Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע מה מהם עדיף, אני מחפש משהו בסיסי כמה שיותר פרקטי וכמה שפחות כאב ראש.

הם רכב חלש שכזה יספיק לי לנסיעות בין עירוניות בצורה סבירה מידי פעם או שעדיף לי לרדת בשנתון לקנות את גרסאת ה1.25 ליטר של אחד הרכבים?

תודה מראש.

פורסם

בפירוש היונדאי. היא זולה יותר, עם אותו מנוע, ובכללי מרגישה יותר ״אוטו״ ופחות כמו צעצוע. לא כדאי לרדת לגרסת ה-1.2, היא לא חזקה בהרבה, ועם משקל יותר גבוה ותיבה אוטומטית עם 4 הילוכים בלבד היא גם לא הכי חסכונית. הייתי חושב גם על 108 חדשה, אוטו מאובזר וחזק יחסית לקטגוריה; גם האיביזה החדשה בגרסה הידנית נשמעת מבטיחה.

תוכל לפרט דרישות? (דלק/אמינות/מרווח/כוח מנוע/ סוג נסיעות/ עומס)

פורסם

אני גם הייתי הולך על היונדאי,המושבים עם תמיכה טובה יותר,סלון נעים יותר בזכות שילוב צבעים.

המנוע 1.25 יהיה חזק יותר בצורה מורגשת שים לב שיש את פיקנטו ספורט עם מנוע 1.25 ידנית ביונדאי המנוע הבכיר הגיע רק עם גיר אוטומטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כרכב מיני אני ממליץ על יונדאי I10 הילוכים ידניים (חדש) - תקבל עודף מ - 60K.

בהתאם לנתוני משרד הרישוי בשנת 2015 נכון לסוף נובמבר,

יונדאי I10 - הרכב הנמכר ביותר בנפח מנוע 1.0 הילוכים ידניים.

מכירות יונדאי I10 מנוע 1.0 הילוכים ידניים.

מתחילת השנה עד סוף נובמבר: 1,242 מכוניות.

מכירות קייה פיקנטו - מנוע 1.0 הילוכים ידניים.

מתחילת השנה עד סוף נובמבר: 342 מכוניות.

מרבית מכירות הקייה פיקנטו מתרכזת במכירת

הרכב בנפח המנוע 1.2 אוטומט.

לפני קבלת ההחלטה על רכישת רכב,

מומלץ לתאם נסיעות מבחן ברכבים השונים.

פורסם

המלצתי על יונדאי I10 - לאחר ביצוע נסיעות מבחן בקיה פיקנטו ויונדאי I10.

נסיעת המבחן ברכבים בוצעה במסלול זהה -

נסיעה עירונית לכיוון נתיבי אילון דרך יגאל אלון,

ירידה במחלף השלום לכוון מחלף שבעת הכוכבים,

נסיעה באזור התעשייה הרצליה,

וחזרה בנתיבי איילון לסוכנויות הרכב קיה/יונדאי.

הרכב הראשון שנבחן היה - קיה פיקנטו.

קיה פיקנטו

בנסיעת המבחן נסענו 3 נוסעים בוגרים.

יונדאי I10

בנסיעת המבחן נסענו 4 נוסעים בוגרים (נוסף נציג יונדאי).

בהתאם להתרשמות במהלך נסיעות המבחן.

למרות ששהו ברכב 4 נוסעים תגובת הרכב טובה יותר.

הרגשת הנוסעים הנילוים היתה שתנוחת הישיבה מאחור כולל המרווח נוחה יותר.

תא מטען בנפח גדול ושימושי יותר.

להבדיל מהקיה פיקנטו -

המינוס שאין כיוון מראות חשמלי (זאת במקרה של החלפת הנוהג ברכב).

הפלוס הבטיחותי שהשליטה על מערכת השמע מתאפשרת מגלגל ההגה.

להבדיל מהקיה פיקנטו - ברכב קיים שילוב של צבעים בהירים זהים

בדשבורד, במושבים, דופן הדלתות (בז, תכלת, כתום).

הרכב שנבחר הוא היונדאי I10 (ללא קשר למחיר הנמוך יותר).

עד עכשיו למעלה מחודש ממועד קבלת הרכב - קיימת שביעות רצון מלאה.

פורסם

אני רווק צעיר ללא ילדים, סטודנט.

אני לא מת על ידני ומעדיף נהיגה ברכב אוטומטי הרבה יותר אבל המחיר נורא קורץ לי. עוד מ60 אלף לרכב מהניילון.

אני מתלבט מאוד בין ידני 2016 67 כ"ס חדש מהניילון או את הגרסא האוטומטית 1.25 כ"ס 2014 לטובת הנוחות והנסיעות הבין עירוניות שאעשה מידי פעם.

אני מחפש משהו פשוט, אמין וכמה שפחות עגלה. ואני נורא מפחד שהרכב הידני לא יסחב בנסיעות בין עירוניות מידי פעם כי זה יהיה הרכב היחיד שלי.

פורסם

Alkash -

"אני לא מת על ידני ומעדיף נהיגה ברכב אוטומטי הרבה יותר"..

הכותרת שפתחת - "יונדאי 1.0 I10 ידני vs קיה פיקנטו ידנית".

בהתאם לכך הייתה ההתייחסות שלי - השוואה שביצעתי בין המכוניות.

פורסם

כך בחשבון גם את ה-108 הידנית, מנוע 1.2 ונמכרת ב-69K אני מאמין שאחרי מיקוח גם תוכל לקחת אותה ב-65K, אולי היא תרגיש צפופה יותר אבל היא אמורה להיות יותר נוחה, לא הייתי מוותר על נסיעת מבחן גם עלייה.

פורסם

תגדיר ״יסחוב״- עם מיני ידניות לא תעשה 180 ותהייה ״קינג אוף דה רואוד״, אבל תוכל לעלות איתם גם את הקסטל (אם תפחד לתת בגז ולסבחוש בהילוכים). אם אתה לא מצפה לביצועים מטמטמים, אבל שהאוטו יסחוב טוב ולא תהייה אחרון ברמזור- זה מה שתקבל.

לדעתי מה שצריך לעמוד אצלך על הפרק זה פיג׳ו 108 (מנוע חזק ואבזור טוב, אבל הרכב מעט רועש בנסיעות בין עירונית), יונדאי i10 (כי היא מרגישה יותר אוטו ופחות רכב תקציב), ואם תצליח למתוח את התקציב ב15K אז הייתי חושב על איביזה-ידנית-טורבו או איביזה 1.4 משומשת.

בכל מקרב תבצע נסיעת מבחן

פורסם

אין בכוונתי לעשות 180 ולהיות קינג :)

פשוט אין לי מושג כמה זה 67 כ"ס ועד כמה זה סביר לנהיגה ממוצעת בארץ.

עד עכשיו נהגתי במזדה 2 עם 103 כ"ס וזה היה כמובן סבבה לגמרי ואני חושש מהצניחה ל67 מבחינת זה שזה באמת רכב עירוני בלבד ונסיעות אחרות יהיה נורא קשה לסחוב. לצורך הדוגמא נסיע לירושלים (לא שאני עושה את זה הרבה).

ההתלבטות העיקרית שלי היא האם לקנות את הידנית חדשה מהניילון או להסתכל לכיוון רכבים אחרים משנתון נמוך יותר.

אני לא חובב ידני אבל בשביל עודף מ60 אלף במידה וזה יהיה רכב שאכן מסוגל לסוע בצורה סבירה בבינעירוני אתפשר ואנהג על ידני.

שאני מדבר על סחיבה אני לא מחפש ריגושנים, אני פשוט מפחד לרכוש רכב שמיעוד לעיר בלבד ויתנהג בצורה לא סבירה בעליל בבין עירוני.

פורסם

שוב,תבצע נסיעת מבחן ואז תדע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח בחשבון שהמאזדה הגיע עם גיר 4 הילוכים שמסרס את כוח המנוע. ההבדל יהיה משמעותי, אבל לא משהו לא בר השוואה. לדעתי הפיג׳ו 108 תתאים לך, המנוע טוב וחזק יחסית למיני, והיא יכולה לשמש גם בנסיעות בין עירוניות בלי שתרגיש שמשהו מתפרק לך או מקרקש, אבל זה לא הרכב הכי נוח לנסיעות ארוכות מאוד (בכל זאת, רכב קטן) אבל הוא בהחלט סביר. יש אפשרות למתוח את התקציב בעוד 15K? אם התשובה חיובית, לדעתי קנה איביזה ידנית חדשה, רכב חזק מאוד ומאובזר. בכל מקרה, תעשה נסיעת מבין לפני הקנייה או תשכיר רכב כמו שאתה רוצה לקנות ליום.

פורסם

בסה"כ מדובר בשני רכבים מאוד דומים. הייתי הולך על הפיקנטו בעיקר בזכות 7 שנות האחריות שמגיעות איתה. קח את שתיהן לנסיעת מבחן וקבל החלטה שקולה. בהצלחה

פורסם

Alkash - "פשוט אין לי מושג כמה זה 67 כ"ס ועד כמה זה סביר לנהיגה ממוצעת בארץ."

כך לדוגמא את הרכב סוברו ליאונה 1,300 סמ"ק - הספק המנוע היה רק 60 כ"ס,

מאות אלפי מכוניות כאלו נסעו ברחבי ישראל בשנות ה- 80 - 90.

לא היה כל קושי לטייל עם הרכב הנ"ל בכל חלקי ארצנו היפה.

כך שגם ברכבים יונדאי I10 או קיה פיקנטו - תוכל לנסוע בעיר וגם מחוצה לעיר.

פורסם

ב 60,000 ש"ח תקבל מיקרה חדשה ומנצחת כמעט בכל פרמטר ת שניהם.

יותר מרווחת, חסכונית, אמינה ובטיחותית.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

• תוכן חדש...