Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרן השתלמות כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו הודיעו לי בעבודה, שרוצים לעשות לי קרן השתלמות, שבה אני מפריש 2.5% מהשכר (עוד 7.5 מוסיף המעסיק) לטובת הקרן.

עד כמה שאני מבין, זה סכום שמשתחרר כל 7 שנים.

העניין הוא שאני כלל לא בטוח שאחזיק בעבודה הנוכחית 7 שנים (התכנון הוא יותר לכיוון שנתיים-שלוש). האם יש אפשרות להעביר את הקרן למקום עבודה חדש?

האם אוכל למשוך את יתרת הקרן כשאתפטר?

אם האם כדאי להגיד לסוכן ביטוח, שאני מוותר על העניין, ושלא יורידו לי מהשכר?

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כדאי מאוד בוודאי!

זה תוספת 7.5% למשכורת שאתה יכול למשוך פטורה ממס, כולל הרווחים לאחר 6 שנים! (לא 7).

אין מניעה להמשיך הפקדה גם אצל מעסיק חדש, וגם אם אין אצלו, בכל מקרה תוכל למשוך את מה שהופקד כולל הרווחים לאחר 6 שנים. פטור ממס כמובן.

פורסם

האם יש אפשרות להעביר את הקרן למקום עבודה חדש?

המעסיק אמור לתת לך מכתב שחרור לקופה, בסיום העסקה. המעסיק הבא יפקיד לקופה חדשה, אבל תוכל לגרור את הוותק מהקופה הזו.

האם אוכל למשוך את יתרת הקרן כשאתפטר?

משיכה לפני 7 שנים חייבת במס. לא שווה למשוך לפני כן, אבל אפשר ללוות כסף בתנאים טובים, מהקופה שלך, בלי לפגוע בזכויות ובוותק.

האם כדאי להגיד לסוכן ביטוח, שאני מוותר על העניין, ושלא יורידו לי מהשכר?

זה בערך כמו להגיד שאתה מוותר על העלאה בשכר...

12345

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רציתי לערוך, אבל כיוון שהגיבו כבר אחרי, חייב לציין שיש תקרת הפקדות פטורה ממס ממשכורת של עד כ-17,500 ש"ח. מעבר על הפקדות ממשכורת גבוהה מכך משלמים מס.

פורסם

נותנים לך מתנה לא תיקח? אין בכלל מה לחשוב. הלוואי שהאחוזים היו גבוהים יותר.

אני עשיתי כבר כמה וכמה סיבובים.

זו הטבה הכי טובה שאני מכיר בכל שנות עבודתי.

פורסם

לחטוף בשתי ידיים ורגליים

לא לפדות אף פעם מקסימום לקחת הלוואה אם צריכים מהקרן..

תשמח אם ימסו לך את השכר מעל התקרה , כי אז שכרך מעל כ 17000 ש"ח.

תקפיד שייקחו ממך דמי ניהול נמוכים גם על ההפקדה וגם על השווי. ( כן ניתן להתמקח על זה )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
נותנים לך מתנה לא תיקח?

אני רק מנסה לברר שזאת לא "מתנה" מסוג ה"מתנות" של חברות סלולר.

שלא יקרה מצב שיירד לי עוד כסף מהמשכורת לטובת משהו שלא אראה בחזרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

על כל שקל בודד שאתה מפקיד, אתה מקבל 3 שקלים.

אתה מכיר עסקה טובה יותר? אני לא.

לפני 15 שנים פתחתי קרן שהצטברה כמעט 10 שנים - כי חשבתי לעבור לארצות הברית.

אם לא הייתי נוגע בה עד היום? היה לי שם סכום שהיה מסדר אותי יופי לימים שיגיעו אם נרצה או לא...

אגב לפני כמה שנים "שמו עין" על הכספים המופקדים בקרנות השתלמות -ללא הצלחה.

פורסם
ההטבה היחידה (למעט פנסיה, רחוק.....רחוק.....) שלא ממוסה.

יחידה, אחרונה, המפלט היחיד שנותר מהחקיקה הפופוליסטית-קומוניסטית.

אני מוכן להמר על כך שבעוד כמה שנים גם המפלט היחיד הזה יחטוף מיסוי.

לפותח השרשור - אל דאגה, החוק מגן עליך היטב, זה שלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יש מושג שנקרא :השלכת ותק, ומאפשר לפתוח קופה חדשה במקום חדש אך להשתמש בוותק של הראשונה.

הטבה פנטסטית.

ניתן להמשיך גם בקרן הישנה וגם לפתוח חדשה ולקבל את הוותק של הישנה.

היתרון למי שיש כבר קרן ישנה הוא שההפרשות הם מהיום הראשון של המעביד החדש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למיטב ידיעתי היום רוב המעסיקים לא מוכנים להציע בכלל קרן השתלמות כי להם זה עולה יותר.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

תלוי באיזה תחום אתה עובד. לרוב למי שיש כבר קרן השתלמות? החוק אומר שאחרי חצי שנה ממשיכים להפריש לו כספים. אבל זה תלוי באיזה תפקיד אתה מועסק. אני מקבל את ההפרשות לקרן מהחודש הראשון במקום עבודה חדש - כי זה מה שאני דורש.

• תוכן חדש...