Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הסתכלתי בעיון רב בטבלה של בטיחות לפי מדד של משרד התחבורה ויוצא משהו מענין.

משום מה, מרבית הנקודות מקבלים עבור התראות המסופקות על ידי מערכות בהתקנה מקומית. כמה שאני מבין יש על זה אפילו הטבות מס, לכן מערכות כאלה מותקנות ברכבים חדשים ב"חינם".

משום מה הטבלה לא מכילה כאלה דברים כמו בלימה אוטומטית במקרה חירום, מערכת שמתקנת סטיה מנתיב, אלא בעיקר רק התראות מסוגים שונים. כלומר חוץ מבקרת שיוט אדפטיבית וזיהוי שטח מת.

יצא לי לנהוג ברכב עם מערכת התרטה כזאת. זה בעיקר מצפצף, צריך להסתכל בתצוגה ולהזכר בספר משתמש מה אומר הסימון. זה במקום לתקן את הבעיה. לדעתי האישית זה מפריע יותר מאשר תורם, מכיוון שהמערכת רק מצפצפת בדומה לחיישני רוורס ולא מתקנת (מיילא לפחות זה היה אומר מה סוג הסכנה במילים, למשל: "רכב קרוב לפניך"). וגם יש מגבלות כמו זיהוי הולכי רגל רק בתאורת יום.

למעשה מקבלים את מרב הנקודות רק על התראות פאסיביות של מערכות בהתקנה מקומית.

בתעשיה של התקנה מקומית יש לא מעט כסף. אני כמובן בעד לתמוך בעסקים המקומיים, במיוחד כאלה שמנסים לשפר ולעזור.

אבל למעשה זה מריח: איך להגיד פוליטיקלי קורט? מוזר?

האם מישהו יכול לחוות ולהגיד שמערכות התראה כאלה הן באמת יעילות?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו כל קונספירקציה טובה, ההסבר כנראה הרבה יותר פשוט:

- מערכות אקטיביות יותר חדשות וכנראה עדיין לא נידונו מספיק בוועדות של משרד התחבורה בין בורקס למשנהו.

- מערכות אקטיביות יותר יקרות וכנראה ההנחה היא שיתרמו למספר קטן יותר של אנשים. יתכן גם חשש מפופוליזם תקשורתי מהסוג הטוב: "משרד התחבורה מציג: הנחות ענק על דגמי מרצדס בעוד הפרולטריון נאנק".

- המערכות האקטיביות הן מקרה פרטי של המערכות הרגילות. מערכת בלימה אוטומטית היא למעשה סוג מתקדם של בקרת שיוט אדפטיבית. מערכת התראה על סטיה מנתיב היא מערכת זיהוי שטח מת עם הרטטת מושב.

לא שאני מנסה להגן על משרד התחבורה, מבחינתי עדיף לפטר את כל הפקידים שם ופשוט להעתיק את הכללים האירופאים כלשונם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לתת הנחה במיסוי על בסיס ציון בטיחות בינלאומי ומקובל כמו ה IIHS או EuroNCAP זה לא פופולרי ולא מכניס כסף לכיס של אף אחד.

להפוך את מובילאיי להמצאת המאה ולמצוא דרך להכניס אותו בכוח לרכבים חדשים "בחינם" זה הרבה יותר רווחי לכל המעורבים בדבר

כמובן לכאורה, טפו טפו טפו וכו' וזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
התער של אוקהם.

מה, לא מלמדים יותר לטינית בגן חובה? המקצוענים קוראים לזה Lex Parsimonalis. 8):lol::wink:

בכל אופן, למרות שמדובר בכלל היוריסטי ולא בלוגיקה צרופה, אני מסכים איתך. כל תיאוריות הקונספירציה כאילו מישהו במשרד התחבורה זמם עם מפתחי מוביל-איי - לא אמינות בעיני.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לאחר שיחת טלפון עם נציג בכיר בפיאט למשל, בטיפו החדשה, לא ניתן לוותר בשום אופן על המוביל-איי, לא הנחה בכסף, לא באביזר אחר במקום,[חישוקים], וגם לא בחינם, וגם הוספת כסף מצד הלקוח כדי שלא יתקינו, ולא יתעסקו עם פירוק הרכב, זה לא יעזור.

עד כדי כך שהם מוכנים לוותר על מכירה, העיקר שזה יהיה ברכב.

מה הסיפור עם המוביל-איי הזה? זה מריח לא טוב. יש חוק שזה חייב להיות מורכב בפיאט טיפו?

פורסם
לאחר שיחת טלפון עם נציג בכיר בפיאט למשל, בטיפו החדשה, לא ניתן לוותר בשום אופן על המוביל-איי, לא הנחה בכסף, לא באביזר אחר במקום,[חישוקים], וגם לא בחינם, וגם הוספת כסף מצד הלקוח כדי שלא יתקינו, ולא יתעסקו עם פירוק הרכב, זה לא יעזור.

מה הסיפור עם המוביל-איי הזה? זה מריח לא טוב. יש חוק שזה חייב להיות מורכב בפיאט טיפו?

מובילאיי = אפוד זוהר. סמל"ת מקבלת זיכוי כספי מהמדינה על התקנת המערכת ולכן אסור לה להסיר אותה.

פורסם

אני לא מבין את צורת החישוב שלהם, כשקניתי את הסוזוקי שלי ברישיון היה רשום "רמת בטיחות 6" ולפני שבוע כששילמתי אגרה ברישיון היה רשום "רמת בטיחות 5".

איך יכול להיות שבשנה אחת הרכב שלי הפך להיות פחות בטיחותי לפי החישוב שלהם ?

לפחות מהניסיון האישי שלי המובילאיי הציל אותי מספר פעמים מתאונה על ידי התראה, שמעתי מספיק תלונות שזה מצפצף סתם אבל חוץ ממספר פעמים בודדות של התראת שווא המערכת עושה את העבודה שלה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

נניח והטיפו הייתה רלוונטית בתור הרכב הבא שלי, נניח הייתי עושה נסיעת מבחן ומגלה שזה אחלה של רכב, ברגע שהסוכן אומר לי שאין לי דרך לקבל את הרכב בלי התעסקות מקומית אני אומר יפה "תודה, שלום" ויוצא.

יש לפחות עוד 2-3 אנשים משוגעים כמוני בפורום שהיו עונים באותה צורה.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מה, לא מלמדים יותר לטינית בגן חובה? המקצוענים קוראים לזה Lex Parsimonalis. 8):lol::wink:

בכל אופן, למרות שמדובר בכלל היוריסטי ולא בלוגיקה צרופה, אני מסכים איתך. כל תיאוריות הקונספירציה כאילו מישהו במשרד התחבורה זמם עם מפתחי מוביל-איי - לא אמינות בעיני.

חושבני שאותך לא למדו טוב, אותך לגננת צילה.

האיות הנכון הוא lex parsimoniae, אחרי זה נעבוד גם על המבטא...

פורסם

המובילאיי הזה הוא צרה לא קטנה, אבל חיים הכט נרדם כל הזמן מאחורי אותה משאית וזה מציל אותו, אז דוחפים אותו לכולנו.

הסיפור של הפיאט נכון גם לגבי סוזוקי.

למדתי להתעלם מצפצפה הזו. צועק לי על רכבים שמגיעים מולי בנתיב הנגדי (עם אי תנועה בינינו), וכאשר אני נוהג בכביש 22 ב-100 קמ"ש אני מקבל התראה על 40 קמש מעל המותר, כיון שהצרה הזו קוראת את תמרורי ה-70 קמ"ש שמוצבים ברמפת היציאה, וכמובן מוסיפה 10 קמ"ש למהירות הספידומטר (כלומר 15 לפחות למהירות האמיתית).

ההשואה לאפודים הזוהרים שגויה - האיפוד הזוהר נמצא בתקן האירופי הרבה לפני שהפך חובה בארץ, כך שבמקרה זה תאורית הקונספירציה שגויה. אולי אפשר למצוא משהו לגבי אישורי תקן כאלה או אחרים לטובת יבואן זה או אחר.

לגבי שימוש בציוני EuroNCAP לצורכי מיסוי - לא יכול לעבוד מסיבה פשוטה: לא כל דגם נבחן, והדגמים שנבחנים שונים מאלה שנמכרים בארץ. מתחיל במרכבים שונים (האצ'בקים לעומת סדאנים), נמשך במנועים שונים (לא יודע איך מנוע שונה, על משקלו ואבזריו הנלוים השונים, משפיע על התנהגות הרכב בתאונה) ונגמר באבזור בטיחות שונה. כבר די הרבה שנים אבזור הבטיחות המקובל בארץ גבוה מהמינימום האירופי במידה משמעותית, וב-EuroNCAP נבחן הרכב הפחות מצוייד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את ההחלטה על האפוד, אני מברך. לדעתי האישית מדובר על אביזר שעשוי להציל חיים, ועוד אינו יקר. נעזוב את זה, זה לא הנושא.

את מערכות ההתראה השונות, אני מתעב.

מערכת התראה מפגרת שכזו נותנת לנהג לגיטימצייה לנוח, להירגע, להכין קפה, לנשנש סנדוויץ, להתאפר, לקצוץ ציפורניים, לטגן חציל, לעבוד על הספר (תוך כתיבת פרק בנייד ושליחתו במייל לאן שהוא), לקטוף פרחים ולערבל בטון- רק לא להתרכז בנהיגה, למה "המערכת כבר תודיע לי". גם כך הזן המצוי הידוע בכינוי "הנהג המז...אה, ישראלי" לא בקיא ברזי הריכוז בעת הנהיגה, אז עוד לתת לו לגיטימצייה בצורת מטריית הגנה של "אני יכול להוריד את הריכוז כי המערכת תגן עליי"?! צריך להוציא את המערכות האלו מחוץ לחוק.

ומשהו פה מסריח גם לי. אני רואה יותר מדיי הייפ, פרסומות במסווה של כתבות, פרסומות גלויות, סקרים ושאר עיזים הקשורות ישירות לנושא. יש להם תקציב שטיפת מח - סליחה, שיווק- ענק. מאיפה? איך? למה?

יש פה יותר מדיי אינטרסים.

כמה שיותר אינטרסים אצלי מתורגם לכמה שפחות מעוניין. יוסיאביאל, אני ממליץ לך בחום לא להתווכח, אלא פשוט לחפש ברשת איך לבטל את המערכת- או ללכת לחשמלאי רכב שיוכל לנטרל אותה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יש להם תקציב שטיפת מח - סליחה, שיווק- ענק. מאיפה? איך? למה?

יש פה יותר מדיי אינטרסים.

מה זה מאיפה, מאז שהמדינה מממנת התקנות בחינם לכל דורש (בערך) ועשו מזה אביזר חובה בהרבה רכבים חדשים אחוזי המכירות שלהם עלו בהרבה מאוד. הרבה הרבה מאוד.

לגבי שימוש בציוני EuroNCAP לצורכי מיסוי - לא יכול לעבוד מסיבה פשוטה: לא כל דגם נבחן, והדגמים שנבחנים שונים מאלה שנמכרים בארץ. מתחיל במרכבים שונים (האצ'בקים לעומת סדאנים), נמשך במנועים שונים (לא יודע איך מנוע שונה, על משקלו ואבזריו הנלוים השונים, משפיע על התנהגות הרכב בתאונה) ונגמר באבזור בטיחות שונה. כבר די הרבה שנים אבזור הבטיחות המקובל בארץ גבוה מהמינימום האירופי במידה משמעותית, וב-EuroNCAP נבחן הרכב הפחות מצוייד.

אין בעיה, לא יכולים להשתמש בEuroNCAP או ב IIHS? אין תקציב לעשות ILNCAP משלנו? אז אל תעשו שום דבר.

כי במקרה הזה "שום דבר" עדיף על הבדיחה הממש לא מצחיקה שקיימת כרגע שנותנת משקל בלתי פרופורציונלי למובילאיי ושום משקל לרמת בטיחות הרכב בפועל.

לצורך העניין יכולים למכור לך אלטו עם מובילאיי שתהיה יותר בטיחותית לטענת משרד התחבורה מאשר S Class חדשה שלא הותקן בה מובילאיי, WTF?!

• תוכן חדש...