Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס TS מול C2 VTS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מי מבין השתיים יודעת לעשות יותר כיף לנהג? לשתיהן הגה חשמלי שמשמיד חלק ניכר מהחוויה הספורטיבית (אם מצויה בכלל במכוניות אלה).

C2 VTS זולה לפחות ב- 10K מיאריס TS משנתונים דומים/מקבילים ואף עם יתרון לצרפתייה מבחינת הגיל.

אמינות של היפנית מבטיחה יותר ראש שקט. עד כמה אפשר "ליפול" עם הצרפתייה במידה ומעדיפים אותה? האם החלקים זולים? האם העשרת אלפים ש"ח לפחות שמבטאים את ההבדל במחיר השתיים לטובת הצרפתייה, יקוזזו במוקדם או במאוחר מכיסי כתוצאה מהוצאות אחזקה גבוהות עקב היתרון המובהק של היפנית בנושא האמינות?

תודה לעונים על סמך הנסיון.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

דיבורי ההגה החשמלי בימינו קצת פחות רלוונטים.

יש כבר הגאים חשמליים מעולים.

מה גם שלמיטב ידיעתי רק המשאבה חשמלית ברכבים האלו ולא התיגבור.

בכ״א - הC2 מבוססת על מנוע מאוד אמין וסולידי של פיזו/סיטרואן עם 120 כ״ס והחלקים שלו דיי זולים וקיימים בלי סוף.

התמחור של הTS יחסית למה שאתה מקבל הוא שערוריה ולדעתי חוץ מגובה המחירון והסחירות העדיפה - אני לא רואה איך אפשר להצדיק לקנות אותה.

מבחינת התנהגות וביצועים - לטעמי לפחות הרכבים מקבילים למדי. שתיהן בעיקר לא מהירות במיוחד.

לפחות ליאריס היתה גירסאת טורבו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליאריס יש הגה כוח הידראולי מלא ומתקשר, שום חשמליאדה. גרסת הטורבו לא הגיעה מעולם לארץ כך שזה לא רלוונטי, אם כי השמועה אומרת שמסתובבת לה (או לפחות הסתובבה) אחת מטורבתת.

אומנם אני משוחד לצד של היאריס, אך גם מנקודת מבט אובייקטיבית אני חושב שהיאריס עדיפה. בצע חיפוש, יש הרבה מידע על שתיהן בפורום.

קח בחשבון שעל אף מוניטין האמינות המופתית של היאריס (ולדעתי גם זה של הסיטרואן לא רע) אחרי הכל הוא לא רכב חדש ועבר אי-אילו כמה ידיים אוהבות יותר ואוהבות פחות. תיקונים בטויוטה זה עסק יקר ועל אחת בדגם הזה שלא תמיד חולק מכלולים מוכרים או משותפים עם דגמים אחרים של היצרן, מה שמחייב אותך לרכוש חלפים מקוריים במחירים מנופחים ולא מאפשר להוזיל את עלות האחזקה באמצעות חלפים משומשים או תחליפיים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מנהיגה בשתיהן, היאריס לוקחת. הסיטרואן אולי יפה אבל ממש לא נהנתי.

כמובן שמצב האקזמפלר במקרים אלו, קריטי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זו התלבטות תיאורטית לאחר עיון במחירון או שיש מועמדות ממש?

כי לא מדובר ברכבים נפוצים, ודאי לא הסיטרואן

מסכים וחושב גם כן שליאריס יש יתרון מסוים.

פורסם
זו התלבטות תיאורטית לאחר עיון במחירון או שיש מועמדות ממש?

כי לא מדובר ברכבים נפוצים, ודאי לא הסיטרואן

נכון.

וכל מי שיש לו יאריס לא מתכוון למכור אותה במחיר לא מפולפל (ובמידה של צדק).

ה-C2 היא מכונית נהיגה לא טובה.

להוציא ביצועים טובים, התנהגות הכביש לא ספורטיבית, בקרת האחיזה מחסלת כל יכולת להתקרב למגבלות, ההיגוי נטול תקשורת, וכל זאת בלי להציע נוחות מינימלית. זה לא נורא אם הקשיחות הזו היתה מביאה להתנהגות כביש ספורטיבית, אבל, כאמור, היא לא.

ה-TS היא מכונית יותר חביבה מהתחושה הראשונית של מיקום הנהג ברכב, שמזכיר מיניבוס. ההיגוי טוב, המנוע עולה נחמד בטורים והתנהגות הכביש טובה עד טובה מאוד. אלו לא ביצועים חזקים, בטח שלא בקנה מידה מודרני, אבל הרכב כיפי למדי, ונמצא בליגה אחרת לעומת ה-C2 המאכזבת (עד מאוד).

אבל כשעוסקים במשומשות נדירות, קודם כל צריך למצוא אחת במצב סביר, אח"כ צריך לעכל שהמחירון לא רלוונטי ובסוף צריך להבין שאתה חי עם מכונית מאוד משומשת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

על היאריס לא נהגתי אבל על ה c2 כן,ההיגוי חסר תקשורת,צורת העברת ההילוכים מוזרה משהו(בין היתר מהלך ארוך),אבל הרכב מאוד מהנה ב"סיבוב",למעשה הסיבה היחידה שלא רכשתי אותו זה כי הוא לא היה חזק בכלל(נדגם אקזמפלר שמור מאוד).

עכשיו שfalou אומר שהביצועים של ה c2 טובים לעומת היאריס,אני בהחלט אעדיף את ה c2,יכול להיות שהיאריס יותר מהנה לנהיגה,אבל אם חשוב לך קצת כח, זה ה c2.

לגבי עלויות אחזקה,אם מצאת אקזמפלר שמור עלויות האחזקה דומות לשל היאריס,כמו בכל צרפתיה במידה והרכב סבל מהזנחה אתה תצטרך ליישר את הקו והעלויות לא זולות.

היאריס תבטיח ראש שקט ברוב המקרים.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם (נערך)
נכון.

וכל מי שיש לו יאריס לא מתכוון למכור אותה במחיר לא מפולפל (ובמידה של צדק).

ה-C2 היא מכונית נהיגה לא טובה.

להוציא ביצועים טובים, התנהגות הכביש לא ספורטיבית, בקרת האחיזה מחסלת כל יכולת להתקרב למגבלות, ההיגוי נטול תקשורת, וכל זאת בלי להציע נוחות מינימלית. זה לא נורא אם הקשיחות הזו היתה מביאה להתנהגות כביש ספורטיבית, אבל, כאמור, היא לא.

יצא לי לנהוג ב- C2 ופרט להגה הלא מתקשר בעליל, אני חושב שמדובר ברכב נחמד מאד שיכול בהחלט להעלות חיוך. למה אתה חושב שבקרת האחיזה לא מתנתקת? יש כפתור לניתוק וגם נהגתי בה אחרי שלחצתי על הכפתור ובהחלט היה הבדל בהתנהגות. אפשר ליהנות סך הכול מזנבה שיוצא יפה עם העברת משקל לתוך הפניה. חוץ מזה, ההיגוי שלה מהיר מאד ומדוייק, turn in מצויין. האם נהגת ברכב ועל פי זה הסקת את מה שכתבת, או על סמך מבחני דרכים (שאני יודע שלא כיכבה בהם יותר מדי למעט מבחן אחד של יד 2)? לגבי הקשיחות אני מסכים.

מה שכן, לא נהגתי ביאריס ולכן שאלתי גם לגביה מול ה- VTS.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

עכשיו שfalou אומר שהביצועים של ה c2 טובים לעומת היאריס,אני בהחלט אעדיף את ה c2,יכול להיות שהיאריס יותר מהנה לנהיגה,אבל אם חשוב לך קצת כח, זה ה c2.

לא אמרתי את זה.

לא זוכר את המספרים.

למה אתה חושב שבקרת האחיזה לא מתנתקת?.

כי היא לא. היא חוזרת לעבוד מעל 30 קמ"ש.

אפשר ליהנות סך הכול מזנבה שיוצא יפה עם העברת משקל לתוך הפניה. .

כנראה שקיים פעם מוחשי בין איך שאני נוהג לאיך שאתה נוהג אם לא שמת לב שהבקרה עובדת, ויש גם פער בין מה שאני מכנה זנב "יוצא", למה שאתה מכנה. פסיעה קטנה במגבלות האחיזה, היא לא "זנב יוצא".

כן, כמו עם ה-500 אבארט, יכול להיות שאפשר להגיע ל-lift-off-oversteer, כי אז המערכת אולי לא מתערבת (כי למעשה אתה לא עושה כלום באותו הרגע, לא בולם, לא מאיץ ולא משנה זווית של ההיגוי), אבל אף אחד לא נוהג ככה (כלומר, זו טעות נהיגה להיות במצב בו אתה לא עושה כלום...).

ובוודאי שנהגתי ברכב. נהיגה אחת, לא ארוכה, הספיקה לגמרי. למי שמחפש משהו מעוצב, קצת מהיר מהרגיל - סבבה. היאריס, כאמור, טובה בהרבה.

ושוב אותו סיכום, קודם צריך למצוא אחת מאלו במצב טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כי היא לא. היא חוזרת לעבוד מעל 30 קמ"ש.

כנראה שקיים פעם מוחשי בין איך שאני נוהג לאיך שאתה נוהג אם לא שמת לב שהבקרה עובדת, ויש גם פער בין מה שאני מכנה זנב "יוצא", למה שאתה מכנה. פסיעה קטנה במגבלות האחיזה, היא לא "זנב יוצא".

כן, כמו עם ה-500 אבארט, יכול להיות שאפשר להגיע ל-lift-off-oversteer, כי אז המערכת אולי לא מתערבת (כי למעשה אתה לא עושה כלום באותו הרגע, לא בולם, לא מאיץ ולא משנה זווית של ההיגוי), אבל אף אחד לא נוהג ככה (כלומר, זו טעות נהיגה להיות במצב בו אתה לא עושה כלום...).

ובוודאי שנהגתי ברכב. נהיגה אחת, לא ארוכה, הספיקה לגמרי. למי שמחפש משהו מעוצב, קצת מהיר מהרגיל - סבבה. היאריס, כאמור, טובה בהרבה.

ושוב אותו סיכום, קודם צריך למצוא אחת מאלו במצב טוב.

האמת שהסיבוב ב- VTS היה קצר גם אצלי ושני העיקולים שלקחתי איתה היו חלק מרחובות די צרים, ככה שהמהירות לא עלתה כנראה על 30 קמ"ש ואז באמת הרגשתי שהבקרה מנותקת והזנב כשכש לו..אז אם מה שאתה אומר, נכון, מבחינתי זו סיבה לא לקנות את הרכב. וביאריס יש ניתוק מלא של הבקרה?

בכל אופן, אני רגיל למכוניות עתירות אחיזה ויותר נייטרליות, בשבילי אפילו פסיעה קלה, יכולה לרגש.

פורסם

אני חושב שזה מעל 50 קמ"ש ולא 30, אבל אולי אני טועה וממילא זה לא משנה.

ה-C2 היא אחת המכוניות המאכזבות ביותר בהן נהגתי, ובגלל זה אני זוכר אותה גם אחרי הרבה שנים. אחרי מכונות נהיגה כמו 106 GTI וסקסו VTS אתה מצפה ממנה להרבה, אבל מקבל כמעט כלום. כמו ש-falou כתב היא לא נוחה, לא מתגמלת, לא מהירה וסובלת מהמון בעיות (הגה גרוע, העברת הילוכים גרועה, קפצוציות יתר שפוגעת בתחושת הבטחון ועוד). במיוחד זכור לי כמה היא הייתה חלשה - נתוני ה-0-100 מדברים על איזה 8 וקצת שניות. בפועל היא עשתה יותר מ-10 בכל המדידות שעשיתי איתה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
וביאריס יש ניתוק מלא של הבקרה?

ביאריס אין בקרה בכלל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...