Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע אין פנסי DRL אחוריים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי נתקלתם לא פעם בנהגים הנוהגים בלילה כאשר מלפנים פועלים אצלם פנסי ה- DRL מה שאולי גורם להם לחשוב שהם נוסעים עם פנסים דולקים. הבעיה שמאחור הפנסים לא דולקים ובחשיכה זה כמובן מגביר את הסיכון לתאונה שכן נהגים שבאים מאחור עשויים שלא להבחין ברכב החשוך.

השאלה שלי היא מדוע למעשה היצרנים לא דואגים שאם פועלת תאורת ה- DRL הקדמית אז שבאופן אוטומטי יפעלו גם הפנסים מאחור, כך לפחות בחשיכה מה שבטוח שאם הנהג/ת שכחו להדליק אורות אז עדיין יהיו אורות גם מאחור.

אני אישית נוסע כל השנה גם ביום עם אורות דולקים, מעדיף להיראות כמה שיותר טוב ע״י הנהגים האחרים ולכן הייתי שמח לו היתה אופציה כזו לפנסי DRL אחוריים שיפעלו כל הזמן.

כיום בעידן פנסי הלד אני לא רואה סיבה מדוע שלא לנסוע עם פנסים דלוקים כל הזמן.

מה דעתכם? האם יצרני הרכב פיספסו פה משהו או שזה נעשה במכוון כי אולי זה נוגד תקנה כלשהי?

פורסם (נערך)

זה נעשה מאחר ואורות יום DRL נועדו להבליט את הרכב באור יום.

בפנסים הקדמיים הוכח מחקרית שזה עובד טוב, גם באור יום בהיר, בלשפר את הניראות מן החזית ובזווית לפינת החזית. בפנסים האחוריים, מנגד, הוכח שיש, באור יום בהיר, פגיעה מסוימת בניראות כי תאורת הפנסים ממסכת את הדלקת אורות הבלמים.

למי שאין DRL עדיין עדיף להדליק אורות מעבר כי הנזק בהדלקת האורות האחוריים זניח לעומת התועלת של הדלקת הקדמיים, אבל אורות ייעודיים תוכננו כך שרק אורות החזית יפעלו. בתנאי ראות ירודה (לא רק בלילה אלא בכלל) צריך להדליק אורות מעבר בלאו הכי.

כל זה מבלי להיכנס לשיקולי חסכון באנרגיה, שחשובים מאוד בתכנון של מערכות תאורה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהרבה מדינות מדובר בתקנות די ישנות , ולא ברורים השיקולים שהביאו להתקנתן כפי שהותקנו.

יש לא מעט מדינות שאינן מסתפקות ב-DRL, ומחייבות הדלקת כל הפנסים כל היממה.

כפי שכתב חן, יש טענה שהדלקת הפנסים האחוריים פוגעת בזיהוי פנסי הבלימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר לשים שני פסים בפגוש באחורי עם תאורת לד אדומה, ביום זה לא יפגע בזיהוי אורות הבלימה, אך בלילה זה יסב לנהג שמאחור את תשומת הלב והוא לא יפספס את הרכב שממולו.

פורסם

יש בזמן האחרון מגמה כזאת של נהגים מתלהבים, שמדליקים בכוונה תחילה אורות DRL בלבד.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

בחלק מהרכבים יש הטמעה של פסים מחזירי אור בצבע אדום בתחתית הטמבון או בהטמעה נחמדה.

במונדאו למשל, יש זוג פסים מפלסטיק כאלו שתפקידם להחזיר אור וזה נראה בהארה תקינה של הרכב מאחורה, כאילו יש עוד תאורה נוספת, בכאילו (גם אם פוגעים מרחוק, זה נראה).

יש אתרים אשר מציעים החלפה של המחזיר אור הזה בתאורה אמיתית, לדוגמא:

זה האתר גם למי שמעוניין לרכבים נוספים, סתם דוגמא ובחיפוש סופר בסיסי:

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-rear-bumper-reflector.html

2Pcs-Lot-font-b-Rear-b-font-font-b-Bumper-b-font-font-b-Reflector-b.jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
יש בזמן האחרון מגמה כזאת של נהגים מתלהבים, שמדליקים בכוונה תחילה אורות DRL בלבד.

באמת שמתי לב בשנה שנתיים האחרונות שיותר נהגים נוהגים בלילה רק עם DRL. אבל אני לא בטוח שזה בכוונה כי שאני מסמן להם להדליק אורות הם לא מבינים מה אני רוצה מהם.

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

זה השילוב של תאורת לוח מחוונים שמופעלת עם התנעת הרכב, ופנסי ה-DRL הקדמיים המאירים קדימה וגורמים לנהגים לחשוב שהתאורה ברכבם פועלת.

ויש גם נהגים שאינם מודעים לכך שה-DRL פועל רק מלפנים - היה לי לפחות מקרה אחד בו נתתי לנהגת שעמדה לידי הסבר ממצה בעת המתנה ברמזור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברכבי אאודי הפנסים האחוריים (לד) דולקים כל הזמן ובכל מצב ואין אפשרות לכבות אותם.

Audi A3 8V Sportback

• תוכן חדש...