Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנצי, אתה קצת מתעלם מהעובדה שכלכלת ארה״ב מבוססת בחלקה הגדול (אם לא ברובה) על שימוש בכוח עבודה זר. האם לדעתך ניתן פשוט להפסיק את זרימת הזרים לארה״ב מבלי לפגוע אנושות בכלכלה שלה?

אני אעשה סדר בדברים.

גם אני מהגר, רוב העובדים שלי מהגרים (כ50 איש) ואני גר בסביבה שרובה מורכבת ממהגרים.

כרגע, צריך לעשות סדר במה שהולך פה, יש חוקי הגירה שלא נאכפים, שוב אלה חוקים שכתובים שחור על גבי לבן לגבי הגירה, חוקית או לא.

יש מיליוני אנשים שחיים ללא שום רישום בארה"ב, חלקם גם לא רוצה להכנס למערכת, אבל אתמקד בבעיות שיש עם מהגרים לא חוקיים ועם העובדה שרובם כרגע לא יכולים להסדיר את מעמדם, נגיד ומישהו לא חוקי נוהג ללא ביטוח ונכנס לי ברכב, אין לו שום אחריות כלפי, לי יש אחריות כלפיו, אותו אדם שנמצא מחוץ למערכת לא רק שלא מקבל את הזכויות שאני מקבל אלא מתעלם מרוב החוקים שחלים עליי, אני משלם מיסים, הוא לא, אני מחוייב לשלם אחוז מההכנסה שלי על מנת שיהיה לו כיסוי רפואי אך הוא לא משלם אגורה מההכנסה שלו למערכת.

להיות חלק מהמערכת משמעו זכויות וחובות.

הבעיה היא לא עם מהגרים, אלא עם מהגרים שנכנסים לפה בצורה לא חוקית, בגלל שאין הסדר הגירה נורמלי, ויש מערכת סוציאלית נהדרת שתתן הטבות לכל מקסיקנית שתחליט להביא פה ילד, על חשבון אנשים נורמטיבים,

יש לי הרבה פועלים שהגיעו לפה בדרך לא דרך, אנשים נהדרים, שמעתי מספיק סיפורי אימה על המבריחים ועל הדרך שהם עברו על מנת להגיע לפה, אני מסייע לאנשים שאין להם שום רישום לפתוח תיק במס הכנסה, להתחיל לדווח ולעבוד על השגת אישורים כמו שצריך אבל המצב הקיים לא מאפשר הגירה חוקית כמו שצריך ולכן עם כל האנשים הטובים שבאים לפה מגיע גם הרבה חרא.

תאמינו לי שהסכום אותו משלמים המקסיקנים למבריחים הם יכולים לשלם על הוצאת אישורי עבודה והסדרת המעמד אך כרגע זה לא קיים וזאת אחת ההצעות הבולטות של טראמפ, רפורמה בהגירה, מן הסתם זה לא זכה או זוכה לפרסום מסויים כי להגיד "הוא הולך לבנות חומה" זה יותר קליט.

כן, צריך לבנות חומה, צריך לצור מצב שבו מצמצמים את היקף ההגירה הלא חוקית וצריך להרים תוכנית שתסייע לאנשים להגר לפה אחרי בדיקת רקע, אחרי הכרת אותו האדם, דרך הבירוקרטיה.

אני לא הגעתי לארה"ב בצורה לא חוקית, הגעתי לפה עם ויזת תייר, השגרירות בדקה אותי, ראיינה אותי והנפיקה לי אישור כניסה, נכנסתי לפה דרך המערכת, והתמודדתי מול המערכת בהוצאת האישורים שלי.

צריך לעשות הבדלה בין מישהו שפשוט חוצה את הגדר (שזה כנגד החוק) למישהו שעובר תהליך מול המערכת.

אחרי התמודדות עם המערכת כמהגר, אחרי הכרת האוכלוסיות הרבות מסביבי אני יודע שרבים האנשים שבאו לפה בשביל עתיד טוב יותר אך זה לא מוחק את העובדה שמגיעים לפה גם הרבה פושעים ומה לעשות, יש חוקים שצריך לאכוף.

לגבי ה"פליטים", אין לי שום בעיה עם פליטים רק שכרגע המצב הוא עגום מאוד, אין בדיקת רקע אמיתית, זה לא שבאו לנו אנשים למעבר הגבול כי הם ברחו מהבית, גם לא מדובר על משפחות רבות, הרוב הוא גברים באמצע שנות ה20, וצריך לעשות צעד כואב ולמצוא פתרון לקלות שבה אתה מגדיר מישהו כ"פליט", פה בארה"ב דואגים לדיור, דואגים לאש"ל ומשקיעים המון על מנת לשלב את הפליטים בקהילה אבל וזה אבל גדול, זה לא אמור לבוא על חשבון אלו שכבר פה, אני חושב שעדיף יהיה להשקיע את הכסף בהפיכת מהגרים לא חוקיים לחוקיים, בעזרה להומלסים, לחיילים משוחררים, להשקיע את הכספים בטיפול במי שכבר נמצא במערכת.

להכניס לפה 1000 אנשים ובינהם יהיה אחד שהוא רדיקלי זה סיכון שאנחנו לא צריכים לקחת, במיוחד כמו שציינתי ממקודם, שבעבור סכום זעיר אתה יכול לרכוש תעודות שיציירו אותך כפליט המושלם.

מעניין מאוד שאף אחד לא הפגין או צייץ נגד העברת הכספים לרשות הפלסטינאית בצעד שרירותי ומכוער מאוד.

אני גם רוצה לראות את הפלסטינאית שארגנה את צעדת הנשים מארגנת את אותה צעדה בעזה.

haters will hate

פורסם

בנצי,

כל מה שאתה מתאר, זה המינוס של הסוציאליזם.

הבעיה הכי גדולה, הוא לא הסוציאליזם כשלעצמו, אלא אנשים אשר מנצלים לרעה את מדיניות הרווחה. ועם זה, בגדול, אין מה לעשות, זה בלתי פתיר. אם תבטל הכל, אז יפגעו אלה שבאמת זקוקים לעזרה, ואם לא, אז יהיו כאלה, אשר ינצלו את המצב לטובתם. זאת דרכו של עולם, אין ממש מה לעשות עם זה. למרות, שאני מוכרח לציין שאני מסכים עם כל מילה בהודעה האחרונה.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

אני לא חלילה אומר שצריך לבטל עזרה סוציאלית, צריך לעשות שינוי במערכת הקיימת, להשקיע משאבים בהקטנת הבעיה על ידי השקעה אמיתית בחינוך והכנסת עצלנים אל מעגל העבודה וכן, יש המון אנשים שלא עובדים מעצלנות, אחת הרפורמות שטראמפ הציע תוריד את אחוזי המס לאנשים שמרוויחים מתחת ל$40k בשנה, זה יתן תמריץ לאנשים לצאת לעבוד ויתן פוש למי שלא בדיוק מרוויח המון.

המערכת עצמה חולה, הקלות הבלתי נסבלת שבה אפשר לקבל עזרה ממשלתית גורמת לאנשים להשען על המערכת מרצון, שינוי המערכת יגרום לאותם אנשים להזיז את התחת, אתה בריא? מתחת לגיל 30? למה שתקבל כסף מהממשלה? יש עבודות רבות שיתגמלו אותך.

הדור הזה עצלן, אם אתה יכול להפגין ברחוב שבוע זה אומר הכל עליך כבן אדם, לי יש עבודה לקום אליה בבוקר, אני את המשאבים שלי משקיע בעתיד שלי, אני קורע את עצמי מדי יום בלי תירוצים ואני רואה ים אנשים סביבי שלא עושים כלום עם עצמם כי המערכת הסוציאלית נוחה מאוד.

יש שלטי חוצות של מקומות שמחפשים עובדים, תמיד אפשר להצטרף לצבא ולבנות עתיד (ופה הצבא מתגמל) אפשר להצטרף למשטרה, אפשר לעבוד בפאקינג מקדונלדס אם רוצים.

Sent from my Alcatel_6055U using Tapatalk

haters will hate

פורסם
אני לא חלילה אומר שצריך לבטל עזרה סוציאלית, צריך לעשות שינוי במערכת הקיימת, להשקיע משאבים בהקטנת הבעיה על ידי השקעה אמיתית בחינוך והכנסת עצלנים אל מעגל העבודה וכן, יש המון אנשים שלא עובדים מעצלנות, אחת הרפורמות שטראמפ הציע תוריד את אחוזי המס לאנשים שמרוויחים מתחת ל$40k בשנה, זה יתן תמריץ לאנשים לצאת לעבוד.

ספר לי על זה.

אני קורא להם "עצלנים מקצועיים". הבעיה עם אותם עצלנים, שזה לא שהם באים ומודיעים חגיגית:" זהו! נמאס לי, אני יותר לא עובד, לא בא לי, בא לי להיות עלוקה", אלא הם מכניסים את עצמם לקטגוריה כזאת או אחרת, שהם כביכול לא יכולים. וכאן נוצר מצב, שלמרות שאתה יודע שהם לא רוצים, אתה או המדינה לא יכולים לעשות לו כלום, מכיוון שהוא מכניס את עצמו למשבצת חוקית, ואתה לא יכול על סמך "תחושת בטן" למנוע מהם קצבאות והטבות כאלה ואחרות.

בקשר לרעיון להקטין את עול המס כדי לתמרץ אנשים לעבוד יותר, יוזמה מבורכת, שכולם ירוויחו ממנה. העובד בצורת תשלום גבוה יותר, והמדינה, הרי אדם שיש לו יותר כסף, גם בד"כ יוציא יותר, הסוחר או מעניק השרות ירוויחו יותר, ישלמו יותר מסים וכן הלאה. נקווה שהוא יוציא את זה לפועל.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

הנשיא המנצח הזה לא מאפשר לשום אדם עם אזרחות איראנית להכנס לארצות הברית, זה ניקנוק די רציני למגזר ההייטק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בנצי, אני מניח שכל המגילה הארוכה הזו שכתבת תקפה לצ'יקנוס וערבושים, לא לעשרות אלפי הישראלים שבסטטוס של מהגרים לא חוקיים בארה"ב?

אני לא הגעתי לארה"ב בצורה לא חוקית, הגעתי לפה עם ויזת תייר, השגרירות בדקה אותי, ראיינה אותי והנפיקה לי אישור כניסה, נכנסתי לפה דרך המערכת, והתמודדתי מול המערכת בהוצאת האישורים שלי.

ככל הידוע לי, אי אפשר לעשות את מה שאתה מתאר.

באיזה שהוא שלב ללא ספק היית במעמד "לא חוקי"!

אתה חייב לצאת בזמן כשהויזת תייר מסתיימת ולהסדיר הגעה כעולה/פליט/ווטאבר, מחוץ לגבולות ארה"ב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הוא דווקא תומך בהגירה של פליטים בקבוצת סיכון גבוהה, הנוצרים.

במציאות הנוכחית זו דווקא אוכלוסיה בסיכון נמוך יותר מאשר מוסלמים סונים. במקרה ששכחת, הנוצרים בצד של בשאר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הנה המערכון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
אני לא חלילה אומר שצריך לבטל עזרה סוציאלית, צריך לעשות שינוי במערכת הקיימת, להשקיע משאבים בהקטנת הבעיה על ידי השקעה אמיתית בחינוך והכנסת עצלנים אל מעגל העבודה וכן, יש המון אנשים שלא עובדים מעצלנות, אחת הרפורמות שטראמפ הציע תוריד את אחוזי המס לאנשים שמרוויחים מתחת ל$40k בשנה, זה יתן תמריץ לאנשים לצאת לעבוד ויתן פוש למי שלא בדיוק מרוויח המון.

המערכת עצמה חולה, הקלות הבלתי נסבלת שבה אפשר לקבל עזרה ממשלתית גורמת לאנשים להשען על המערכת מרצון, שינוי המערכת יגרום לאותם אנשים להזיז את התחת, אתה בריא? מתחת לגיל 30? למה שתקבל כסף מהממשלה? יש עבודות רבות שיתגמלו אותך.

הדור הזה עצלן, אם אתה יכול להפגין ברחוב שבוע זה אומר הכל עליך כבן אדם, לי יש עבודה לקום אליה בבוקר, אני את המשאבים שלי משקיע בעתיד שלי, אני קורע את עצמי מדי יום בלי תירוצים ואני רואה ים אנשים סביבי שלא עושים כלום עם עצמם כי המערכת הסוציאלית נוחה מאוד.

יש שלטי חוצות של מקומות שמחפשים עובדים, תמיד אפשר להצטרף לצבא ולבנות עתיד (ופה הצבא מתגמל) אפשר להצטרף למשטרה, אפשר לעבוד בפאקינג מקדונלדס אם רוצים.

אני חושב שבעית התעסוקה היא בעיקר בקרב מבוגרים ולא בקרב בני 30 שיכולים לעבוד באלף ואחת עבודות. ורפורמת המס הזאת היא קשקוש ממילא בקושי משלמים מיסים ב-40 אלף דולר שנתי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
בנצי, אני מניח שכל המגילה הארוכה הזו שכתבת תקפה לצ'יקנוס וערבושים, לא לעשרות אלפי הישראלים שבסטטוס של מהגרים לא חוקיים בארה"ב?

ככל הידוע לי, אי אפשר לעשות את מה שאתה מתאר.

באיזה שהוא שלב ללא ספק היית במעמד "לא חוקי"!

אתה חייב לצאת בזמן כשהויזת תייר מסתיימת ולהסדיר הגעה כעולה/פליט/ווטאבר, מחוץ לגבולות ארה"ב.

במגילה הסברתי את ההבדל בין מישהו שנכנס עם ויזת תייר ונמצא במערכת למישהו שקופץ עת הגדר.

haters will hate

פורסם
אני חושב שבעית התעסוקה היא בעיקר בקרב מבוגרים ולא בקרב בני 30 שיכולים לעבוד באלף ואחת עבודות. ורפורמת המס הזאת היא קשקוש ממילא בקושי משלמים מיסים ב-40 אלף דולר שנתי.

מיכאל, אתה מקשיב לעצמך?

רפורמת המס היא קשקוש כי מי שלא מרוויח הרבה כסף גם ככה לא משלם הרבה מיסים?

אוקיי, בן אדם שמרוויח 30k בשנה ומשלם 6k מיסים ישלם מעתה 3k מיסים, לך אולי זה לא נשמע הרבה אבל לאותו אדם זה משמעותי.

אתה ממשיך לנהל דיון מתלהם, רפורמת המס תועיל כי היא תחלק את מדרגות המס טוב יותר.

מה שאמרת לגבי העבודות, אתה יודע כמה אנשים מתחת לגיל 40 לא עובדים? כמה אנשים מתחת לגיל 30 לא עובדים?

haters will hate

• תוכן חדש...