Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון: דיברתי עכשיו עם מנהל העבודה במוסך, הוא אומר "אין שום בעיה נסדר לך הכל שבוע הבא כשתבוא לשלייף סבון".

אני כבר לא יודע אם לסמוך או שמסבנים אותי. אני חושב שאלך למוסך פחחות וצבע אחר להתייעצות לפני שאגיע אליהם שבוע הבא.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

לדעתי זה מוקדם מדי לטיפול בצבע. לפני פוליש צריך לחכות כמה שבועות לפחות ושלייף זו גם לא פעולה עדינה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איתי, אתה בטוח לגבי זה?

ראיתי אנשים שטוענים שאפשר כבר אחרי שבוע-שבועיים, ואחרים אומרים להמתין לפחות חצי שנה. יש מישהו עם נסיון שראה בעיניים שלו שקורה משהו רע כשעושים פוליש או שלייף סבון שבוע לאחר צביעה?

• אחראי פורום
פורסם

צבע עובר curing במשך כמה שבועות. ישנם חומרים שמתאדים מתוך השכבות ועד אז הצבע לא התקשה ולא התייבש סופית.

מניסיוני בצביעה, שיוף או ניסיון תיקון של צבע טרי עשוי לגרום נזק, הצבע מרגיש דביק יותר.

כשיש ברירה - לחכות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תמתין לפחות חודש.שתהיה בראש שקט.שלייף על צבע שלא אמר איחוי זה נזק ממש גדול.אני לא מבין דבר אחד,יש שקע בגג ,איך נראה פה למישהו שעל ידיי שלייף יאזנו את השקע? שקע מחייב או פידיאר או מילוי.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

עברתי על חלק מהשרשור, לדעתי הלכת עם הראש בקיר וזאת התוצאה, לא התייעצת עם אנשים ולא ביקשת המלצות לגבי פחח שיבצע את העבודה, את כל הפגיעות שהיו לך הייתה יכול לתקן בצורה נקודתית וטובה לא פחות, אתה גם לא צריך לכתוב את שם החברה שביצעו לך את העבודה כי לפי מה שכתבת הבנתי מי אלו, (את הסיפור על המכשיר שיודע להתאים בדיוק את הצבע גם אני שמעתי), הם חאפרים מהשורה הראשונה ולא הייתי מעז להכניס אליהם אפילו האמר צבאי, צר לי לבאס אותך אבל אם את רוצה תוצאה טובה תבקש מהם החר כספי על עלות העבודה ותלך למקום אחר שיסימו את העבודה כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי zuzut5

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם (נערך)

לא התייעצת עם אנשים ולא ביקשת המלצות לגבי פחח שיבצע את העבודה

על מה אתה מדבר? הפורום הזה מפוצץ בחוות דעת חיוביות עליהם. הגעתי אליהם רק בגלל הפורום הזה. אין לי מושג איך זה קרה. כנראה שהסטנדרטים של הרבה חברי פורום כאן הם סטנדרטים נמוכים משלי, או שהמקום לפתע התחיל לחפף.

נראה לך באמת שהם יתנו לי את הכסף חזרה ככה בקלות? הצחקת אותי ואותם. לקבל את הכסף חזרה זה לתבוע אותם משפטית, על כל הבלאגן הכרוך בכך.

אני בשלב הזה למדתי את הלקח להבא (איתם בפרט, ועם צביעות רכב בכלל), ופשוט רוצה להגיע לרמה הכי טובה כרגע שאפשר.

כרגע הדבר שהכי מציק לי זה שבאזורים שהם נגעו עם השלייף סבון (מעט איזורים), הם השאירו Swirls (הולוגרמות). זה לא נראה לי קשור לכך שהצבע עוד לא התייבש, כי הוא נשבע לי שאחרי 10 ימים הצבע שהם עובדים איתו יבש לגמרי. זה פשוט שהפוליש לא נעשה בצורה מקצועית מספיק.

(את הסיפור על המכשיר שיודע להתאים בדיוק את הצבע גם אני שמעתי)

דווקא את הדבר הזה לא אקח מהם. התאמת הצבע נעשתה בצורה מצוינת. לפי גוון בלבד לא ניתן לדעת מה נצבע ומה לא. זה פשוט שבהרבה דברים אחרים הם חיפפו או שלא יודעים לעבוד בצורה מקצועית מספיק (כדוגמת צביעה הומוגנית ללא שקערוריות פה ושם, פוליש איכותי, והגנה על איזורים שלא נצבעו).

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

אני כבר יודע על איזה פחח אתה מדבר,בוא נגיד שגם אני התרשמתי ממבול ההמלצות בפורום.

בפועל קיבלתי עבודה דרגה ז' לא פחות.

אם היית קורא בשרשור הארוך של ההמלצות היית גם רואה חוסר שביעות רצון מהתנהלות המוסך וחוסר מקצועיות.

לשלייף לא הייתי חוזר אליהם כי יש גם שרשור בפורום על שלייף שהם עשו לחבר פורום לאחר צביעה כללית ועשו יותר נזק מאשר תועלת.

המצלמה זה דבר טוב לרכבים ישנים יותר,לרכב בן שנה זה חסר משמעות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

האם יש כאן חבר פורום, עם סטנדרטים גבוהים, שיכול להמליץ על בחור רציני שמתעסק עם פוליש, ושיודע לאבחן בעיות בצורה מקצועית?

פורסם (נערך)

רוב הפאקים בצבע שהצגת פה,לא יכולים להפתר ע"י פוליש.

את השריטות שהם עשו אפשר להעלים ע"י פוליש ולהוריד את החספוס בצבע עקב מיסוך לא טוב אפשר להוריד עם פלסטלינה.

אבל את השקעים בצבע אי אפשר להעלים.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

תודה אריק.

השקערוריות הקטנות בצבע זה משהו שאני יכול עוד לחיות איתו. הן קטנות, יש מעט מהן, וצריך להסתכל ממש מקרוב כדי להבחין בכלל. ברור שזה לא צריך להיות שם, אבל צריך להיות ראלי, הם לא יצבעו את הרכב מחדש, לפחות לא ללא תביעה משפטית (שעבורה אצטרך לגייס חוות דעת מקצועית אמינה ומקובלת על בית המשפט, שהם התרשלו ברמה שמחייבת צביעה מחודשת).

אני צריך להיות פרקטי ולחשוב איך להוציא כעת את המירב.

מה שהכי מפריע זה עניין ההולגרמות (וגם קצת המרקם התפוזי), שגורמות לכך שלא כל האזורים ברכב נראים כמו מראה מלוטשת היטב.

אתה אומר שפוליש יכול לפתור. העניין הוא שהיום, אחרי שסיימו עם השלייף סבון הזה (שנעשה רק במספר אזורים קטן), הם שלחו את הרכב לפוליש כללי רגיל אצל בחור אחר (פוליש + ציפוי "קריסטל"). הפוליש הזה לא פתר את הבעיה, עד כמה שידוע לי אולי אפילו עזר ליצור את הבעיה (כי מיד אחרי השלייף סבון היה קשה לי לראות מה מצב הפח כי הוא היה מטונף). כנראה דרוש פה משהו יותר מפוליש עדין, וצריך גם לדעת מה מצב הלכה, כי האזורים הבעייתיים הם בעיקר האזורים שעברו שלייף סבון שמן הסתם הוריד כמות מכובדת של לכה.

פורסם

אחרי שלייף סבון עושים פוליש.

באיזו דרגה עושים פוליש,זה תלוי באיזו דרגה עשו שלייף.

אם נכנסו חזק מידי עם השלייף, גם פוליש גס מאוד יתקשה להוריד את השריטות שנוצרו בתהליך השלייף.

שלייף צריך לדעת לעשות.

הולוגרמות נוצרות עקב תהליך לא נכון של פוליש,מרקם תפוזי אפשר לפתור בעזרת שלייף סבון,אם עשו שלייף ולא נפתרו מהמרקם התפוזי זה יכול להיות מכמה סיבות,סביר להניח שהם עשו שלייף עדין מידי.

קח בחשבון ששלייף אצל דיטיילר שיודע מה הוא עושה יכול לעלות לא מעט כסף.

אבל כמו שאמרתי,המוסך הזה פשוט מוסך דרגה ז' ולא הייתי מעז לתת להם לעשות שלייף לרכב בצבע שחור.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מניח שעברת על השרשור ההוא, אם הגעת לסופו לא ברור לי למה בכל זאת הלכת לשם, מבטיח לך שאם הייתה כותב שכן החלטת לעשות פחחות וצבע למרות כל מה שייעצו לך היייתה מקבל המלצות טובות יותר ( גם ממני). הייתי כן פונה אליו ודורש ממנו החזר כספי לפחות על חלק מעלות העבודהזאת זכותך, בכסף הזה תוכל לעשות דייטילינג רציני ולמזער נזקים.

תוכל לפנות לאלטר או לשלומי אדרת ששמם הולך לפניהם. יש גם מספר חברי פורום שעוסקים בזה אבל אני כן חושב שבמידה ויש לעשות שלייף רציני הייתי הולך למישהו עם נסיון שזהו עיסוקו העיקרי.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם (נערך)

אני מצרף כאן שתי תמונות של הכנף השמאלית (משתי זוויות שונות), ותמונה אחת של איזור בגג.

שימו לב בכנף השמאלית, באזור שהוא מקביל לחלון, נראה שיש כמו מעין "ערפל" לבן על הפח (כמו ענן לבן). זה מה שקרה בעקבות השלייף שלהם. באזור הזה של הכנף הוא עשה שלייף יותר מנקודתי ולכן אזור ה-"ערפל" גדול.

בגג הוא עשה שלייף באזור קטן, וניתן לראות שגם שם זה השאיר "ענן" לבן קטן.

כמעט כל מקום שהשלייף נגע - נשאר ענן לבן.

מה שגרם לעננים הללו זה לא הבחור שעשה את הפוליש הסופי והציפוי, אלא זה בוודאות השלייף שמוסך הפחחות עשה.

השלייף הורס את הפיניש, כל מקום שהם נגעו עם השלייף, הרסו את הפיניש, והתקבל ערפל לבן.

הם לא מכירים בכך שהשלייף הורס את הפיניש. אין עם מי לדבר, מבחינתם זו תוצאה מושלמת.

השאלה היא האם ניתן לעבור על אותם איזורי "ערפל" לבן, ולעשות להם פוליש מקצועי יותר שיתקן את הבעיה. אני כבר יודע שפוליש רגיל (כמו שעשה הבחור אליו שלחו את הרכב בסוף התהליך) לא פותר את הבעיה. כנראה צריך פוליש רציני יותר. כמובן השאלה היא האם נשארה שם מספיק לכה שתאפשר פוליש כזה...

מניח שעברת על השרשור ההוא, אם הגעת לסופו לא ברור לי למה בכל זאת הלכת לשם, מבטיח לך שאם הייתה כותב שכן החלטת לעשות פחחות וצבע למרות כל מה שייעצו לך היייתה מקבל המלצות טובות יותר ( גם ממני). הייתי כן פונה אליו ודורש ממנו החזר כספי לפחות על חלק מעלות העבודהזאת זכותך, בכסף הזה תוכל לעשות דייטילינג רציני ולמזער נזקים.

זוזו,

קראתי את השרשור, אבל חשבתי שהבנתי את הרעיון לאחר קריאת העמודים הראשונים, ולא חשבתי שקריאת העמוד האחרון תהפוך את הקערה על פיה (ודרך אגב גם בעמוד האחרון, אותו קראתי רק אחרי שכבר עשיתי אצלם, יש גם ביקורות טובות). לא דמיינתי בנפשי שבית עסק יכול להתהפך ככה מהקצה לקצה תוך מספר חודשים.

לגבי קבלת כסף חזרה, זה לא יהיה פשוט בכלל. ראשית, אם אנסה להגיע אליהם עכשיו ולהגיד שאיני מרוצה ולהראות היכן הבעיות, הם יגידו לי שאין בעיה ושהם יעשו עוד שלייף כדי לפתור, זה כמובן ידרדר את הבעיה עוד יותר. מה שאני מתכוון לעשות זה ללכת לבחור מקצועי, שיגיד לי בעצמו מה אפשרי ומה לא אפשרי, ועם חוות הדעת שלו אפנה אליהם. אני אפילו מפחד שיצבעו מחדש, כי הם לא יודעים לשמור על האזורים שלא אמורים להיצבע. איני מוכן שיגעו יותר ברכב.

דרך אגב, על ה-"אלטר" הזה כבר קראתי כאן ביקורות לא טובות, טענו שעשה עבודת PDR חובבנית. אני פשוט לא יודע כבר למי להאמין... נראה שאין אף בעל מקצוע בקונסנזוס.

IMG_20161019_171035.jpg

IMG_20161019_170754.jpg

IMG_20161019_170736.jpg

פורסם

זו תוצאה של שלייף שלא עבר פוליש כמו שצריך לאחר מכן.

נקודה סוף פסוק.

אתה רוצה המלצה לבעל מקצוע טוב?

PDR פלוס בפתח תקווה מקצוענים.

TLM דיטיילינג באלישמע גם מקצוענים.

יעקב אלטר אני לא יודע מה טיב העבודות שלו בPDR אבל בפוליש הוא בעל מקצוע מוערך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...