Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מודל 2012 עברה כ130,000 ק"מ.

אני שם שמן 5w30 סינטטי מלא.

כל 5000-6000 ק"מ בערך המדיד יורד לחצי ואני צריך למלא בערך קילו/ליטר שמן.

המצב סביר לאור הקילומטרג' או שהמנוע שותה שמן?

פורסם (נערך)

לא חושב שטווח המדיד בין סימון מלא למינימום מיצג חוסר של קילו. כדאי לבדוק במנוע קר כמה מראה המדיד , להוסיף במנות של 200ג' , לתת לשמן לשקוע ועוד פעם מילוי עד שתגיע לסימון מלא. אחרי התרגיל הזה תקבל למעשה מושג די מדויק של כמות שמן להוספה לעומת גובה השמן במדיד.

החשוב הוא לא לעבור את הסימון מלא. לא ציינת אם אחרי ההוספה גובה השמן התייצב על המדיד כמלא או שלא בדקת.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

בחצי הסימון בין המקסימום למינימום זה לא ליטר בטח לא במנוע קטן שכזה אז תבדוק שוב. חצי ליטר הוספה למה שאתה עושה זה סביר לאור כמות הקילומטרים שעבר.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?615623-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C1-%D7%A4%D7%92-%D7%95-107-%D7%95%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%99%D7%92%D7%95

אני יכול להעיד שהרכב המוזכר בשרשור אכן צורך שמן בכמות גבוהה, בדיוק לפני כמה ימים התחלנו מעקב. מחיפוש ברשת עולה שיש רכבים שצורכים יותר ויש כאלה שפחות.

לא חקרתי לעומק מה ניתן לעשות כדי להפחית את הצריכה, אבל כשלב ראשוני אני חושב שמעבר לשמן בצמיגות 5W40 או 10W40 יכולה להפחית את הצריכה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ב107 זה מנןע אטמוספרי שצריכת השמן שלו אמורה להיות זניחה אם בכלל, נראה ששחטו את הרכב בהאצות, יש עשן כשאתה נותן גז?

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

מה הקשר בין צריכת השמן למנוע אטמוספרי?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צריכת השמן סבירה יחסית לק"מ שהרכב עבר אבל יש מה לעשות:

א. לבדוק אם אין בוצה במנוע- לפתוח פקק שמן ואם יש-להוריד אגן שמן ולהשתמש בפלאשינג עדין ולאחר מכן,למלא שמן איכותי שעומד בדרישות התקן.

ב. אם הרכב מעשן עשן לבן בהתנעה לבדוק אפשרות,שגומיות השסתומים יבשות וזקוקות להחלפה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חברה תסלחו לי אבל אני עברתי עשרות אלפי קילומטרים עם הרכב הזה במסגרת העבודה ולא הוספתי טיפת שמן, אני לא יודע על שום צריכת שמן מוגזמת של הרכב הזה. מדובר ברכב אמין מאוד מבחינתי.

פורסם

צריכת שמן אינה מעידה על אמינות או חוסר אמינות, רק על מצב המנוע - במנועים מסוימים.

אין מניעה לעבור ל-5W40 וזה כן אמור לשפר את תצרוכת השמן אם מצב המנוע תקין ואין נזילות סמויות.

הזול עולה ביוקר

פורסם
צריכת שמן אינה מעידה על אמינות או חוסר אמינות, רק על מצב המנוע - במנועים מסוימים.

אין מניעה לעבור ל-5W40 וזה כן אמור לשפר את תצרוכת השמן אם מצב המנוע תקין ואין נזילות סמויות.

למה דווקא 5W40, ולמה זה אמור לשפר את צריכת השמן?

פורסם

שמן 40 צמיגי יותר בהשוואה לשמן 30 לאורך כל משרע הטמפרטורות. בגלל שהשמן עבה יותר גם קשה לו יותר לחלחל ולחדור היכן ששמן דק יותר מצליח, מה שיכול להביא לשיפור תצרוכת השמן ואף שיפור זניח בביצועים.

פורסם
חברה תסלחו לי אבל אני עברתי עשרות אלפי קילומטרים עם הרכב הזה במסגרת העבודה ולא הוספתי טיפת שמן, אני לא יודע על שום צריכת שמן מוגזמת של הרכב הזה. מדובר ברכב אמין מאוד מבחינתי.

כמה ק"מ אותו רכב עבר? הוא צבר מעל 100,000 ק"מ?

פורסם
מה הקשר בין צריכת השמן למנוע אטמוספרי?

מנועים גודשים לעומצ אטמוספריים ידועים בצריכת שמן מסויימת, יש לי סיטיגו עם מנוע אטמוספרי 1.0 שלא צורך שמן כלל.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תוכן חדש...