Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים, נמצא במבוי סתום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

התוכן הבא הוא של חבר שלא רצה לחשוף את עצמו במשתמש שלו ולכן ביקש ממני לפרסם זאת במשתמש שלי, מרגע זה ואילך הוא ישוחח עימכם:

שלום,

רקע: אני בן 26 מהצפון, ללא בגרות ופסיכומטרי.

לפני כשנה עשיתי מכינה שנתית להנדסה במכללה במרכז הארץ שלא דרשה את הנ"ל וקיבלתי ציונים טובים,

אחרי המכינה התחלתי סמסטר א' בתואר הנדסת תוכנה, לקראת סוף הסמסטר הרגשתי שהרמה של החומר איננה עמוקה מספיק באותו המוסד וחשבתי שאם גם ככה אני קורע את עצמי בשביל ציונים טובים במכללה אולי עדיף להשקיע באוניברסיטה וייצא תואר בעל משמעות רבה יותר,

אז עזבתי הכל, חזרתי להורים והתחלתי מספר מצומצם של קורסים במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה על מנת לעשות אפיק מעבר לטכניון שתמיד חלמתי ללמוד בו.

למדתי והשקעתי אבל אני מודה שלא נתתי מאה אחוז, נכשלתי בקורס אחד לגמרי ואצטרך לקחת קורס חוזר, בקורס אחר ממתין לי מועד ב' ואני בכלל לא בטוח שאעבור, ישנו עוד קורס שהיה לי טוב אבל מזכה במעט נק"ז.

במקביל התחלתי לעבוד, לא בצורה אינטנסיבית מדי, במשרה זמנית של סטודנט להנדסה כלשהי ועובד עם מהנדסים מהטכניון.

למרות שאין לי רקע במקצוע הנ"ל ויחסית לבחור בלי שנה ראשונה אפילו, הם מרוצים ממני סך הכל.

התפקיד הוא לא מה שאני לומד או רוצה לעסוק בו בכלל, רציתי שיהיה לי נסיון בעבודה בתעשיה לפני גמר התואר בתקווה גם לעבור לתפקיד במקצוע שלי בתוך החברה ולכן הלכתי על הג׳וב, כרגע אני לקראת סיום תפקידי שם ונראה מה יהיה.

ונחזור ללימודים,

כמו שהבנתם לא הצלחתי כל כך בקורסים, החומר באו"פ ברמה מאוד גבוהה ולמרות שנתתי בראש במטלות, המבחנים הסופיים קשים והבדיקות קפדניות עד מאוד, ברור שהמטרה היא לסנן כמה שיותר סטודנטים, מה שנקרא "קורסים חוסמים", עברת אותם - אתה יכול לעבור את התואר,

רואים את זה בסטטיסטיקה - פחות מחצי עוברים מתוך מאות שניגשים.

אני רואה פה גם אינטרס בצד הכלכלי של האוניברסיטה לא להעביר כל כך בקלות, גם ככה שמה של הפתוחה נקשר תמיד ב-"מריחת" התואר לשנים רבות ואחוז נמוך של בוגרים, אבל את הקונספירציות ואת הקימום על כך אשמור לעצמי בשלב הזה.

אז, אני די אבוד כרגע, תכף מתחיל סמסטר א' ברחבי הארץ ואני לא יודע ממש מה לעשות עם עצמי, תליתי תקוות באפיק מעבר וזה התנפץ לי בפנים.

אני לא רואה את עצמי חוזר למכללה ההיא בגלל המרחק וגם בגלל ההרגשה שבזבזתי זמן ולבסוף חזרתי לאותו מקום, גם השלמת בגרויות או פסיכומטרי אינם רלוונטיים כרגע, שכן מה שמשחק כאן תפקיד נוסף זה שאני לא נהיה יותר צעיר, במיוחד במקצוע הזה של מדעי המחשב ישנם כבר כאלה שבגיל שלי בעלי חמש שנות נסיון או עם חברה משל עצמם וזה מתסכל מאוד.

אני שואף להיות איש קריירה ולא לעבוד רק בשביל הכסף, אבל קשה לי עם העובדה שלא אוכל להתחרות בילדים האלה, אולי המקצוע הזה לא מתאים לי, אולי מתאים לי משהו עם יותר נקודות פתיחה לטובתי.

נמצאים כאן בפורום מהנדסים, אנשי תעשיות טכנולוגיות בהווה ובעבר ואנשים פיקחים באופן כללי שאשמח לשמוע את דעתם על המצב שלי, כל דבר שיוכל להאיר את עיניי יהיה מבורך.

Peace

עריכה אחרונה על ידי Gattuso8
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה חושב שהקורסים בטכניון/ אוניברסיטה טובה אחרת יהיו קלים יותר אתה משלה את עצמך. הקורסים יהיו קשים לפחות כמו בפתוחה אם לא יותר (לרוב) תצטרך להשקיע הרבה.

ההבדל באחוזי המעבר מקורו בסינון הראשוני של התלמידים. כך שלטכניון מגיעים הטובים ביותר.

יש עוד מכללות באמצע הדרך. השאלה היא האם תוכל להתקבל. או לשנס מותניים ללמוד סמסטר אחד קשה בפתוחה ולראות מה קורה.

אתה עוד צעיר. יש זמן

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

לא ממש הבנתי מה ההתייעצות, אם בכלל.

ההשוואות לאנשים אחרים מיותרות, הן לא יעזרו לך ואין סיבה להכנס לכך. אני 'סתם מהנדס' ויש לי חברים שכבר פתחו חברה, so what? שחרר את הקטע הזה.

אם אני בנעליך, ובהנחה שיש לך ראש למקצוע:

תרשם למכינה בטכניון, אם יש בעיה בגלל חוסר בבגרות/פסיכו' לך ל'מזכירות ללימודי הסמכה' ותספר להם על המצב שלך ותנסה להגיע לפתרון. אני בטוח שזה אפשרי.

המכינה קשה, אבל ממוקדת - ותהיה הכנה מדורגת וטובה יותר מאשר לימודים בפתוחה.

אם אתה מבצע תואר תלת שנתי במדמ"ח בטכניון, זה אומר שבגיל 30-31 אתה כבר בתעשיה, מה רע?

דברים שצריך לקחת בחשבון:

(*) המכינה + שנה ראשונה בתואר מאוד מאוד תובעניות, מאוד. עדיף להיות ממוקד 100% במטרה ולא לעבוד, אם צריך לחזור לגור אצל ההורים / מעונות-עזה (הקאתי קצת מהפלאשבק) / לעבוד טרם התואר בשביל לחסוך (נזכרתי בתקופה בעגלות הקאתי עוד קצת) - עדיף.

(*) מה שהפסדת בשנתיים~ האלו שלא עבדת, תרוויח בזריזות כאשר תסיים תואר טוב.

בנוסף, לא יודע למה שלא תשתמש במשתמש הפרטי שלך, אבל לבקש עזרה וייעוץ זה לא דבר רע, בטח ובטח לא משהו שצריך להתבייש בו. להיפך - אתה מהחכמים שיודעים לעשות זאת כל עוד הזמן מתאים, ולא ממתין לנקודת הזמן בה זה נהיה כבר פחות רלוונטי. אלא אם יש נסיבות סופר מיוחדות למקרה שלך שלא נחשפו כאן, לא רואה סיבה שתפעל כך.

אבל בחירה שלך.

בהצלחה

עריכה:

ירון, הקורסים בטכניון בטח לא יותר קלים מהפתוחה (במקרה יצא ולמדתי בשניהם) - ועם זאת: בטכניון יש מוסד שלם שמציע לך סיוע באופן ממוסד ונוח, בעוד בפתוחה זה הרבה יותר אוטודידקטי.

לכן, למרות שהרמה לא יותר נמוכה בטכניון (ועם כל הכבוד לפתוחה, ויש לי המון כבוד, הרמה בטכניון כנראה יותר גבוהה במקצועות המתמטיקה וההנדסה) - הקושי בלימודים לדעתי גדול יותר בפתוחה לסטודנט הממוצע.

אני סיימתי עם הישגים סבבה בטכניון, ואיני בטוח שהייתי מגיע אליהם אם הייתי לומד בפתוחה, משלל סיבות שונות.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בתור בוגר מדמ"ח של האו"פ, לפי התיאור שלך, אני מניח שקפצת ישר במסמטר הראשון של הפתוחה, לקורס באינפי?

אם זה אכן כך, לא מפתיע שנכשלת.

חבל לבזבז אנרגיה על תיאוריות קונספירציה, מדובר בקורסים קשים מאוד, ביחוד כשבאו"פ רוב הלימוד הוא לימוד עצמי.

כנראה שהלימודים באו"פ לא בשבילך, ביחוד אם אתה מרגיש לחוץ מבחינת הגיל. באו"פ לא תסיים בפחות מ4-5 שנים.

הטכניון הוא מוסד מאוד מבוקש ולכן תנאי הקבלה גבוהים מאוד ורמת הלימודים גבוהה.

יכול להיות שאתה צריך להתפשר. בין מכללת פח, לבין הטכניון יש עוד אופציות.

נסה לכוון למכללה שהשם שלה יותר טוב מזו שלמדת בה, או לנסות מכינה באוניברסיטה פחות מבוקשת, כמו חיפה או בר אילן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני אגע במספר תחומים.

לגבי המכללה - חלק מן המכללות מורידות את רמת הלימודים וזאת במטרה להשאיר את הסטודנטים ללמוד אצלן (שישלמו שכר לימוד !!). לפי התיאור, עושה רושם כי המכללה המדוברת שייכת לסוג זה של מכללות. המעסיקים מודעים לנושא זה, ולכן לבוגרי מכללות אלו די קשה למצוא עבודה בתחום אח"כ (אם בכלל).

לגבי לימודים באו"פ - אינני מאמין כי מישהו יכול לשפוט. לימודים באו"פ דורשים השקעה, ולא לכל אחד מתאים ללמוד בצורה זאת. יש כאלו שזקוקים למסגרת. יתכן כי זה המצב אצלך. אך, יתכן גם כי אתה אינך מתאים לרמת לימודים (צר לי על הבוטות).

הקורסים התחיליים באו"פ (או בכל מוסד אקדמי אחר) אינם קורסים "חוסמים" אלא מיועדים להכניס אותך לתלם של לימודים ברמה מסוימת. גם קורסי ההמשך הם באותה רמה (פחות או יותר), אך מי שעובר ונכנס ל"מצב" של לימודים - עבורו זה נראה יותר קל.

מי שלא מצליח לעמוד ברמה הנדרשת - שיסיק את המסקנות לבד.

קח בחשבון כי לימודים בטכניון הם ברמה יותר גבוהה מאו"פ. וכנ"ל גם הדרישות מהסטודנטים.

לגבי המשך הדרך - תצטרך לעשות את השיקולים שלך. האם להישאר במקום העבודה בידיעה כי פוטנציאל הקידום שלך מוגבל (או בכלל, אפשרויות התעסוקה בתחום). קח גם בחשבון כי תעסוקה בהיי-טק זה גם עניין של גלים -> כאשר יש הרבה עבודה לוקחים (כמעט) כל אחד. כאשר יש ירידה בכמות עבודה - מפטרים את מי שרק אפשר.

לדעתי, האפשרויות שעומדות בפניך הן כדלקמן :

1. השלמת בגרות + פסיכומטרי עם לימודים אקדמיים. יהיה מאוד קשה וכפי שכתבת - הגיל משחק כאן תפקיד.

2. החלטה כי לימודים אקדמיים אינם הכיוון עבורך. אולי לעבור ללימודי הנדסאי או לחלופין קורס מקצועי בתחום בו אתה מתעסק (ואינני עושה השוואה בין 2 אופציות אלו).

3. לשנות כיוון לגמרי. לעבור לתחום תעסוקה אחר.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות.

ברור לי שהקורסים ההתחלתיים באוניברסיטאות אחרות לא יהיו קלים יותר אבל בפתוחה שמים דגש על בדיקות מחמירות בגלל שכל אחד יכול ללמוד שם, בניגוד למקום אחר ששם הסינון הוא גם בלהתקבל.

בפתוחה הרמה עלתה מאוד, המבחנים נוגעים בחומר רב ואחרי מבט בכמה מבחנים של הטכניון בקורס מסויים, ייחלתי לעצמי מבחן כמו ששם, באמת, אבל זה לא משקף הרבה ולא רוצה לפתוח עכשיו מלחמת "איפה הרמה יותר גבוהה", ברור שבאופן כללי הטכניון לוקח, אבל בקורסים מסויימים הפתוחה מציבה רף גבוה על מנת לעשות סינון כמו שצריך, גם בגלל האפיק מעבר.

חשבתי על המכינה בטכניון, אבל מפחיד אותי שאני לא אעבור אותה או שאהיה על הקשקש ואז בזבזתי עוד שנה, דרושים לי ציונים מטורפים במכינה בגלל הסכם הנמוך, שלא בטוח שאוכל לעמוד בהם.

Peace

פורסם
קודם כל תודה על התגובות.

ברור לי שהקורסים ההתחלתיים באוניברסיטאות אחרות לא יהיו קלים יותר אבל בפתוחה שמים דגש על בדיקות מחמירות(3) בגלל שכל אחד יכול ללמוד שם, בניגוד למקום אחר ששם הסינון הוא גם בלהתקבל.

בפתוחה הרמה עלתה מאוד, המבחנים נוגעים בחומר רב ואחרי מבט בכמה מבחנים של הטכניון בקורס מסויים, ייחלתי לעצמי מבחן כמו ששם, באמת, אבל זה לא משקף הרבה ולא רוצה לפתוח עכשיו מלחמת "איפה הרמה יותר גבוהה", ברור שבאופן כללי הטכניון לוקח, אבל בקורסים מסויימים הפתוחה מציבה רף גבוה על מנת לעשות סינון כמו שצריך, גם בגלל האפיק מעבר.

חשבתי על המכינה בטכניון, אבל מפחיד אותי שאני לא אעבור אותה או שאהיה על הקשקש ואז בזבזתי עוד שנה(2), דרושים לי ציונים מטורפים במכינה בגלל הסכם הנמוך(1), שלא בטוח שאוכל לעמוד בהם.

Peace

1. אפשר לבצע פסיכומטרי במקביל, נדמה לי שציון טוב יעזור לעניין הסכם. פסיכומטרי זה עם כל הכבוד, בדיחה - יחסית למכינה וכו'.

2. בנוגע ל"מפחיד אותי לבזבז שנה": no pain no gain - אם תמשיך לשבת על הגדר ולחשוש מהלא ידוע, אז.... תמשיך לשבת על הגדר, ואולי לתהות מה היה יכול להיות. תבין מהן האופציות העומדות לפניך, תחליט מה נשמע נכון, תבצע בצורה הטובה ביותר שאפשר.

3. עם כל הכבוד, תירוצים וסיבות יש תמיד. אם נדמה לך שחסר סיבות לסטודנטים בטכניון / אונ' ת"א / מכללת סמי שמעון להסביר מדוע הם כן/לא עברו קורס כזה או אחר, אז הרשה לי להפתיע לך: לא חסר.

לי נשמע יותר יעיל להתרכז במה עושים בשביל להשתפר ולהצליח, ולא להתרכז במציאת אשמים בכשלונות שלנו. כשקיבלתי ציון שלא סיפק אותי בתואר לא התחלתי לנבור בכמה מין קיבל המרצה באותו הבוקר בו כתב את המבחן וכו', אלא למדתי חזק יותר וקיבלתי ציון שסיפק אותי. היתה לי אמרה כזו "אני אחליט מה הציון שלי, ולא אף אחד אחר", בלי פשרות ובלי בלבולי שכל. בפועל כשנפל לי האסימון ויישמתי את זה, זה עבד יופי.

הסיבה שאני ממליץ לך על מכינה היא בשביל שתוכל לענות לעצמך על השאלה 'האם יש לי את היכולות', אם לא תצלח את המכינה תבין שכנראה המסלול הזה פחות מתאים לך ולא תצטרך לאכול את עצמך אם כן/לא עשית החלטה נכונה. הסברתי בהודעה הקודמת שלי למה אני לא חושב שזה המצב לאחר כשלון באו"פ - שכן יש שם גורמים נוספים שמשפיעים מאוד על ההישגים וההצלחה. לצורך העניין אני לא סיימתי בהצלחה את הקורס המתמטי שלקחתי באו"פ כי "היה לי קשה מדי" (הייתי גם יותר צעיר), אבל יש לי מעל 90-ים בחדו"א 1/2ת בטכניון, ככה שאו"פ לאו דווקא ממצה את הפוטנציאל הגלום בך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
קודם כל תודה על התגובות.

ברור לי שהקורסים ההתחלתיים באוניברסיטאות אחרות לא יהיו קלים יותר אבל בפתוחה שמים דגש על בדיקות מחמירות בגלל שכל אחד יכול ללמוד שם, בניגוד למקום אחר ששם הסינון הוא גם בלהתקבל.

חשבתי על המכינה בטכניון, אבל מפחיד אותי שאני לא אעבור אותה או שאהיה על הקשקש ואז בזבזתי עוד שנה, דרושים לי ציונים מטורפים במכינה בגלל הסכם הנמוך, שלא בטוח שאוכל לעמוד בהם.

Peace

מה שמודגש הוא לא נכון בעליל.

אם אתה רוצה ללמוד בטכניון , ומוכן להקריב ,

כמו שאמרו קודמי , לשבת שנה וללמוד. אין איך להתחמק מזה, עדיף בשנה הזאת לחזור לגור אצל ההורים ואם אפשר להקדיש 105% מהזמן ללימודים ,

בזמן שיוותר לך תוכל אולי ללכת לבלות :roll:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני לא מחפש אשמים בכישלון שלי ואני מסכים איתך במאה אחוז בגישה שלך, אבל אם באמת קיים כזה דבר באו"פ שהבדיקות הן לא הוגנות, לא שווה להמשיך שם עוד קורס אחד.

אם לא, מה לגבי לנסות שוב קורסים בפתוחה, לאפיק מעבר? היתרון הוא שאוכל להכנס לטכניון כבר בשנה השניה כך שבעצם לא בזבזתי זמן.

Peace

פורסם

המכינה בטכניון לא תבזבז לך שנה (אני עשיתי אותה ב 91').

המכינה מחליפה לך ציוני בגרות במתימטיקה, פיזיקה ואנגלית אבל יותר מזה היא מכניסה אותך חזרהלמוד של לימודים מבחינת שחרור החלודה בראש. אם עשית ולא התקבלת לטכניון יכול להיות שתתקבל בזכותה לב"ש, ירושלים או תל אביב שלא לדבר על מכללות טובות.

בסך הכל האופציות שעומדות בפניך הן או לא ללמוד, או ללמוד במכללה כלשהי או לשפר עמדות לקבלה לאוניברסיטה טובה ששם א אחד לא מבטיח לך כלום. אני הייתי מהמר על ההשקעה של השנה הזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני לא מחפש אשמים בכישלון שלי ואני מסכים איתך במאה אחוז בגישה שלך, אבל אם באמת קיים כזה דבר באו"פ שהבדיקות הן לא הוגנות, לא שווה להמשיך שם עוד קורס אחד.

אם לא, מה לגבי לנסות שוב קורסים בפתוחה, לאפיק מעבר? היתרון הוא שאוכל להכנס לטכניון כבר בשנה השניה כך שבעצם לא בזבזתי זמן.

Peace

אתה נאחז בקש.

1. אם הבחינות הוגנות או לא הוגנות, זה לא כ"כ משנה לך, כי בכל מקרה לא עברת אותן.

2. הבחינות כנראה הוגנות, כי בכל שנה יש כאלו שעוברים אותן.

אתה מזכיר לי את אלו שלפני גיוס מכריזים שהם רוצים או סיירת מטכל או נהג בוס.

אני חוזר ומזכיר לך שבין מכללה גרועה לבין הטכניון, יש עוד אופציות ראויות, וחבל שאתה ננעל על גישת "הכל או כלום".

בהצלחה בדרך שתבחר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתה נתלה באילנות גבוהים. אפיק המעבר מחייב לדעתי ממוצע של 85+ בפתוחה, דבר שאפשרי לגאונים ספורים וגם זה לא בטוח.

משכנתא זה קל

פורסם

כמעט תמיד, למעט מקרים מסוימים מאוד, מכינה מחליפה ממוצע בגרות בלבד. כלומר, עדיין תזדקק לפסיכומטרי כדי להתקבל לטכניון באופן ישיר, אלא אם נאמר לך אחרת ע"י הטכניון בשל מקרה מיוחד כזה או אחר.

ממליץ לוודא עם מדור רישום או מזכירת הפקולטה לפני הכל. כל הטלפונים בגוגל.

זמן צריך להיות שיקול אחרון שלך. אם כבר מצאת כיוון שאתה מעוניין לעסוק בו פתרת 90%. מפה זה עניין של התמדה (וקצת כסף והשקעה).

בהצלחה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

השאלה מה מצבך מבחינת בגרויות?

אם חסרה לך בגרות או שתיים, תתיישב על זה, עכשיו אמורים להתחיל קורסים להכנה לבגרויות שיתקיימו בחורף, תלמד ותיגש.

פסיכומטרי תעשה מתי שייצא לך, העיקר לא אחרי אפריל כי זה יקשה על קבלה למוסדות מסוימים.

אני פגשתי חבר מהתיכון בקורס הפסיכומטרי, הבחור חכם ויש לו יכולות טובות, אבל בבגרויות לא השקיע ולכן יש לו ממוצע בגרויות נמוך יחסית על מנת להתקבל ללימודים שהוא רוצה. בפסיכומטרי הוא הוציא ציון לא רע בשביל פעם ראשונה (630-640) וזה תכלס מספיק למה שהוא רוצה ללמוד, אבל הבגרויות חוסמות אותו.

במקרה אתמול פגשתי אותו באוניברסיטה, הוא התחיל מכינה.

אולי שווה לך לשקול לעשות פסיכומטרי באחד מהמועדים הקרובים ולהתקבל למכינה של אוניברסיטה טובה. לא חייב טכניון, גם בן גוריון, העברית, תל אביב או בר אילן הן טובות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...