Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים :)

לאחרונה אני פותח פה יותר מידי שרשורים :cry::oops:

בכל אופן, החלונות החשמליים מרגישים לי דיי חלשים ונפתחים דיי באדישות, ראיתי שבדור הראשון של מאזדה3 פירוק המנוע וגירוז קטן היו משפרים את המצב, האם זה תקף גם עבור הדור השני?!

אם כן ישנו איזה שירטוט/מדריכון קטן?

תודה ויום טוב,

איליה.

פורסם
wd40 בצדדי החלון בריסוס קל..כמה שאפשר לתוך הגומיות

עזר מנסיון

WD40 אוכל את הגומי, וכמו שציינתי קודם לכן כל הגומויות בצידי החלונות שומנו בספרי סיליקון מכל הלב, עדיין החלונות נשארו אדישים.

יש למישהו כאן מדריך איך לפרק את המנוע של החלונות+שימון מספריים?

פורסם

לא מדובר במנגנון מספריים אלא במנגנון עם כבלים.

אתה צריך להתחיל בפירוק הדיפון.

אם אתה חובב DIY ברכב הזה, כדאי לך להכיר את המדריכים של פול. מדריך מס' 5 בקישור ידריך אותך בשלב פירוק הדיפון.

בשלב השני אתה צריך לפרק את המנוע מהדלת.

את זה אתה יכול ללמוד מהמדריך שלי לדור הראשון של ה-3, זה די דומה, אבל לא זהה.

גם המנוע עצמו ושיטת הפירוק שלו לרכיביו, דומה מאד גם אצלך.

לפרק את מנגנון החלון עצמו זו סאגה לא פשוטה בכלל שדורשת את פירוק דופן הפלסטיק הפנימית:

אתה צריך להוריד את החלון עד למטה, ואז יש לך "חלון" טרפזי במרכז הדיפון הפנימי, שמכוסה במן פלציב אפור.

פתח את הפלציב בזהירות (כדי לא לקרוע אותו, יהיו לך אח"כ רעשים משם) ושחרר את 3 ברגי החלון.

תמשיך בשחרור כל הברגים בהיקף הפאנל הפנימי, שחרור קונקטורים (של רמקולים וכד, כתלות בדלת שאתה מפרק) ותפריד בזהירות את הפאנל הפנימי מהפח של הדלת (הוא מודבק עם מן RTV שחור משחתי שמג'ייף לך את הידיים ונדבק לכל דבר שהוא נוגע בו).

כשפאנל בידך, תגלה שמנגנון החלון תפוס על הצד הפנימי שלו.

*כל האמור לעיל נכתב רק בגלל שביקשת לדעת.

לדעתי, מתיאור הבעיה שלך לא תרוויח דבר מכל הפירוק הזה.

במקסימום, כדי להרגיע את הOCD, אני במקומך הייתי מגיע עד שלב פתיחת הפלציב שחושף את בסיס החלון, ומתיז דרך שם על המנגנון קצת ספריי סיליקון.

אם הOCD לא מניח :-P, תפרק גם את הגיר במנוע החלון, כמו שהסברתי בשרשור שלי, תראה מה מצב הגלגלים שם, ותחדש את הגריז בתוך הגיר של המנוע (שים לב! גריז לבן, מה קוראים אותו ווזלין, ולא ספריי סיליקון או כל אלתור אחר, אחרת אתה רק מחמיר את מצבך).

אני אישית הייתי חוקר את הכיוון של זרם נמוך, כמו שהציעו לך מעלי (מצבר חלש, חיבור רופף) לפני שהייתי מפרק את האמאמא של הדלת לשווא.

בהצלחה, ותזהר על הקליפסים :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

WOW איזה הסבר :o

קליפסים יש לי 30 מקוריים שהזמנתי בזמנו :)

המצבר חדש,מתח תקין,מינוסים תקינים(שלדה מנוע וכו',אולי להעביר עליהם איזה שיוף קל?), מתח מנוע אני אבדוק היום או מחר.

פירוק דיפון מכיר(החלפתי רמקולים לפני חצי שנה אז יש כלים מטפלון וכמו שאמרתי קליפסות ספייר חדשות.

אז באיזה גריז אמרנו שצריך להשתמש(ווזלין מסופר פארם?), פשוט לפרק את המנוע+גיר, לאחר מכן לפרק את הגיר ולראות אולי מקור הבעיה הינו בגריז שהתייבש/התנדף ואז להחליף אותו פשוט בווזלין(במידה וזה אחת התקלות) על הדרך לפתוח דיפון פנימי ולתת ריסוס של ספרי סיליקון על המסילות?

כן ועלית על זה שיש לי OCD:oops:

פורסם

פעם היה לי טיוב של גריז לבן של OKS שנכנס לאקדח סיליקון סטנדרטי.

הוא אזל, וכבר מזמן לא מצאתי כזה, ואז ראיתי באיזה מדריך יוטיוב מישהו אומר שלהשתמש בווזלין מהסופרפארם זה בול אותו הדבר.

כך עשיתי אצלי, ואין לי (בינתים) בעיות.

כל הרעיון, זה לא להשתמש בגריזים החומים/שחורים שמכילים אבקות מתכת (גרפיט או נחושת) כי בעוד שזה מאד מועיל לשימון גג"ש ממתכת, בגלגלי השיניים במנגנון החלון, שעשויים מאוקולון, זה יגרום לשחיקה מהירה, ולחזרת התקלה.

לפרק מתוך הדלת את המנוע והגיר (כשהדיפון שלה כבר בחוץ) זה פירוק מאד פשוט, וגם פתיחת הגיר לא מסובכת. קצת סבלנות עם ההפרדה של מכסי הפלסטיק, ואתה "בפנים".

וכן, לפני שאתה סוגר הכל, תן גם שפריץ של ספריי סיליקון על המסילה הכסופה שתראה במרכז הפתח בתחתון בדלת. אם לא יועיל-בטח לא יזיק.

ולגבי הOCD- תרגיש בנוח. כולנו פה בפורום סובלים ממנו בדרגות קליניות קשות.

אתה בחברה טובה.

:-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

:) :) :) כיף לא להרגיש לבד( בזמן שרוב החברים צוחקים עליי שאני שם לב ליותר מידי דקויות:oops:)

ראיתי עוד משהו שקורה בדור שני, שהמתח תקין עם פלוק(-/+12V) אבל ברגע שמחברים את המנוע המתח יורד ל3-4V מה שברוב המקרים משבית תנוע של החלון, מה שהמליצו לעשות זה לנקות את הסויצ'ים או להחליפם. אני אפרק היום חלון אחד כדי ליראות עם חל שיפור,במידה ולא נפרק סויצ'ים וננקה מגעים, אם לא עוזר אני אתקין כלוב עם אוגר שירוץ אחרי במבהXD או אקח את הרכב למישהו מתמחה

פורסם

נוסה על דלת אחורית אחת, ללא ספק החלון נהפך לשקט יותר וזז באיזה 20% יותר מהר מהדלת השניה, מסילות עברו שימון מלא בספריי סיליקון והגיר מנוע חלון קיבל מריחה נדיבה מהגריז שהבאתי מהעבודה שציינתי את שמו בהודעה הקודמת למרות שלא היה נראה כי הגריז( שאגב נראה והריח כמו וזלין) היה יבש כלל

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

כמו שאמרתי, בדקתי על דלת אחת, נראה כי יש שיפור לא קטן, המסילות עברו שימון נדים עם ספרי סיליקון, גיר מנוע חלון פורק ולמרות שהגריז היה נראה תקין והייתה כמות מספקת על הגלגלי שינויים(והן היו שלמים ולא אכולים) הוספתי את הגריז שהבאתי. המנוע נהפך לשקט יותר, החלון עולה מהר יותר ולא נתקע בפתיחה.

בקרוב אעשה את המהלך על 3 הדלתות האחרות.

בנוסף פירוק של יחידת ההנעה(גיר+מנוע) לוקחת בדיוק מס' דקות(לכל היותר 10 ד' לדיפון+המנוע והגיר), פירוק הגיר מעט יותר טריקי אך גם קל.

• תוכן חדש...