Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדמה לי שאני הולך לחזור בתשובה.

יום שבת, 6 בבוקר, כביש החוף.

הגשם התחיל להכות שוב אחרי שבוע של הפוגה, ואני בדרך צפונה לרמת הגולן, לסדנת הצילום החודשית שלי. שיוט רגוע במסלול הימני במהירות נינוחה של כ 110 קמ"ש, כאשר לפתע אני רואה במראה את שני החברה שהולכים להרוס לי את היום גומעים את המרחק ביני לבינם.

כביש רחב, שלושה מסלולים.

השניים מאחורי נוסעים מהר, צמודים אחד לשני. הם עוברים לידי כמעט כגוש אחד, מהירות מסחררת. זה שמוביל מעט, במסלול הצמוד אלי. והשני? מנסה להשתחל בינינו. כאילו אני אויר, פשוט לא שם.

סטייה קלה ימינה כדי להתחמק מהמטורפים הרצחניים. לא באלימות, סתם, סטייה קטנה ימינה, בכל זאת, כביש רטוב. אבל זהו, הכל נגמר. האוטו מחליק.

בלי לחץ, מנסים לתקן. הרי לא סתם הוצאנו כמה מאות שקלים על קורס נהיגה מתקדמת.

העברת משקל עדינה קדימה על ידי לחיצה על הבלם בעדינות, ממש כמו בספר, תוך כדי ישור של ההגה. חייב לעבוד.

לא עובד. עוד טיפה בלימה, עדיין כלום. האוטו משייט לו כמו כמו ילד על קליפת בננה בסרט מצוייר.

האוטו מתחיל להסתובב ימינה, ואני רואה את התחת של האוטו מנסה להשיג אותי. תעמוד במקום אידיוט! אנחנו לא עושים תחרות מי יפגע בגדר קודם.

ההכרה כי אני והגדר הולכים להפוך לאחד תוך זמן קצר מחלחלת לאט לאט. אין יותר מה לעשות. המהירות עדיין באזור ה100 קמ"ש. עוברים למוד של בקרת נזקים. גב זקוף, ידיים ישרות וצוואר צמוד למשענת. הגדר מתקרבת במהירות, אני רואה אותה היטב. התחת של האוטו כמעט השיג אותי.

אין יותר מנוס.

הרעש המבחיל של מתכת נקרעת עובר באוזני.

לפתע אני מוצא את עצמי שוב באמצע הכביש, מסתובב בחוסר שליטה תחת קדימה פנים אחורה, הפעם לעבר גדר הבטון בצד השני.

אני קופץ לפעולה למראה ההזדמנות הבלתי צפויה. כמה הפניות הגה לא ברורות, הסחרור כמעט מפסיק. בלמים מיד נכנסים לפעולה, והאוטו מאט. סופסוף, נכנסה קצת בינה לגלגליו והוא החליט להקשיב.

הוא ממשיך להאט תוך כדי התקרבות לבטון. מגיע לבטון, ומחליט לעצור, תוך כדי נשיקה קלה עם הבטון. הוא עומד, ואני בתוכו. שקט, חושך.

עוברת שניה, ועוד אחת. נראה כמו נצח.

הזמן מתחיל לחזור לקצב הרגיל שלו.

מבט מהיר מגלה כי אני נמצא כמעט בתוך המסלול השמאלי. לא רעיון טוב.

מפתח מסתובב. האוטו קם לחיים בקול רפה.

אין אף אחד. מוביל את האוטו מהר לצד השני, ליד הגדר אותה למדתי באינטימיות רבה מספר שניות קודם.

מכבה את האוטו. שוב שקט. מסתכל על סביב סביב, הכל נראה שלו בצורה מוזרה.

שואל כל אחד מאיברי גופי, אתם בסדר? אחד אחד כולם מדווחים חזרה.

יוצא החוצה מהאוטו לראות את גודל הזוועה. אני ניגש קדימה ומביט בתדהמה.

שתי הנוריות של פנסי הדרך מביטות עלי חזרה. נורית האיתות והמכסה המגן על הנורות נפלו בקרב.

כנף קצת עקומה. מכסה מנוע - קצת עקום.

ו... זהו. כלום.

מהפינה השמאלית האחורית מביט אלי עוד שפשוף, התאום של השפשוף בצד השני, שירשתי ביחד עם האוטו. לפחות עכשיו זה סימטרי. כמעט.

לקח לי כמה דקות לעכל את המראה המוזר, כאשר בסופן, נכנסתי לאוטו, סיבוב קל של המפתח - והמשכתי בדרכי לרמת הגולן.

שיהיה לכם שבוע מדהים,

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מטורפים פשוט יש על הכביש

יש גם את המקרים שהכי מרגיזים אותי שאתה בא לעקוף רכב

אתה על השמאל הרכב הנעקף על הימין

ולפתע יש נהג שמחליט שאתה לא עוקף מהר מדי

אז מה הוא עושה פשוט עוקף אותך מימין ואז חותך לנתיב השמאלי

אני נתקל הרבה בנהגים כאלה ופשוט מרגיז כל פעם כמעט להכנס בו שהוא נכנס לנתיב שלך

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא נעים , שזאת תיהיה הפעם האחרונה שלך אני מקווה.

יצאת בריא זה מה שחשוב באמת בסופו של דבר .

מה נסגר עם האוטו , רק פחחות או שיש עוד דברים .

ים long time no

פורסם

אהבתי ת'ניסוח...

הערות:

1. הנתיב הימני תמיד היה ניראה לי מועד לפורענות יותר משאר הנתיבים. אתה נוסע בימני במהירות החוקית (והלא מתאימה בעליל לתנאי הכביש, או מתאימה בתנאי גשם למשל - אבל לא לדעת הסובבים). אתה בעצם הופך לחריג, והחריג תמיד סובל. וסבלת מזה, כמו שאפשר להבין.

2. לדעתי (ורק מהתאור הנ"ל) לא פעלת כפי שלמדת בשיעור מס' 1 בנהיגה מתקדמת. אז נכון שצריך להעביר משקל לגלגלים הקידמיים שמחליטים על דעת עצמם לבדוק איך זה 100 קמ"ש בלי לגעת בריצפה, אבל דווקא כאשר את סוטה לשול במהירות מהסוג הזה - כדי להאיר את קידמת הדרך עם אורות הבלם - אתה צריך אחד מהשניים (ו/או שניהם ביחד) : נעילת אחוריים, סטיה מוגזמת.

אני מהמר שהסטייה הייתה חזקה מהנידרש, כי על מנת לפנות נתיב ב-100 נידרשת סטיה קלה מאוד, וב-100 קמ"ש על כביש רטוב : לא נוגעים בבלם. בידיוק כמו שחוזרים ואומרים ומתרגלים במגרשי החלקה, למשל. היגוי פשוט, חד ומהיר בכיוון ההחלקה פותר חלק גדול מהבעיה (המהדרין נותנים מכת גז בהנעה קידמית כדי ליצור נעילת הקידמיים כדי לבטל את זריקת האחוריים). נכון שזה לא מיידי ממש כי הקידמיים לוקחים אויר פסגות, אבל הזנב לא יגנוב יותר מכמה סנטימטרים בסצנריו שכזה.

הייתי מנסח את זה אולי אחרת : העברת משקל כדאי ליישם בתת-היגוי, ולא בהיגוי יתר. כמובן שכל הבלבלת הזו היא לימוד בהתכתבות שלא תמיד מתקשר עם כל מצב בפועל על הכביש, אבל זה די מסכם את העניין.

תודה לבורא, בשמי בשמך ובשם הנוהגים באשר הם, קח לקחים ככל שתוכל מהאירוע, וסע לשלום!

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

אם האו היה יוצא בשן ועין אני לא רואה איך הוא יכול לכתוב בפורום .

בכל זאת ניסית פעם להקליד עם שני האיברים האלה פעם .

ים long time no

פורסם

לאור,

הרכב הוא רכב חברה.

למען האמת הוא עוד לא היה במוסך מאז התאונה בשבת, אבל הנזק מסתכם בפנס, כנף, מכסה מנוע וקצת פחחות. הפגיעה היא שטחית למדי. הוא נכנס למוסך מחר בבוקר כאשר אני מקבל חלופי.

אנזו,

המסלול הימני באמת מועד לפורענות, ובדרך כלל כאשר הכביש עמוס, אני אוהב לנסוע בשמאלי (ולפנות אותו כמובן כל אימת שמישהו רוצה לעבור, ויש לאן לעבור).

השעה היתה שש בבוקר בשבת, כביש פנוי לגמרי, וידוע שזה אזור זמן מועד לפורענות וזאת הסיבה שדווקא בחרתי בימני, שהטייסים יוכלו לנסוע בשמאלי ב 200 קמ"ש כאוות נפשם.

הסטייה היתה די קלה, ההחלקה לעבר הגדר היתה איטית יחסית (לקחה שנייה וחצי, אולי שתיים לדעתי), אבל המצב ההתחלתי היה של תת היגוי, ולא היגוי יתר.

כמובן שהפעולה הראשונה היתה להרים רגל מהגז, ותחילתה עוד כשסטיתי ימינה. רק כשזה לא עזר, ועדיין הייתי במצב של תת היגוי ניסיתי להחזיר אחיזה עם עוד טיפה משקל קדימה תוך כדי החזקת הגה ישר על מנת למנוע היגוי יתר.

הרבה זה לא עזר. רק בסוף המצב היה של החלקה מלאה. בשום שלב לפני הפגיעה בגדר הגלגלים הקדמיים לא אחזו.

לנעול גלגלים אחוריים לא למדתי בקורס :)

בשלב שהסחיפה של כל 4 הגלגלים היתה מורגשת, היה כבר מאוחר והתכוננתי לפגיעה.

העובדה שיצאתי בלי שריטה היא באמת נס. ראיתי הרבה תאונות באותו יום, חלקן בתוך העיר מן הסתם במהירות נמוכה הרבה יותר משלי. כל המכוניות היו הרוסות למדי, אני לא מאמין שיצאתי עם נזק של קצת יותר ממכת חניה.

פורסם

אכן רעש הפח בתאונה הוא רעש יחודי שהלוואי ולא הייתי מכיר (יש לי איזה כשרון להיות ליד תעונות כשהן קורות )

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יום שבת בבוקר מוקדם זה השעה הכי מסוכנת...! אנשים פשוט מטורפים, עושים שטויות, פחד אימים... הם בטח לא שמו לב גם למה הם גרמו החיות. פשוט סכנה. שמח שיצאת בזול. :lol:

פורסם

דוגמא מעולה לתאונה בה התשתית עשתה את ההבדל בין נזקים קוסמטיים (מכסה מנוע, פנס, כנף) לתאונה קטלנית.

רק תחשבו מה היה יכול לקרות אם כזה דבר קורה בכביש בו אין הפרדה בנויה בין הכיוונים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דוגמא שאני נתקלתי בה לא מזמן. אתה בשמאלי ב110 קמ"ש מחליט שזה מהר מידי איטות שמאלה לאט לאט עובד נתיב, ואז פתאום איזה מפגר רואה שאתה עדיין בשמאלי ומחליט לעקוף אותך ב160 קמ"ש בנטיב הימני. כשאתה כמעת בימני הוא מהבהב לך עם האורות ואתה כמו משוגע שובר לשמאלי.

אחרי זה מתפלאים למה נהרגים כולכך הרבה על הכבישים.

פורסם

אכן תופעה מאוד מעצבנת!

שאנשים שרוצים לעקוף פשוט מדליקים אורות גבוהים, ומסנוורים אותך עד שתפנה להם את הדרך!

על זה ממש הביטוי 'הכביש של אבא שלהם'! ולך אין ברירה אלא רק "לציית" להם ולפנות את הנתיב!

לי יש וילון אחורי שחור מחורר אז זה עוד סביל. זה מסנן קצת את האור.

ומה העניין עם ה160 180 220?? 110 לא מספק אותם?? 120 זה לא מספיק? אם יגיעו ל180 אז הם יוכיחו שהם הגברים המלכים הכרישים של השכונה?

פשוט מעצבן!

תמיד הצדיקים שנוסעים על 100 בכביש של 100 בנתיב הימני צריכים לאכול אותה בגלל אלה שמתחשק להם לחתוך ב160 בנתיב ליד!

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
אכן תופעה מאוד מעצבנת!

שאנשים שרוצים לעקוף פשוט מדליקים אורות גבוהים, ומסנוורים אותך עד שתפנה להם את הדרך!

תמיד הצדיקים שנוסעים על 100 בכביש של 100 בנתיב הימני צריכים לאכול אותה בגלל אלה שמתחשק להם לחתוך ב160 בנתיב ליד!

צודקים אלה שמדליקים אורות גבוהים, הנתיב השמאלי נועד לעקיפה, ולא לזחילה וחסימת כל התנועה. אם אתה רואה שאתה נוסע בצורה איטית וגורם לאנשים אחרים לנסוע לאט, לא יקרה לך כלום אם תפנה להם את הנתיב, כן גם את הם פושעים והם "טסים" על 120.

צדיקים שנוסעים על 100 בימני? ממש צדיקים, כל מי שנוסע לאט גורר מכאן שהוא נוסע טוב ובטוח, כן בטח!. ע"פ התיאור שלך חצי מהסבתות במדינת ישראל הם נהגות טובות וצדיקות.

אהה כן אל תשכח מהירות מופרזת הורגת!.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם
צודקים אלה שמדליקים אורות גבוהים, הנתיב השמאלי נועד לעקיפה, ולא לזחילה וחסימת כל התנועה. אם אתה רואה שאתה נוסע בצורה איטית וגורם לאנשים אחרים לנסוע לאט, לא יקרה לך כלום אם תפנה להם את הנתיב, כן גם את הם פושעים והם "טסים" על 120.

צדיקים שנוסעים על 100 בימני? ממש צדיקים, כל מי שנוסע לאט גורר מכאן שהוא נוסע טוב ובטוח, כן בטח!. ע"פ התיאור שלך חצי מהסבתות במדינת ישראל הם נהגות טובות וצדיקות.

אהה כן אל תשכח מהירות מופרזת הורגת!.

פליקס

מה הקשר??

עוד מעט תגיד שאנחנו (אלה שנוסעים על 100 בנתיב הימני) לא צריכים בכלל לעלות על הכבישים של 90 בגלל שאנחנו מפריעים לעוקפים על 160! אתה צודק! סבתא שכמוני! מי הביא לי רשיון?? אסור לי להיות על הכביש! אני נוסע בסך הכל על 100 אני מעכב את כולם! אני פושע אני טרוריסט אותי למשטרה!

וכן מהירות מופרזת הורגת! כשאחד שלא מבין מהחיים שלו רוצה לנסוע על 180 שלא יעשה את זה לידי! זכותי לבטחון! זכותי לעלות על הכביש בשביל לבקר את סבתא שלי בעיר השכנה ולא לגמור על המעקה בטיחות בגלל המטומטם שאיבד את השליטה על הרכב או חתך ב180 וגרר אותי לתאונה.

וכן האורות הגבוהים מפריעים! ומאוד! יעידו כאן כולם!

אתה לא יכול להסתכל במראות בשביל לעבור נתיב! למה? כי לבן *ונה מאחור מתחשק לסחוט את הגז על חשבונך. ואפילו אם אתה באמת רוצה לפנות לו את הדרך, זה לא כ"כ קל כי אם אתה רק רוצה להביט במראות אתה מקבל ממש פרוז'קטורים לפנים. והכל כי הוא רוצה לעקוף והוא חושב שבכביש של 90 ואתה נוסע על 110 בנתיב הימני\אמצעי אתה איטי ואתה ברוב חוצפתך מעכב את התנועה ולא, לא ממש אכפת לו כמה מכוניות יש לידך ומלפניך, הוא רצה לעקוף אז הוא יעקוף! מי אתה שתפריע לו??

ואם לא הבנת אותי, דיברתי על 100\110 בנתיב ימני\אמצעי. לא על 100 בנתיב השמאלי.

מצידי כל אחד יכול עכשיו לעלות על כביש מהיר וריק ולרסק את עצמו על 180 במעקה בטיחות או בעץ ליד. כשאני בכביש? או כל עובר אורח תמים אחר, זו כבר בעיה. ולי זה מפריע.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אוף דה רקורד, בארה"ב הנהגים נוראיים, חותכים מימין לשמאל, משמאל לימין, כמובן בלי לאותת ובלי להתסכל הרבה במראות.

Піскун Святослав Михайлович

• תוכן חדש...