברג תתרכז קצת ביער השחור ובסביבה, תאמין לי שתשבע גם מהאתרים ובימים הנוספים הוסף את מינכן וקצת מבואריה הדרומית. תאמין לי, בטיסה חזרה תתפוס שעשית אולי 20% ממה שמעניין אותך.

אבל אתה צעיר, חסר ניסיון ולא רוצה ללמוד מטעויות של אחרים. בזבז את זמנך וכספך כרצונך.

ועוד דבר (ומנהלים, בבקשה סלחו לי על הציניות) - תתחיל לרשום לעצמך את שמות האתרים. זה לא נג'ואן גרייב, זה נורבורגרינג (קצת קשה לתעתק לעברית). לא "אאוטלט ענקי" אלא מצינגן (ד"א - הייתי שם לפני 8 שנים והתאכזבתי מאד, אבל גם הייתי מוגבל בזמן וגם נערכו שם שיפוצים גדולים שהקשו על הנסיעה בתוך מרכז הקניות).

הערה קטנה לגבי שכירת רכב: יש חברות שמתיחסות לגיל עד יום ההולדת הבא, כלומר אצלם "בן 21" זה בעצם עד יום ההולדת ה-22. זה עניין של הזכיינית המקומית בכל מדינה - היה לי עם זה סיפור לפני חצי שנה בבלגיה, עם בן שהיה שבועיים לפני יום הולדתו ה-26, אבל מבחינת חברת ההשכרה (מקרה זה אנטרפרייז בבלגיה) עדיין לא מילא את התנאי של "מעל גיל 25".בדוק זאת פרטנית לגבי הצעת ההשכרה שאתה בוחר, כדי לא להתאכזב. מה שכן - לאור התקציב המוגבל, ועלות השהות (לינה, מזון, כניסות לאתרים) אני ממליץ לך לצמצם את הדרישות - רכב בקבוצה של פולו, או, לכל היותר, גולף. וכמובן ידני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא זכור לי מימי הילדות שטסתי עם ההורים שקיבלתי את הרכב שהזמנתי. לאחרונה הזמנתי רכב גבוה מאוד במדרג הקבוצות ואז גם לא היה להם לאן לשרג אותי לצערי.

מה כבר יכול להיות ההפרש בדלק בין הרכבים האלו? אני מניח שתתדלק 95 שהוא זול משמעותית מהארץ. אני שילמתי שם 6~ ש"ח על דלקים 100-102 אוקטן.

אני חושב שהמרצדס תפנק אותך הכי הרבה אבל גם אודי תהיה נחמדה מאוד. הפאסאט אכן סתם מסורבלת בשביל זוג והגולף נחותה מהאחרות שהמלצתי (גם מה זה מנוע 1.6? יש כזה היום? זה דיזל?).

מבחינת הטיול, תעשה בדיוק מה שטוב לך. אין שום מניעה להיות יום-יומיים בכל עיר. אפילו כדי להשאיר טעם לעוד בעתיד. עיר שתמצא חן בעינייך, תוכל בעתיד לטוס לשבוע רק אליה. אתה עוד צעיר מאוד ויש לך עוד שנים רבות לטייל.

בהצלחה

פורסם

מחוץ לישראל המרחקים הרבה יותר גדולים, אני נוהג קצת יותר מ100k ק"מ בשנה ואני לא עובד בתור נהג.

לגבי מה שהעלת, אני מאמין שכל חברה תיקח פרמיה על הגיל שלך, אין דרך להתחמק מזה, גם פה זה ככה.

Sent from my Alcatel 6055U using Tapatalk

haters will hate

פורסם (נערך)

נגמר לי זמן העריכה, אז אני רוצה להוסיף לך משהו על תכנית טיול. נניח - דרום גרמניה.

תתחיל במינכן, 3-4 ימים בעיר על בסיס תח"צ: מרכז העיר כולל מוזיאונים. Deutsches Museum (תבלה יום ותרצה לחזור) מוזיאון BMW (+/- ביקור במפעל, אם אפשר), הכפר האולימפי, אצטדיון אליאנץ. אם אתה מעוניין - אולפני הסרטים. אם אתה מעוניין - דכאו.

על בסיס מינכן - טיולים בדרום בואריה כמו Zugspitze ו-Chiemsee עם שני האיים שלו.

כבר סידרנו 5-7 ימים.

על כך להוסיף, לפי טעמך ולפי הזמן והתקציב שלרשותך:

1. שבוע ביער השחור. תוכל לשלב את האאוטרלט במצינגן ואת מוזיאוני פורשה ו\או מרצדס בשטוטגרט.

2. יומיים בזלצבורג ועוד כמה ימים בסביבה.

3. איזור אגםקונשטנץ ומשם לדרום היער השחור או באזלוצפון שויצריה (יפה אבל יקר! ללון בצד הגרמני של הגבול)

הנה, העליתי כמה רעיונות בתא שטח מצומצם, ותאמין לי, תחזור עייף אך מרוצה. ולא פחות חשוב, גם החברה שלך תהנה.

kingikra, מחיר הדלק בגרמניה דומה למחירו בישראל או מעט פחות. לפחות בביקור האחרון שלי היה כך (אוקטובר 2016). אולי בגלל נפילת האירו עכשיו הוא יותר זול. אני מסכים אתך שיש לבחור הצעיר הזה עוד הרבה מקומות לשאוף אליהם, בגלל זה אני ממליץ לו להתרכז באזור אחד ולהשאיר אחרים לעתיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצינגן (מקווה שכתבתי נכון) בהחלט בזבוז זמן, חיפשתי לעצמי שם נעליים טובות, חולצות, מעילים וכו', המחירים לא מי יודע מה ברוב המקרים, לא יודע עד כמה הייתי מקדיש לזה זמן.

ותבין - אתה מזמין גולף ויש סיכוי שתקבל משהו אחר לגמרי. אף אחד לא מתחייב לך על דגם אלא על קטגוריה (וגם זה לא תמיד) וכמו שראית אני הזמנתי גולף וקיבלתי קשקאי בכלל.

לגביי המהירויות והפקקים - יכול לומר לך שלפני כשנה הייתי בגרמניה ונסענו ממינכן לברלין, יצאנו בסביבות 10 בבוקר מברלין עם עצירה בדרך אחריי 200-250 ק"מ בדרך, עצירת אוכל ושירותים והמשכנו. כ-150-200 ק"מ לפני ברלין פקק מטורף. משהו הזוי, עמדתי כמה שעות בפקק. זה לא משהו צפוי, זה משהו שיכול לקרות, אבל אני לא הייתי מוגבל בזמן ובכל מקרה הדבר היחיד שתכננו באותו יום בברלין זה ללכת לאלכסנדרפלאץ לאכול ואולי לעשות סיבוב קטן בחנויות שמעניינות אותנו. אבל שתבין, במקום להגיע בסביבות 4 לברלין הגעתי כמעט ב-9. (כן, ולמרות הפקק ולמרות שהגענו שבורים למלון, זרקנו את המזוודות בחדר וישר לופיאנו)

זה דברים שצריך לקחת בחשבון. התברברוית לא היו לי הרבה אבל זה קורה מדי פעם. כמו שאמרתי, למרות הקטעים ללא הגבלה, עדיין יש קטעים שנמצאים בשיפוצים (בייחוד בקיץ וסמוך לקיץ) ושם יכול להיות מקטע שלם של 15 ק"מ שאתה תיסע בו 60 קמ"ש.

המהירות הממוצעת שלי הייתה סביב 100 קמ"ש. (ואיפה שהיה מותר לנסוע ללא הגבלה לא ריחמתי במיוחד על הרכב, 150-160 קמ"ש רוב הזמן ולא מעט פעמים גם 180 קמ"ש [שם הרכב די נחנק]).

הדלק מעט יותר זול בגרמניה למיטב זכרוני אבל לא באופן משמעותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שזה אכן מעט יותר זול מאשר בארץ, בבאר שבע בתחנות הזולות סולר נמכר בסביבות 5.50₪ לליטר. בנזין סביבות 5.70₪. בגרמניה אני זוכר שסולר היה בין 1.15 ל-1.35 יורו לליטר, תלוי איפה מתדלקים. באוטובאהן יותר יקר. מחירי בנזין אני לא זוכר יותר מדי, אבל ראיתי תחנה אחת בברלין (אבל רק אחת) שמכרה בנזין 95 בפחות מיורו אחד. אבל זה היה לפני שנה וזאת הייתה תחנה אחת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הדלק כרגע סביב 1.5 יורו לליטר בגרמניה, או 1.15-1.2 יורו באוסטריה.

לגבי מצינגן, עניין של ציפיות. באתי בלי ציפיות על - וכך גם יצאתי. המקום עצמו מאוד נחמד ומגניב גם לשם החוויה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מוזר. כמובן שלא בדקתי כמה עולה 95 אבל כנראה שהפער בינו לבין ה 100 ו 102 קטן מאוד.

sperial, אתה יכול להחליט רק מה טוב לך ולהמליץ לאחרים. אתה לא יכול להחליט מה יותר טוב לאחרים. ככל שאני מתבגר אני משתדל להפנים את זה כמה שיותר.

פורסם

איקרה, זו לא הפעם הראשונה שבה אני נתקל בסוג הזה של הודעות. בד"כ הפותחים הם חסרי הניסיון, ובעקבות הדיון מתאימים את תוכניותיהם.

הבעיה היא שבדרך כלל אותם אנשים מתכננים מסלול ומחשבים רק את זמן הנסיעה (וגם זה לפי מפות גוגל האופטימיות מאד) ושוכחים שצריך לאכול, לשתות, לתדלק את הרכב וגם למצוא את המלון ולהתארגן ללינה בערב וליציאה בבוקר. וכמובן שגם הביקור באתרים רבים ארוך יותר מכפי שהם חושבים.

ה"התנגדות" שלי לנסיעות הארוכות אינה נובעת מארכן - יש מי שכל רצונו הוא לעשות road trip, וזה בסדר. אבל אם סימנת אתרים שברצונך לבקר חשב גם את זמן הביקור באופן ריאלי, וכך גם את זמן הנסיעה. אם כל כוונתך היא לבקר במוזיאוני רכב - תפדל. אבל תביא בחשבון שהנסיעה ממינכן לשטוטגרט עשויה לארוך הרבה יותר משעתיים, שהמוזיאונים סגורים ביום ב', ושאולי החברה שלך תרצה לבקר באיזה ארמון של אציל מלפני 300 שנה או לעלות לתצפית נוף מדהימה.

תכנון טיול אינו עניין של מה בכך. אני עוסק כרגע בתכנון טיול משפחתי שנועד לעוד כמה חודשים. המחשבה המקורית היתה על מסלול מסויים, אבל בבדיקת הנתונים התברר כי המסלול אינו מתאים למשך הטיול ולעונה - אז עצרתי, בדקתי שוב מה האתרים המעניינים ברדיוס המתאים לנהיגה יומית סבירה (ואנחנו צפויים להיות לפחות שני נהגים, כנראה שלושה, אבל בתנאי נהיגה מכבידים), ותכננתי מסלול חדש בתא שטח הרבה יותר מצומצם. עכשיו אני עוסק כבר שבוע בבחירת רכב ההשכרה - כדי שיתאים למשפחה על ציודה, לתנאי מזג האויר, שחברת ההשכרה תהיה בעלת מוניטין לא בעייתי ושהכיסוי הביטוחי יהיה סביר. מתברר שזה לא "נזמין ואן 7 מקומות כדי שיהיה מקום ל-5 אנשים ו-4 מזוודות", אלא עניין הרבה יותר מורכב. ואני (ובני הבכור, שמסייע לי רבות) כבר בעלי לא מעט ניסיון, והעובדה היא שהעניין לא נסגר בקלות. עכשיו חשוב על מישהו שמנסה לבנות יול לראשונה.

ד"א - אישית הייתי ממליץ למתחילים להתחיל בטיול עירוני מבוסס תח"צ בעיר אירופית גדולה ומסודרת, כדי שלפחות עניין הנהיגה ירד מהם, ומצד שני יקבלו תחושה של זמן נסיעה, זמן ביקור באתרים, עלויות וכו'. אבל זה לא מתאים לכל אחד, ולכן כדאי להעזר במידע נוסף - ספרים, אתרי אינטרנט של תיירות, פורומים ייעודיים ליעד וגם פורומים כלליים כמו CF.

פורסם

עוד נקודה שלא נאמרה: גשם. בספטמבר בהחלט יכול להיות גשום מה שישפיע על המהירות בכבישים.

והחברה בעניין של המסלול? כמה שיהיה לך קשה להאמין החברה שלך יכולה להשתעמם עד מוות במוזיאון BMW.

תצמצם מרחקים אם בארץ אתה עושה 500קמ בחמש שעות, בגרמניה תספיק לעשות חצי. מישהו מכן יודע לקרוא גרמנית כדי שתבינו את השלטים לנהגים?

תתכנו מסלול מצומצם ואפשרויות לתוספת אם תספיקו.

מבחינת חברת ההשכרה: צא מנקודת הנחה שלא תקבל את הרכב שמציגים לך שהוא כמובן הכי טוב בקבוצה, אלא את הרכב הכי גרוע.

טיול מהנה!

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

500 ק"מ בחמש שעות בגרמניה זאת משימה מאוד הגיונית ואפשרית, לא צריך להבין שלטים, נהגתי אלפי ק"מ בגרמניה בלי להבין גרמנית ולא קרה לי כלום. אין מה להבין - סע לפי החוקים, לפי המהירות המותרת והכול בסדר.

זה לא רומניה שההתקדמות בתנועה היא אשכרה 40-50 ק"מ בשעה, בגרמניה אין שום בעיה להתקדם 100-120 ק"מ בשעה בממוצע וגם יותר מזה באיזורים מסוימים.

• תוכן חדש...