Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איוניק שעוד לא עלתה לכביש כבר קיימת בחברות ליסינג שונות למכירה בכ-10-12 אלף ש"ח פחות מהמחיר שהיבואן נותן (גרסת פרימיום). אני מודעת לעניין היד שנרשמת, ועדיין- האם זה נשמע כמו עסקה משתלמת? מישהו בדק ויש לו תובנות בנושא?

פורסם

גרסת הכניסה לאיוניק עולה 136 אש"ח. ההנחה שאמורים לקבל ברכישת רכב יד 2 ק"מ 0 הוא לפחות 10% ממחיר המחירון (מעניין כמה הנחה מוצעת לדגמים המפוארים יותר). נשמע שחברות הליסינג מנסים לעשות קופה עוד לפני שהרכב עלה לכביש בכלל.

פורסם
גרסת הכניסה לאיוניק עולה 136 אש"ח. ההנחה שאמורים לקבל ברכישת רכב יד 2 ק"מ 0 הוא לפחות 10% ממחיר המחירון (מעניין כמה הנחה מוצעת לדגמים המפוארים יותר). נשמע שחברות הליסינג מנסים לעשות קופה עוד לפני שהרכב עלה לכביש בכלל.

ממה שאני ביררתי מוצעת רק גרסת הפרימיום, אין גרסת סופרים בליסינג. איך נקבע ה10% הנחה הזה? זה מה שמשקף את כמה שפחות יימכר הרכב בגלל היותו יד 2?

פורסם

ה10% המדוברים הם "היפותטיים", אין מספר קבוע/מעוגן בחוק/במחירונים שקובע כי רכב יד 2 ק"מ 0 זכאי לX אחוז הנחה ממחיר הרכב.

יש אנשים שקונים רכב מסוג כזה ב15% הנחה מהעלות המקורית מהחברה ויש כאלו שרוכשים ב8% פחות. מאוד תלוי מקרה וסוכנות.

קחי בחשבון שבקנייה מסוג כזה לא מומלץ להישאר עם הרכב לתקופה ארוכה אלא להיפרד ממנו לאחר תקופה של כמה שנים (the sooner, the better).

פורסם (נערך)
ממה שאני ביררתי מוצעת רק גרסת הפרימיום, אין גרסת סופרים בליסינג. איך נקבע ה10% הנחה הזה? זה מה שמשקף את כמה שפחות יימכר הרכב בגלל היותו יד 2?

גרסת הסופרים עולה 140K, משמע שאם אני הייתי הולך לקנות את הרכב בתנאים האלה, הייתי מצפה להנחה ראשונית של 14K, לפני שהייתי בכלל מתחיל להתמקח.

עריכה אחרונה על ידי Sokuuu
פורסם

חזרו אליי עכשיו מאלדן, נותנים מחיר נמוך יותר, יוצא 11% מתחת למחירון *אבל* האחריות היא רק 3 שנים (היבואן נותן 5 שנים, ועל המערכות ההיברידיות 7 שנים)

פורסם

קחי בחשבון שבקנייה מסוג כזה לא מומלץ להישאר עם הרכב לתקופה ארוכה אלא להיפרד ממנו לאחר תקופה של כמה שנים (the sooner, the better).

למה? מה הרציונל?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
למה? מה הרציונל?

הרכב אמנם חדש, אבל הוא כבר "עבר" 2 ידיים. זה מתורגם לירידת ערך של בעלים קודמים (מתקזז עם ירידת הערך במעמד הרכישה). ככל שעובר הזמן הרכב מאבד יותר מאשר היה יד ראשונה, ועל כן לא משתלם כלכלית להחזיק רכב ברכישה כזאת לאורך זמן, שכן ה"הנחה" במעמד הקנייה מתורגמת להפסד במעמד המכירה.

פורסם

קיבלתי עוד הצעה מחברת ליסינג אחרת- 121900 מחיר על הכביש. שזה 11% מתחת למחירון. איפה הקאצ'? היבואן נותן אחריות 5 שנים (ו7 שנים על המערכות ההיברידיות) וחברת הליסינג נותנת 3 שנות אחריות בלבד על כל הרכב.

מה דעתך? כמה קריטי עניין האחריות? אני לא יודעת איך באמת לתמחר את זה...

פורסם

אחריות בעיניי היא משקל חשוב בקניית רכב, בייחוד ההבדל בין 3 שנים ליותר. ב-3 הראשונות רוב הרכבים לא יטפלו בתקלות במסגרת האחריות, למעט בעיות ידועות כמו גיר במשפחת הואגיות וכו' וכו'..

מעל 3 שנים כבר מתחילות בעיות שיכולות להיות תחת "אחריות" ולחסוך עלות בהוצאות, במיוחד במערכות היברידיות. 3 שנים אחריות לעומת 5 שנים על המכלולים המכניים ו3 שנים במקום 7 (!!!) על המערכות החשמליות תמורת הנחה סטנדרטית של רכב יד 2 ק"מ 0 נשמע כמו עסקה גרועה.

אי אפשר להאשים את סוכניות הרכב שמחפשים "פראיירים" (בעצם אפשר, אבל זה כבר נושא אחר לגמרי במדינתנו), מה שצריך לעשות זה לצבור כמה שיותר ידע ולבדוק כל הצעה לעומק.

ספציפית לגופו של עניין, אם האחריות היא ל-3 שנים בלבד במקום 5 ו-7, הייתי מצפה להנחה משמעותית במחיר הרכב, מה שבטוח לא יקרה. תמשיכי לחפש ולחפור, תגלי שרוב הסוכניות עובדות בשיטת "מצליח". נתנו הצעה אחת, הצליח הצליח. לא הצליח? קבלי הצעה יותר טובה. האם ההצעה הזאת באמת טובה? אולי כן, אולי כן. ההצעה הנוכחית, לפי דעתי, ממש לא.

באופן אישי, התמקחות פנים מול פנים מניבה לי תוצאות טובות יותר מהתמקחות טלפונית. במקרה של רכב יד 2 ק"מ 0, לדעתי דרישת הסף צריכות להיות ההנחה שמגיעה על הרכב באופן רכישה כזה, בלי כל מיני משחקים וגריעה נוספת מהחבילה. זה שאת משלמת 10% פחות לא אומר שצריך להוריד דברים נוספים מה"חבילה" שמגיע הרכב, אלא בסך הכל אומר שזאת ההנחה שמגיעה עקב זה שאת היד השנייה.

פורסם

דבר נוסף - בהנחה והמחיר המוצע (122K) הוא על הדגם המפואר (פרימיום), שעולה 140K מהחברה, ההנחה המוצעת היא יותר מ11% (=15K ש"ח). ה3K הבדל לא באמת מצדיק את איבוד האחריות המדובר.

אם ההנחה המוצעת היא על גרסת הכניסה שעולה 136K, ההנחה היא בדיוק 10%.

פורסם
דבר נוסף - בהנחה והמחיר המוצע (122K) הוא על הדגם המפואר (פרימיום), שעולה 140K מהחברה, ההנחה המוצעת היא יותר מ11% (=15K ש"ח). ה3K הבדל לא באמת מצדיק את איבוד האחריות המדובר.

אם ההנחה המוצעת היא על גרסת הכניסה שעולה 136K, ההנחה היא בדיוק 10%.

המון תודה!!! אכן אנחנו מתכוונים ללכת לשם ביום שישי להתמקחות פנים מול פנים.

ודבר נוסף שאנחנו מקווים שאולי זה יהווה קלף מיקוח מול הסוכנות של יונדאי.. מה אתה חושב? יש מצב שזה באמת יעזור?

פורסם
הרכב אמנם חדש, אבל הוא כבר "עבר" 2 ידיים. זה מתורגם לירידת ערך של בעלים קודמים (מתקזז עם ירידת הערך במעמד הרכישה). ככל שעובר הזמן הרכב מאבד יותר מאשר היה יד ראשונה, ועל כן לא משתלם כלכלית להחזיק רכב ברכישה כזאת לאורך זמן, שכן ה"הנחה" במעמד הקנייה מתורגמת להפסד במעמד המכירה.

בדיוק הפוך :)

בגלל שהרכב כבר יד שניה, משתלם להחזיק אותו יותר זמן. רכב בן שנתיים שהוא יד שניה הוא לא אטרקטיבי, רכב בן 5 יד שניה הוא כבר סטנדרט.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...