Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הפרסום הזה באתר של ידיעות אחרונות, ויש בזה משהו שמרתיח אותי.

מדובר על נהג אוטובוס שנסע במהירות של 58 קמ"ש, כאשר הגיע למעבר חצייה, דרס קשיש בן 89 ולאחר מכן הקשיש, נפטר מפציעתו בבית החולים.

נהג האוטבוס הודה בדריסה אבל גם טען שהקשיש קפץ לכביש בהפתעה לכן הוא דרס אותו.

השופט ציין שהנהג הגיע למעבר חציה הוא אף האיץ את נסיעתו ועדיין הוא פטר אותו מאשמה או מה שזה לא יהיה והנהג שהרג, יצא עם עבודת שירות, קנס של 10,000 לשלם למשפחת הנפטר ו-5 שנות שלילת רשיון.

מדובר בעיני בבדיחה וזה מרתיח אותי.

הזקן קפץ?, בן 89 עם מקל הליכה קופץ לכביש?, איך בדיוק הוא קופץ?, עם עם חליפה אדומה??

הנהג אוטובוס הגיע למעבר חצייה הוא אף האיץ את הנסיעה.

כל זה...והנהג קיבל עבודות שירות.

שלילת רשיון?, עשו לי טובה, זה לא משהו שתופס ארץ וישנם הרבה אנשים בעלי שלילה שנוהגים ועושים תאונות, כי אפשר.

כל כך מרתיח אותי לקרוא את זה.

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.nevo.co.il/psika_html/taabura/ST-15-05-875-169.htm

גזר הדין כאן

כדאי לקרוא את כל השיקולים של השופט בבואו לקבוע מה הענישה המתאימה לאור עיסקת הטיעון שאליהם הגיעו המדינה והנהג.

מתוך גזר הדין וכפי שעלה מראיות התביעה. ההגנה עוד לא הציגה את ראיותיה והוחלט על עיסקת טיעון.

"מאידך שקלה המאשימה את נטילת האחריות מצד הנאשם, את מהירות נסיעתו הסבירה ואת העובדה – שעלתה במסגרת ראיות התביעה – כי המנוח לא חצה את הכביש באופן זהיר."

וכן

"מנגד, עולה מראיות התביעה כפי שנשמעו במהלך פרשת התביעה כי הולך הרגל "קפץ" לכביש, חרף גילו המתקדם, מבלי לנקוט תחילה באמצעי זהירות על מנת לוודא כי אינו מצוי בסכנה בעת חציית הכביש."

עצוב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מקרה עצוב. אני גם לא הייתי קופץ למסקנות. רוצה להאמין ששופט בבימ"ש שומר על קור רוח ובהתאם לזאת מקבל החלטות [עד שמדובר בבשר מבשרו, כמובן].

רק שאלה: צוינה מהירותו של הנהג בפסק הדין?

האמת תואמת את הכתבה?

דעתי האישית והלא מלומדת: לא רואה איך 58 קמ"ש [מעל 60 במד המהירות] נחשבת מהירות סבירה עבור אוטובוס בשטח עירוני, ועוד כזה שיש בו מעבר חציה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא יודע איך נקבעה מהירות 58 קמ"ש, אבל היא צויינה בגזר הדין

אוסיף משהו שהסכם הטיעון קיבל את הסכמת משפחת המנוח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

ברשותך אני אתן לך שיעור קצרצר במשפטים.

כדי להרשיע ברצח בכוונה תחילה (מאסר עולם) צריך שיתקיימו 3 יסודות: החלטה להמית, הכנה והיעדר התגרות של הקורבן ברוצח לפני ההמתה (אם עיצבנת את הרוצח שלך בסמוך לרצח, ייתכן והוא יואשם רק בהריגה). ברור לך שאף אחד לא מתקיים פה.

נרד מרצח.

כדי להרשיע בהריגה (הכי הרבה 20 שנות מאסר) צריך קודם כל מודעות למעשה ולנסיבות וכן יסוד נפשי של פזיזות - שיוויון נפש לאפשרות גרימת התוצאה או נטילת סיכון בלתי סביר שהתוצאה תתרחש.

ברור לך שבזמן שעשה את מה שעשה הנהג לא היה מודע שהוא ממית אדם, הוא לא היה אדיש לתוצאה וכדי להראות שהוא נטל סיכון בלתי סביר אתה צריך להצביע על איזשהי נסיבה כמו למשל ביצוע עקיפה מסוכנת/נהיגה בשכרות/נהיגה בצורה שלומיאלית בצורה קיצונית, למשל במהירות של 90 קמ"ש כשמותר 50 קמ"ש בלבד. אז ספק אם יש פה הריגה...

מה נשאר? גרם מוות ברשלנות שזו העבירה שמעמידים בה לדין ברוב המקרים מהסוג הזה (שזה בעצם אומר שנהג סביר היה נזהר יותר ונמנע מהתאונה הזו).

עונש מקסימלי 3 שנות מאסר קבוע בחוק. שוב, מקסימלי. העונש יכול להיות פחות מזה לפי מדיניות הענישה המקובלת ונסיבות אחרות (יש הבדל בין נהג שמנהל משפט לכזה שמודה ולוקח אחריות על מעשיו). אם הנהג קיבל עונש (5 שנות פסילה), זה לא אומר שפטרו אותו מאחריות בניגוד למה שאתה אומר. מעבר לזה, נהג אוטובוס הוא כבר לא יהיה עם השלילה הזו (ואם זה הדבר היחידי שהוא יודע לעשות אז הלכה לו הפרנסה).

אני מניח שאנחנו מדברים כאן על הסדר טיעון. יש קושי למערכת למצות את הדין עם כולם ולכן המערכת צמאה להסדרים האלה, כדי שאנשים יודו. הבנתי גם שהולך הרגל התנהל בצורה חסרת אחריות. יש מקרים שבמצבים כאלה, אם ניתן להראות שאף נהג סביר לא היה מצליח לעצור כשהוא נקט בכל אמצעי הזהירות הסבירים, נהג רגיל, לא מהר מידי, אלא פשוט לא ניתן היה לעצור, אז ייתכן מאוד מאוד שאפשר אפילו לזכות נהג כזה אפילו בלי עונש.

אני מציע באמת שתקרא את כל פסק-הדין. יש סיבות למה מגיעים לעונשים האלה.

אני מציע גם שתחשוב עם עצמך על עוד דבר - קח ותן לנהג הזה את העונש שאתה חושב שצריך לתת לו, האם זה ימנע את התאונה הבאה מהסוג הזה?

לדעתי לא.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם

dkmz1111 - ברשותך אתן לך שיעור קצרצר במשפטים נוסח הפורום. לוקחים כתבה מ-YNET משל כל אשר כתוב בה דברי אלהים חיים, חס ושלום לא קוראים את פסק הדין, חוזרים על כותרות מפוצצות בתוספת ססמאות פופוליסטיות - Voila!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שכתבתי בשרשור אחר, גמילה מהדחף לפתוח טמקא ולהתעצבן תעשה לכולם רק טוב. לא רק בפורום. תשאירו את הדרמות לילדות בגיל ההתבגרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא יודע איך נקבעה מהירות 58 קמ"ש, אבל היא צויינה בגזר הדין

אוסיף משהו שהסכם הטיעון קיבל את הסכמת משפחת המנוח

לאוטובוס, כמו לכל רכב מסחרי עם משקל כולל של מעל 7.99 טון, מחוייב בהתקנת טכוגרף ולכן מהירות בנסיעה בזמן הפגיעה ידועה ומדוייקת ( וממש לא 60 קמ"ש כמו שצויין פה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

וואאללה נכון

מי שכתב, כתב כי המהירות המדוייקת וזו שרואים על מד האוץ אינם זהים

במד אוץ רואים מהירות גבוהה יותר בד"כ.

ועכשיו לשאלה

האם בטכוגרף המהירות היא המדוייקת או שהיא מראה מה שמראה המד אוץ?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כל עוד לא שינו מידת צמיגים, אין שום סיבה שהטכוגרף יזייף.

(במגאן שלי המהירות במחשב הרכב - נקרא דרך טורק זהה למהירות הגיפיאס, פלוס מינוס אחד. המהירות במד המהירות גבוהה ב6 קמש ממהירות זו, במהירות 100 קמש)

פורסם (נערך)

אני אציג כאן את הדעה הפחות פופולרית- לי נראה שהעונש די מידתי יחסית למקרה:

הפרנסה של הנהג נשללה ממנו, יחד עם הזכות להתנייד, למשך 5 שנים שזה פרק זמן לא קצר בעליל.

נפסקו עליו עבודות שירות שזה נשמע לי יותר הגיוני מאשר מאסר בפועל לאדם 'נורמטיבי' באופן יחסי (לעומת, נניח, נהג שעולה על ההגה שיכור/מסומם, או נוסע ברמזור אדום).

אני לא חושב שהעונש הזה קל, או סתמי. מרתיח את הדם לראות פעם אחר פעם נהגים "מקצועיים" שמזלזלים בחוקי הכביש - בעיקר בשטח עירוני, אבל אני לא חושב שעונש חמור יותר היה משנה את המצב, היות והעונש הנוכחי כבר חמור מאוד בהשלכותיו על חיי הנהג הפוגע. מה שחשוב, לדעתי, זה הגבר באכיפה (הן ע"י המטרה והן ע"י ניתור הרכבים האלו ע"י מע' GPS, זה ממש doable), ושיפור בחינוך התעבורתי. לדעתי צריך להתמקד במניעת המקרים האלו לפני שהם קורים, ולא במקסימום הרס לאחר שהם קורים, היות ואני מאמין שהמצב השני לא ממש אפקטיבי וסתם 'מספק' את יצר הנקמה הטבעי של כולנו (ופחות את אלמנט ההרתעה, שכן כאמור - העונש הנוכחי מאוד מרתיע בפני עצמו).

לדעתי חוסר המידתיות בתיק הזה, גם אם נניח ויש כזה, הוא כאין וכאפס לעומת תיקים אחרים - נניח שחר גרינשפן, או גל בק.

כל זאת לא בא נגד הטענות שעלו כאן על הטיה משפטית כשמדובר באנשים 'חשובים', ובהחלט מעצבן לראות איך רף הענישה עולה כאשר הצד הנפגע שייך למע' המשפט, עד לרמות אבסורדיות (מקרה הנעל). אם שחר גרינשפן היתה עם שם משפחה מקורב יותר אני בספק אדיר שהתיק שלה היה נסגר איך שנסגר.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...