Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר ל"יד" ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי ברשיון רכב שאני מעונין שהיד הוא 01 ורשום שהרכב בבעלות סוחר. הוא אומר שהרכב יד ראשונה ושהיד שלו לא נחשבת... מה זה אומר כשאני ארכוש הרכב? ישאר 01 או יהיה 02 או שבכלל הרכב הוא לא יד ראשונה?

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אם מדובר בסוחר מורשה, וברישיון הרכב שראית על שמו רשום הפקדה לתו סוחר, גם לאחר העברת בעלות על שמך יישאר 01 בעלים קודמים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רשום "הפקדת סוחר רישיון לטסט - היו בעלים קודמים" זה מה שרשום בהערות למטה... מה זה אומר? ולמעלה בצד שמאל ברישיון רשום 01.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

כאשר סוחר רוכש רכב ומעביר אותו על שמו - זה לא מוסיף "יד" לרכב.

הניסוח של יד1 יכול להיות דו-משמעי (לפחות מבחינתי) - אני רואה כאן פוטנציאל למשחק מילים והטעייה.

לכן, תסתכל ברישיון הרכב, מה רשום בתור "בעלים קודמים".

אם רשום בעלים קודמים 00 -> זה יד1, ואתה תהיה יד2.

אם רשום בעלים קודמים 01 (ואני מאמין שזה מה שתמצא) -> הרכב הוא יד2, ואתה תהיה יד3.

עריכה : קראתי עוד פעם את ההודעה המקורית של פות"ש. אני מאמין כי ראית שברישיון הרכב רשום בעלים קודמים 01. המשמעות היא כפי שרשמתי - הרכב הוא יד2, ואתה תהיה יד3.

סוחרים מנצלים זאת כדי להטעות קונים פוטנציאליים (מודה - אני נפלתי בזה). זה משפיע על המחיר של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

ציטוט מתוך האתר של משרד התחבורה:

"כלי רכב הנמכר לסוחר רכב מורשה יירשם על שם הסוחר, ובעת העברת הבעלות לקונה החדש לא תירשם יד נוספת ברישיון ".

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

זא"ת שאם על הרישיון עכשו רשום 01 אז היו לרכב 2 בעלים קודמים ואני אהיה 02

עריכה אחרונה על ידי MikMan

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

לא, היד נוספה כאשר הרכב עבר להפקדה לסוחר. לא תתווסף עוד פעם יד נוספת כאשר תעביר בעלות על שמך.

הסוחר לא יכול להיות רשום ברישיון הרכב עם 00 בעלים קודמים, כי הוא לא הבעלים המקורי של הרכב.

פורסם

עידכון... כניראה שבאמת היו 2 בעלים קודמים. נכון שהיד של הסוחר לא נחשבת בגלל זה זה עכשו 01 ואני אהיה 02

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
עידכון... כניראה שבאמת היו 2 בעלים קודמים. נכון שהיד של הסוחר לא נחשבת בגלל זה זה עכשו 01 ואני אהיה 02

ברשיון רכב שיהיה על שמך עדיין יהיה רשום 01, זה בעלויות קודמות (זה לא כולל אותך)

מי שיקנה ממך יהיה רשום לו 02.

V5

פורסם

הבחור אמר לי שהרכב היה רשום על 2 אנשים... משהו שלא אמר בהתחלה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

זה מה שרשום האתר של פורטל השירותים הממשלתי.

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: itemTitle_sub_new, colspan: 3]האם מכירה לסוחר רכב מוסיפה בעלים קודמים ("יד") לרישיון?[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 3]spacer.gif[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: itemContent, width: 387, colspan: 3]כלי רכב הנמכר לסוחר רכב מורשה יירשם על שם הסוחר, ובעת העברת הבעלות לקונה החדש לא תירשם "יד" נוספת ברישיון. בתקופה שבה נמצא הרכב ברשות הסוחר מותר לנסוע בו רק לשם בדיקת הרכב ועם שלט "במבחן".[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[/TABLE]

הדגשתי את החלק החשוב - אם אני מבין נכון שהסוחר קנה את הרכב אז נרשמה יד נוספת אבל כשהוא יעביר לקונה שלו לא תיווסף יד נוספת.

אז למקרה שלך זה ימשיך להיות יד 1 ולא ישתנה שתעביר בעלות.

עריכה: קישור לאתר http://oldgov.gov.il/firstgov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/SDCCarLicense/SDCCOwnership/

עריכה אחרונה על ידי eliran769
פורסם

הקיצור ויתרתי... יותר מידי אי ודאות. לא בא לי לקנות ככה רכב. תודה לעוזרים.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תוכן חדש...