Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

הגומחה הקטנה נראית כמו שקע שהיה שם לפני ולא מילאו אותו או נזק שקרה בזמן העבודה, מכה כלשהי. זה נראה עמוק מדי.

אם זה המקום בו היה שקע על הגג וכך הוא תוקן, אז מדובר במילוי חסר. לא עשו ביקורת טובה וכך זה נראה.

תיקון של זה אומר מילוי מחדש וצביעה. פה כבר הייתי מתקן נקודתית.

אבק על הצבע יכול להיגרם ממיסוך לא נכון, ז"א שחלקו של הרכב נשאר חשוף ולאכה או צבע שהותזו, מגיעים לחלק החשוף ומתייבשים שם.

תתפלאו כמה רחוק הצבע המותז יכול להגיע ואיזה ענני צבע נוצרים בזמן צביעה.

סיבה נוספת אפשרית היא צביעה במקום מאובק, גם צבע ישן ויבש על הרצפה יכול להתרומם מלחץ האוויר.

למזלך אפשר יהיה לתקן את זה עם פלסטלינה ופוליש.

אני יכול לנחש במי מדובר וזה מפתיע למרות שגם ביקורות שליליות נשמעו.

תן לבעלים את הצ'אנס לתקן בלי לעבור תהליך חדש של צביעה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
הגומחה הקטנה נראית כמו שקע שהיה שם לפני ולא מילאו אותו או נזק שקרה בזמן העבודה, מכה כלשהי. זה נראה עמוק מדי.

אם זה המקום בו היה שקע על הגג וכך הוא תוקן, אז מדובר במילוי חסר. לא עשו ביקורת טובה וכך זה נראה.

תיקון של זה אומר מילוי מחדש וצביעה. פה כבר הייתי מתקן נקודתית.

הי איתי,

הגומחה הזו היא לא שקע שהיה שם לפני. זה לא הגג, זו דלת הנהג. הגומחות הללו מופיעות פעמים רבות בכל האזורים שהם צבעו. במרכז של כל גומחה יש משהו זעיר ודוקרני. לי זה נראה כמו גרגר חול שהגיע ללכה כשהייתה עוד רכה, וברגע שהתיישב עליה, היא זזה לצדדים באותה הנקודה וכך נוצרה הגומחה. יכול להיות גם שגרגר אבק התיישב על שכבת הצבע, ואז ברגע ששמו את שכבת הלכה, היא לא תפסה היכן שהיה גרגר אבק...

• אחראי פורום
פורסם

אולי הצילום מעוות את מה שבאמת יש שם אבל זה נראה גדול מדי עבור נזק של גרגר אבק.

זה נראה שקע עגול ששכבות הצבע מילאו מעט.

בכל מקרה, אלו דברים שלא אמורים לקרות בעבודה טובה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הוצאת סכום לא מבוטל של כסף על צביעה, שתוריד לך את ערך הרכב במכירה.

לדעתי הצביעה הייתה מיותרת לחלוטין, ואם היית ניגש לדיטיילר, היה תופר לך את רוב הפינות בלי לגעת בפיסטולט, קרי מכחול/פוליש/שלייף (אולי חוץ מהמכסה מנוע.)

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם
הוצאת סכום לא מבוטל של כסף על צביעה, שתוריד לך את ערך הרכב במכירה.

לדעתי הצביעה הייתה מיותרת לחלוטין, ואם היית ניגש לדיטיילר, היה תופר לך את רוב הפינות בלי לגעת בפיסטולט, קרי מכחול/פוליש/שלייף (אולי חוץ מהמכסה מנוע.)

תראה לי עבודה מצולמת אחת בה הצליחו להעלים שריטה עמוקה בלי צביעה מלאה. עבודה עם מכחול, רואים שזה מכחול, כך היה בכל הדוגמאות והצילומים אותם ראיתי עד היום, ולכן החלטתי לצבוע.

פשוט חשבתי שנפלתי על מוסך של מקצוענים (כמו שההמלצות הבטיחו) ובסוף נפלתי על חובבנים. זה לא אומר שהעבודה לא היתה יכולה לצאת נהדרת בידיים של מקצוען.

פורסם

נעם, אתה יכול לנבור קצת אחורה בעמודי הפורום ולמצוא המון שרשורים שאנשים ביצעו תיקון עצמי עם מכחול, ולאחר שלייף ופוליש ידניים השריטה טושטשה כמעט לגמרי, ראה ערך מגאן 5 דלתות כתומה שפורסמה לפני כמה חודשים.

אני לא בא להטיף לך, ממש לא. בסופו של דבר הרכוש שלך, ההחלטה שלך, אבל אתה צריך להבין שכל תיקון צבע שאתה מבצע ברכב חדיש, גורר אחריו ירידת ערך באחוזים לא מבוטלים.

אני אישית מאוד פדנט, גם שוטף ידנית בלבד, לא חונה לצד רכבים אחרים וכו', ועדיין אני חושב שאת רוב המכות שתיקנת פה, הייתי מנסה לסדר בשיטות שלא דורשות צביעה מלאה/חלקית.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם (נערך)
נעם, אתה יכול לנבור קצת אחורה בעמודי הפורום ולמצוא המון שרשורים שאנשים ביצעו תיקון עצמי עם מכחול, ולאחר שלייף ופוליש ידניים השריטה טושטשה כמעט לגמרי, ראה ערך מגאן 5 דלתות כתומה שפורסמה לפני כמה חודשים.

אני לא בא להטיף לך, ממש לא. בסופו של דבר הרכוש שלך, ההחלטה שלך, אבל אתה צריך להבין שכל תיקון צבע שאתה מבצע ברכב חדיש, גורר אחריו ירידת ערך באחוזים לא מבוטלים.

אני אישית מאוד פדנט, גם שוטף ידנית בלבד, לא חונה לצד רכבים אחרים וכו', ועדיין אני חושב שאת רוב המכות שתיקנת פה, הייתי מנסה לסדר בשיטות שלא דורשות צביעה מלאה/חלקית.

לגבי ירידת הערך, ראשית, הרכב בן שנה וקצת, ואיני מתכוון להחליף אותו אלא רק כעבר 3-4 שנים (בתום תקופת האחריות), שם, גם אם תהיה ירידת ערך היא תהיה נמוכה. שנית, מכיוון שלא מעורב פה שמאי רכב ותביעת ביטוח (ואין איזו ירידת ערך מוצהרת), ומכיוון שהיה מדובר בנזקים מינורים (ולא איזו תאונה) איני מתכוון לתת כל ירידת ערך על הרכב עבור הקונה. אם הרכב יראה טוב, אבקש מחיר מחירון. מי שיבקש בדיקה שבה יגידו לו שחלקים מסוימים עברו צביעה, אגיד שאיני מוכן להוריד במחיר ואעבור לקונה הפוטנציאלי הבא. איני מוצא שום סיבה מוסרית בעולם מדוע אני צריך לתת לקונה ירידת ערך, אחרי שכבר שילמתי אלפי שקלים לתקן את הנזקים הקוסמטים. אם לא הייתי מתקן, אז הייתי עושה לו הנחה בגובה התיקון (וגם זה לא בטוח). זה שעולם הרכב לעיתים סובל מטימטום, לא אומר שצריך לשתף עם זה פעולה.

כמובן שהכל בנוי על זה שהרכב יראה טוב, אבל השלומיאלים במוסך הזה קצת דופקים לי את התוכניות כרגע. אם יגיעו הדברים לכך, אנהל מולם תביעה משפטית כעת, כדי לקבל עכשיו את הכסף שאפסיד במכירה.

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

אתה לא צריך להתנצל כל הזמן. דווקא הלכת בדרך שמראה שאכפת לך מהרכב -וזה כבר צעד נכון.

מה לעשות ואיך? זה כבר סיפור אחר שלא רלוונטי בדיעבד.

בכל אופן, הגרגרים, זה זריקת צבע לאחר שהרכב לא כוסה כראוי. (בדרך כלל עבודה חפיפניקית) תיקון? אפשרי פוליש/שלייף סבון - אבל לא הייתי מייעץ לך לעשות את זה במקום שלא יודע לבצע עבודה כראוי

ומזלזל בלקוח. (עבודה כזו = זלזול) מה עושים? שאלה טובה. לא מכיר את המקרה ממש לפרטיו,אבל הייתי מבקש עבודת צביעה מחדש לאחר שהייתי עומד להם על הראש תרתי משמע.

לגבי מוסך מומלץ, אתן לך דוגמה חייה שקרה לי לאחרונה. ניגשתי לא מזמן למוסך מאוד מומלץ כאן לPDR א.א.י בראשון. מעבר למחיר המופקע שהם ביקשו הבחור "המומחה" ניגש לרכב עם שרשרת זהב במשקל טונה על היד (ערס מצוי) ופשוט שרט לי את הצבע מבכל נגיעה. ראיתי את זה ולא הבנתי אין יכול להיות איש מקצוע שנוהג בחוסר זהירות כזה. אותי כמובן הם לא יראו יותר. (לא הייתי צריך יותר להבין שהרכב אולי יתוקן,אבל יתווספו לו עוד כמה נזקים "בחינם" על הדרך...)

* אגב,באמת שאין צורך לצטט הודעה מעל.

פורסם (נערך)

הי יוגב,

הרכב בכל מקרה מיועד לעבור אצלם שלייף סבון בשבוע הבא, כחלק סטנדרטי בסיום כל צביעה שהם עושים. זה גם דרוש להסיר את המרקם התפוזי לאחר הצביעה.

אני פשוט מתקשה להאמין ששלייף סבון מסוגל להוריד שקעים כ"כ עמוקים מבלי להסיר את כל הלכה. אני גם מפחד שכמו שהם לא יודעים לצבוע, ולא יודעים לשמור על החלקים הלא צבועים, הם גם לא ידעו לעשות את השלייף סבון (ולעזאזל עם כל ההמלצות עליהם). איבדתי אמון לגמרי. מצד שני, את הכסף כבר שילמתי.

פורסם

יוגב, כמה שאתה צודק...

לחבר הייתה מעיכה קלה בקצה דלת של מאזדה, החלטנו לקפוץ לראשון לא.א.י. שם תקעו לנו מחיר והזמינו אותנו לתיקון בשבוע הבא כי כרגע הם עמוסים (סביר לגמרי שעמוסים, על זה אין תלונות).

במקרה תכננו להמשיך את היום באזור המרכז ועל הדרך ניסינו את מזלנו באוטופיקס.

הגיע דניאליס, הציץ בנזק ואמר שהוא מתבייש לקרוא לתיקון pdr, לקח את האוטו והחזיר אותו אחרי עשר דקות כשהוא אחרי תיקון.

לגבי התשלום? סרב לקחת אז צ'יפרנו את העובד.

ככה זה כשמוסך מתחיל לקבל יותר מידי עבודה ( הכוונה לחבר'ה מראשון).

פורסם

חברים אני לא מבין למה מטיפים לבחור על צביעה של הרכב מה אנחנו בשנות ה 80 צבע בגג = רכב שהתהפך??? נו באמת מה עובר עליכם....בחו"ל א ב של שיפוץ שיפור שימור זה צבע אין שום ירידת ערך על צבע אולי על החלפת מכסה מנוע או דלת או כנף לחלופי ברגע שזה רק צבע הכל בסדר וכמו שאמר מי לא ישמח לקבל רכב נוצץ

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם (נערך)

אני אף פעם לא הייתי מתקן דברים כאלו אלה אם זה משהו משמעותי כשרואים.

אין מה לעשות אתה חי במדינת ישראל ורכב בסופו של דבר זה כלי שאמור לשרת אותך ולא אתה אותו.

רכב נמצא בסביבה חיצונית ומשתנה , בזמן נסיעה יש המון אבנים קטנות שעפות ומעופפות אם זה ממשאיות או מאתרי בניה או מכל מיני מקומות כאלו ואחרים , אתה לא יכול לעמוד ליד הרכב 24 שעות שאף אחד לא יגע ולא יעוף על הרכב שום דבר

תדע לקבל את הרכב שלך כמי שהוא ותנסה להתעלם מזה , המוסכי צביעה ופחחות פה בארץ רובם חאפרים שמעסיקים אנשים שלא למדו בחיים את הבסיס , ולמדו בצורה חאפרית , ולכן התוצאה שקיבלת כפי שהיא.

אתה חונה את הרכב בחניון או במקום ברחבת חניה וחנו לידך וילד או אדם שמן ועצבני פתח את הדלת בכוח ודפק לך עוד שריטה ועוד מכה ועוד שקע , הרי זה אותם לא מעניין , וגם אם תיהיה ליד הרכב ותעיר לו על כך הוא פשוט ידפוק לך משהו בראש וייאים עליך.

תלמד לחיות במדינה הזאת ולקבל את הרכב שלך כפי שהוא.

אם יש משהו שממש מפריע ורואים ממליץ לעשות פחחות מקצועית ולא לתקן כל נקודה או שריטה קלה.

ואם ממש ממש חשובה לך ומפריעה לך הפגיעות והשריטות האלו

בפעם הבאה שאתה מוציא רכב מהחברה , יש ציפוי שעושים לאוטו שעולה 10,000 ש"ח גם אם ישרטו לך את הרכב במכוון עם מפתח הרכב לא ישרט.

עריכה אחרונה על ידי PRONATI
פורסם (נערך)

PRONATI,

אני חושב שאתה וחברים אחרים כאן בשרשור, קצת התבלבלתם.

הנקודה פה זה לא אם הייתי צריך לצבוע או לתקן בצורה אחרת. בכלל בכלל לא.

הנקודה היא מוסך פחחות וצבע, שמבטיח תוצאה של "כמו חדש", שחברי פורום כאן ממליצים עליו, אני בא אליו עם רכב חדש שנת 2015, סומך עליו, ובסופו של דבר הוא עושה לי נזקים: שריטות ושפשופים על חלקים שלא נצבעו, עשרות גומחות בצבע בחלקים שנצבעו, וגימור גג מחורבן.

במקום למקד את האש על המוסך הזה, ועליו בלבד, חלקכם באים בטענות אלי. מה שדפוק בתרבות שלנו זה לא רק בעלי המקצוע החאפרים, אלא גם הכניעה וההשלמה של מקבלי השירות מולם: "אנחנו אשמים ששילמנו לו אלפי שקלים כדי שיתקן והאמנו להבטחות שלו, היינו צריכים לדעת יותר טוב", זו הפניית האש אל הקורבן, במקום אל האשם. אם אנחנו צרכנים טפשים וכנועים, מה לנו להלין על נותני השירות?

• תוכן חדש...