Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קוד תקלה P0335 - קיה סיד 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר בקיה סיד 2010.

הבעיה: הרכב נכבה לעיתים בעמידה ו\או בנסיעה איטית.

קושי לעיתים בהתנעה כשהרכב חם (צריך סטרטר ארוך).

איבוד כח במהלך הנסיעה

לרוב לאחר שהרכב נכבה ואני מייד מתניע נדלקת נורה של ESP ושעון הסל"ד לא עובד.

החלפתי חיישן camshafat position sensor (ייתכן וטעיתי, בכל אופן

מה שפירקתי היה לא מקורי של חברת Bosch)

התקלה עדיין קיימת. האם יש חיישן אחר שנקרא crankshfat position sensor?

מה ההבדל בינהם?

בכל אופן פירוט הבעיה שאני מקבל מהסורק:

Crankshaft position sensor "A" Circuit

תודה

אלי.

עריכה אחרונה על ידי elimalka
פורסם
זאת מחלה ידועה של מנוע G4FC .

קפוץ ליונדאי שופ וקנה חיישן קראנק.

מעניין אותי לדעת אם אתה מתיחס לתקלה עצמה לפי קוד התקלה ( P0335 ) , שזה לכאורה חיישן קמשפט?

או שאתה מתיחס לתיאור התקלה ( רכב נכבה לפעמים ) , שזה חיישן קראנק....

כי מה שאני יודע ( ואני לא יודע הרבה, ) ברגע שהוא רושם חיישן מיקום הקמשפט, אז זה צריך להיות חיישן קמשפט, לא?

פורסם (נערך)

חפש בגוגל P0335, כל התוצאות שתקבל הן לגבי חיישן קראנק ולא קאמשפט.

אין צורך לדבר מלוכלך, אם אתה רוצה ללכת מכות אפשר לצאת החוצה ולא לערב את כולם.

פותח האשכול - החיישן נמצא בקדמת המנוע, מתחת לסעפת היניקה. מספר 3 בשרטוט:

93571.png

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אספי, השאלה היתה בכנות, ולא בציניות או משהו... אז כנראה שלא נצטרך לריב מכות הפעם. אולי בפעם הבאה. :wink:

ותוצאות בגוגל רושמות תשובות רבות לגביי החיישן קמשפט ... העליון. בגלל זה שאלתי.

פורסם
היי

היכן החיישן יושב? אני יכול להחליף לבד או שיש צורך במכונאי?

אפשר בהחלט להחליף לבד. אבל למה להחליף חלקים סתם ללא צורך ?

קוד תקלה מסויים לא בהכרח מצביע על תקלה ברכיב מסויים לכן המלצתי לבצע איבחון ממוחשב יותר מדוייק כלומר לבדוק את אות המוצא שמתקבל מהחיישן בעזרת סורק תקלות.

קוד התקלה שהופיע יכול להופיע גם כאשר האות המתקבל מהחיישן תקין אבל מחשב הרכב מזהה תקלה.

בתור התחלה תבדוק איזה חיישן מותקן ברכב קרי חיישן מגנטי או חיישן 'הול'.

חיישן מגנטי הינו בעל 2 חוטים וחיישן 'הול' בעל 3 חוטים.

לאחר שתזהה את סוג החיישן אני אסביר לך כיצד ניתן לבדוק את תקינותו בעזרת רב מודד.

איזה כייף לי :)

פורסם

הזמנתי הבוקר מיונדאי שופ.

הופתעתי גם מהמחיר - 200 שח כולל מעמ

לחיישן מקורי.

החלפתי חיישן קאמפ מכיוון שאכן זה מה שראיתי ברשת. אבל כאמור התקלה לא הייתה ממנו. בכל אופן שמתי לפחות מקורי במקום התחליפי שהיה.

פורסם
הזמנתי הבוקר מיונדאי שופ.

הופתעתי גם מהמחיר - 200 שח כולל מעמ

לחיישן מקורי.

החלפתי חיישן קאמפ מכיוון שאכן זה מה שראיתי ברשת. אבל כאמור התקלה לא הייתה ממנו. בכל אופן שמתי לפחות מקורי במקום התחליפי שהיה.

בוש מתכננת וגם מייצרת עבור יונדאי/קייה את מערכת ההצתה/הזרקה ולא אתפלא שגם את רוב החיישנים לכן אינני יודע אם ההחלפה של החיישן 'למקורי' של יונדאי תעשה איזה הבדל.

פורסם

חיישן קאמשאפט וקראנקשאפט עשויים להיות דומים במבנה שלהם אבל הייעוד שלהם שונה. מחשב הרכב מבצע חישוב לפי מידע אשר מתקבל מחיישן קראנק את מהירות סיבוב המנוע מיקום הצילינדר הנמצא בנקודה מתה עליונה, חישוב זמני הזרקה ועוד.

כפי שכתבתי קודם לכן יתכן שאצלך מותקן חיישן קראנק מגנטי או הול לכן בכדי לבדוק אותו אני צריך לדעת כמה חוטים יוצאים מהקונקטור.

פורסם

חבל שלא הקשבת לאסף ולא החלפת ישר את חיישן הקראנק, זו מחלה של מרבית הקוריאניות מסוף שנות ה2000 והלאה. לרוב מתבטא בכיבוי מנוע בתנועה צפופה, כאשר תא המנוע חם מאוד.. אישית ראיתי את התקלה כבר בעשרות רכבים, אז אסף בטח ראה במאות.

יום טוב גם לך

פורסם

איפה ראית באופן אישי את התקלה בעשרות רכבים ? לא מחליפים שום חלק לפני ביצוע איבחון מדוייק של הבעיה.

פורסם

ומה תפקידו של חיישן הקאמפ?

חיישן קאמשאפט וקראנקשאפט עשויים להיות דומים במבנה שלהם אבל הייעוד שלהם שונה. מחשב הרכב מבצע חישוב לפי מידע אשר מתקבל מחיישן קראנק את מהירות סיבוב המנוע מיקום הצילינדר הנמצא בנקודה מתה עליונה, חישוב זמני הזרקה ועוד.

כפי שכתבתי קודם לכן יתכן שאצלך מותקן חיישן קראנק מגנטי או הול לכן בכדי לבדוק אותו אני צריך לדעת כמה חוטים יוצאים מהקונקטור.

• תוכן חדש...