Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים חיכו 8 שנים לשינוי שלא הגיע. אי אפשר להאשים אותם שעשו "חישוב מסלול מחדש" ובטח אי אפשר לקרוא להם מטומטמים. אנחנו לא חיים בארצות הברית ולא מכירים את המציאות היומיומית שלהם.

פורסם
תזכיר לי בבקשה כמה הפאונד היה לפני הברקזיט וכמה הוא עכשיו?

הפאונד אכן ירד, אבל אנחנו מדברים בפירוש על הבורסה (לא ציפיתי ממך לכזו דמגוגיה). המדד המוביל הבריטי נמצא כ-600 נקודות מעל מה שהיה ערב הברקזיט, מה שמגלם עליה של בערך 10%.

וחוצמזה, הנבואה ניתנה לשוטים. לך תדע אם תעלה בחזרה או לא. אם יש משהו אחד שלמדתי בשנה האחרונה במעקב אחרי הבורסה, זה שאין שם כמעט שום הגיון ודברים קורים באופן כמעט ארביטרי שכמעט ואין דרך לנבא (ה"כמעטים" כי אולי יש באמת כמה גאונים פיננסים שיודעים להוציא מזה את המקסימום).

מה שאני למדתי בשנים האחרונות, הוא שהבורסה (האמריקאית) תמיד תתאושש, כל עוד הריבית אפסית ואין לציבור אופציות סבירות אחרות להשקעה. בכל מקרה - נחיה ונראה.

פורסם
אנשים חיכו 8 שנים לשינוי שלא הגיע. אי אפשר להאשים אותם שעשו "חישוב מסלול מחדש" ובטח אי אפשר לקרוא להם מטומטמים. אנחנו לא חיים בארצות הברית ולא מכירים את המציאות היומיומית שלהם.

ולפני זה הצביעו לבוש, אז למה בעצם ביקשו לשנות כיוון או למה הם מצפים עכשיו?

ולגבי החיים בארה"ב - כן, אני יודע. זה מה שניסיתי להגיד כאן לאורך השרשור.

אבל אנשים לרוב מטומטמים בכל העולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הפאונד אכן ירד, אבל אנחנו מדברים בפירוש על הבורסה (לא ציפיתי ממך לכזו דמגוגיה). המדד המוביל הבריטי נמצא כ-600 נקודות מעל מה שהיה ערב הברקזיט, מה שמגלם עליה של בערך 10%.

מה שאני למדתי בשנים האחרונות, הוא שהבורסה (האמריקאית) תמיד תתאושש, כל עוד הריבית אפסית ואין לציבור אופציות סבירות אחרות להשקעה. בכל מקרה - נחיה ונראה.

הבורסה אכן התאוששה (וזו לא דמגוגיה, המילה לא מתאימה), ומה שניסיתי לומר הוא שהשוק לא צפוי ואי אפשר להעריך שבגלל שהבורסה התאוששה בבריטניה, היא גם תתאושש בארה"ב. כל זה לא אומר שהיא לא תתאושש, אבל אני לפחות מעדיף להישאר בחוץ ולא להמר על זה.

ואגב, אתה בוודאי גם יודע שהריבית צפויה לעלות. ראית מה זה (ועוד כמה דברים) עשה בתחילת השנה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי - וכאן אנחנו באמת נכנסים לדעה סובייקטיבית - ההעלאה הראשונה כבר מגולמת במחירים הנוכחיים. ובכל מקרה, כבר ראינו יותר מפעם אחת בזמן האחרון דחייה של העלאת ריבית בגלל אירועים מטלטלי-שוק, כך שדי בטוח לומר שהריבית לא תעלה במועד הקרוב לפחות, עד שהעשן יתפזר.

ובלי קשר - הדיון היה על השפעת אפקט טראמפ על הבורסה, לא על העלאת הריבית שהיתה צפויה בלי קשר לבחירות. זה כבר נושא לדיון אחר...

פורסם
ולפני זה הצביעו לבוש, אז למה בעצם ביקשו לשנות כיוון או למה הם מצפים עכשיו?

ולגבי החיים בארה"ב - כן, אני יודע. זה מה שניסיתי להגיד כאן לאורך השרשור.

אבל אנשים לרוב מטומטמים בכל העולם.

אני מעריך שהם רוצים שהוא יחזיר את המפעלים לארצות הברית, יבטל את אובמקאר, ישקיע כסף בתשתיות פדרליות שנמצאות במצב מזעזע ויטפל בהגירה הלא חוקית.

התקשורת ניסתה "לשרוף" אותו, אבל הוא השתמש בתקשורת בשביל לקבל חשיפה מטורפת. זו התנהגות של אדם מאוד חכם וערמומי שיודע לנצל כל אמצעי לטובתו.

פורסם (נערך)

יכול להיות שטראמפ חכם - מה אני יודע? ברור שהוא סופר סטאר גס רוח, והרבה אנשים מתחברים לזה (מה שגם לא מעיד על חוכמה).

העניין הוא שאני בספק כמה ממסת הבוחרים שלו בכלל מבינים מה נדרש כדי "להחזיר את המפעלים לארה"ב" או "לטפל בהגירה בלתי חוקית".

אתה, למשל, הצעת לשים מוקשים ליד גדר פוטנציאלית. אם היית מתמודד לבחירות באמריקה ואומר שאתה הולך לפתור את בעיית ההגירה במוקשים - אולי היית עוקף את טראמפ. אם היית מתמודד לראשות הממשלה בארץ, ואומר שאתה הולך למקש את הכניסה והיציאה מכל כפר פלסטינאי - היית עוקף את ביבי.

האם זה אומר שזה פתרון ישים? וכמה מהבוחרים הפוטנציאלים שלך בכלל היו שואלים את עצמם אם זה פתרון ישים?

ושוב, זו פרשנות שלי לחלוטין, אבל לדעתי, כשינסו להבין את ההצלחה שלו בעוד כמה שנים, מה שיזכר זה הקסנופוביה, שבא לידי ביטוי גם בהתפלגות הבוחרים בו. וקסנופוביה זה מתכון מנצח ברוב המקרים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אנשים צריכים תקווה. אולי הוא כן יוכל להחזיר את הייצור לארצות הברית או לפחות להתחיל מגמה של החזרת מפעלים לארצות הברית. אי אפשר לדעת.

מצד שני יש את הילרי שמדברת עם אמריקאים בטון מתנשא, חיוך מזוייף ומסבירה את עובדות החיים בהיגיון קר.

פורסם

דברים שרואים משם לא רואים מכאן.

מזל טוב לטראמפ שניצח.

בניגוד לארה"ב שניסו להטות פה את הבחירות, אותי מהתחלה לא הכי עניין מי ינצח.

מאחל לאמריקאים בהצלחה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

צריך אגב גם להסתכל על עוד פרמטרים. טראמפ ניצח בהפרש די מרשים בקרב הלבנים בכלל וגברים לבנים בפרט.

גם זה מלמד על הרבה, כמו למשל על יחסים בין גזעיים בתוך ארה"ב.

זה מלמד בעיקר שבארצות הברית של אמריקה קיימים גברים ואפילו, שומו שמיים, קיימים גברים לבנים.

אילו ארצות הברית הייתה מורכבת מרוב גדול של יוצאי שוודיה עם חטוטרת על הגב,

סביר להניח שהיה נבחר נשיא ממוצא שוודי עם חטוטרת על הגב.

טוב, אני פורש. כשהניצחון מתאים לאג׳נדה, זה ״הדמוקרטיה אמרה את דברה״,

וכשהניצחון לא מתאים לאג׳נדה אז ״העם מטומטם״. בחיאת זומזום, תסתכלו על המראה

ותנסו, רק תנסו, לא לפלוט כמו תוכים את מה שמאכילה אתכם התקשורת המוטה (גלובלית...)

אגב תקשורת, בעניין במקביל - אין לנו, כישראלים, שמץ של מושג מה רוחש באירופה מתחת לשטח.

יש תהליכים מדהימים שמתרחשים כרגע (למשל בצרפת, חזרה לימין קתולי-לאומני פרה-מהפיכה-צרפתית)

והתקשורת מתעלמת לגמרי. כנ״ל עם נושאים כלכליים שונים שמעסיקים ומדאיגים מדינות אחרות באירופה

בלי שמץ של דיווח פה - כי זה לא מושך רייטינג ו(גם) לא מתאים לאג׳נדה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בסוף, אני מאמין שאין מה להתרגש. גם אם טראמפ ינהג באופן השערורייתי ביותר שניתן להעלות על הדעת (ויכול להיות שהוא לא), הוא לא שליט יחיד ויש בית נבחרים.

ובסוף, אלו בחירות של מדינה אחרת ודי רחוקה מכאן, גאוגרפית ופוליטית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ושוב, זו פרשנות שלי לחלוטין, אבל לדעתי, כשינסו להבין את ההצלחה שלו בעוד כמה שנים, מה שיזכר זה הקסנופוביה, שבא לידי ביטוי גם בהתפלגות הבוחרים בו. וקסנופוביה זה מתכון מנצח ברוב המקרים.

אובמה ניצח בחירות בעיקר בגלל ענייני גזע, ולטראמפ אסור?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא מסכים שאובמה ניצח רק בגלל צבע עורו. אובמה הביא גישה חדשה ורעננה לבית הלבן. הוא היה צעיר, מצליח, בנה את עצמו מאפס בעשר אצבעות למרות גזענות ואפליה. לדעתי הוא עשה הרבה דברים טובים בארצות הברית. מבחינה כלכלית הוא השקיע בעיקר בעמק סילקון וזו הייתה הטעות הגדולה שלו.

• תוכן חדש...