Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מעוניין לתקן כמה פגיעות קוסמטיות מעצבנות שצברתי בשנה האחרונה, ברכב מודל 2015 (גג, מכסה מנוע, שתי דלתות, טמבון אחורי).

הפגיעות לא קשות. יש שלא יתקנו ויחיו עם זה כ-"בלאי טבעי". אותי זה מעצבן...

המוסך שהתייעצתי עימו ממליץ שלתוצאה מושלמת, יש לצבוע את כל החלקים שנפגעו מחדש (כלומר את כל הגג, כל מכסה המנוע וכו'). הוא מתחייב שלא יראו בעין שהחלקים נצבעו (משתמש באיזה כלי מיוחד להתאמת צבע) וגם נותן 5 שנים אחריות.

השאלה היא מה לגבי ירידת הערך בעקבות החלקים שנצבעו? אני לא הולך לערב ביטוח. המוסך טוען בנחרצות שבפועל לא תהיה לי שום ירידת ערך על צביעה קוסמטית במידה ולא מעורב ביטוח...

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי noam23
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין ירידת ערך אבל כשתמכור יכולים לחשוד שהייתה תאונה, על כן מומלץ לצלם את הרכב לפני הצביעה, ממש אצל הפחח.

פורסם

תמונה מס' 1 - פגיעה במכסה המנוע (צד ימין קרוב למגב) של חפץ כבד כלשהו, השאירה שקע + ירידת צבע בנקודות הפגיעה.

תמונות מס' 2,3 - פגיעות קטנות בגג הרכב (מוקפות בעיגול אדום) שגרמו לירידת הצבע, שתיים מהפגיעות השאירו גם שקע קטן.

תמונות מס' 4,5 - שריטות שטחיות בטמבון האחורי (משני הצדדים)

תמונה מס' 6 - שתי שריטות עמוקות בדלת הנהג, השאירו גם שקע באזור כל שריטה.

תמונה מס' 7 - שריטה ארוכה ודקה לאורך דלת ימין ולכיוון החלק האחורי של הרכב

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

3.jpg

פורסם (נערך)

מיותר לעשות צביעה, חלק מהמקומית פוליש יוריד ורוב המקומים יש אפשרות לעשות תיקוני מכחול עדינים שיטשטשו לגמרי את השריטה כמובן ב2 מקומות אין מנוס מPDR

במידה ותעשה זאת הקונה הבא של הרכב לא יוכל להגיד כלום ואפילו בבדיקה לא יגידו דבר.

המקום היחיד שהיינו בעייתי מבחינת PDR ותיקון יהיה רק מכסה מנוע ששם צריך יעוץ רציני עם מומחה PDR

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

צביעה של מכסה מנוע לא מורידה ערך וגם אם יהיה הבדל בגוון, זה חסר משמעות.

צביעה של הדלתות לדעתי מיותרת ותמיד יש סיכוי שיראו את ההבדל (ולא משנה כמה המוסך יתחייב). עדיף PDR

צביעה של הגג - ממש לא !!!! כמה שתצלם - לא יעזור לך. לא הייתי קונה רכב שעבר צביעה בגג ולא משנה כמה צילומים היו מראים לי - מה גם שהגג הוא בדיוק המקום ל-PDR.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
אני מעוניין לתקן כמה פגיעות קוסמטיות מעצבנות שצברתי בשנה האחרונה, ברכב מודל 2015 (גג, מכסה מנוע, שתי דלתות, טמבון אחורי).

הפגיעות לא קשות. יש שלא יתקנו ויחיו עם זה כ-"בלאי טבעי". אותי זה מעצבן...

המוסך שהתייעצתי עימו ממליץ שלתוצאה מושלמת, יש לצבוע את כל החלקים שנפגעו מחדש (כלומר את כל הגג, כל מכסה המנוע וכו'). הוא מתחייב שלא יראו בעין שהחלקים נצבעו (משתמש באיזה כלי מיוחד להתאמת צבע) וגם נותן 5 שנים אחריות.

השאלה היא מה לגבי ירידת הערך בעקבות החלקים שנצבעו? אני לא הולך לערב ביטוח. המוסך טוען בנחרצות שבפועל לא תהיה לי שום ירידת ערך על צביעה קוסמטית במידה ולא מעורב ביטוח...

מה דעתכם?

היי,

אשמח אם תשלח לי בפרטי את ההצעת מחיר שקיבלת ומי מבצע את העבודה

אני מעוניין גם לעשות תיקוני צבע ברכב אצלי.

תודה:)

פורסם
צביעה של מכסה מנוע לא מורידה ערך וגם אם יהיה הבדל בגוון, זה חסר משמעות.

צביעה של הדלתות לדעתי מיותרת ותמיד יש סיכוי שיראו את ההבדל (ולא משנה כמה המוסך יתחייב). עדיף PDR

צביעה של הגג - ממש לא !!!! כמה שתצלם - לא יעזור לך. לא הייתי קונה רכב שעבר צביעה בגג ולא משנה כמה צילומים היו מראים לי - מה גם שהגג הוא בדיוק המקום ל-PDR.

הי מיכה,

מדוע לא היית קונה רכב שעבר צביעה בגג?

פורסם (נערך)
צביעה מרידה מערך הרכב כי זה בחיים לא יהיה צביעה של המפעל עובי צבע וכ"ו.....

בדרך כלל למשל צביעת טמבון מורידה 2 אחוז בערך...

אבל השאלה היא, אם לא מעורב שמאי רכב כתוצאה מתביעת ביטוח, ואם לא ניתן להבחין בעין שחלק ברכב עבר צביעה, איך הקונה הפוטנציאלי יוכל לדעת בכלל?

לגבי זה שצביעה מחדש אינה ברמה של המפעל, איך אתה יודע את זה? המקום שביררתי אצלו אמר שהוא נותן 5 שנים אחריות על הצבע, זה יותר ממה שנותן היצרן...

פורסם
הי מיכה,

מדוע לא היית קונה רכב שעבר צביעה בגג?

כי זה בד"כ אומר שהרכב היה על הגג :-(

ולגבי הצבע - כמעט תמיד יהיו הבדלי צבע קלים גם אם עושים טשטוש. קח בחשבון גם שיש הבדלי גיל של הצבע (בין המקורי לבין החדש) ולפיכך גם הבדלי ברק , דהיית לכה וכו'..

לכן , מכסה מנוע שהוא עומד בפני עצמו - אין בעייה לצבוע.

דלת אחת/שתיים בלי הכנפיים, בעייתי.

בכל מקרה, עם מד מיקרון , תמיד ידעו שהרכב עבר צבע (זה מה שבודקים בבדיקת רכב. את עובי הצבע) .

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
כי זה בד"כ אומר שהרכב היה על הגג :-(

ולגבי הצבע - כמעט תמיד יהיו הבדלי צבע קלים גם אם עושים טשטוש. קח בחשבון גם שיש הבדלי גיל של הצבע (בין המקורי לבין החדש) ולפיכך גם הבדלי ברק , דהיית לכה וכו'..

לכן , מכסה מנוע שהוא עומד בפני עצמו - אין בעייה לצבוע.

דלת אחת/שתיים בלי הכנפיים, בעייתי.

בכל מקרה, עם מד מיקרון , תמיד ידעו שהרכב עבר צבע (זה מה שבודקים בבדיקת רכב. את עובי הצבע) .

מיכה, ואם היית יודע *בוודאות* שהרכב עבר צביעה בגג בשל עניין קוסמטי מינורי (שריטות קלות), מה אז היה מונע ממך לקנות?

אתה מבין שיש פה משהו קצת אבסורדי, אנשים מעדיפים לקבל רכב עם שריטות, מאשר רכב מדוגם ונוצץ?

פורסם

אני צבעתי את הגג באוטו שלי כי הצבע התקלף ולא יכולתי לסבול את זה. נשים רגע את עניין התיעוד(תיעדתי) שהעניין קוסמטי, גם בלי זה אפשר לדעת אם הרכב עבר תאונה קשה או לא, בשביל זה יש אנשי מקצוע. אני חושב שצביעת חלק פגום שאי אפשר לתקן באמצעי אחר (עבודת דיטיילינג למשל

☺️ ) אמורה להעלות ערך ולא להוריד, סתם עוד כלי מיקוח לקונה כדי להוריד במחיר.

Sent from my E5823 using Tapatalk

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם (נערך)

עדכון.

ביצעתי את הצביעה מחדש: גג, שתי כנפיים, מכסה מנוע, ודלת נהג (הפחחות נעשתה ע"י משיכה של השקעים החוצה).

ראשית, לגבי מה שטוב:

- נראה שהתאמת הצבע (שנעשתה עם מצלמה מיוחדת) נעשתה בצורה טובה. אומנם יש לחלקים שנצבעו מרקם תפוז, אבל אני אמור לחזור למוסך לשלייף סבון (סוג של פוליש גס) שאמור לפתור את זה.

- מכסה המנוע, שקיבל את המכה הרצינית ביותר, טופל בצורה טובה. אין זכר לשקע וקווי המתאר נקיים

כעת, לגבי מה שרע (ויש הרבה לצערי):

- העובדים לא הגנו כמו שצריך על האיזורים שלא נצבעו, וכתוצאה מכך, נוצרו המון שפשופים ושריטות קטנות באזורים שלא נצבעו, אני פשוט בהלם מהחובבנות, מדובר באנשים שהמקצוע שלהם זה לתקן את הרכב מבחינה אסתטית, והם לא מתביישים ליצור נזקים אסתטיים, ועוד בכמות כזו?? פרט למפגעים אותם צילמתי בתחילת השרשור, הרכב היה שמור בקנאות, ללא שריטה אפילו הקלה ביותר. כשראיתי עכשיו את כל השיפשופים והשריטות שהם עשו, פשוט היה בא לי לבכות (זה רכב שאני שוטף אותו ידנית כבר שנה, רק כדי להימנע מכל החרא שהם עשו. אפילו ברכב הקודם ששטפתי אותו בשטיפת רכב בתשלום, גם אחרי 4 שנים לא היה לי עשירית מהנזקים שהם עשו).

- באזורים בהם בוצעה פחחות בגג, קווי המתאר לא חזרו להיות נקיים (כמו שחזרו להיות עבור מכסה המנוע). רואים עדיין שקע קל היכן שהיה שקע רציני אותו הם תיקנו.

- באזורים אותם הם צבעו, במקומות רבים נדבקו מעין חלקיקי אבק לצבע, שיצרו גומחה מסביבם. ממש נראה כאילו שכבת הלכה (כולה או חלקה) מקיפה את חלקיק האבק (שתקוע שם כמו קוץ דוקרני) והוא יוצר שקע.

אני פשוט בהלם מחוסר המקצועיות הזה. זה מקום שמטפל ברכבים רבים, ואני פשוט לא מבין, יכול להיות שאני היחידי שכל הדברים האלו קרו לו אצלם? או שאולי 99% מהאנשים לא רואים בכלל מה נעשה עם הרכב שלהם? וזה עוד מקום שקראתי המלצות עליו באינטרנט בפרומים...

לקחתי החלטה שאני לא הולך להתעצבן ולקחת ללב. זה לא שווה את זה. אז למדתי לקח, מדובר ברכב לא יקר, ובכל מקרה מדובר רק ברכב ולא בבריאות.

בדיעבד, עשיתי טעות. הייתי צריך לעשות פחחות וצביעה רק למכסה המנוע (כי שם באמת היתה פגיעה רצינית) ולהיות צמוד לרכב בזמן העבודה לראות שלא עושים נזקים, ובשאר המקומות PDR ומכחול אצל מקצוען. חכם אחרי מעשה...

• תוכן חדש...