Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה אני שם לב שהרכב סוחב, אני מאמין שזה כי אני נוסע כל יום 80 קילומטר וזאת הגרסה הכי חלשה של פונטו(77 כ"ס, 5 הילוכים) השאלה שלי היא כזאת:

האם יש ואפשר לשים גיר 6 הילוכים ברכב הזה? כי לפי מה שהבנתי, בשני הדגמים היותר חזקים(105 ו135 מולטיאייר טורבו) יש 6 הילוכים, זה נכון? ואם כן יש אפשרות, מישהו יודע מה התהליך?

המון המון תודה על העזרה, פשוט הרכב חדש יחסית ואני כבר מרגיש כאילו לא יחזיק הרבה מעמד [emoji17]

שוב תודה לעוזרים

פורסם

להחליף גיר ברכב בשווי הזה, זה מהלך לא הגיוני. אפשר להחליף רכב וזהו, יהיה יותר זול.

השאלה היא - מה זה לא סוחב?

מסכים איתך שלרכב חסר בבירור הילוך שישי, ושזה מעצבן לנסוע על 3500 סל"ד קבוע. מצד שני - הוא לא שורף דלק, ומלבד הרעש אין באמת בעיה מכאנית, אז על דבר כזה להחליף גיר עם כל העלות והסכנה שמגיעים עם ההליך...? לא נשמע חכם, בלשון המעטה.

 

אגב, רק ב105 כ"ס יש 6 הילוכים, ב135 יש 5 הילוכים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הבעיה שלא מצאתי פיאט פונטו איבו עם 105 כ"ס רק חדש,מסוכנות.. ונניח שאנחנו שמים בצד את הנושא של הכדאיות, על סדר גודל של כמה כסף וכמות עבודה דרושה לזה?ואם אפשר, כלומר זה אותו הגיר?

פורסם

מה חדש, איזה חדש, הרכב הזה לא משווק כבר ממזמן - לפחות עד כמה שאני יודע.

אבל הוא אכן נדיר למדי.

 

לא יודע כמה כסף וכמה עבודה, אבל הסברתי לעיל מדוע הסיכוי שזה יצדיק את הביצוע הוא אפסי, ולכן אין בכלל טעם לבדוק.

ושוב - מה בדיוק הבעיה שלך, אתה נוסע על 130 קמ"ש וזה מרעיש מדי, או שפשוט מעצבן אותך הסל"ד הגבוה יחסית ב100 קמ"ש?

כי מבחינת צריכת דלק אין בעיה רצינית, מבחינת בלאי למנוע גם אין בעיה שאני מודע אליה (יש לי את הרכב שנתיים, אפס תקלות, כנ"ל הבעלים הקודמים). אם כל מה שמפריע לך זה סל"ד מעצבן במהירות שיוט אז או שתבלע את הצפרדע, או שתחליף רכב.

ואם אתה ממש ממש רוצה לשפוך כסף על העניין, תתקשר לאוטואיטליה פ"ת, או למוסך שמשון יהוד, ותתייעץ. ספוילר: אתה תשמע את אותם הדברים שאמרתי כאן...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רק להבהיר את העניין, עוד הילוך לא ישפר את ה"סחיבה" של האוטו. המטרה של ההילוך השישי בדרך כלל היא שיפור צריכת דלק והפחתת הרעש, והבלאי על הדרך.

פורסם
רק להבהיר את העניין, עוד הילוך לא ישפר את ה"סחיבה" של האוטו. המטרה של ההילוך השישי בדרך כלל היא שיפור צריכת דלק והפחתת הרעש, והבלאי על הדרך.

 

ההילוך השישי לא ישפר את הכוח, אבל גיר 6 הילוכים ישפר את התאוצה בהילוכים נמוכים יותר כי יהיו לו , מן הסתם, הילוכים יותר קצרים.

עדיין זה לא משתלם, אבל סתם לידיעה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
ההילוך השישי לא ישפר את הכוח, אבל גיר 6 הילוכים ישפר את התאוצה בהילוכים נמוכים יותר כי יהיו לו , מן הסתם, הילוכים יותר קצרים.

עדיין זה לא משתלם, אבל סתם לידיעה.

לא התייחסתי לזה כי הוא התייחס לחוסר סחיבה בהקשר לנסיעות ארוכות ולא בקשר לתאוצה.

לדעתי, דווקא בנסיעות ארוכות הילוך שישי יהיה ההפך משיפור בסחיבה ועם מנוע כזה חלש יהיה צריך לרדת לחמישי לעיתים תכופות.

בעליות מן הסתם (למעט תאוצה התחלתית) ההילוך השישי גם לא יתן כלום.

 

אגב, מעניין באמת האם בגיר 6 הילוכים בפונטו ההילוכים האחרים קצרים יותר מב 5, כי לא בכל הרכבים זה כך.

פורסם

אני מהמר על עלות של לפחות 7000 ש"ח (וזה בהנחה שהמוסך יקנה ממך את הגיר הישן ושהגיר שתשים יהיה משומש).

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

×
×
  • תוכן חדש...