Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת עבודה להודו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
6. רוב ההודים דוברים אנגלים, רק שלאוזן הישראלית המבטא המקומי לא טריוויאלי להבנה.

יש לזה כמה סיבות:

א) האנגלית שלהם היא אנגלית בריטית, מה שרוב הישראלים יודעים (וגם מה שמלמדים פה בבתי ספר) היא אנגלית אמריקאית.

ב) הודי ממוצע דובר כמה שפות, כשאנגלית היא השניה או השלישית שבהן.

ג) לפעמים הם ממציאים מילים חדשות, שאין לא באנגלית בריטית ולא באמריקאית, כמו prepone, airdash, incharge, או history-sheeter.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

שני הסנט שלי משנות עבודה בהודו :

-לרחוץ ידיים הכל הזדמנות שאפשר, בייחוד לאחר לחיצת יד, פתיחת דלתות, ידיות של רכב, ספירת כסף וכו.

-להחזיק בקבוק מיץ שקנית ולהכנס אותו לכל פגישה, כשיציעו לך תה או מים תצביע על הבקבוק ותאמר בנימוס תודה, אני שותה מיץ עם ויטמינים.

-לא לשתות תה, מים, קפה בפגישות עסקיות, אלא אם כן מדובר במלון ברמה של 5 כוכבים, וגם אז כדאי לבדוק את הכוס, ואם אפשר לראות את המכונה.

*כאן ארצה לתקן במחילה את ידידי יגאל - אין סיכוי למצוא מלון ברמת 5 כוכבים, ברשת בינלאומית, במחיר של 100 דולר. אנא הכן סכום של 200 דולר ללילה (כמובן

שמידי פעם אפשר למצוא מבצע אבל מחיטוט קל בדוחות הנסיעה שלי, ומידע אישי, $100 לגמרי לא יספיקו לרשתות כמו SPG או MARRIOTT -) אם תמצא ב 100 דולר זה במלונות כמו IBIS וכו.

-נסה להמנע מאכילת פירות וירקות חתוכים - קרשי החיתוך והסכינים מנוגבים בסמרטוט מסריח, גם במלונות פאר.

-ממליץ לך לרכוש פירות וירקות במרכול איכותי כגון NATURE BASKET או דומים

-לא לאכול ברחוב, לא לשתות תה הודי ברחוב, הוא מסונן דרך בדים לא נקיים.

-השתדל מאוד שלא לשים את ידיך ואצבעותיך על הפנים ובקרבת הפה והשפתיים.

-כשאתה אוכל במסעדות נסה להסתפק באורז ועליו רוטב מסויים (דאל) או כל רוטב אחר שרתח, עדיף ללא בשר, עוף, או דג.

-לא כל מים בבקבוק הם מינרלים, מי השתיה המובילים בהודו הם קינלי, וביסלרי - לעומת זאת המים המינרליים האמיתיים הם קואה והימלאיה. נסה לשתות אותם ולא את מי השתיה.

-אם יש לך טיסות פנימיות (כמעט בטוח שיש לך) קח עימך בקבוק ספריי של אלכוהול 70%, ורסס על מושבך, על הידיות, על מגש האוכל, על החלון וכו.

-אני מצרף לך כאן את הוראות ה- FDA לשטיפת ידיים (אומנם לעובדי תעשיית המזון) אבל עדיין חשוב מאוד בהודו.

-

עריכה אחרונה על ידי לוקי2

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
1. לדוגמא בגואה אתה יכול לאכול הכל מהכל ולא לדאוג.

גם אם היה לי פילטר של Kַ&N בקיבה לא הייתי אוכל הכל מהכל בגואה.

אוהבים אותך פולי.

פורסם

וואו, לוקי, איזו אמבה התיישבה עליך?[emoji1]

כל אחד וגישתו, כמובן, אבל אם יש לקח חשוב ללמוד בהודו זה שהאיסטנסטיות המערבית היא מעט מוגזמת.

אני אישית, וגם הרבה מטיילים אחרים שפגשתי (אחרי תקופת הסתגלות מנטלית מתאימה), אכלתי במספיק מקומות מזעזעים, כולל בתחנה המרכזית באגרה (הכי נמוך שהגעתי, אני חושב, וראנאסי היה הארדקור מדי בשבילי). חטפתי קשה פעם אחת כשלא הקשבתי לחוק התחלופה באיזה חור בנפאל שלא היה בו כלום (איזו שמורה מחוץ לעונה). וגם זה, אחרי האבחנה הרפואית הנכונה והטיפול המתאים, עובר תוך כמה ימים.

זה ממש לא חובה אבל זה קצת לפספס את כל הכיף, להגיע עד להודו ולא להתנסות. במסגרת נסיעת עסקים כדאי באמת להיזהר יותר, אבל לא צריך להשתגע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

פו,עשית אבחנה נכונה, נסיעת עסקים זה עולם אחר לגמרי מטיול.

כשטיילתי במזרח הקפדתי הרבה פחות, אבל במסגרת נסיעת עסקים אני חייב להיות סופר זהיר.

אני נוסע ל 3-4 ימים עם פגישות, קשה מאוד לסטות מהלו"ז, ואין מה לדבר על לבטל פגישות.

את הלקחים שכתבתי למדתי בדם, יזע, והרבה שלשול.

הכי גרוע היה לישון במומבאי, לטוס כל בוקר במשך 4 ימים לעיר אחרת, באותה עיר לבצע 2-4 פגישות, ולטוס חזרה בערב למומבאי- נסה לעשות את זה כשאתה צריך לשלשל כל 10 דקות (או בפקקים המטורפים של הערים בהודו..)

מעולם לא התיישבה עלי אמבה, ולא נזקקתי לתרופות בגלל ביקור בהודו, אבל כדי שלא כול נסיעת עבודה תהפך לאסון אני חייב לשמור על כללים ברורים.

אוהבים אותך פולי.

פורסם

*כאן ארצה לתקן במחילה את ידידי יגאל - אין סיכוי למצוא מלון ברמת 5 כוכבים, ברשת בינלאומית, במחיר של 100 דולר. אנא הכן סכום של 200 דולר ללילה (כמובן

שמידי פעם אפשר למצוא מבצע אבל מחיטוט קל בדוחות הנסיעה שלי, ומידע אישי, $100 לגמרי לא יספיקו לרשתות כמו SPG או MARRIOTT -) אם תמצא ב 100 דולר זה במלונות כמו IBIS וכו.

במלון הזה התארחתי מלא פעמים ב100$ ללילה.

כולל איסוף מהשדה והסעה לשדה, שתי ארוחות ביום, כביסה 4 פריטים ליום וכניסה לביזנס לאנג'.

אגב, משרד החוץ\השגרירות הישראלית בהודו עורכים מכרזים בין מלונות עבור התעשיות הביטחוניות. שווה לנסות ליצור קשר איתם ולהשיג דרכם דילים למלונות.

-לא כל מים בבקבוק הם מינרלים, מי השתיה המובילים בהודו הם קינלי, וביסלרי - לעומת זאת המים המינרליים האמיתיים הם קואה והימלאיה. נסה לשתות אותם ולא את מי השתיה.

99.9% מהמים ששתיתי בהודו הם ביסלרי השאר קינלי, אין שום בעיה איתם.

עוד שני דברים חשובים ששכחתי לציין קודם:

1. תמיד קח איתך בתיק נייר טואלט. ברוב בתי השימוש המקומיים אין נייר, במקום זה יש דלי מים ונטל. מה שמביא אותי לסעיף השני

2. ההודים נוהגים לשטוף את המקומות הצנועים עם יד שמאל אחרי עשיית צרכים, לכן ישתדלו לאכול אך ורק עם יד ימין. אמנם ישנם כאלה שחורגים מכך אבל הרוב נוהגים כך. אם אתה רוצה להפגין נימוסי שולחן מול לקוח חשוב, שים את יד שמאל מתחת לשולחן ואל תוציא אותה משם כל הארוחה.

יום טוב גם לך

פורסם

מה לגבי רשתות מזון מהיר בינלאומיות (כמו מקדונלדס/KFC/בורגר קינג וכו')?

גם שם לא בטוח לאכול? עזבו כרגע את הסטיגמה על כמה שזה תעשייתי ומשמין, כי זה נשמע שבמקרים כאלה אוכל תעשייתי הוא החבר הכי טוב שלך.

אני שואל, כי אלה סיפורים שאני שומע מאנשים שנוסעים לתאילנד - שהכי בטוח (ויחסית זול) לאכול במקדונלדס ודומיו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כפי שכתבתי קודם, הפעם היחידה שחטפתי איזה קילקול קיבה (קל) בהודו היתה אחרי שאכלתי ברשת subway האמריקאית. כך שאין ערבונות לכלום.

יצא לי לאכול שם גם במקדונלדס והכל עבר בשלום. אךךך... גלידת מקדונלס באגורות... הייתי יכול לאכול אותה כל היום.

פורסם (נערך)

פות"ש - איך אתה מגיע להידראבד ? אנא פרט את המסלול ואת חברות התעופה. האם ניתן לבצע שינוי בטיסות ?

לגבי רשתות מזון בינ"ל- זה הרע במיעוטו, אבל אפשרי, עדיף אוכל חם. לאכול בסאבוואי בהודו זה מסוכן, ולא מפתיע שקיבלת קלקול קיבה. האוכל לא עובר חימום, הוא פתוח לזיהום מהאויר, חתוך ומוכן מראש, ומכינים לך את הכריך על אותם קרשי חיתוך מזוהמים שעליהם כתבתי בהודעתי הקודמת.

בורגר קינג לדעתי הכי סביר. זה גם תלוי סניף ומיקום.

עריכה אחרונה על ידי לוקי2

אוהבים אותך פולי.

פורסם

קראתי את כל השרשור, לא הייתי בהודו (תודה לאל, או לבודהה, או לפרות הקדושות), למרות שאני עובד בחברה שהודו הוא מרכזה השני (אולי הראשון, תלוי איך מסתכלים על זה).

ההמלצה שלי:

סע לשוויץ. :)

אני רוחץ ידיים לפי ה FDA גם בארץ, לא נראה לי שאשרוד שם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...