Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני לקנות רכב יד שניה בתקציב של 50 אלף, אני מחפש רכב קטן, אני לא נוסע הרבה, אבל כשזה קורה, הנסיעות שלי הן בעיקר בין עירוניות. הרכב הנוכחי שלי, סוזוקי באלנו מודל 99, מתפרק, עושה תקלות ולא נוח לי בנסיעות ארוכות.

קיבלתי המלצה על ״מתווך רכב״ שיבצע בשבילי את כל הליך החיפוש והבדיקה של רכב יד שניה. דיברתי איתו, הוא אמר שבתקציב הזה הוא כנראה יביא לי יונדאי i20 מודל 2012 עם בסביבות 120 אלף ק״מ (כי רכב ליסינג עושה בממוצע 30 אלף ק״מ בשנה).

הוא גובה 3000 ש״ח, אין לו מלאי רכבים והוא מביא את הרכב מחברות ליסינג והשכרה, הוא מבצע בדיקות שיעבוד ובדיקות מכאניות על האוטו ונותן לי אחריות של שנתיים על מנוע, גיר, שלדה והגה - (לעומת מכוני בדיקה שנותנים שלושה חודשים אחריות ותמיד מחפשים סיבות לא לתת אחריות לטענתו).

יש לו 70 עובדים, אתר אינטרנט ומספר סניפים בארץ.

אין לי ניסיון בקניית רכבים משומשים ואני רואה בו הזדמנות לחסוך מעצמי את החוויה.

בהנחה שאני קונה רכב באמצעותו, כיצד אני יכול לוודא שאכן אקבל תמורה ראויה למחיר הרכב?

האם העסקה כדאית?

האם אני יכול לסמוך עליו?

למישהו יש ניסיון עם מתווכים כאלה?

פורסם

שוק רכב יד שניה הוא שוק של קונים. אני לא רואה שום סיבה לשלם למישהו כדי שימכור לך רכב.

כמו כן, בדרך כלל האחריות על רכב יד שניה קשה למימוש ולדעתי לא שווה את הכסף.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני מאמין שגם אדם שלא מבין הרבה ברכב יכול לבצע רכישה חכמה מבלי להיעזר במתווכים.

בעידן של היום ניתן לקבל יעוץ חינם כמו כאן בפורום.

הכיוון של רכב קטן ויחסית חדש הוא כיוון נכון.

אם החלטת שהיונדאי מתאימה לך (וכן, אני חושב שמדובר ברכב ראוי בהחלט), גש למגרשים השונים של חברות הליסינג.

ההיצע ענק, התקציב טוב.

אין שום יתרון למתווך (האמת שלא שמעתי על עסק כזה מעולם).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

גש לכלמוביל טרייד אין בפתח תקווה וחפש שם את הרכב שמתאים לך.

לשלם למישהו כסף כדי שהוא יאתר לך רכב שהיה בליסינג ועשה 30,000 ק"מ בשנה זה דבילי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מכיר 2 אנשים שהשתמשו בשירות כזה ומרוצים מאוד.

לא לכל אחד מתאים לפגוש את הסוחרים הגלויים או המוסווים מנתניה ומחולון.

היועץ שאני מכיר מציע רק פרטיות

פורסם

אם גיר ידני אינו מהווה עבורך בעיה יש בלוח פה I20 שנראית מאוד שמורה עם 20KKM ב46000 לפני מיקוח.

פיאסטות ידניות גם רכבים מוצלחים ורובם ידיים פרטיות(1/2) ושמורות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אחרית דבר למקרה שעוד מישהו יחשוב להשתמש במתווך רכב.

ראשית, אעדכן שהמתווך גם מקבל כסף מחברת הליסינג (הוא לא הסתיר את זה ממני).

קיבלתי רכב עם נטייה ימינה, בלי אור בלוח מכוונים, ועוד כלמיני בעיות קטנות ומעצבנות. בגלל הנטיה ימינה אני מאריך שהרכב לא באמת נבדק בצורה רצינית, ביקשתי מהמוסך שלי שיבצע בדיקות למצוא בעיות אחרות והוא לא מצא כלום.

המתווך עשה כיוון פרונט וסידר את התאורה בלוח מכוונים, בעית הנטיה לא הסתדרה (לא ברור לי איך הוא מחזיר לי את הרכב בלי שהבעיה הסתדרה!), וכשאמרתי לו שזה לא הסתדר, הוא אמר שזה בלאי טבעי. אחרי שהסברתי לו שהוא לא קיבל כסף כדי להביא לי אוטו עם נטיה ימינה ולהגיד שזה בלאי טבעי, הוא לבסוף הסכים לקחת האוטו ולתקן את התקלה (ע״י החלפת גלגל ימין וגלגל שמאל).

בשורה תחתונה, אני מצטער שפניתי למתווך, עדיף היה לחפש אותי בעצמי ולהיעזר המוסכניק שלי. במקום לחסוך לי, הוא רק יצר עוד בזבוזי זמן, עצבים, כסף ותקלות.

פורסם

1. קודם כל טוב שחזרת לעדכן.

2. זה בעצם סוחר לכל דבר, שבשורה התחתונה לוקח רכב מחברת ליסינג ומוכר לך, וגוזר עמלה גם ממך וגם מחברת ליסינג. יש סוחרים רבים כמוהו. יש כאלה עם מגרשים, שמוכרים בעיקר רכבים יוצאי ליסינג , יש כאלה שמסווים את עצמם כמוכרים פרטיים בלי לגלות שהם סוחרים, ועל הדרך משקרים בעוד כל מיני דברים. פה פשוט בא סוחר ואמר שהוא לא סוחר אלא מתווך ונותן לך אחריות.

3. באופן כללי, לדעתי (גם כחובב רכב וגם כמהנדס שעסק קצת בנושא של אמינות במערכות שונות) - אחריות על רכב יד שניה זה חרב פיפיות. תמיד מלאה בהמון חורים, אותיות קטנות שזה לא מכוסה וזה לא מכוסה. רכב משומש שיש לו בלאי - יש סיכוי לתקלות ובעיות והסיכוי הזה גבוה בצורה ניכרת מאשר ברכב שנמצא בתקופת אחריות יצרן (כי היצרן בד"כ לא טיפש וגם לא נוכל. לכן לא ייתן אחריות למערכת שהוא לא בטוח ברמת וודאות גבוהה מאוד שלא יהיה בה כשל בתקופה הנתונה). לכן כל מי שמבטיח לך משהו מעבר לתקופת האחריות של היצרן - או שהוא טיפש או שהוא נוכל. ולרוב טיפש הוא לא.

למדת על בשרך. ברכב הבא - בעיקר אם אין לך בעיה לקנות רכב ליסינג - אין שום סיבה לשלם שום דמי תיווך לאף אחד. אתה עושה קצת שעורי בית, הולך למגרשים של חברות הליסינג עצמם \ טרייד אין של יבואנים, לוקח את הרכב לבדיקה במכון שאתה בוחר ואם צריך - גם במוסך שאתה סומך עליו.

פורסם

לא מבין את היתרון במתכונת העבודה שהוא מציע.

יש בעיות ידועות בקניה ממגרש (של חברת הליסינג ובעיקר ממגרש פרטי) אבל היתרון היחיד הוא שיש ממש מגרש. כלומר אפשרות להגיע וברגע לראות מלאי רכבים גדול.

בשיטה המדוברת אין אפילו את היתרון הזה

פורסם

הפואנטה של מתווך רכב.

זה אמור להיות אדם שמבין ברכבים ובעל ציוד לבצע בדיקה מקדמית לרכב לפני שלוקחים לבדיקה מלאה. כול זה כדי לחסוך לקונה כסף (שמעתי לא פעם איך אנשים מבזבזים 6-5 פעמים כסף לבדיקה בדרך לחיפוש הרכב).וזמן וכמובן לתת אחריות מסויימת שהקונה לא יפול על מכון בדיקה מכור שעובד עם הסוחר הנ"ל.

נראה שהמתווח הנ"ל עושה בדיוק את ההפך ומוצא לחברת הליסיניג "פראייר תורן" שיקנה מהם רכב שחוט במחיר מופקע.

כדאי שתציין את השם של האדם הלא הגון הזה שעושה שם רע לתחום.

• תוכן חדש...