Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמובן שלרוקן כמה שאפשר ולמלא נוזל טרי .

במיוחד שאתה כבר לקראת הקיץ, יכול רק להועיל .

אם תעשה לבד העלות היחידה שתהיה לך הינה הנוזל קירור עצמו .

לדעתי משהו שבהחלט אתה יכול לבצע לבד.

פורסם

לרוקן ולמלא נוזל חדש. אם זו החלפה ראשונה אי פעם של נוזל הקירור מומלץ גם לעשות שטיפה למערכת עם נגלה של מים מזוקקים שיוציאו וידללו את כל שאריות נוזל הקירור שלא יצא בריקון הראשון.

אני לא אוהב ולא מאמין להמלצה שהנוזל המקורי מתאים ל 160,000 ק"מ או 10 שנים אם אני זוכר נכון. אני מציע לקצר את מרווחי ההחלפה לסדר גודל של 3 שנים.

אם הוצאה על נוזל קירור מקורי כבדה לך (סדר גודל של 240 ש"ח ל 5 ליטר נוזל מקורי) ניתן למזער אותה ע"י שימוש בנוזל כדוגמת ה Valvoline Asian Vehicle שתואם בתכונותיו לנוזל הקירור המקורי וזול יותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לרוקן ולמלא נוזל חדש. אם זו החלפה ראשונה אי פעם של נוזל הקירור מומלץ גם לעשות שטיפה למערכת עם נגלה של מים מזוקקים שיוציאו וידללו את כל שאריות נוזל הקירור שלא יצא בריקון הראשון.

אני לא אוהב ולא מאמין להמלצה שהנוזל המקורי מתאים ל 160,000 ק"מ או 10 שנים אם אני זוכר נכון. אני מציע לקצר את מרווחי ההחלפה לסדר גודל של 3 שנים.

אם הוצאה על נוזל קירור מקורי כבדה לך (סדר גודל של 240 ש"ח ל 5 ליטר נוזל מקורי) ניתן למזער אותה ע"י שימוש בנוזל כדוגמת ה Valvoline Asian Vehicle שתואם בתכונותיו לנוזל הקירור המקורי וזול יותר.

נוזלי קירור LLC או SLLC מקוריים אין שום צורך לקצר את תדירות ההחלפה ולא משנה האקלים ואופי השימוש ברכב, כל עוד הנוזל מקורי במנוע מקורי 100ֵ%.

פורסם

לא רואה שום צורך להשתמש במים מזוקקים בכדי לנקות את מערכת הקירור. מי ברז מספיק טובים למשימה.

אני לא אוהב ולא מאמין להמלצה שהנוזל המקורי מתאים ל 160,000 ק"מ או 10 שנים אם אני זוכר נכון. אני מציע לקצר את מרווחי ההחלפה לסדר גודל של 3 שנים. - ההנחיה של הייצרן VAG ברכבי הקונצרן היא חד משמעית שאין צורך להחליף את הנוזל בכלל ככה שאני הייתי מחבק את ההמלצה של טויוטה בעניין מועדי ההחלפה הרצויים מבלי לקצרם.

בהצלחה בניקוי.

איזה כייף לי :)

פורסם
נוזלי קירור LLC או SLLC מקוריים אין שום צורך לקצר את תדירות ההחלפה ולא משנה האקלים ואופי השימוש ברכב, כל עוד הנוזל מקורי במנוע מקורי 100ֵ%.

ואיך היצרנים מסבירים את זה? אין שחיקת תוספים? המים לא משנים את החומציות שלהם?

בנוסף למה הנחיית היצרן היא החלפה ראשונה היא לאחר 10 שנים ולאחר מכן נדרשת החלפה כל 5 שנים?

אני לא קונה שיש נוזל אוטומטיבי שחי כל כך הרבה שנים, הן נוזל קירור והן נוזל גיר. אני מאמין שהשיקול ההנדסי הוא לא השיקול המכריע בהמלצה זו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי העניין של החלפה ראשונה אחרי 10 שנים והחלפות הבאות אחרי 5 שנים נובע מכך שהיצרן מבין שלא יתבצע ריקון מלא של המערכת עם שטיפה והוצאת כל הנזל הישן עד הטיפה האחרונה. תישאר כמות מסויימת של הנזול הישן שתפגע בהרכב של החדש לכן החלפה שניה ומעלה כל 5 שנים.

כשכל הנזול 100% חדש אחרי מילוי במפעל, נותנים 10 שנים.

פורסם
ואיך היצרנים מסבירים את זה? אין שחיקת תוספים? המים לא משנים את החומציות שלהם?

מחקרים שנעשו על-ידי ייצרני הרכב מצביעים שאורך החיים של נוזל קירור מוגבל ברובו על-ידי יכולת ההגנה של חבילת התוספים בפני קורוזיה.

המחקר מראה שלאחר 5 שנים ויותר או 200K קילומטרים עדיין 95 אחוז מתכולת חבילת התוספים נשארת באותו ריכוז וללא איבוד תכונות ההגנה בפני קורוזיה מכאן נובעת ההמלצה בימינו של רוב ייצרני הרכב למועדי החלפה ארוכים בתלות סוג נוזל הקירור.

עברו הימים של החלפת נוזל קירור כול שנה או שנתיים.

לא לשכוח לנער את הנוזל לפני השימוש. :oops:

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לינק למחקר/ים?

פורסם (נערך)

אני לא מאמין להמלצה של טויוטה להחליף נוזל קירור כל 160 אלף ק"מ או עשר שנים.

זה מתכון להחלפת רדיאטור ועוד כמה רכיבים במערכת הקירור ולהתחממות.

אצלי ביאריס הייתי מחליף כל 3 שנים ללא תלות בקילומטרז'.

אגב, על בקבוק נוזל הקירור המקורי של יונדאי רשום בפירוש שנוזל הקירור טוב ל48000 ק"מ או שנתיים, המוקדם מביניהם.

ביונדאי שלי עברו 82K ק"מ ו-4 שנים ונוזל הקירור המקורי לא הוחלף.

הדבר הראשון שעשיתי אחרי קניית הרכב היה החלפת נוזל קירור עם אסף השפיץ מהכנופיה.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

אי אפשר לבסס דברים כאלה על אמון או חוסר אמון.

אפשר לבסס אותם על מחקרים של איזה גוף רציני או ניסיון של אנשים בשטח.

האם יש לך עדיות כלשהי לכך שיהיו בעיות במערכת קירור אם נוזל קירור יוחלף על פי הוראות היצרן כפי שהם? אני מדבר על נוזל מקורי בלבד.

לא עשיתי מחקרים כמובן אבל מניסיון שלי בכמה מכוניות, אין עם זה שום בעיה.

משתמש אך ורק בנוזלים מקוריים, מחליף אותם במרווחי זמן שקבע העצרן. לא פחות ולא יותר.

• תוכן חדש...