Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות של יפאניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"ושמעתי", כל עוד לא החזקת כזאת, אל תדבר בכלל.

המחירון שלהם ברצפה בגלל בדיוק אנשים כמוך שניזונים משמועות. דווקא החל מ2008 במגאן היה שיפור מהותי באמינות. קרסו אפילו מכרו חלק מהדגמים הללו כמשומשים עם 3 שנות אחריות.

גם אני יכול להגיד שאקסנט שהייתה לך שותה דלק כי "ככה שמעתי".

היום דווקא האמינות השתפרה פלאים בצרפתיות, שים לב לאמינות של גיר EDC ברנו שמתפקד באינספור דגמים, ומציג אמינות מצוינת. פג'ו וסיטרואן התפטרו מהAL4 הידוע לשמצה לטובת גיר אייסין 6 הילוכים. (גיר יפני אגב)

גגות של רכבי קבריולט או סאנרוף זה פחות נפוץ, ברכבים הסטנדרטיים אין תקלות כאלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"ושמעתי", כל עוד לא החזקת כזאת, אל תדבר בכלל.

המחירון שלהם ברצפה בגלל בדיוק אנשים כמוך שניזונים משמועות. דווקא החל מ2008 במגאן היה שיפור מהותי באמינות. קרסו אפילו מכרו חלק מהדגמים הללו כמשומשים עם 3 שנות אחריות.

גם אני יכול להגיד שאקסנט שהייתה לך שותה דלק כי "ככה שמעתי".

היום דווקא האמינות השתפרה פלאים בצרפתיות, שים לב לאמינות של גיר EDC ברנו שמתפקד באינספור דגמים, ומציג אמינות מצוינת. פג'ו וסיטרואן התפטרו מהAL4 הידוע לשמצה לטובת גיר אייסין 6 הילוכים. (גיר יפני אגב)

גגות של רכבי קבריולט או סאנרוף זה פחות נפוץ, ברכבים הסטנדרטיים אין תקלות כאלה.

קודם כל אל תזכיר לי תאקסנט גם ככה אני מבואס מהתאונה וחוץ מזה ממה שאני זוכר נהגתה עליה ואני קורא ביקורות באינטרנט ולא רואה שעדיין רנו היא שיא האמינות

פורסם (נערך)

ביקורות זה לא כמו להחזיק את הרכב בעצמך.

הקליאו שלי הציגה אחלה של אמינות, הרכב נסע כמעט 60 אלף ק"מ בכבישים לא ממש איכותיים ולא צייץ אפילו. בבדיקה יצא פיקס, ללא תקלות וגם שירת אותי נאמנה.

גם ההורים מאוד מרוצים מהמגאן שלהם שמשרתת אותם קרוב ל3 שנים. ללא תקלות או בעיות. הדבר היחיד שהוחלף "מעבר" הוא זוג צמיגים. (שזה לא קשור לתחזוקה אלא לבלאי)

נהגתי על אקסנט וזה לא קשור. הייתה לי גטס אגב, שחולקת מנוע עם האקסנט. ביחס לקליאו? הגטס זה רכב גרוע. אם אני מדבר על נוחות, התנהגות, בטיחות, מרווח וצריכת דלק.

מבחינת ביצועים אף אחת מהן לא מי יודע מה. גטס זה רכב נטו להגיע מA לB. בזה הוא עושה יופי של עבודה והוא הציג אמינות טובה אצלי גם כן. מצד שני מהקליאו נהנתי הרבה יותר.

ולא, קליאו III היא לא פאר היצירה ולא הסופר מיני הטובה ביותר.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

למה כזאת קיצוניות בהקשר לאמינות?

אני מבין שאף אחד לא רוצה רכב בעייתי, אבל לא אמורה להיות בעיה עם רכב ממוצע. אז פעם בכמה זמן הוא נכנס למוסך ומתקנים משהו.

המחיר של רכב הכי אמין יהיה יקר בהתאם, במקום זה צריך לראות מה הרכב שהכי זול לתחזוקה - זה כן הגיוני.

לדעתי קיה ויונדאי הם הזולים ביותר לתחזוקה. היפניות מאזדה 3 וקורולה יהיו יותר יקרות לתחזוקה.

פורסם
ביקורות זה לא כמו להחזיק את הרכב בעצמך.

הקליאו שלי הציגה אחלה של אמינות, הרכב נסע כמעט 60 אלף ק"מ בכבישים לא ממש איכותיים ולא צייץ אפילו. בבדיקה יצא פיקס, ללא תקלות וגם שירת אותי נאמנה.

גם ההורים מאוד מרוצים מהמגאן שלהם שמשרתת אותם קרוב ל3 שנים. ללא תקלות או בעיות. הדבר היחיד שהוחלף "מעבר" הוא זוג צמיגים. (שזה לא קשור לתחזוקה אלא לבלאי)

נהגתי על אקסנט וזה לא קשור. הייתה לי גטס אגב, שחולקת מנוע עם האקסנט. ביחס לקליאו? הגטס זה רכב גרוע. אם אני מדבר על נוחות, התנהגות, בטיחות, מרווח וצריכת דלק.

מבחינת ביצועים אף אחת מהן לא מי יודע מה. גטס זה רכב נטו להגיע מA לB. בזה הוא עושה יופי של עבודה והוא הציג אמינות טובה אצלי גם כן. מצד שני מהקליאו נהנתי הרבה יותר.

ולא, קליאו III היא לא פאר היצירה ולא הסופר מיני הטובה ביותר.

להציג רכב עם 60000 ק״מ ובן שלוש שנים כרכב אמין, זה לא נכון, לדעתי.

הבלאי מתחיל בסביבות גיל 4-5 ולאחר 80000 ק״מ לערך.

אני יכול להגיד מניסיון אישי שהקורולה שהיתה לי ונמכרה עם 270000 ק״מ הציגה אמינות מצוינת וכך גם הג׳אז שנמכרה עם 120000 ק״מ.

פורסם

אם כך לפי התיאוריה שלך אני לא יכול להגיד על שום רכב שהיה לי אמין, כי הרכבים אצלי הגיעו לגיל 4 לכל היותר. :roll:

אם רכב כבר בתחילת דרכו עושה תקלות ובעיות כנראה שמשהו לא בסדר וכנראה שזה יהיה גם הקו אחר כך.

חוץ מזה, נהגי מוניות מגיעים עם הפלואנס דיזל ל350-400 אלף ק"מ בלי בעיה. רק עם טיפולים.

פורסם
ממליץ לך לעשות ריסט על כל הסטיגמות שאתה חי עימן, ולהתחיל לבחון כל דבר לגופו. הדברים שכתבת הם בין 'לא מדוייקים' ל-'שטויות'.

אל תכתוב בסיסמאות - מה זה "הולך משהו חשמלי"? כמו מה? דיסטריביוטר? נסתם הקרבורטור?

מתי שמעת על רנו או פיג'ו שהושבתה "על משהו חשמלי"? מתי שמעת על גולף שהושבתה בגלל "משהו חשמלי"?

אני לא מצדיק את הנאמר אבל אם כבר שאלת....

לפני שבוע היה אצלי לקוח עם סיטרואן פיקאסו די חדשה, לאחר שהוא יצא אני רואה אותו מתעקב מעט בחניה הצמודה.

יצאתי אליו לראות אם הכל בסדר, מסתבר שלא נכנסים לא הילוכים, ידית הילוכים נמצאת בצמוד להגה בדומה לאמריקאית.

אך הוא לא באמת מזיזה איזה כבל או משהוא מכאני, היא מבצעת פקודה חשמלית, כמו ווישרים.

בעל הרכב טוען שזאת לא פעם ראשונה, ושהו מרחם על מי שקנה רכב כזה פרטי (הוא במקרה ליסינג)

כיבוי והדלקה לא עזר, ניתק מצבר גם כן.

בסוף זה נגמר בגרר

פורסם

לגבי חשמל. אני נוטה להסכים שגיר אירופאי מכיל יותר שורות קוד ויותר רכיבים מאשר גיר רגיל. מכאן ההסתברות לתקלה עולה.

פורסם (נערך)

דרך אגב העניין עם הידית בפיקאסו זה עניין מוכר, זה לא דבר נקודתי,צריך לשחק בידית עד שהיא מכניסה לדרייב, מלבד זה אפילו קוד תקלה התקלה הזו לא מקפיצה.

ז"א שלך תתחיל לחפש מה התקלה בלי קוד תקלה.

לגבי הפלואנס דיזל, המנועים אמינים, לפי מה ששמעתי מחבר שהוא קצין רכב שמחזיקים רק פלואנסים דיזל הגיר שם גם לא שיא האמינות.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתם סתם הופכים את השרשור הזה למקום ילדותי, שכן יש מאות דעות לכאן ולכאן בפורום הזה לגבי אמינות של יפניות נגד אירופאיות.

אני יכול להגיד שמהנסיון הקצר שעבדתי במוסך, אבל גם שעבדתי איתם מהצד (משלוחים)

הצרפתיות ויונדאי ישנות דווקא נכנסות לא מעט למוסכים.

לא יודע אם זה בגלל אחזקה לקויה או בגלל שהסטיגמות הן נכונות.

מה שבטוח להבטיח לך שרכב יפני שתקנה יעשה לך חיים שקטים להמון זמן זה גם ילדותי.

ודור, בתכלס אמינות של רכב אכן אמורה להיקבע לפי הרבה שנים והרבה ק"מ לפי דעתי ואולי לפי דעת עוד כמה.

מצד שני אם יש לך כסף ויכולת להחליף רכב כל 3-4 שנים זה כמובן עדיף:twisted:

פורסם (נערך)

השבוע נהגתי בפג'ו פרטנר 2010 ידני (ליסינג) שבידיוק יצא מהמוסך על ראש מנוע, יומיים למחרת נהגתי בו ובאמצע הנסיעה עשן לבן עושה את דרכו מתא המנוע החוצה, פתחתי את המכסה וראיתי שהצינור חימום התפוצץ ומסר את נשמתו לבורא, הצלחתי לנסוע למוסך ומפה לשם עוד 800 שקל.

סיכמתי שזה הרכב הכי זבל שנהגתי בו אי פעם.

dorsht, אתה טוען שצרפתיות הם אמינות אבל אני מסכים איתך רק שזה מקרי, במוסך כרמלי פג'ו סיטרואן שבב''ש תמיד אין מקום לחנות ואפילו לזוז, המוסך תמיד מפוצץ ברכבים עם בעיות מפגרות ויש לא מעט רכבים מושבתים חדשים יחסית משנת 2008 ומעלה שתופסים הרבה מקום.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

מה הקשר בין מחט לתחת? אתה בעצמך אומר שהרכב ליסינג, ומי שהגיע עם פרטנר למצב של ראש מנוע כנראה קרע לו את הצורה. מעבר לעובדה שמדובר ברכב עבודה בן 6. מעניין איך טויוטה מדגם מקביל (שאין עד כמה שידוע לי) הייתה מתנהגת במצב דומה.

הניסיון שלי עם רנו טוב מאוד, וכמו שכבר כתבתי - אילו היו מציעים הצעה אטרקטיבית בטרייד אין הייתי ממשיך איתם. אני גם לא פוסל את האופציה שהרכב הבא יהיה מתוצרת רנו.

• תוכן חדש...