Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה על הילוכים - שאלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחריי שנים שלא נהגתי על הילוכים התחדשתי באוטו ידני ויש לי סיטואציה שאני לא מצליח להתגבר עליה..

הרבה פעמים שאני על מצב זחילה (5-10 קמש) אני על ניוטרל או עם קלאץ לחוץ ואז כשאני רוצה להתחיל להתקדם אני לא מצליח להרים את הקלאץ בלי לקפץ טיפה או להרביץ יותר מדי גז.. מה השיטה הנכונה ביותר? להרים את הקלאץ קודם לנקודת ה"נשיכה" ואז לתת גז?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

דבר ראשון וחשוב, תנסה להיות כמה שפחות אם הקלאץ לחוץ בלאון (ו בכללי), אתה לא נותן למערכת S&S לעבוד (סטאר סטופ), דבר שני, תנסה להרים את הקלאץ לאט לאט ולתת גז, גם לי קורה מידי פעם שאני עוזב את הקלאץ מהר מידי וברכה קופץ בקטנה, לא יודע כמה זמן לא נהגת על ידני לפני הלאון, אבל זה חוזר לאט לאט אחי.

Enviado desde mi ONEPLUS A3003 mediante Tapatalk

פורסם

זה משהו שמבוצע בשילוב יחדיו, במישור ניתן גם להאיץ את הרכב בשחרור עדין של הקלאץ ללא גז, בגלל שזה משהו שדורש תרגול עדינות וגם לוקח קצת יותר זמן משתמשים בגז כדי לשלב את הכח הדרוש עם שחרור הקלאץ, בשילוב מושלם מרגישים איך הרכב מאיץ בצורה חלקה (אין העלאת סל"ד מיותר ומנגד אין קפיצה של הרכב כמו שתיארת כשאין מספיק גז), בקיצור, זה משהו שבא עם תרגול וגם שונה מרכב ידני כזה או אחר.

פורסם

זה תלוי ביחס ההעברה. לפעמים נוסעים מספיק לאט כדי להצדיק הורדה לראשון שלא לטובת התחלת נסיעה.

זה לא כמו פעם שההילוך הראשון לא היה מסונכרן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

5 קמ"ש אולי ראשון..על 20 קמ"ש עדיף שני - כדי להימנע מהרעידות\מכה תיתן מכה קטנה על הגז לפני שאתה משחרר את הקלאצ'..זה מאוד משתנה עם הרכבים וכל אחד לומד עם הזמן איך הרכב שלו מגיב..הכי חשוב זה סבלנות - יגיע לאט לאט.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

5 קמ"ש במנוע 1.2 טורבו? לא ימות. אולי בעליה כן אבל במישור לא. כל עוד האוטו לא רועד בהגזמה אז אפשר להמשיך על שני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אם האוטו מעט רועד, לדעתי עדיף ללחוץ על הקלאץ' לכמה שניות ולשחרר עם מעט גז בהילוך 2 מאשר להוריד לראשון, כמובן שזה לא נכון לכל סיטואציה, אבל לרוב לדעתי כן.

פורסם

לדעתי פשוט תתרגל,

עד שהרגל תדע כבר איפה נמצאת בדיוק הנקודה ובשלב הזה תיתן גז הדרגתי,

אני מתכוון שלא תצטרך להרגיש את הסחיבה, ואז לתת גז אלא זה יהיה צפוי לך עוד לפני ההרגשה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...