Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנושאים ה"דביקים" יש הרבה עצות על מה לשאול ומה לא. הבעיה היא שאח"כ אני לא יודע מה לעשות עם המידע שקיבלתי.

מה המשמעות כאשר הרכב בין 6 שנים ולא הוחלף מכלול ? טוב\ לא טוב?

מה המשמעות שיש פגיעה בשילדה מלבד ירידת ערך? האם בוודאות לא לקנות רכב כזה?

כמה יש להוריד על שריטות, מכות, דהיית צבע - עקרונית תיקוני צבע עולים המון כסף, איך להתייחס לזה?

אם אני מתקשר והבחור אומר לי שהוא סוחר, אז בוודאות לא לקנות?

יש עצות ממה להתרחק בלפחות 80% מהמקרים ומדוע?

תודה

פורסם (נערך)

סוג הרכב שאני מחפש הוא סופר מיני אוטומטית, דגש על אמינות, נוחות נסיעה, בטיחות ואח"כ דלק, אני נוסע מעט קילומטרז.

המחיר הוא עד 40000.

לאחר התייעצות רבה פה בפורום הגעתי למסקנה שאני צריך לשאוף לאחד מהדגמים האלו:

יונדאי i20 שנת 2010 מפרטי או שנת 2011 מליסינג - יתרון להבנתי - אמינות, צריכת דלק, אבזור סביר.

מאזדה 2 שנת 2009 מפרטי או 2010 מליסינג (dynamic). יתרונות - אמינות, נוחות נסיעה.

סוזוקי סוויפט שנת 2008 - 2009 דגם glx . זריזות, יפה, חסכונית יחסית. תא מטען קטן.

המטרה היא להחזיק ברכב זמן רב, עד שיהיה צורך ברכב אחר (קטן מדי או שהרכב כבר מקרטע)

אשמח לשמוע הצעות נוספות \ הערות לגבי הציפיות שלי.

ההנחה היא שהרכב עם בלאי טבעי סביר, אך במצב תקין ונסע פחות מ100000 קילומטר.

עריכה אחרונה על ידי gild
פורסם

אז ככה,

מכיוון שההפחתות בסכום שאתה מכוון אליו(הפחתות על ליסינג, תאונות, קילומטראג' וכו') הם די נמוכות, אני לא הייתי מתפשר על שום רכב מלבד פרטי,שמור,ללא תאונות רציניות, ועם קילומטראז' נמוך

מכיוון שאתה לא נעול על רכב מסויים, אלא יש לך מגוון, אני לא חושב שיהיה לך קשה מדי למצוא רכב שמור מתוך המגוון שרשמת

פורסם

הדגמים הללו אכן טובים,לגבי השאלות ששאלת.

מה המשמעות כאשר הרכב בין 6 שנים ולא הוחלף מכלול ? טוב\ לא טוב?

על איזה מכלול אתה מדבר?

מה המשמעות שיש פגיעה בשילדה מלבד ירידת ערך? האם בוודאות לא לקנות רכב כזה?

רכב עם פגיעה בשילדה יהיה פחות בטיחותי

כמה יש להוריד על שריטות, מכות, דהיית צבע - עקרונית תיקוני צבע עולים המון כסף, איך להתייחס לזה?

תלוי עד כמה המצב חמור,על כמה שריטות קטנות לא תהיה הורדה,אם כול הצבע דהוי ברכב בן 6 יש מקום לדבר על הורדה,אם מדובר על רכב בן 20 לא יורידו לך הרבה אם בכלל.

אם אני מתקשר והבחור אומר לי שהוא סוחר, אז בוודאות לא לקנות?

לא ישר הייתי מבטל זאת,תמיד אפשר לראות ולהתרשם,אלא אם מתחיל הסיפור שהרכב לא שלו אלא של דוד של אמא שכרגע באיטלה..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח כמה כללים בסיסיים שיחסכו לך הרבה זמן וכסף:

• קונים רכב עד יד שניה לכל היותר (ברשיון צריך להיות כתוב "01 בעלים קודמים"
  • קונים רכב אך ורק מהבעלים הרשום שלו, שמחזיק אותו יותר משנה

• מעדיפים בנחרצות רכב שלא היה בליסינג/השכרה/החכרה וכיו"ב
  • מעדיפים בנחרצות רכב שכל חייו, ממש כל חייו, טופל אך ורק במוסכי רשת היבואן. כך תהיה לך את כל ההיסטוריה שלו ויועץ שירות במוסך רשת היבואן יוכל לתת לך חוות דעת מקיפה לגבי מה שמצפה לך
  • לא לוותר בעיין מצב קוסמטי פנימי וחיצוני - חפש רכבים שנראים טוב מאוד, ושמור על שלך באותו מצב, כך תוכל גם למכור אותו בקלות

רק אחרי שתמצא רכב שעומד בכל הקריטריונים הנ"ל (ויש הרבה כאלה, אל תדאג), תחשוב איזה יצרן, איזה דגם...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מצב רשימת השאלות שאני שואל תמיד :

שאלות כלליות :

1-האם הרכב שלך ועל שמך ?

2-האם אתה סוחר או מוכר מכוניות בעבודתך?

3-האם הידיים הקודמות פרטיות? האם נשארו לך במקרה הרישונות הישנים ?

4-היכן טופל הרכב? באיזו תדירות? האם ישנן קבלות או חתימות?

5-מתי נעשה טיפול טיימינג?

6-מתי הוחלפו הבלמים?

7-מתי הוחלפו הצמיגים?

8-האם יש בריפודים או בפלסטיקה בפנים הרכב נזקים? כתמים? חורים? קרעים?

9-האם ישנם נזקים מבחוץ לפח או לטמבונים?

10-האם הרכב עבר תאונות?

11-האם הוחלפו שמשות?

12-האם יש בידך את שני המפתחות המקוריים?

13-האם במהלך הזמן שהרכב אצלך נדלקה נורה שחייבה אותך לגשת למוסך?

14-מתי יש לרכב טסט?

כמובן שבכול נקודה כזו יש להבין את התשובה ולנסות לדלות כמה שיותר מידע.

רוב האנשים אליהם אני מתקשר משתאים ואומרים שמעולם לא נשאלו את השאלות האלו, חלקם שואלים אם אני סוחר, ואני בטוח שחלק מהם נרתעים ממני.

כמובן שבמקרים רבים ישנן עוד שאלות רבות שצריך לשאול למשל:

1-במקרים של רכבים כגון B4 צריך לשאול מתי הוחלף שמן ההנעה הכפולה ? לנסות להבין האם השתמשו בפילטר אויר מקורי

2-במקרים של הונדה סיביק כדי לברר האם הוחלפו תושבות מנוע?

3-במקרים של פולקסוואגן כדי לשאול האם הוחלף גיר? מנוע ? האם היו בעיות עם ה DSG

ויש עוד שאלות שקשורות ברכבים ספציפיים אבל הרשימה תהיה ארוכה.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
קח כמה כללים בסיסיים שיחסכו לך הרבה זמן וכסף:

• קונים רכב עד יד שניה לכל היותר (ברשיון צריך להיות כתוב "01 בעלים קודמים"

מסכים עם רוב מה שאמרת עם הסתייגות לסעיף הנ"ל.

למה?

יכול רק לספר מניסיון אישי על קניית פיג'ו 206 בת 8 כשאני היד הרביעית(!).

היו לנו 4 שנים מוצלחות ללא תקלות.

רוצה לומר, טוב שיש כללים אך יש גם יוצאים מן הכלל.

פורסם

תודה על השאלות והתשובות. אשמח לעוד כמה חידודים.

מדוע אסור לקנות מסוחר?

טיימינג - כאשר שאלתי אנשים את השאלות הם אמרו שהם עשו רק טיפולים תקופתיים. מה זה טיפול טיימינג ואם בן אדם לא יודע האם עשו לו?

מה אני רוצה לשמוע פה?

החלפת שמשות - למה אני שואל את זה?

נורה - נגיד ונדלקה, מה זה אומר לי?

טיפולים - יכול להיות שבן אדם עושה רק חלק מהטיפולים אצל היבואן. מה היתרון בללכת למוסך של היבואן? מוסך מורשה אינו טוב

בעלים - למה חשוב שזה יהיה הבעלים שלו? זה שיותר משנה אני יכול להבין.

בפורום יש המון שאלות - הבעיה שלי שאחרי שאני מקבל תשובות אני לא מבין מה זה אומר אלא אם הכל תקין.

תודה

פורסם (נערך)

טיימינג הוא טיפול שעושים לאחר שהרכב צבר מס' מסוים של ק"מ (משתנה בהתאם לרכב) או לאחר כמה שנים, המוקדם מביניהם.

ישנם רכבים שלא מצריכים טיימינג, לרכבים אלה יש שרשרת ולא רצועה.

טיימינג הוא טיפול חשוב מאוד כי כשל של הרצועה פירושו ברוב המקרים כשל במנוע.

חשוב מאוד לראות שבוצע טיימינג בזמן אם מבחינת ק"מ או מבחינת הזמן שעבר, מה שבא קודם.

טיימינג הוא גם בדרך כלל טיפול שיקר פי כמה מטיפול רגיל, עדיין לא מדובר במשהו מטורף.

החלפת שמשות - ברכב שהוחלפו השמשות יש סבירות שהרכב עבר תאונה. כמובן שיש יוצאים מהכלל, למשל ברכב שהיה בעבר בבעלותנו התנפצה השמשה האחורית פעם מחפץ שעף/נזרק על הרכב. בנוסף כאשר מחליפים שמשות בארץ מחליפים אותן ב99% מהמקרים בשמשות תחליפיות ולא מקוריות, ויש לזה משמעות.

טיפולים - כמובן שכל מוסך מורשה ומקצועי הוא בסדר. חשוב שקיימת שגרת טיפולים קבועה, כל הטיפולים נעשים בזמן, ומשתמשים בחלפים איכותיים.

היתרון העיקרי במוסך יבואן הוא שאתה יודע שהחלפים שהרכב טופל בהם הם מקוריים. אין זה אומר שאין מוסכים מורשים טובים/שמשתמשים בחלפים מקוריים. אם תיתקל ברכב שטופל לפי הזמן במוסך מורשה אל תפסול ושאל כאן בפורום אודות המוסך.

בעלים - חשוב שהמוכר יהיה הבעלים של הרכב כדי לחסוך לעצמך מקרים של קומבינות/רמאויות וכו'.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מסכים עם רוב מה שאמרת עם הסתייגות לסעיף הנ"ל.

למה?

יכול רק לספר מניסיון אישי על קניית פיג'ו 206 בת 8 כשאני היד הרביעית(!).

היו לנו 4 שנים מוצלחות ללא תקלות.

רוצה לומר, טוב שיש כללים אך יש גם יוצאים מן הכלל.

יד 00 או 01 ברשיון, מהסיבה הפשוטה, שיותר מזה מתחיל להיות קשה מאוד למכור את הרכב, לא משנה כמה שמור הוא.

לי היה רכב סופר מבוקש עם יד 4, והיה קשה למכור אותו

פורסם

פרקש - רוב האנשים שאני מכיר שהחליפו שמשה, לא החליפו אותה בגלל תאונה אלא בגלל אבנים שעפו על הרכב, ניסיון פריצה או ברד שפגע בשמשה. לא הייתי ממהר לחשוד שמדובר בתאונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אתה צודק. אם הנקודה לא ברורה אחדד: סביר יותר להניח שהשמשה נפגעה מעצם כלשהו גדול או קטן, כי גם סדק קטן מספיק כדי להצדיק החלפה.

כתבתי בהודעה שלי שיש סבירות אולי השתמע מכך שזה המצב ברוב המקרים, יש סבירות=יש סיכוי.

עיקר הבעיה היא בכך שמשתמשים בשמשות חלופיות.

לגבי יד זה מאוד תלוי בסוג הרכב. ישנם רכבים שמחליפים ידיים בתדירות גבוהה כמו רכבים ספורטיביים ושם לא נדיר לראות רכבים שהחליפו הרבה ידיים. ברכבים ממוצעים זה יותר "מחשיד".

מה שכן יד גבוהה אין פירושה רכב לא טוב, רכב פחות סחיר אולי. זה קריטריון שהייתי מפעיל כאשר התקציב מאפשר וההיצע גדול , אז אפשר לברור.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...