Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא השיטה של המורי נהיגה, של הזינוק עם ברקס וקלאץ' ולא עם בלם יד עובד לי יפה בבנזין בעליות של ירושלים. כמו כן לעוד כמה אנשים, גם חבר'ה ותיקים.

וממה נפשך מלהשתמש בבלם-היד?

השימוש בבלם היד בטוח יותר וקל יותר.

כל מה ששימוש בבלם רגל נותן הוא הפגנת מיומנות - וזה ממש לא העניין בנהיגת כביש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אשתי נוסעת על ידני והיא "מלמדת" את הנהגים אחרים שהיא נוסעת על ידני.

בכל דרך שיש עליה בכביש, היא תמיד מתדרדרת

קצת אחורה בשביל להראות לרכב מאחורה שהיא ידנית ועלולה להתדרדר עליו

:lol:

ובכל מקרה בהצלחה בנסיעה

גם אני עושה כשמישהו מתקרב יותר מדי , למרות שלא יוצא לי כמעט אף פעם להדרדר אחורה או לכבות מנוע, הכל עניין של תרגול עם הרכב כמובן.

פות"ש - לדעתי אתה נכנס לפאניקה לחינם

פורסם

גם אני לא משתמש בבלם יד למעט מקרים מיוחדים כמו כניסה/יציאה לחניה צפופה בשיפוע או נהיגה ברכב "לא מוכר", עד שלומד את נקודת ההצמדה של הקלאץ'.

בכל שאר המצבים אין צורך בבלם יד אם אתה מספיק מיומן. היתרן - שתי ידיים נשארות על ההגה.

למען האמת, אף פעם לא נהגתי ברכב עם Hill Holder, ובכנות לא מבין מדוע צריך את המערכת הזו.

פורסם

למען האמת, אף פעם לא נהגתי ברכב עם Hill Holder, ובכנות לא מבין מדוע צריך את המערכת הזו.

כי אתה נמצא בעידן בו אנשים לא יודעים מה הבדלים בין סוגי האורות, למה יש חגורת בטיחות ואפילו לא חוגרים את ילדיהם, מה זה שמן מנוע ומהו נוזל קירור, מה לחץ האוויר הדרוש לרכב שלהם ועוד רבות אחרות, ומערכת ההיל הולדר מטרידה אותך? :(

פורסם

לא הבנתי את הקשר.

אני לא מבין מדוע צריך היל הולדר, הרי הוא עושה משהו שכל אחד יכול לעשות בעצמו עם קצת תרגול.

איך זה קשור לדברים שכתבת?

פורסם

מה שכתבתי מסביר בפשטות את העובדה, שרוב הסובבים סביבך בכביש לא יודעים לתפעל, ולהשתמש ברכב מלבד גז וברקס.

אז כן, זה בהחלט נחוץ לכל אותם אנשים שיקנו ידני או ינהגו בו, ולא זוכרים כלום משיעורי הנהיגה שעשו לפני 5, 10 ו15 שנה.

פורסם (נערך)

לא הכל ורוד, עם ההיל הולד באים גם חסרונות, רוב כיבויי המנוע אצלי היו בגללו, משום שהיה נועל את הגלגלים למספר רב מדיי של שניות שאני כבר ביצעתי זינוק, מה שגרר כיבוי(מה שמביא להרגיל החזקת חצי קלאץ, שיוצר בלאי נוסף).

לא בטוח שהוא כל כך נחוץ, אני חושב שביצוע זינוק אמור להיות תנאי סף לנהיגה ברכב ידני, לעומת זאת ברכבים רובוטיים זה יותר נחוץ.

לגביי חיפה, קח באיזי, כשאתה ראשון ברמזור תהיה משולב על ראשון ודרוך, אין שום בעיה לזנק עם הרמת קלאץ עד לרעידת בכל מקום בחיפה. אם אתה לא מרגיש מהוקצע, אין בעיה להשתמש בבלם יד.

טיפ נוסף, תשאיר הרבה מקום בינך לבין הרכב לפניך, שמתחלף לכתום החל לזחול אט אט עד שהרכב שמלפניך יסע, כך יהיה לך הרבה זמן לביצוע הזינוק, ותוכל להמשיך לנסוע מיד.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

חלילה בלי לפגוע או להעליב, לא מבין מה רשמת?

מה הכוונה, מה לא בסדר?

רועי

פורסם
לא הבנתי את הקשר.

אני לא מבין מדוע צריך היל הולדר, הרי הוא עושה משהו שכל אחד יכול לעשות בעצמו עם קצת תרגול.

איך זה קשור לדברים שכתבת?

אם כך, למה צריך בכלל תיבה אוטומטית ברכבים?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמתי לב שגם בגירים רובוטיים יש היל הולדר. הרכב עוצר לבד לכמה שניות ואחרי זה מתחיל להתדרדר אם לא לוחצים על כלום.

בכל אופן, זו מערכת שמשפרת את הנוחות ואפשר לומר שגם את תחושת הביטחון לנהגים לא מנוסים. אביזר חובה? ממש לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא בכולם יש היל הולדר, יש גירים רובוטיים חד מצמדיים שהמערכת לא קיימת בהם או קיימת רק בתאוריה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

היל הולד עם גיר רובוטי זה די בגדר חובה כי אין לך שליטה על הקלאץ'.

הייתי ארבע שנים עם הפולו נבלה הידנית (לא היל הולד ולא בטיח, בקושי מנוע היה שם), כולן באזורים הרריים/גבעיים כהוגן, ומעולם לא השתמשתי בבלם היד בזינוק. למעשה הפעם היחידה שנצרכתי להשתמש בבלם היד הייתה לפני כחודש עם... הפלואנס הרובוטית. תמרון חניה ברוורס בשיפוע מכובד, ההיל-הולד קצת התחרפן ולא ננעל. מנסה פעם אחת, שניה, שלישית.... נאדה. האוטו מתדרדר. קלאץ' אין. מה עושים? אה, מזל שיש את המקל הזה בצד ימין. קצת גז ומשחררים. עובד יופי בדיוק לפי הספר. אולי בכל זאת יש יתרון למקל הזה על פני בלם חניה חשמלי.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
אם כך, למה צריך בכלל תיבה אוטומטית ברכבים?

איפה אמרתי שצריך תיבה אוטומטית במכוניות? לא צריך.

ולא, אני לא הולך עכשיו להתחיל שוב את הדיון האינסופי "אוטומטי מול ידני".

זו דעתי בלבד והעדפה שלי בלבד.

פורסם

בכל אופן, זו מערכת שמשפרת את הנוחות ואפשר לומר שגם את תחושת הביטחון לנהגים לא מנוסים. אביזר חובה? ממש לא.

אם אין לך את המערכת, אתה תוך מספר שבועות תלמד להסתדר בלעדיה ותקבל תחושת בטחון.

אם יש לך את המערכת, אתה אף פעם לא תלמד לתזמן את הדוושות בזינוק בעליה כמו שצריך, הרי יש משהו שעושה את זה בשבילך.

ואז יום אחד תצטרך לנהוג ברכב ללא המערכת, או שהיא תתקלקל ושוב פעם תרגיש כמו תלמיד נהיגה בשיעור ראשון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לומר את זה על המון מערכות ברכב שמשפרות את נוחות התפעול ולא תמיד היו קיימות, כמו מגבר בלם, הגה כח וסטרטר חשמלי.

לדעתי רוב המכוניות הידניות החדשות בארץ מגיעות עם זה, אולי חוץ מהרכבים לעולם השלישי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...