Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי, הנה שוב חישובי המעבדה האלו. אתה שוכח שאתה לא שומר על מהירות אחידה אלא מאט ומאיץ מדי פעם. לשמור על מהירות אחידה של 130 מלבד אם הכביש ריק, זה בלתי אפשרי. משמע לקחת את ה-5 דק' האלה וצמצמת אותן, או אפילו העלמת. מתמטיקה יפה בתאוריה, בתנאי מעבדה, בחיי היום-יום היא לא כל-כך פרקטית.

סתם למען ההנאה שים ווייז על מקטע דרך וסע אותו ב-100 קמ"ש פעם אחת ופעם שנייה ב-130. בוא נראה מה ההבדל בזמני ההגעה שלך.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה ממש לא נכון. הסטייה במד המהירות מכוונת ונקבעת על ידי היצרן.

הסטיות במידות הצמיג לא מגיעות קרוב לסטיות שיש במד המהירות (לרוב סביב 10 אחוז). עוד הוכחה - אצלי ברכב יש סטייה של כ 6 קמ״ש, אבל בחיבור דרך obd קריאת המהירות מדוייקת, מכאן שהמחשב יודע את המהירות האמיתית ומוסיף את השגיאה בכוונה בלוח השעונים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תעשה בדיקה.

1. תכניס את מידות הצמיג שלך למחשבון צמיגים ותראה מה הרדיוס.

2. לך לרכב שלך ותבדוק את הרדיוס מהכביש למרכז הנאבה, תראה שיש הבדל אפילו של 1-2 סמ.

3. לך למחשבון צמיגים ותראה איזה הבדל זה, זה אפילו יותר מ5% במהירות.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

גם אם אתה צודק, היצרן יכול לקחת בחשבון את ההבדל הזה. הסטיה בין צמיגים שונים לא תהיה כזאת גדולה.

המדידה שהצעת לא רלוונטית, כי הצמיג מתגלגל, מה שחשוב זה ההיקף שלו ולא הרדיוס הנקודתי. כל עוד הוא לא מחליק הוא יעבור בסיבוב אחד דרך ששווה להיקף שלו, ואין קשר בין זה למרחק של הכביש מהנאבה.

אתה גם מתעלם מהעובדה שציינתי שהמחשב דרך OBD מראה את המהירות הנכונה.

אגב - עוד הוכחה נגד הטענה שלך, אם אתה צודק גם במד המרחק הייתה סטייה באותם אחוזים, וזה לא המצב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אגב - עוד הוכחה נגד הטענה שלך, אם אתה צודק גם במד המרחק הייתה סטייה באותם אחוזים, וזה לא המצב.

האם את המואדם בדקת?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בוודאי, יותר מפעם אחת, בנסיעות של מעל 100 ק"מ, המרחק במד מרחק ברכב מדוייק לעומת מרחק בGPS עד כדי 100-200 מטר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
גם אם אתה צודק, היצרן יכול לקחת בחשבון את ההבדל הזה. הסטיה בין צמיגים שונים לא תהיה כזאת גדולה.

המדידה שהצעת לא רלוונטית, כי הצמיג מתגלגל, מה שחשוב זה ההיקף שלו ולא הרדיוס הנקודתי. כל עוד הוא לא מחליק הוא יעבור בסיבוב אחד דרך ששווה להיקף שלו, ואין קשר בין זה למרחק של הכביש מהנאבה.

אפשר להתווכח על זה בלי סוף, בשורה התחתונה אתה מוזמן לבדוק כל צמיג לפי המידות שלו על הנייר ולהשוות לצמיג במציאות ולראות את הסטיה, אחרכך תכניס את ה-היקף- במחשבון צמיגים שיודע להראות נתוני מהירות ותראה שיש -כמה אחוזי- סטיה ולא משהו מינורי.

ליצרני רכב אין שום אפשרות "לקחת את זה בחשבון" כי צמיג אמור להיות לפי הנתונים הרשומים עליו אך בפועל ההיקף שלו משתנה וזה מה שמשפיע על המהירות

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אפשר להתווכח אם אתה מסוגל לתת טיעוני נגד הגיוניים לטיעונים שלי, במקום לשלוח אותי למדוד צמיגים שוב ושוב אחרי שנתתי לך כמה וכמה עובדות שסותרות את התיאוריה שלך בצורה מוחלטת.

היצרן יכול בקלות לכייל את המחשב לפי הקריאה בפועל, עבור צמיג עם מידות נתונות. זה יקזז את ההבדל שיש לטענתך בין המידה התאורטית לבין ההקף בפועל. מכאן הסטיה תהיה רק בטווח של ההבדל בין צמיגים מיצרנים שונים באותה מידה, וזאת כבר סטייה הרבה יותר שולית.

לא ענית איך אתה מסביר שמד המרחק לא מזייף.

לא ענית איך אתה מסביר שהמחשב בקריאת OBD מראה מהירות מדוייקת ושונה מהמהירות שמוצגת בספידומטר.

ועוד משהו שאני יכול להוסיף - כל הרכבים שנהגתי בהם בארה"ב לדוגמה הציגו מהירות מדוייקת לחלוטין מול הGPS, אז כנראה שיש גם עניין של תקינה או העדפה של מדינת היעד. או שאתה טוען שהצמיגים בארה"ב יותר מדוייקים ? ;)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
שים מוזיקה טובה קח את הימני וסע על 95 ברוגע.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

מצטער, אני מעדיף תמיד להיות טיפה יותר מהיר מהתנועה מסביבי ולהחליט מתי לעקוף מאשר לנסוע "ברגוע" ב 90.

בפעמים היחידות שניסיתי לנסוע ברגוע בנתיב ימני, עקפו אותי משמאל מכוניות, מימין אופנועים, משאיות / אוטובוסים חסרי סבלנות שיוצאים לעקיפה. נהיגה במהירות איטית כשכולם מהירים יותר ממני מכניסה אותי ללחץ והרגשה של חוסר שליטה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
מצטער, אני מעדיף תמיד להיות טיפה יותר מהיר מהתנועה מסביבי ולהחליט מתי לעקוף מאשר לנסוע "ברגוע" ב 90.

בפעמים היחידות שניסיתי לנסוע ברגוע בנתיב ימני, עקפו אותי משמאל מכוניות, מימין אופנועים, משאיות / אוטובוסים חסרי סבלנות שיוצאים לעקיפה. נהיגה במהירות איטית כשכולם מהירים יותר ממני מכניסה אותי ללחץ והרגשה של חוסר שליטה.

זו בעיה אחרת, גש לפסיכולוג.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

כשאתה איטי משמעותית מהתנועה מסביבך, אתה מסכן את שאר הנהגים. פסיכולוג או לא, אני מעדיף ליישר קו עם התנועה. :)

פורסם

אני נוסע קבוע על 80-100 קמש ובחיים לא אילצתי משאית או אוטובוס לעקוף אותי באופן תכוף, כמובן שאני מיישר קו ונוסע ב80 כשהתנועה לפניי ככה [ומסביב סביבות 110~]

ונוסע על 100 כשהתנועה קצת יותר מהירה [130 מסביב]

וגם אם יעקפו אותי, למה שאלחץ? תסתכל במראות ותבין מה הפעולות שהנהגים סביב מתכוונים לעשות.

פורסם

בשישי רכבתי צפונה וחזרתי היום.

החלטתי לנסות את הגישה המדוברת, ורוב הדרך עברה במהירות של 95-105 קמ"ש כתלות בתנועה.

האמת, נהניתי יותר מאשר השיוט הקבוע שלי ב120 וצפונה. צריכת הדלק השתפרה משמעותית (297 ק"מ תמורת 9.7 ליטרים, במקום 250 ק"מ שאני עובר בדר"כ על מיכל מלא). וכבונוס - היה לי הרבה פחות קר. ;)

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
תסתכל במראות ותבין מה הפעולות שהנהגים סביב מתכוונים לעשות.

זה בדיוק מה שמפריע לי. אני מביט במראות באופן קבוע ושיקול הדעת של הרבה נהגים מסביב בעייתי בעיני.

אני מעדיף לנהוג טיפה יותר מהר מהתנועה ולהיות זה שמחליט מתי לעקוף ואיך (אם בכלל).

פורסם

שמעתי את זה הרבה, בעיקר מאנשים שגם רוכבים על דו גלגלי, ואני חושב שזו גישה שמתאימה יותר לדו גלגלי (שצריך לדאוג מאוד שלא ידרכו לו על הזנב) מאשר לרכב. ברכב, אני מאמין, עדיף לנסוע במהירות התנועה ולא מעל לה.

בכל אופן, כדי שנסיעה מתחת למהירות התנועה (בנתיב הימני כמובן) תהיה מטרד אמתי וסכנה של ממש - צריך להיות חתיכת הפרש מהירויות. זה לא שלנסוע 90 בתנועה שנוסעת 100-110 זה חירוף נפש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...