Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות על רכב לסטודנט 30-50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לקנות רכב, כרגע התקציב לא ידוע נכון להיום הוא 30 אולי אפילו אם נצליח לגרד עוד כמה "גרושים" הוא יגיע ל50.

הרכב לא צריך לעמוד בעומסים קשים מדי(בערך כ1200 ק"מ בחודש), צריך להיות אמין, חסכוני בדלק/טיפולים/חלפים/וכיו"ב , נוחות הנסיעה חשובה כמו גם שהמנוע יהיה שקט יחסית.

אם מישהו יכול לתת לי המלצות, רצוי מנסיון ורצוי עם נימוק למה רכב כזה כן ורכב אחר לא.

כרגע האופציה הכי ריאלית מבחינתי זה ניסאן אלמרה (מנסיון ,2 כאלה היו לי בבית אומנם כחדשות דנדשות ולא נשארו יותר משנתיים, אם מישהו מנוסה עם הרכב הזה כשהוא בן 5-8 תבוא עליו הברכה).

תודה.

פורסם

*** נמחק הציטוט, אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. זה סתם מכביד על השרשור ***

אלמרה/קורולה/אימפרזה יעשו את העבודה בצורה הכי טובה שיש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ברוך הבא לפורום.

האם יש צורך ברכב גדול? אם לא, וחשובה לך צריכת הדלק, פיאסטה 1.3 ידנית יכולה להיות אופציה טובה מאוד.

אם יש צורך במשפחתית, אני אצטרף למה שכבר רשום כאן ואמליץ על אימפרזה\קורולה\אלמרה\323 , קח את הראשונה שתמצא במצב הטוב ביותר.

גיא

פורסם

תודה על הברכות,

כבר זמן רב שאני קורא פה בפורום(מדי פעם) ולראשונה החלטתי להצטרף ולכתוב כאן.

פיאסטה הייתה אחת מן האופציות שלי אבל ההעדפה היא למשפחתית.

על האימפרזה אני מוותר מראש בגלל שסובארו זו לא בדיוק כוס התה שלי...

בנוסף אני גם לא רוצה לרדת לשנתון נמוך מדי... השנתון הרצוי לי הוא 96+

אבל אם בכל זאת עלה הנושא של הרכבים הקטנים מה דעתכם על אופל קורסה?

פורסם
תודה על הברכות,

סובארו זה לא כוס התה שלך אבל אלמרה כן ?

אפשר לשאול למה ?

אם אתה רוצה לחסוך כסף בדלק, אל תקנה אוטומט ותשתדל לקנות רכב קטן.

מעבר לזה, אם אתה לא צריך משפחתית, אל תיקח משפחתית.

פורסם
אם אתה לא צריך משפחתית, אל תיקח משפחתית.
אני כרגיל לא מסכים עם זה, אז כדי שלא תהיה אחידות דעות גדולה מדי - זו אינה דעה כללית!

רן, בתוך מערכת השיקולים שלך לא הכנסת בטיחות, וחבל (לדעתי לפחות).

אם תכניס את השיקול הזה למשחק המשפחתיות חוזרות אליו בגדול.

בהתאם למערכת השיקולים שרשמת: אמין, חסכוני, נוח, שקט, משפחתי, ובתוספת רמת בטיחות סבירה, הרכב הטוב ביותר עבורך הוא טויוטה קורולה (הדגם שלי, 98, אולי קצת מעל התקציב, אבל אפשר ללכת על 96, שיעשה את העבודה בסדר). שים לב שכשמדובר על נוחות בקורולה בשנים אלו מדובר על המושבים הקדמיים; האחוריים קצת צפופים למבוגרים אז אם מתכננים להסיע באופן תדיר יותר משני מבוגרים, אולי זה לא הרכב בשבילך.

קיימים גם דגמים יפניים אחרים שעונים על היטב על מרבית הדרישות שלך, מחירם נמוך מעט ויותר קלים להשגה, אבל לא סתם בחרתי אישית בקורולה (בחנתי את הנושא במשך בערך חודשיים, עם דרישות דומות מאוד לשלך). אחרים יוכלו אולי לתת לך המלצות מושכלות יותר לרכבים דומים.

כשמדברים על קורולה מדברים על אוטומט (משפחתומטית). אם אתה מעדיף ידני (למשל משיקולי חיסכון כספי), אתה יכול אולי לעלות קצת בשנים ולקחת דגם אירופאי (רמות בטיחות גבוהות יותר ככלל).

פורסם
אני כרגיל לא מסכים עם זה, אז כדי שלא תהיה אחידות דעות גדולה מדי - זו אינה דעה כללית!

רן, בתוך מערכת השיקולים שלך לא הכנסת בטיחות, וחבל (לדעתי לפחות).

אם תכניס את השיקול הזה למשחק המשפחתיות חוזרות אליו בגדול.

...

נמאס לי כבר להתווכח איתך ולטחון את הנושא , אתה נמצא באיזה LOOP שרכב חייב להיות משפחתי וכתוצאה מזה שהוא משפחתי הוא בטוח , זה לא נכון, אין לזה שום הוכחה , זההשערה אישית שלך וככזו הייתי מעוניין שתשמור אותה לעצמך.

לצורך העניין , בכלל לא בטוח שרכב משפחתי יהיה יותר בטוח מרכב קטן אם ניקח בחשבון את הבטיחות האקטיבית, אז דיי בטוח שלא.

בטוח שרכב קטן יהיה יותר חסכוני, יותר זריז ויותר זול לאחזקה.

הכנסת ישר את הנושא הבטיחותי למרות שזה לא היה חלק מהדרישות שלו , הוא דרש :

אמין, חסכוני בדלק/טיפולים/חלפים/וכיו"ב , נוחות הנסיעה חשובה כמו גם שהמנוע יהיה שקט יחסית
קורולה לא תענה לרוב הצרכים האלה מלבד האמינות ובהתחשב בעובדה שהיא יקרה מאוד והוא רצה רכב חדיש יחסית, היא ממש לא רלוונטית .

תנסה לצאת מהמחשבה שקורולה זה הרכב שמתאים לכולם רק בגלל שלך יש כזה.

פורסם
נמאס לי כבר להתווכח איתך ולטחון את הנושא...

וככזו הייתי מעוניין שתשמור אותה לעצמך.

טוב, בסדר, אני אשתדל לו לומר יותר את דעתי אם היא לו תואמת לדעתך. זה ישמח אותך? :?

אולי בעצם עדיף שבכלל לא אומר את דעתי. הרי אם היא תואמת לדעתך, אתה יכול לומר אותה במקומי, ולמה לי לבזבז את זמני בפורום...

פורסם
טוב, בסדר, אני אשתדל לו לומר יותר את דעתי אם היא לו תואמת לדעתך. זה ישמח אותך? :?

תאמר את דעתך אם היא קשורה למה ששאלו, אבל אל תאמר את דעתך אם היא מנטרה קבועה ולא נכונה שממליצה לכל העולם על טויוטה קורולה אוטומטית.

פורסם

בתחום הקטנות החסכוניות אני ממליץ על הפונטו שהיא מודרנית יותר מהפיאסטה ורבות ממנה במיוחד עם עבר בציי רכב, מוצעות למכירה במחירי ז**ת.

גם אני מצטרף למסתייגים ממשפחתית (למרות שיש לי קורולה...:-) )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תודה על הברכות,

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הקורסה מהשנתונים האלה דיי אמינה (בגרסאת ה-8V) אבל טיפולים וחלפים מאוד יקרים (UMI). דבר ראשון שהייתי בודק בקורסה זה מערכת חשמל שהיא טיפה בעייתית בדגם הזה (תקלה לא אופיינית לאופל אבל גם זה קורה).

היו לנו 3 קורולות במשפחה ונשארה עד היום אחת משנת 93, רכב מאוד אמין, חזק (עם גיר ידני הוא בכלל מטוס ביחס למשפחתיות 1600 סמ"ק האחרות), טיפולים וחלפים מאוד זולים (יוניון מוטורס), מוסכים מורשים מקצועיים ואדיבים, אחרי 12 שנה עדיין אין קרקושים או פיצוצים בדשבורד, הגיר האוטומט פשוט תופעה (אין דפיקות בין הילוכים) ובכלליות הרכב מאוד חסכוני.

האימפרזה/קורולה/אלמרה/323 מהשנים האלה אומנם לא שיא הבטיחות וגם לא נראות הכי טוב אבל הם מאוד אמינות. השנתון הנמוך נובע משמירת ערך טובה לאורך השנים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סובארו לא בדיוק "כוס התה שלי" מנסיון רע בעבר הרחוק עם סובארו, ואולי איזשהו אנטי שאבא שלי פיתח אצלי לסובארו למיניהן. אין לי שום דבר ספציפי נגד סובארו אבל מכיוון שזה הרכב הראשון שאני רוכש מכספי שלי(הראשון היה אלפא 33 שנת 86 שקיבלתי לשימוש מאחותי לפני הצבא, והשני זה הרכב שאני עדיין נוסע עליו עכשיו מהעבודה - קאיה פרג'יו) אני רוצה להיות שלם עם הקניה ואני לא בטוח שאני אהיה שלם עם הסובארו.

אני לא רואה כל קשר בין גודל המכונית(משפחתית או קטנה) לבין הבטיחות שלה ולכן אני לא נועל את עצמי למשפחתית או לרכב קטן. אני כאן כדי לשמוע עוד דעות.

אין לי גם שום בעיה בין גיר ידני לאוטומטי, כיום עם הרכב של העבודה שהוא ידני אני נוסע כ2000/2500 ק"מ בשבוע(!) כבר שלוש וחצי שנים, אז זו לא הבעיה שלי. אני אפילו מעדיף גיר ידני(אני נהנה יותר לנהוג ככה) אבל תהיה לי בעיה שהחברה שלי לא תוכל לנהוג ברכב מכיוון שהיא וגיר ידני לא בדיוק הולכים ביחד, אז זה יוצר אצלי דילמה קטנה, אבל יש לה את הרכב שלה אז זה פחות משמעותי מבחינת הנוחות אבל יותר משמעותי מבחינת החיסכון.

שמירת הערך פחות חשובה לי כי אני מתכנן לשמור את הרכב שאני קונה לפחות ב5-6 שנים הקרובות, אז אני מחפש רכב ששומר בצורה סבירה על הערך.

אגב, מה דעתכם על מיציבושי סופר לנסר?

ודרך אגב, קאיה פרג'יו זה חרא של אוטו! אל תיגעו בו גם אם מחזיקים לכם אקדח לרקה!

פורסם
אגב, מה דעתכם על מיציבושי סופר לנסר?

אלמרה או קורולה עדיפות משמעותית. (גם אימפרזה, אבל אותה אתה לא רוצה, גם אם הסיבה איננה ברורה במיוחד).

אגב אם חיסכון בדלק חשוב, הידניות חסכוניות יותר.

מכונית ידנית קטנה נשמעת אופציה טובה, פונטו או קליאו ידנית יכולות לעשות את העבודה.

אם אמינות מאוד חשובה, לך על אחת המשפחתיות היפניות, הן טובות יותר מהקטנות היפניות באותו זמן (סטארלט ובמיוחד השרייד).

גיא

פורסם

עקב אי היכולת לגרד עוד כמה אלפי שקלים, וכרגע מה שיש זה 30K אני כנראה אלך על מכונית קטנה יותר...או שאני אסחט את עצמי עוד קצת ואחפש לי אלמרה 97/98 ידנית.

מה עדיף מהקטנות הבאות: 205/פיאסטה/קליאו/פונטו ?

ממה להיזהר ולמה?

• תוכן חדש...