Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

הרבה אנשים פותחים דיון על איך להגיע בשלום לאילת מצפון הארץ.

אני פותח דיון על איך להתמודד עם עליות בחיפה בתור מישהוא שגר במרכז השטוח יחסית :oops:

לפני כחודש וחצי רכשתי את הרכב הידני הראשון שלי. את כמות הפעמים שהרכב נכבה לי אני לא יכול לספור על 5 ידיים. אבל מאז אני נוהג דיי טוב.

שתי הדברים הכי מפחידים ומלחיצים בידני זה התחלת נסיעה - שאם זה אני הסתדרתי כבר וכמובן זינוק בעליה.

יצאתי לי לעשות זינוק בעליה גם במרכז הארץ, ללא שימוש בבלם היד (הרכב מצויד במערכת hill hold).

מזכרוני (הייתי כמה פעמים) חיפה הרבה יותר הררית ואני חושש שמערכת היל הולד לא תספיק לי ואני לא רוצה לעמוד בצד הדרך ולהחליף פרטים עם הנהג מאחורה, בזמן שהרכב שלי ממשיך להתגלגל למאטה :oops:

מאז שלמדתי לנהוג על ידני עברו כ 4 שנים.

איך מבצעים זינוק בעליה עם בלם יד?

קלאץ' לחוץ וברקס לחוץ

משלב ראשון

מרים בלם יד

משחרר את הברקס ונותן גז (סביבות 1.2-1.5 סלד)

משחרר את הלאץ' שיגיע לנקודת חיכוך

ברגע שאני מרגיש שהרכב רוצה לזוז קדימה (נקודת חיכוך) - משחרר את בלם היד

נותן יותר גז ומשחרר את הלאץ' עד הסוף

אני צודק?

ודבר נוסף. למזלי\צערי אני אצטרך גם לחנות בחיפה וזו כנראה תיהיה חניה במקביל, ויש סיכוי טוב שהיא תיהיה על הר.

כשפנים הרכב פונה לעליה, הכניסה עם התחת לא כל כך קשה, זה בעיקר משחק עם ברקס (מכיוון שרכב יתגלגל לבד אחורה). השאלה היא איך אני מתקדם קדימה, במיוחד בחניה צפופה כאשר פנים הרכב הוא לעליה. אני נורא חושש שהרכב ירוץ לי קדימה. איך אני שולט על זה?

כשפנים הרכב פונה לירידה, אני נאלץ לבצע זינוק בעליה ברוורס. האם התהליך הוא תהליך דומה לזינוק בעליה רגיל רק במקום לשלב ראשון אני משלב רוורס?

תודה רבה על העזרה מראש!

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Brace yourself, Haifa is coming...

יש לך היל-הולדר, מה כבר יש לך לדאוג? :roll:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אצלי ברכב ההיל הולדר בירושלים עובד לסירוגין, לא מסתמך עליו.

אל תדאג אם אתה מנוסה יהיה בסדר לאבד שליטה ברמה של להתדרדר אחורה ברמה שתיכנס במי שמאחוריך לא מאמין שיקרה, מקסימום פדיחה של כיבוי מנוע.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

RK

לא סומך על היל הולד. חוץ מזה, זה 2 שניות, מה כבר אפשר להספיק בשתי שניות כשאתה בפאניקה שיש מאחוריך BMW חדשה דנדשה :lol:

noknok

מקווה שחיפאים שומרים יותר מרחק מתושבי המרכז שכמאט מתיישבים לי על תא המטען :roll:

עוד שאלה לגבי חיפה עצמה. יש שם איזה חוקי תנועה מיוחדים עקב המטרונית? לזכרוני אסור לנסוע על הנתיב שלה בכלל. אני לא מצליח למצוא שום דבר באינטרנט לגבי המטרונית..

פורסם

בשיא הרצינות והומור בצד - אם 2 שניות בשבילך זה מעט מדי, תשקול תחבורה ציבורית. לא רק בחיפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אסור לנסוע בנתיב של המטרונית והוא גם מוגבה מהכביש ובצבע אדום, צריך להיות מטומטם גדול כדי לעלות עליו.

יש לך היל-הולד אז תנשום עמוק ותרגע. אתה תסתגל במהירות כי כבר התרגלת לתפעול רכב ידני. הסתדרתי מצויין בחיפה עם רכב ידני חלוש בלי היל-הולד יותר מ4 שנים. כל אחד יכול.

בסך הכל מדובר בעוד עיר ישראלית רגילה עם כמה עליות, זה הכל. לא מדובר במעבר לגלקסיה אחרת אם כי אולי האנשים בחיפה יראו לך מוזרים כי הראשים שלהם קטנים יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

RK ואלעד

זה נאמר בהומור כמובן. אני מחשיב את עצמי כנהג מנוסה, פשוט קיים מאט חשש עקב זה שחיפה היא הררית. זה לא שאף פעם לא נסעתי ברכב או לא יצאתי מאזור המרכז. חרשתי את המדינה מהצפון הרחוק עד אילת, פשוט לא ברכב ידני. ושיעור או שתיים לא ישנו הרבה, אלה אם זה יהיה שיעור או שתיים בחיפה שיתמקדו על זינוק עליה וחניה במקביל ללא המראות צד האלה שאין באף רכב חוץ מרכבים של מורי נהיגה.

SlowRide

תודה רבה!

פורסם

בתור אדם שנוסע בחיפה והסביבה על ידני במשך כמה שנים, עם רכבים חזקים יותר ופחות, אני חושב שאין לך סיבה לדאגה.

אם אתה מרגיש לא בטוח, פשוט תשאר על הנתיב הימני, מי שממהר שיעקוף.

בנוסף, במידה ותדרש לבצע זינוק בעלייה- קח את הזמן. אז יקח לך 5 שניות להתחיל את הנסיעה ולא 3, תאמין לי שגם המניאק שמצפצף לך כשהרמזור צהוב ומנסה להלחיץ אותך מעדיף שתיקח עוד כמה שניות כדי להתחיל את הנסיעה בבטחה ושלא תדרדר בטעות לתוך הרכב שלו.

כנ"ל חניות, ובעצם כל תמרון בכביש.

*ההמלצות הללו ישימות גם מחוץ לגבולות חיפה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני נהגתי בחיפה עם האלפא הידנית שלי ולא פעם אחת.

כן יש עליות די תלולות, אבל מעטות. אפשר להסתדר.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לא לכל רכב יש היל הולדר, אצלי אין (קשקאי 2012) וב-3 חודשים שהרכב אצלי נכבה המנוע אוליי 3-4 פעמים, והייתי איתו גם בחיפה וגם בחרמון ובירושלים ואני רחובותי.

הכל עניין של הרגל ובטחון עצמי, סע לחיפה ותזרום, יהיה בסדר, הפחד הוא מיותר רק מזיק.

כשתחזור מחיפה תחשוב איך לדעתך נהגת, אם תגיע להחלטה שלא הסתדרת אז תחליף את האוטו לאוטומט.

בהצלחה.

פורסם

מקומי בעל רכב ידני ומנוע 1.25

קודם כל,בתור אחד שרוב הנהיגה שלו היא בציר קריות-נהריה אני חייב לציין שחיפה היא חרא של עיר לנהוג בה,כל הזמן משהו בשיפוצים,יש צמתים נוראיים עם פניות כלכך לא ברורות ובנוסף הוויז נוטה לעשות לי פדיחות לפעמים.

לגבי הנהגים זה מאוד תלוי,חיפה היא עיר ענקית ואחת המגוונות מבחינה דמוגרפית וגם התנהגות הנהגים הממוצעת משתנה.(אני הייתי נזהר מרכבים מושחרים עם אורות בצבע לא טבעי ועולים חדשים מבוגרים מאוד שנוסעים נגד כיוון התנועה ועל נתיבי מטרונית,סכנת נפשות ונתקלתי בזה הרבה יותר מפעם אחת)

כמובן כמובן שאין מה להלחץ לכל טעות בוויז יש חישוב מסלול מחדש וכל עוד תנהג זהיר ובטוח אתה תגיע בשלום.

טיפ קטן לגבי נהיגה וחניה בעליות ובכללי,אם העליה תלולה ואתה חושש שהרכב לא יצליח לזנק,פשוט תן גז,הרכב לא באמת מתפוצץ ב5 סלד גם אם זה נשמע ככה,המפתח נמצא בקלאץ' - תרים אותו בעדינות ולאט ואתה מסודר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא צריך להגזים, באזורים הראשיים בעיר אין בעיה לנהוג. הכבישים המשוברים זו בעיה שקיימת כמעט בכל עיר במדינה. אולי רק בישובי פרימיום כמו סביון וארסוף אין כבישים משובשים.

במקום להפציץ בגז אפשר להרים את בלם היד ולהתחיל נסיעה כאילו כרגיל, וכשאתה מרגיש שהרכב רוצה להתקדם - לשחרר את בלם היד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...