Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בבקשה לא לנעול את השרשור כי זו שאלה טכנית ולא ייעוץ של קנייה/נורות.

השאלה שלי כזאת, האם נורות לד יאירו בצורה טובה יותר ויפזרו יותר אור פרט לקטע שאור הוא לבן?

ועוד שאלה, קיט קסנון מכיל בתוכו מגבר, ולפעמים מייצב מתח. בשביל מה נחוצים השניים אם אילו רק נורות? מדובר בתהליך של Plug&Play לא?

אשמח לקצת פירוט בנושא, קישורים וכו'.

פורסם

ידוע לי עליו השרשור, אך החברה לא סיפקו לי את התשובה שאני מחפש. בזמן הזה עוד אנשים מגיבים למכונית שלהם והשאלה שלי איבדה את העניין.

פורסם (נערך)

במבחני השוואה בין הנורות נראה כי לנורות טורבו לד עדיפות על נורות להט במצב אור דרך, כאשר במצב של אור גבוה היתרון עובד לנורות להט.

נ.ב

מדובר בנורות aftermarket

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

למיטב הבנתי בנושא (אני בשום אופן לא מומחה בנושא) -

ההגדרה של "יאיר יותר טוב" נחלקת לשניים -

עוצמת הארה: מופיע לרוב כנתון לומן (Lumen). לכל סוג נורה (ואיכותה) יש את התפוקה שלה בהתאם להספק בה היא מדורגת והיעילות שלה.

פיזור האור: נקבע ע"י סוג הפנס (ריפלקטור, פרוז'קטור) והשילוב שלו עם הנורה הנבחרת. נורות ליבון ו"קסנון" מאירות לכל הכיוונים ולכן נדרש לעיתים לחסום את העלומה בכיוון מסוים. אותו מגן יכול להיות חלק אינטגרלי בנורה או חלק מהפנס. נורות לד נוטות להיות יותר ממוקדות ולכן יכולה להיווצר בעיה יותר גדולה ככל שזה נוגע לפיזור האור ורק מוצר ייעודי שהונדס נכון יכול אולי לתת מענה טוב, או שאולי שימוש בפנס מסוג פרוז'קטור יעזור לרכז את האלומה בצורה טובה מספיק.

לגבי באלאסטים/מגבר/מייצב -

בנורות "קסנון" (HID): אופן הפעולה של נורה זו שונה מנורת ליבון ואין חוט להט שמתחמם ומאיר בזמן שעובר בו זרם, אלא קשת חשמלית בין אלקטרודות שבשילוב עם הגז בנורה מייצרת את האור. כדי ליצור את הקשת הזו באופן ראשוני, צריך להיות פער גדול (אלפי וולט) בפוטנציאל (להלן מתח) בין האלקטרודות. לאחר שהקשת נוצרת ועם התחממות הגז, המתח הנדרש יורד בהדרגה ויש לייצב ולהגביל את הזרם שעובר בנורה. נדמה לי גם שחלק מהתהליך הוא להמיר את המתח ל-AC.

בנורות LED: גם כאן אופן הפעולה שונה ואין חוט להט. הבאלאסט נדרש בעיקר (אם לא בלעדית) כדי לייצב את המתח ולספק את הזרם הדרוש באופן קבוע ואחיד.

Murik, תוכל לצרף לינק לאותו מבחן השוואה?

פורסם

בהמשך לדבריו של טום.

1. מנורות לד איכותיות ולא זבל סיני יקרות לעומת מנורת חוט להט שעולה כ-30 שקלים.

2. מנורות לד לאור גבוה/נמוך אינן חוקיות בארץ עד כמה שידוע לי.

איזה כייף לי :)

פורסם

בשירשור הנורות הגדול אכן יש התייחסות של עמית (kompy) לענין החוקיות (או החוסר) הן של לדים והן של "קסנון".

יחד עם זאת, לא מצאתי התייחסות פרטנית לכך בתקנות התעבורה שככל שאני רואה מתייחסות רק לתקנים של הפנסים והנורות (כולל ענייני נראות, מניעת סינוור, כיוון ועוצמת תאורה) וכן התקנה (334) שעוסקת בקיומם של הפנסים והמגבלות מבחינת צבע התאורה, מרחק הארה ועוצמת אור המעבר.

כך שכנראה מדובר במשהו מעבר שמוביל לאיסור המדובר, בין אם פרטנית לענין התאורה או משהו כללי על תקן "שינוי מבנה".

פורסם (נערך)

Tom_22

בבקשה

ועוד אחד

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

תודה.

אני לא רואה במבחנים האלו משהו קונקלוסיבי שכן בשניהם מדובר על פנסי רפלקטור, לא ברור טיב המוצרים שהם משתמשים בהם וגם יכול להיות שהמצלמות שלהם מבצעות תיקוני חשיפה/צבע בזמן אמת. ובכל מקרה נראה שיש בעיה בפיזור האור.

אין ספק שיכולים להיות מקרים בהם זה יהיה בסדר, וכאלו שזה יהיה מתחת לכל רמה.

מאחר והחוקיות בכל מקרה מוטלת בספק, וענין פיזור האור (והסינוור הנלווה) מסתמן כבעיה העיקרית, אישית הייתי נמנע משימוש במוצר כזה.

פורסם

בכל מקרה נורות לד טובות יעלו הרבה יותר מנורת הלוגן שעולה איזה 6$ מספיקה ל 5 שנים ללא בעיה (h7 osram) .לפיכך הכדאיות הכלכלית שלהן מוטלת בספק ואולי גם הגוון הלא חוקי...

פורסם

אבל בהחלט יש נורות לד לשימוש צבאי שהן טובות יותר מההלוגן . כם יותר חסכוניות. אבל ברכב יש את הדרישה של הפיזור ואז צריך לבנות רפלקטורים מתאימים ופה קצת מסתבכים....

• תוכן חדש...