Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אם תעיזו ותקראו את גזר הדין תראו שם בדיוק את ההתלבטות שעובר השופט בבואו לגזור את עונשו של נאשם בכלל , ובעסקת טיעון בפרט ( שעל פי החוק הוא אינו מחוייב לה )

ובמקרה הזה הוא קבע כי עיסקת הטיעון מאושרת על ידו כי היא נכנסת למסגרת של הענישה , גם אם ברף הנמוך שלה.

קראתי והייתי שותף להתלבטות. אין לי תשובה לאור. התחלתי את גזר הדין כשאני חושב שהעונש צריך להיות שלילה לכל החיים מהסיבות שכבר ציינתי, אבל באמצע התרשמותי הייתה שונה. קשה. קשה מאוד לשפוט אדם. קשה להתנתק מהרגש ימינה או שמאלה. קשה לשפוט אדם. מזל שאני לא שואף להגיע לשם.

נותר רק לקוות שאלו שכן, מצליחים להישאר שקולים בכל תיק ותיק ולא הופכים למסחרה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אור אני מסכים אתך בכל מה שכתבת לגבי חומרת העונש, למעט דבר אחד - לדעתי הרישיון צריך להישלל ליותר מ-5 שנים.

הרי המקרים הללו, שאנו שומעים עליהם באופן כה תדיר לצערי, אינם הרשלנות הראשונה של הנהג המעורב בהם. אלו שדעתם מוסחת, שמאיצים לפני מעבר חציה כדי "להספיק" את הולכי הרגל, או באופן כללי זורקים על חוקי התנועה, סביר להניח שעושים זאת באופן תדיר. המקרה המצער בו הם מעורבים [דו"ח, תאונה וכו'] הוא רק פעם אחת שבו הם שילמו על המקרה. אני לא חושב שהדורס של שחר גרינשפן נהג בפעם הראשונה בחיים שיכור. אני חושב שזו הפעם הראשונה שזה גרם לו לתאונה. לכן, האדם הזה לא אמור לעלות על הגה יותר. בצורה דומה אני מגבש את דעתי האישית לגבי נהג האוטובוס במקרה הנ"ל ואת דעתי בדבר הפסילות הנוספות שניתנו בפסקי הדין עליהם התבסס השופט. לדעתי, מקומו של נהג אוטובוס שמאיץ לפני מעבר חציה למהירות של 58 קמ"ש [לפי פסק הדין] אינו על הכביש - גם אם הקשיש זינק בתוך F16 למעבר החציה.

אכתוב רק כדי לוודא למען המתקשים - כל האמור לעיל דעתי האישית בלבד.

מי שרישיונו נשלל לתקופה כה ארוכה ממילא לא יקבל אותו בתום התקופה וככל הנראה יידרש למבחן עיוני ומעשי גם יחד כך שיהיו לו מספיק הזדמנויות להפנים את התובנות שהעלית על ידי מורה נהיגה.

פורסם (נערך)
גם מספר ההרוגים אינו אינדיקציה, כי בשום מקום אתה לא מביא קש"ס לאי-האכיפה, או יתרה מכך - אכיפת אילו עבירות הייתה מביאה להקטנת מספר ההרוגים.

אמת. ובכלל, כמה מן ההרוגים הללו הם ממעבר ברמזור אדום? הרבה, אבל וודאי לא מה שהיינו מצפים (לכאורה) אילו העבירה היתה שכיחה כל כך כפי שמשתמע מדבריו של מיודענו יבגני.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם אתה רואה אלימות מצידי, אין לי מה להגיד על זה.

מדברי נובע כעס, ובעיקר הרגשה של זילות בחיי האדם הן על ידי המערכת השופטת, המקיימת והמבצעת.

אנחנו נהיינו חברה אלימה היום, לעניות דעתי, עקב חוסר קיום או חוסר יכולת של המערכת המשפטית להכיל את זה.

ובעיקר הרבה אנשי נהפכו להיות כמוני, אנשים שאיבדו עניין או דעת בדברים אשר קורים כאן פשוט כי לא רואים סוף לכך, ואני ממש לא מדבר על פוליטיקה

אני מדבר על כך שלטעמי, יש בעיות אבל את הפתרונות להם מחפשים מתחת למנורה ולא מסביב.

ניקח לדוגמא את את רוכבי האופניים.

רוכבי האופנים, לא כולם, רוכבים בצורה מסוכנת על המדרכה ולעיתים אף דורסים אנשים ועקב כך החליט מי שהחליט, כי מעתה מחוייבים הרוכבים להיות על הכביש ולא על המדרכה.

אני בטוח שתסכים איתי שזו הדרך הקלה לפתרון.

מדינה כמו הונגריה, שהיא לא הכי מתוקנת בעולם וגם באה משנים של שלטון דיקטטורי וקומוניסטי, ישנם שבילי אופניים בכל מקום ואותם שבילים מובדלים מהמדרכה בעזרת מעקות בטיחות.

כאשר אדם עובר, בטעות אפילו, והולך על המעבר אופניים, הוא מייד חוטף צעקות אבל הוא מבין שזה לא המקום שלו.

כולנו מסכימים שצריך לפעול לטפל בתאונות הדרכים באופן אחר, אך החמרת הענישה כלפי נהג קונקרטי לא תשיב את המנוח לחיים ולא תמנע את התאונה הבאה. יש די והותר אסירים בבתי הכלא השוהים שם עקב גרימת מוות בתאונת דרכים. אתה רואה בעקבות כך שיפור בהתנהגות הנהג הממוצע ונהג המשאית הממוצע? נהג שנוהג לא חושב שאם עכשיו הוא יתנהג בצורה כזו או אחרת הוא יגרום למוות ויגיע לכלא. בזמן הנהיגה הוא לא עושה לעצמו בראש את החישוב הזה של כמה שנות מאסר אני אקבל אם... בדיוק בגלל זה גם המערכת לא מאשימה נהג כזה ברצח, כי יש המערכת מכירה ובצדק בהבדל בין מי שקם יום אחד והחליט שהוא רוצה להמית את פלוני (כמו יגאל עמיר את רבין), לבין אחד שנסע לעבודה במשאיתו ובדרך הרג. הפתרון אינו צריך להיות עונשי כי אם חינוכי לנהגים הנורמטיביים דווקא ומסיבי.

פורסם
הפתרון אינו צריך להיות עונשי כי אם חינוכי לנהגים הנורמטיביים דווקא ומסיבי.

חינוך והכשרה אינם היינו הך!

הפתרון הוא יותר בשני מאשר בראשון. אנשים פשוט צריכים לדעת לנהוג קצת יותר טוב.

לא צריך להשליך את כל האשמה לפתחם של מורי הנהיגה, אלא להעתיק לפחות חלק ממנה לנוהל התמוה של קורס נהיגה "מונעת" פרונטלי, שניתן היה להמירו באימון מעשי לנהגים בעלי רישיון ונסיון, שהיה יכול להשיג הרבה.

פורסם
חינוך והכשרה אינם היינו הך!

הפתרון הוא יותר בשני מאשר בראשון. אנשים פשוט צריכים לדעת לנהוג קצת יותר טוב.

לא צריך להשליך את כל האשמה לפתחם של מורי הנהיגה, אלא להעתיק לפחות חלק ממנה לנוהל התמוה של קורס נהיגה "מונעת" פרונטלי, שניתן היה להמירו באימון מעשי לנהגים בעלי רישיון ונסיון, שהיה יכול להשיג הרבה.

שני המרכיבים הכרחיים ואכן קשה לי להצביע מי מהם חשוב יותר, אך משניהם מתחייבת אכיפה מסיבית. אין שוטרים בחוץ כלל ואם הם בנמצא הם עושים הכל חוץ ממה שצריך. מה שאתה אומר כמובן - הכשרה מעשית, הכוללת את כל כללי הנהיגה על פי חוק בדיוק לפי הטסט ובנוסף הכשרה להימלטות ממצבי קיצון עם מבחן כתנאי לחידוש רישיון. זה בהחלט יוכל להוריד מהכביש הרבה נהגים שאינם ראויים שהטסטרים שהיום שובתים משום מה ובאופן תמוה העבירו.

פורסם
הוא שאתם משליכים את אמונותיכם ותפיסת עולמכם על משהו מדיד וידוע, רק לא לכם. זה גרוע באותה מידה. גם מספר ההרוגים אינו אינדיקציה, כי בשום מקום אתה לא מביא קש"ס לאי-האכיפה, או יתרה מכך - אכיפת אילו עבירות הייתה מביאה להקטנת מספר ההרוגים.

כל היתר - דמגוגיה. מפתיע שזה בא ממך, אגב.

לא כתבתי שום דבר דמגוגי. זו היא עובדה שבכל יום ויום בצמתים בעייתים אני צופה בעשרות נהגי ישראל עושים כל עברה אפשרית, כדי לא לעצור. חלק מזה זו התעלמות מרמזור אדום (במקרה של רכבים גניבה של כמה שניות, במקרה של דוג כבר ראיתי גם לא מעט מקרים של מעבר באדום מלא, והמו מקרים של עליה על מדרכה לצורך חציה על מעבר החציה). חלק אחר זו התלעמות מעצור.

אני לא לבד, אגב. במשטרה מסכימים איתי.

זה גם לא מאוד חדש. אני מופתע שאתה לא מודע לזה. אחרי כל השרשורים כאן שהתלוננו יחדיו על אכיפה סלקטיבית של עבירת המהירות, לא צריך לכתוב דוקטורט בתעבורה בישראל, כדי לדעת מה קורה כאן. תבוא מחר בבוקר ותסע את כביש החוף מכפר שמירהו עד רוקח. תגלה שאני צודק בכל מילה, גם ללא הקישור לדוחות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני 3100 ק"מ בחודש על הכביש. אני בהחלט רואה הרבה, אבל דווקא גניבת רמזור אדום נדירה יחסית לעבירות אחרות ויותר מכך, נדירה יחסית להתנהגויות מסוכנות אחרות. יכול להיות שזה מיוחד לאזור מגוריך, וזה כבר נושא למחקר אנתרופולוגי מעמיק אחר על למה אנשים שדואגים כ"כ לצרים עלינו לכלותינו לא יכולים לדאוג באותה מידה לעומדים עמם בפקקי הבוקר, אבל זה עדיין לא מסביר איך אכיפה תעזור ועדיין לא מפלח את מנת העבירות האלה במניין התאונות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

התעלמת באלגנטיות מהקישור?

המשטרה טוענת בערך שנה אחרי שנה שאי ציות לרמזור ואי מתן זכות קדימה הן ה-עבירות שגורמות לתאונות דרכים עם נפגעים.

זה הפילוח של כל ישראל, לא רק של שכונת הסמולנים שאני גר בה. גם בחיפה, ירושלים ואחרות המצב זהה. מפתיע שאתה לא מכיר את זה, כי זה נתון טריוויאלי לשלוף בכל ויכוח כנגד האכיפה הסלקטיבית של דווקא עבירת המהירות המופרזת.

בהתאם, אגב, גם מסוכן להיות הולך רגל בישראל, אם כי במקרה הזה, אפשר להאשים את הולכי הרגל עצמם, שגם לא טורחים לפעול לפי החוק לרוב.

לגבי האכיפה - כמו בכל ויכוח על מה היה קורה אם, זה באוויר. מן הסתם, הפתרון הבסיסי הוא לחנך אנשים להבין שהחיים שלהם ושל הסובבים אותם שווים קצת יותר מ-5 דק' ברמזור. אבל גם אכיפה זה דבר מבורך. איך היא תעזור? היום אתה צריך להתאמץ כדי לקבל דוח (או לנסוע במהירות גבוהה מספיק במקומות הקבועים, פחות או יותר, בהם יש ניידות עם לייזר). אולי אם אנשים יתחילו לשלם על הבריונות שלהם, לפחות את אלו מהם שהם לא עבריינים by definition, זה ישכנע לפעול על פי חוק.

אולי לא. יותר גרוע ממה שקורה עכשיו זה לא יעשה.

וחן, אני לא כ"כ מבין את הטענה שלך. לא כל מעבר באדום, בטח לא כל גניבה של רמזור מובילים לתאונה.

פורסם (נערך)
התעלמות מרמזור אדום (במקרה של רכבים גניבה של כמה שניות, במקרה של דו"ג כבר ראיתי גם לא מעט מקרים של מעבר באדום מלא, והמו מקרים של עליה על מדרכה לצורך חציה על מעבר החציה.[...]לחנך אנשים להבין שהחיים שלהם ושל הסובבים אותם שווים קצת יותר מ-5 דק' ברמזור.[...]וחן, אני לא כ"כ מבין את הטענה שלך. לא כל מעבר באדום, בטח לא כל גניבה של רמזור מובילים לתאונה.

גם נכון. ניצחוני בניי, ניצחוני...

אבל עדיין אני גורס שבהינתן קורלציה מסוימת בין מעבר שיטתי באדום לבין התנגשויות חזית-צד, הרי שאילו עבירת מעבר באור אדום היתה כה נפוצה כפי שמשתמע מתגובתך הראשונה, היא היתה גוררת יותר נפגעים מאשר מה שקורה כיום.

לצורך העניין, אפשר להשוות עם מדינות שהציות בהן לרמזורים הוא אפסי, במידה וניתן למצוא פילוח מסודר של גורמי התנגשות במדינות. אפשר גם פשוט לבדוק מחקרים על הנושא בישראל.

תגובתך השניה מפורטת יותר והרבה יותר מתקבלת על הדעת: מעבר "גבולי" מיד לאחר התחלפות הרמזור הוא בהחלט נפוץ למדי, אם כי אני בספק שהוא פחות נפוץ מאשר ביתר מדינות המערב.

כמו כן, מעבר של דו גלגלי שמתקדמים בהדרגה לתוך הצומת ומעבר לו. הם משפרים עמדות עד לנקודה שבה הם מבינים ש"מה זה כבר משנה" ושעדיף כבר לסיים את העבודה...:evil:

זה עדיין לא מעבר בכוונה תחילה ובמהירות (יחסית) באדום המופיע כבר ברציפות, ובטח לא מעבר כזה כאשר

תנועה חוצה. זה מחזה מאוד לא נפוץ גם בשוליה של המדינה.

אגב, אני מת לראות איפה יש רמזור אדום שדולק חמש דקות. אפילו דקה וחצי באדום זה המון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

מעבר אדום בכוונה תחילה מסוכן הרבה פחות ממעבר אדום בטעות (הבדל של תשומת לב לתנועה). איך בדיוק אכיפה תעזור נגד השני, היותר מסוכן?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, לגבי המעשה עצמו, יכול להיות שאתה צודק.

אבל אם אנחנו מתייחסים למימד האישיותי של עובר העבירה, מי שעובר רמזור באדום בכוונה, הוא כנראה אדם א-סוציואלי או אפילו עברייני, ואלו יותר מסוכנים מטבעם. בנוסף, עוברי עבירות מסוג זה מורתעים רק ע"י ענישה.

חוצמיזה, אני מסכים עם כל מה שטענת בשרשור הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הלכתי לישון...

כי אני מסכים גם לדברי רומן וגם לדברי falou

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חן, התכוונתי לעבירה "גבולית", אבל מה זה משנה? זה עדיין מעבר באדום.

רומן, אין כאן "טעות". יש כאן תרבות. כולם לומדים את אותם הדברים במהלך לימודי הנהיגה, אבל הרוב גם לומדים די מהר להתעלם מהם ביום בו מקבלים את הרשיון. גם זה לא קורה בטעות

לעבור בצהובאדום, או אפילו כמה שניות אחרי שכבר יש אדום מלא נתפס כלגיטימי בישראל. בדיוק כמו עקיפה ליד מעבר חציה. בדיוק כמו התעלמות מעצור. בדיוק כמו ההתעלמות המוחלטת של רוכבי הדוג משלל הצבעים והסוגים מכל חוק אפשרי. שום דבר מזה הוא לא מקרי, בדיוק כשם שזה לא מקרי שבשבוע שעבר מדפים בחנויות התרוקנו מחמץ.

מן הסתם, בעולם אידיאלי עדיף לחנך אנשים להתנהל בצורה אחרת, אבל במצב שלנו כאן, אי אפשר לחנך מאות אלפי או מיליוני אנשים עם רשיון, שמורגלים לשנים של נהיגה במהלכה הם עושים מה בראש שלהם, ולא משלמים על זה מחיר כמעט אף פעם, שמשהו בהרגלים שלהם פגום. אז אולי אם ישלמו את המחיר, יבינו שיש משמעות לפחות לחלק מהחוקים. ובהקשר הזה, אני בהחלט מסכים עם פותח השרשור שלעיתים זה נראה כאילו שאתה מאוד צריך להתאמץ (או להיות ערבי) כדי להענש בישראל על עבירות תנועה גסות ואגרסיביות, גם אם יש נפגעים.

פורסם
ובהקשר הזה, אני בהחלט מסכים עם פותח השרשור שלעיתים זה נראה כאילו שאתה מאוד צריך להתאמץ (או להיות ערבי) כדי להענש בישראל על עבירות תנועה גסות ואגרסיביות, גם אם יש נפגעים.

מהיכן הביא כבודו את האבחנה הזו.

תקרא את גזר הדין שהבאתי תראה שהרוב שם אשכנזים טהורים

השופט נראה לי שהוא גם "אשכנזי"

דן סעדון

קרא כאן

http://elyon1.court.gov.il/heb/cv/fe_html_out/judges/k_hayim/73196633.htm

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...