Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית כל, לא יודע אם אי פעם פגשתם אנשים מכורים. אדם מכור הוא אדם שחייו מושפעים בצורה ניכרת ו\או מסכן את חייו בשל שימוש\צריכה קבועה ואובססיבית של משהו. זה יכול להיות אוכל, סמים (הירואין\אלכוהול), טלוויזיה, רשתות חברתיות ובערך כל דבר.

אם אומרים למכור שהוא מכור - התגובה כמעט תמיד זהה: הוא יכעס, יתעלם (מה שרובכם רוצים לעשות עכשיו הוא לדלג לפוסט הבא), יזעם, יתרחק, יתקוף בחזרה, יכחיש וכו'.

זו בדיוק הסיבה שבגללה חלק גדול מחברי הפורום ירצו לדלג במהרה על הפוסט הזה, כדי לא לאתגר את החשיבה שלהם במציאות ובהתמודדות עם הדבר הכיפי הזה שנקרא שימוש בטלפון בזמן נהיגה. בטח לא עכשיו, עם כל האתגרים שהם גם ככה צריכים להתמודד איתם בחיי היום יום. השימוש הטלפון בזמן הנהיגה הוא המפלט שלהם מכל הבלאגן עד שאתם מגיעים הביתה, או בדרך לעבודה המעאפנה שלנו.

לפני כ7-8 שנים, משטרת התנועה הישראלית הייתה עסוקה בצורה אובססיבית במתן דו"חות לנהגים אשר שלחו SMS בזמן נהיגה או קיימו שיחה ללא דיבורית. בזמנו הזהירו, הדגימו תאונות ואפילו היו פרסומות מזעזעות עם גופות חשופות, תאונות בSLOW MOTION. ארגונים ניסו להדריך נהגים שלא להתעסק בטלפון והקנסות היו גבוהים מאוד לזמנו, כ1,000 ש"ח ומספר נקודות. היו שלטי חוצות, פרסומות רדיו ותשדירים בטלוויזיה. אנשים היו מעירים אחד לשני וכועסים אם הם היו רואים מישהו שמסכן את חייהם. המודעות הייתה מצוינת.

מאז - החיים של כולנו השתנו. הטלפון הפך למחשב ויחד עם המהפך הזה גם הגיעו המוני אפליקציות ותכנים אין סופיים (לרוב, חסרי משמעות לחלוטין שלא נזכור בעוד חצי שניה ולא ישפיעו על חיינו במאומה) שנועדו להדביק אותנו למסך הטלפון כמה שרק אפשר. הגלילה האין סופית של הFacebook היא רק אחת מהאפליקציות שדואגות למכר אותנו לפלטפורמה התקשורתית הזו. הרי פייסבוק אינו ארגון פילנטרופי (למרות שהוא מנסה להציג את עצמו שכזה לדוגמה בפרוייקט Internet.Org) - פייסבוק הוא עסק כלכלי נטו, 100% ממנו הוא כלכלי. כל מהלך שהחברה הכלכלית הזו עושה - נועד להגדיל את הכנסותיה. כשאתם גוללים בפייסבוק, אתם נתקלים בפרסומות ואותם המפרסמים משלמים לפייסבוק (אגב, המחיר עולה כל הזמן ומתקרב לרמה חזירית) וכך פייסבוק מבסוטים. לכן המטרה של פייסבוק היא שתראו כמה שיותר פרסומות, קרי, תגללו בלי הפסקה. יחד עם הגלילה האינסופית הזו - האנשים נהפכו לזומבים לא חברותיים. הישיבות עם החבר'ה נהפכו לישיבות עם הטלפונים של החבר'ה, ערב שישי משפחתי נהפך לערב שישי פייסבוק, בבתי הספר המורים כבר אשכרה ויתרו על עונשים והם נותנים לילדים להשתמש בטלפון בשיטת "מי שלא רוצה ללמוד שלא ילמד". ב2-3 שנים האחרונות הטרנד הזה, כמו כל טרנד, נהפך לאנטי-טרנד ופתאום חלק מאנשים דואגים להכניס את הטלפון לכיס בזמן אירועים חברתיים ולהתעמק יותר בחיים האמיתיים. אפילו חלק מהילדים כבר מתחילים להסתכל על טלפון\סושיאל כמטרד.

עולם הסושיאל הוא עולם הזוי ובלתי מציאותי: יש לכולם חברים וירטואלים שחלקם הגדול לא מעניינים אותם והם לא פגשו אותם שנים או לעולם, החברים הוירטואלים האלו יכתבו לכם מזל טוב פומבי (ובטח לא אישי או פרטי) על הקיר כדי לצאת מידי חובה או כדי שתחזירו להם את אותה הטובה כשיהיה להם יום הולדת (כדי להרגיש פופולרי בעקבות כמות הפוסטים המזויפים האלו), החיים שלכם חשופים לחלוטין לעיני כל דורש (זו הפרטיות היקרה שלכם!) ואולי הכי חשוב: הכל מזויף. כל התמונות מייצגות אולי 10% מהמציאות שבה אתם חיים, כשכל אחד מעלה היום תמונה שלא הייתה מביישת עורך פוטושופ מקצועי של מגזין דוגמנות, עם שכבות על גבי שכבות של פילטרים (שאפילו נכנסו כברירת מחדל לאלגוריתם של המצלמות בטלפון), מעבר לאיפור ומעבר לזוויות השקריות לחלוטין. התמונות שאתם מעלים הן פשוט לא אמיתיות, אז למה לעזאזל קיים הצורך העז הזה להציג לעולם חיים שהם לא באמת שלכם או לפחות לייחצן את החיים האידיאליים האלו? בנוסף, אף אחד לא מעלה את הקשיים בחיים שלו, הרי הקיר שלנו צריך להיות נקי ממגרעות ומלא בחיוכים, טיולים או בקיצור - להראות לכולם כמה מוצלחים אנחנו (לא אמיתי לרוב), כמה יפים אנחנו (לא באמת, מזויף) וכמה חסינים אנחנו לדברים הרעים שמתרחשים אצל רובכם, חברינו הוירטואלים. יודעים מה, גם אם הייתם כל כך מוצלחים ויפים - מה קרה לענווה? צנעה?

טוב, הפיסקה מעל לא קשורה, פרקתי קצת על הסושיאל. בכל אופן - נחזור לעניין. כמעט כל הנהגים היום נוהגים עם טלפון ביד. זה בלתי נתפס. זה לא משנה לאיזה כיוון תסתכלו כשאתם באוטו שלכם - כולם מסביבכם עסוקים בטלפון, כאילו החוק פשוט לא קיים. זה התחיל לאט לאט במגמה של SMS לפני שנים, לאחר מכן הגיח הWhatsApp היותר אינטראקטיבי ופתאום עוד ועוד נהגים היו עסוקים בו, אבל עדין היו חששות מהמשטרה. לפני שהיית מרים טלפון היית מסתכל ימינה שמאלה לראות שאין איזה אור כחול באיזור. זה הסלים בשנים האחרונות לכדי מצב בלתי נתפס שבו נהגים כבר התחילו להשתמש בפייסבוק, להעלות פוסטים, לצלם וידאו מושקע, לצ'וטט, סקייפ והשיא הוא כמובן YouTube, לצפות בסרטונים - וכל זאת בלי שום חשש, 0 פחדים. זה נהיה טבעי וחוקי, דה פקטו, כמו להניע את הרכב.

אנשים: אתם פאקינג שולטים במכונת פלדה\אלומיניום ששוקלת 1.5 טון ואתם פאקינג מטיסים אותה במהירות של 100 קמ"ש כשרוב אחוזי הריכוז שלכם נמצאים באיזה הודעת "מה המצב יא גבר" חסרת כל דחיפות, חסרת משמעות לחלוטין שלא תשפיע על חייכם אפילו לא במילימטר. לא חבל? לא טיפשי? לא הזכרתי בכלל את החצופים במיוחד שכבר נהפכו לזומבים ישראלים מקצועיים: גלילת פייסבוק בטלפון + נהיגה ב100 קמ"ש + תקיעת השמאלי + חוסר איתות + זגזוג.

מה שמדהים הוא שהמגפה הזו נהייתה כל כך מטורפת שאנשים פשוט לא מבינים שהם עצמם יוצרים פקקים! הפקקים היום התארכו בערך במינימום 30% כתוצאה מהשימוש המגמתי והבלתי פוסק בטלפון! אם תסתכלו בתחילת נסיעה ברמזור, כולם עסוקים בטלפון ברמה שאף אחד כבר לא צופר להעיר את אלו שתקועים בטלפון, כי אפילו אלו שהיו צופרים פעם, מרוכזים בטלפון ולא שמו לב שצריך לנסוע. אם רק רכב א' מתעכב 3 שניות ויוצר מרווח של 30 מטר מלפניו (כי הרכב מלפניו כבר נסע), ניחא. הבעיה היא שהיום כבר כל רכב שלישי הוא כזה, ברמה שהרכבים שהנהגים שלהם עסוקים בטלפון יוצרים מרווחים של מאות קילומטרים לאורך כל ישראל, מאות קילומטרים בהם רכבים אחרים יכלו להכנס ולקצר את הפקקים בעשרות אחוזים. בלי להזכיר בכלל את התאונות (מחקר בריטי קבע ש1 מתוך 4 תאונות הן בגלל שימוש בטלפון וזה היה ב2014, עברו כמעט 3 שנים וההתמכרות רק גדלה).

אבל רגע, האזרחים כרגיל - בשלהם, עושים מה שטוב להם. אבל איפה לעזאזל המשטרה?

מתי בפעם האחרונה שמעתם שחבר קיבל דו"ח על שימוש בטלפון? אני יודע שאני לא שמעתי על זה לפחות 5 שנים.

הסיבה? לדעתי, השוטרים בעצמם מכורים כל כך לטלפון שהם הורידו את העבירה מסדר היום רק בשביל הנוחות העצמית שלהם.

מה אתם חושבים?

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן, מצב עגום.

מלבד רכבים אוטונומיים אני לא חושב שיימצא לזה אי-פעם פתרון, גם לא הכפלה ושילוש של הקנסות. בני אדם חייבים להשאר מקושרים, גם כשהם שולטים על מכונה שיכולה להסב להם או לאחרים נזק, הכל בטל אל מול הצורך לא להשאר "לבד".

פורסם

פות"ש - אתה צודק, כמובן.

אבל:

לפני כל זה היה האיתות.

כן, הוינקר הומצא עשרות שנים לפני הוואטסאפ.

עדיין העבירה הכי נפוצה כיום בארץ היא חוסר איתות.

אנשים נוסעים ופונים פתאום מבלי לאותת. אני יכול להגיד בבטחה שיותר נפוץ חוסר האיתות מאשר האיתות. לראות רכב מאותת נהיה ממש מחזה נדיר.

אז שוב, אתה צודק אבל יש הרבה עבירות כרוניות שנעשות לפני מה שאתה תיארת.

מכאן בוודאי תסכים איתי שהבעיה היא כללית יותר, שורשית יותר ואני מדבר על חוסר חינוך.

פורסם

כמו הרבה דברים בארץ, הכסף מונח על הרצפה, ואף אחד לא בא לאסוף אותו. אני לא יודע אם אכיפה מסיבית הייתה פותרת את הבעיה, מכיוון שהבעיה בשורש, אבל לפחות שהבעיה תניב קצת כסף...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הדבר חמור ומכעיס עוד יותר כשאתה על האופנוע ומבין שהאדיוט/ית שלידך מוכנה למכור את החיים שלך בשביל הודעה/שיחה בטלפון.

פשוט בזיון.

אולי הפרויקט החדש של תיעוד העבירות יזיז משהו

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם (נערך)
הדבר חמור ומכעיס עוד יותר כשאתה על האופנוע ומבין שהאדיוט/ית שלידך מוכנה למכור את החיים שלך בשביל הודעה/שיחה בטלפון.

פשוט בזיון.

אולי הפרויקט החדש של תיעוד העבירות יזיז משהו

בדיוק מנקודה זו כתבתי את מה שכתבתי. אנחנו הרוכבים (ולא, לא כולנו מופרעים ורוצחים זקנות בכביש) סובלים מזה הכי הרבה.

הכל מתחיל ונגמר בחינוך. זה שיש כסף ונגיד (רק נגיד) שיפנו אותו להסברה ולימוד בכיתות בבתי הספר, זה עדיין לא יביא את המזור הנכסף, שכן אם בבית הילד מקבל חינוך אחר (האבא: "עזווווב, המורה הזאת מפגרת. אל תקשיב לה") - אז כל ההשקעה בכיתה לא שווה. ואז בעצם מתחיל מן מעגל קסמים, שכן רמת ההוראה יורדת, המורים לא תמיד ברמה גבוהה, חוסר השקעה במורים + משכורת מצחיקה וחוזר חלילה, אז באמת יש בעיה. אבל אם חושבים מה היה קודם, הביצה או התרנגולת (מורה גרוע או תלמיד לא מחונך) - הרי שהתשובה ברורה: חוסר חינוך מהבית.

אני ממש לא מבין מה קרה לנו במדינה שלנו.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

אין אכיפה? שוטרי התנועה בשטח אוהבים מאוד לרשום דוחות על שימוש בטלפון בזמן נהיגה.

מדובר בעבירת "איכות" וככזו השוטרים מונחים להתמקד בה.

במשמרת האחרונה שלי בתנועה רשמתי שישה דוחות על שימוש בפלאפון מתוך סך של 10 דוחות שרשמתי במהלך 4 שעות (עד שהבאתי תפיסה של סמים ונתקעתי בתחנה עוד 4 שעות) כלומר 60% מהדוחות שרשמתי היו על פלאפון ואני יכול לספר על אחוז דומה של שאר ניידות התנועה באותו יום שעבדו בסביבתי.

משטרת התנועה ממש לא הורידה את האכיפה של עבירה זו מסדר היום.

הבעיה האמיתי היא שאין מספיק שוטרים לאכוף את העבירה ולכן נותר הרושם שאין אכיפה.

הסיכוי שלך להתפס ע"י שוטר תנועה בזמן ביצוע עבירה הוא קלוש ביותר ולכן אנשים מרשים לעצמם לעבור עבירות כי אין להם את הפחד להתפס.

פורסם
אין אכיפה? שוטרי התנועה בשטח אוהבים מאוד לרשום דוחות על שימוש בטלפון בזמן נהיגה.

מדובר בעבירת "איכות" וככזו השוטרים מונחים להתמקד בה.

במשמרת האחרונה שלי בתנועה רשמתי שישה דוחות על שימוש בפלאפון מתוך סך של 10 דוחות שרשמתי במהלך 4 שעות (עד שהבאתי תפיסה של סמים ונתקעתי בתחנה עוד 4 שעות) כלומר 60% מהדוחות שרשמתי היו על פלאפון ואני יכול לספר על אחוז דומה של שאר ניידות התנועה באותו יום שעבדו בסביבתי.

משטרת התנועה ממש לא הורידה את האכיפה של עבירה זו מסדר היום.

הבעיה האמיתי היא שאין מספיק שוטרים לאכוף את העבירה ולכן נותר הרושם שאין אכיפה.

הסיכוי שלך להתפס ע"י שוטר תנועה בזמן ביצוע עבירה הוא קלוש ביותר ולכן אנשים מרשים לעצמם לעבור עבירות כי אין להם את הפחד להתפס.

צילומים ממצלמת קסדה של אזרח תופס?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
האם זו בעיה ארצית או עולמית?

כיצד מתמודדים עם בעיה זו במדינות אחרות?

קודם כל, ברור שזו לא רק בעיה ישראלית. מי שחושב שאנחנו מיוחדים, שיחשוב שוב.

דוגמא: http://www.textinganddrivingsafety.com/texting-and-driving-stats

עוד דוגמא: http://www.cdc.gov/features/dsdistracteddriving/

ודוגמא מניסיוני: באסטוניה בה אני גר כרגע, יש כמות אדירה של אנשים שמדברים או גולשים תוך כדי נהיגה. בתוך הולך רגל ממש אפשר לראות את זה כשמסתכלים על מכוניות עוברות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

אני כמעת תמיד מתוך הרגל מתבונן על נהגים ומחפש מתוך סקרנות אישית כאלו שמשתמשים בטלפון וסופר אותם "1 וואצפ 2 וואצפ 3 וואצפ" וכו'

לא מזמן נסעתי בכביש, הרמזור רק התחלף לאדום, היו 2 נתיבים שממשיכים ישר ואני יצאתי בנתיב יציאה ימינה שגם בסופו יש רמזור אדום.

מאחר ולא היה מאחורי רכב אז נסעתי לאט וספרתי וואצפים (שם גנרי לכולם) ופעם ראשונה שזה קרה לי:

כל! כ-ל!! (מילה שמתארת הרבה/כולם היא כלכך קצרה, חבל) הנהגים שעמדו ב2 הנתיבים שממשיכים ישר היו בטלפון (שיחה/גלילה/כתיבה/קריאה) ללא אחד יוצא מן הכלל

באותו רגע המשאלה שלי היתה זה שתיפול מהשמיים ניידת שתחסום את הצומת ותיתן דוחות ל20~ הרכבים שהיום שם.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כל אזרח יכול לגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש עדות על עבירת תנועה (עם וידאו או בלי). לאחר מכן יוחלט האם לשכתב לנהג דו"ח.

ביום שזה יהפוך לאינטרנטי הרבה יותר יתגייסו (כולל אני)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי:

קבלתי הודעה מאימי, בזמן הנהיגה כמעט נכנסתי לכיכר מבלי לתת זכות קדימה. כמעט פגעתי באופנוען בגלל הטלפון. במקרה גם האופנוען היה שוטר או מתנדב או מישהו בעל מדים שדומים למשטרה. לשמחתי לא קבלתי כנס (אולי כי הייתי אז חייל חובה) וכמובן לא הייתה תאונה.

מאז הטלפון על שקט ומחובר לדיבורית. אם אקבל הודעה, אקבל רק בסוף הנהיגה, ואם אקבל שיחה הדיבורית מצלצלת.

• תוכן חדש...