Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אשמח לשמוע דעות נוספות, כי כמו שנאמר 2 יהודים 3 דעות:

צריך להתקין מזגן עילי בחדרים - הבעיה הינה שעל מנת להסתיר את הצנרת בהנמכת התקרה במסדרון במרחק 40ס"מ מהתקרה, הם יותקנו מעל הדלתות בחדרים.

הדעה שלי:

קראתי בתקן שהמרחק מהתקרה צריק להיות 20ס"מ. גובה המזגן הינו 27 ס"מ. לכן מיקום הניקוז צריך להיות בגובה 45ס"מ מהתקרה. וזה חורג מהנמכת התקרה וגם לא מתאים מבחינת המשקוף (משקוף רחב).

הדעה של טכנאי מזגנים:

אפשר גם כמעט להצמיד לתקרה -11ס"מ מספיק, ככה שאת הניקוז נמקם ב38 ס"מ, ואז הצנרת תצא למסדרון ותכלל בנמכה.

הערה:

הוצע פתרון של חציבה בקיר - הפתרון הנ"ל יקר אפילו עבור 0.5m כפול 3 מזגנים - 1350 שח.

השאלה שלי היא:

האם אכן 11 ס"מ מהתקרה יספיקו ולא יגרמו לצריכת חשמל מוגברת?

שאלות לגבי הניקוזים:

1. האם מיקום הניקוז ביחס למזגן היא כ2 סמ מהחלק התחתון שלו?

2. האם ניתן לאחד צינור ניקוז במידה והם סמוכים (צינור ניקוז יעבור בקיר בין שתי חדרים סמוכים)? הטכנאי מתעקש לעשות לכל מזגן ניקוז בנפרד בעלות של 1200שח, אחרת לא לוקח אחריות על נזילות.

3. ניתן לנקז צינור לניקוז של מכונת הכביסה בהוספת חוסם ריח בלבד? (גם כאן הוא התעצבן ואמר שגם על זה לא יקח שום אחריות)

תודה רבה.

פורסם

זה לא מומלץ, זה יעבוד ודיי נפוץ.

1.הניקוז לא חורג מגבולות המזגן, אם כי הוא צריך שיפוע מהיציאה.

2.ניתן לאחד, יש לוודא שהמים זורמים ולא "עומדים" בצינורות.

3. ניתן לנקז.

פורסם

מודה לך על התשובות,

מרחק 11ס"מ לא מומלץ כי..? בגלל צריכת חשמל? בגלל נזק למאייד?

ואם זה לא מומלץ אז למה זה דיי נפוץ?

האם זאת התקנה תקנית ללא פתח לבעיות בעתיד?

AC install.png

תודה.

פורסם

איפה קראת שזה התקן (20 סמ) להתקנה של מזגן ?

והאם נראה לך שהתקן הזה מתאים לכל דירה באשר היא ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שאני יודע ועשיתי:

התקנה של 15 ס"מ מהתקרה

שיפוע ניקוז של 5 מעלות למטר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
מה שאני יודע ועשיתי:

התקנה של 15 ס"מ מהתקרה

שיפוע ניקוז של 5 מעלות למטר.

לטובת הדיוק ההנדסי...

לצערנו אין דבר כזה 5 מעלות למטר.

אם אתה מתכוון לשיפוע של 5% מדובר על 5 ס"מ לכל מטר אורך.

פורסם

לצערנו הרב הדברים הללו מאוד גמישים מאחר ובכל דירה גובה ההנמכות שונה ולעיתים ההנמכות מגיעות מהקבלן (הנמכות פריקות שעשויות מחתיכות פח מוצמדות) ואין הרבה ברירות אלא ללכת על הקצה.

בעיקרון, שיפוע של 1-2 ס"מ לכל מטר (1-2%) הוא מספיק ב 99% מהמקרים. אם לא רוצים ללכת על הקצה, 2 סמ לכל מטר זה בסדר גמור.

כבר יצא לי לעשות איזה פרוייקט לפני כ-3.5 שנים של מזגנים עיליים בדירה חדשה, והשיפועים שם הוא במקרה הטוב 1% לכל מטר - בגלל כמה סיבות: גובה ההנמכה שעשה הקבלן (הנמכת פח פריקה) היתה מאוד גבולית. לא מספיק שהיא היתה גבולית, חייבים להתחשב בעובדה שצריך להשאיר טיפה מקום שניתן יהיה לשלוף את כיסויי הפח הללו.

נוצר מצב שהמזגן בסלון (תדיראן 2.5 כ"ס) נתלה 5-7 סמ מהתקרה, השיפוע שלו בקטע מסויים היה מזערי ברמות של 1/2 ס"מ למטר !.

מאחר ומדובר בעניין גבולי הודעתי ללקוח שאם יהיו בעיות ניקוז נצטרך להתקין משאבת ניקוז בעלות של כמה מאות שקלים.

עד היום לא היו שום בעיות עם הניקוזים של המזגנים הללו (מדוברים בחברים טובים כך שאני א. מבקר שם מידי פעם - ב. אם היתה בעיה היו פונים אליי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נשאל הפוך איציק

מה המרחק האופטימאלי מהתקרה בס"מ?( שכח מאילוצי ק(ח)בלן )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על התשובות,

א. כאשר אתם מדברים על אחוזים בשיפוע הניקוז - מהו ה100%? גובה התקרה? הגובה מהרצפה?

ב. קראתי באחד מהספרים הטכניים של אלקטרה או תדיראן שהתקן מחייב 15ס"מ מהתקרה ומומלץ על 20ס"מ.

ג. לא מבין דבר נוסף - למה את השקע חובה למקם בצד ימין למזגן? לא ניתן להסתיר אותו מעל המזגן? זה נורא מכוער לראות אותו.

פורסם

בחלק מהמדריכים למתקינים רשום 15 ס"מ, פעם היו רושמים גם 20.

אני מניח שזה תלוי גם בגודל המזגן.

מה שכן - תיאוריה לחוד ומציאות לחוד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...